25.7.13

KUPLASSA.

Hei vaan ja sori muutaman päivän hiljaisuus. Blogeissa taidetaan nyt muutenkin olla ihan kesälaitumilla vai miten sitä sanotaankaan. Toisaalta ymmärrettävää ja toisaalta tylsää, kun just nyt olisi ehkä aika hyvin aikaakin selailla nettiä :D

No olen sitten ahkerasti kuluttanut luppoaikani iltaisin pinnailemalla Pinterestissä söpöjä vaatejuttuja pikkuiselle tyttöselle. 

Niin. Päässä elellään nyt aikamoisessa kuplassa, mihin ei mahdu paljon muuta, kuin vauvojen jutut ja ehkä vähän syksyn sisustusjuttuset. Olen yrittänyt taistella ja olla tuomatta näitä nyt vielä täälä blogissa paljon esille, mutta ei sille nyt mitään mahda ja taidan aloittaa elämöinnin nyt siis tälläkin puolen.

Ihan ensiksi tietysti (no ei nyt ihan oikeasti), kun saimme tietää tulokkaan olevan tyttö, rupesin miettimään kovasti minkämoisia jutuista tykkään tyttöjen vaatetuksessa. Aika hankalaa!
Sillä mä itsekkin tykkään joka päivä vähän erilaisesta tyylistä omissa vaatteissa ja siksipä sama toistuu lastenvaatetuksessa. 

Toisinaan siis raikasta ja railakasta ja toisinaan kovin basicia ja maanläheistä.

Se varmaan toistuu, että ihan vastasyntyneen tykään kovin mielläni pukea hyvinkin paljolti valkoiseen ja sellaiseen utuisen pehmoiseen ja vauvamaiseen.

Fionnilla oli paljon tummansinistä ja vaaleansinistä valkoisella höystettynä.
Jamesilla oli paljon harmaata ja valkoista tummansinisellä höystettynä.
Tällä babyllä näyttäisi jatkuvan samalinja, kuin edellisellä, mutta sitten vielä lisäksi muita murrettuja syksyisiä sävyjä.

Sellainen perus vaaleanpunainen ei ole oikein ehkä meidän juttu. Tiukempi pinkki sit ehkä kesällä juu ja siksi yllätinkin aikalailla itsenikin kutomalla vauvalle tuollaiset persikkaiseen ja siihen vaaleanpunaiseenkin menevät sukat ja pipon. Noita pitsinaruja vielä vähän mietiskelen, mutta jotain aika herkkää niissä on. 
Nämä kyllä parittaisin ihan puhtaan valkoisen bodyn ja untuvaisen pehmoisen vauvan kera <3

Eilisen hyvän lääkärineuvolan pääteeksi lähdettiin F:n kanssa vähän metroajelulle ja käytiin Itäkeskuksessa kaffilla. Käväistiin sitten KappAhlsisakin nappaamssa mukaan tuollaisen muutamat pienet jutut. Mulla on ollut tapana hankkia vauvoilleni omat nimikkopeitot. Tai siis Fionnille jaksoin kutoa itse, mutta Jamesille ostin Färg och Formin suloisen lammaspeiton (mikä vieläkin käytössä) ja tämäkin lapsukainen saa tyytyä kaupan tuotteisiin. 

Fionnin peittoa muuten kudoin aikanani loppuun synnytyksen ollessa jo hyvässä vauhdissa. Supistusten tullessa nakkasin vain puikot hetkeksi pois ja pyörittelin lantiota puuskutellen :D
Sit se peitto valmistuikin vasta, kun vauva oli viikon ikäinen eli nyt taidan keskittyä noiden minisukkien kutomiseen, mitkä valmistuu tyyliin puolessa tunnissa :D

Mä tykkään hirmuisesti kutomisesta ja olen siinä melko hyvä ja nopea, mutta true Epätäydellinen nainen-tyyliin, mun kudontajälki ei ole mitään maailaman tasaisinta. Enemmän sellaista persoonallista hihi :D

Mun mummilla oli maailman parhain sanonta melkein mihin tahansa tilanteeseen,
"Koha on",
missä taitaakin kiteytyä mun rento elämänfilosofia :D

Tämä vauva saakin maailman ihanimman isomumminsa nimen, mutta sen taidan tälläkertaa paljastaa sitten vasta myöhemmin ;)

***

Hei ja vitsit kyllä mullekin kelpais vielä se auringonpaiste ja helteet. Mikäs tää juttu on, että kovasti luvataan ja sit on kuiteskin tällästä semivilpoista???


6 comments:

  1. Hyva nimisuunnitelma :-) meillakin tytto sai nimekseen isoisoaidin nimen, ja isoisovanhemmat olivat kovin otettuja :-) onnea loppuraskauteen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meidän Jamesin toisen nimet tulee suoraan meidän isiltä ja mies kovasti haluaisi mahduttaa anopin nimen tämän tytön nimeen. Se vain ei sovi minkään muun kanssa, vaikka ihan nätti nimi onkin. Kiva, että tälle vauvalle tulee hiukan suomalaisempi nimi, vaikka onkin harvinainen.

      Delete
  2. Mulla meni kans aikaa ennenkuin aloin löytää oman makuni tytön pukemisessa näin yhden pojan jälkeen :) Aika paljon tuli alkuun käytettyä veljen vanhoja unisex-vaatteita ja lahjaksi saatuja vaaleanpunaisia (josta en itse kauheasti tykkää). Nyt tytöllä ikää päälle 2 v ja nyt voi sanoa että tiedän tasan tarkkaan mitä haluan hänelle pukea ja hankkia, ja edelleen aika paljon perii veljen vanhoja, mutta esim. ulkovatteissa pinkillä höystettynä. Ja sama koskee leluja. Mun mielestä "poikien maailma" autoineen ja junaratoineen on jotenkin paljon helpompi ja kivempi mitä tyttöjen leluvalikoima. Sen vuoksi varmaan meillä ei paljoa vielä ns. tyttöjen leluja nukkeja lukuunottamatta vielä ole, mutta varmaan jossain vaiheessa my little ponyt, tyllihörhelöt ja barbitkin meille kotiutuu, kunhan neiti itse alkaa niitä vaatia :D

    Ihanaa loppuodotusta sinulle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muo vähän pelottaa minkämoisia rusettihörhelöyllätyksiä meille lähetetään Irlannista :D Oma maku kun on aika lailla erilainen :D Mutta kyllä meillä taatusti tulee olemaan mekkoja, sillä itsekkin niihin mielelläni pukeudun :)

      Ja aika sama linja menee lelujen suhteen - saa sitten omia, kun osaa niistä olla kiinnostunut. Meillä on niin nukkeja kuin autojakin pojilla, vaikka nuo on kyllä 100% enemmän kiinnostuneita just niistä junista ja busseista/metroista/autoista/rekoista :D

      Delete
  3. Se aurinko ja helle on täällä meillä! Ainakin tänään, toivottavasti jatkuukin vielä! Meillä on tytöillä molemmilla myös omat ostetut peitot (ja vähän ylimääräisiäkin) ja miä olen tehnyt aina kaikille siskojenkin lapsille omat, mutta I on vieläkin ilman...pitäis vissiin tehdä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No hitsit, kun täälläkin oli aamusta aurinkoista ja helteistä ja just kun oltiin lähdössä uimaan, rupesi satamaan. Mutta elokuun pitäisi olla keskimääräistä lämpimämpi, jospa me sitten ehditään :)

      Delete