20.7.13

HILJAISEMPAA ELOA.











 Heipä hei pitkästä aikaa!
Mun on kyllä ollut tarkoitus postitella juttusia jo useampaankin kertaan, mutta on ollut hieman veto veks (vaihteeksi) ja ei me toisaalta olla kyllä tehtykkään juurikaan yhtikäsmitään mielenkiintoista.
Pää on lyönyt ideoiden osalta nollaa, sillä olemme viime aikoina saaneet hiukkasen liian monta harmillista kuulumista niin lähipiiristä että ystäviltä, mitkä ovat täyttäneet ajatukset, jos en ole ollut soffalla päiväunilla. 

Tehtiin me pari päivää sitten Fionnin kanssa täsmäisku keskustaan ja se olikin harvinaisen onnistunut reissu. Mulla oli tässä tullut aika monta sellaista vaatetta näiden laatikko-operaatioiden aikana, mitkä joutivat suoraan sanoen roskikseen. Muistinkin sitten, että H&M:n myymälöihin voi nykyään viedä sellaisiin keräysbokseihin jämävaatteita, joita pussillista vastaan saa -15% alennuslipukkeen. He ilmeisesti käyttävät niitä sitten kierrätyskuituina uusiin vaatteisiin. Mikäli tämä toimii taikka ei, en tiedä, mutta mielelläni uskoisin niin ja siksi lähdimmekkin F:n kanssa roudaamaan kahta nyssykkää bussilla kaupunkiin täältä lähiöstä. 

Jännittävän tästä reissusta teki se, etten ottanut laisinkaan rattaita mukaan. 
Olin siis ekakertaa F:n kanssa liikenteessä kahdestaan ihan jalan.
Toki  tuollainen 3,5-vuotias osaa ja jaksaa aivan hyvin kävellä itse, mutta hänen kanssaan on tällainen lievä 'karkailu'-aspekti, mikä vähän jännitti varsinkin kun aamu-ulkoilut olivat jääneet väliin.

Ihan turhaa tuo äitiliini stressasi. Mähän osasin vaik kuin hienosti odotella bussia ja antaa daameille tilaa. Sitäpaitsi mulla on tällainen samanlainen laukkukin mukana, kuin daddyllä. Mäkin olin oikeesti menossa töihin enkä mihinkään vaatekauppaan.
Äiti oli sitä mieltä, että puolessa matkaa oli parempi vaihtaa rantikkaan, että me päästäis mahdollisimman lähelle sitä kaupan ovea.
No joo, oli aika tylsä ja hidas juna ja mä vähän sitten päästelinkin tuolla omalla paikallani sellaista älämölöä ja leikin aivastelevani.
Niin ja venkoilin penkilläni tosi paljon. Vähän niinkuin tahallani ärsyttäkseni äitiä.
Vietiin ne pussukat enkä mä edes karkaillut sielä vaatekaupassa. No paljoa ainaskaan.
Siellä rekkien välissä on vain niin huisin kiva juosta piilosta.
Kun äitiliini sai mut vihdoin kiinni ja me käytiin maksamassa jotkut rievut mitkä sen oli 'pakko saada' mun tulevalle pikkusiskolle,
me mentiin hengähtämään vähän kahvilalle. Äiti lepuutteli hermojaan tollasella pillikahvilla ja mä sain myslijugurttijäätelöä.

Kyllä se äiskä vaan tais tietää, että mulla oli vielä ihan hirmuisesti energiaa varastossa ja siksi se vei mut riehumaan Stockmannin tavaratalon Hesburgerin leikkipaikkaan, missä olikin tosi paljon kivoja kavereita ja äitikin sai kuplavettä ison törpön juodakseen.
Eihän se voinut millään uskoa miten vitsisti mä vieläkin jaksoin juosta, kun me lähdettiin sieltä leikkipaikalta.
Oli kyllä hyvä syykin, kun se kertoi, että me mennään sinne kauppaan, missä on junarata.
Sieltäkin se osti ensi kesäksi sille pikkusiskolle jonkun paidan.
Mut sitte me vihdoin lähdettiin kotiin. Mäkin lähdin aivan sovinnolla niiden junien luota, vaikka yleensä en.
Muokin tais väsyttää melkein yhtäpaljon kuin äitiä kotimatkalla ja olin nukahtaa bussiin. Uuups!

Kotona daddy otti vielä äidistä jotain asukuvia, mut eihän niistä tullut taas yhtään mitään, kun ei se daddy vain osaa.
Mut mun lippis on Benettonilta, paita Ebbe kids, farkut H&M, kengät Lea Lelo ja kassi Super Dry.
***

 Tässä hiljaiselon tuoksinassa mä olen sentään saanut kudottua babylle yhden pienen pipon ja muutenkin pohtinut kovasti näitä tarvittavia juttuja syksyä ajatellen. 

Käynyt läpi poikien kamoja ja tuola he nyt ulkona pomppivatkin vk-haalareissa lätäköissä. 
Oh dear, toivottavasti mä en tosiaan manannut näitä sadesäitä syksyintoilullani!

Muistan kyllä alkukesästä lukeneeni jonkun ennusteen, että Heinäkuu olisi sateinen ja Elokuun loppupuolisko helteinen. Se sopisi kyllä, koska me oikeasti olla vielä kertaakaan ehditty esimerkiksi uimaan tänä kesänä. Ja mä vielä ostin uudet bikinitkin.

Yritän nyt tässä kerätä itseni ja palata taas linjoille vähän paremmin.
Kunhan vaan saan hiukan nukutuksi enemmän....


8 comments:

  1. Toi vaatteiden kierrätyshän on ihan loistoidea! Kiva, kun kerroit! Toki osan edelleen myyn ja osan vien uffiin, jaan kavereille jne, mutta tosi hyvä vaihtis :)

    Mäkin odottelen niitä lämpimämpiä kelejä, sillä haluan vielä pitää shorteseja!

    Kivaa viikonloppua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu on loistava idea ehdottomasti. Mäkin ihan loputtomiin kierrätän kaikki, mut sit sellaiset trikoiset vaateet, jotka on reikiintyneet taikka lasten ikitahraiset paidat - ne nyt vain on roskiskamaa. Mä vielä soitin tonne Aleksanterinkadun liikkeeseen, että olihan heillä vielä ne boksit ja ilmeisesti ne on tullut jäädäkseen. Maks 2 pussia saa viedä päivässä.
      Tuhlasin jo sen toisen alennuskupongin sellaisiin maailman söpöimpiin shortsifarkkuhaalareihin tälle tytölle. Nekin ensi kesäksi. Mutta haikailin niitä kyllä monta viikkoa ennen kuin kehtasin ostaa, jos se yhtään oikeuttaisi sitä enemmän :D

      Hauskaa viikonloppua teillekkin!

      Delete
  2. Oi teitä! Ihana kuulla että myös teillä karkaillaan, niin meilläkin. Ja paljon. En uskalla lähteä minnekään ilman rattaita tai turvareppua, mutta pitkällinen harjoittelu on tuonut tulosta: eilen lähikaupassa ja tänään Itiksessä, whohoo ;-) Ihan käsikädessä ja nopea pistäytyminen ilman draamaa, jeij! :-)

    Mulla on jo kova syksyn kaipuu, ulkona ei tunnu enää kesältä. Oli hyvä kesä, ihanat säät ja vielä loppurutistushellettä odotellessa :-)

    Ihanaa lauantaita <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu karkaillaan tosissaan ja vielä kahden murusen voimin. Mä en vain tän isomman mukana tahdo enää pysyäkkään. Ei auta kuin harjoitella näitä reissuja eiks vaan? Meillä käytiin tänään kauppareissulla vaihteeksi pitkät keskustelut autoilijoiden, pyöräilijöiden ja kävelijöiden 'säännöistä'. Miksi siis pyöräkaistalla ei voi hortoilla miten sattuu :D

      Mä luulen, että itse kullakin on nämä viielämmät säät tuoneet tuon lähestyvän syksyn mieleen - että saisi luvan kanssa tunnelmoida, kun nythän se ei vielä ole yhtään soveliasta ;)

      Delete
  3. Meilläkin on 3,5-vuotias poika, jolla vauhtia riittää! Mutta ehkäpä nuo osaavatkin olla sitten nätimmin, kun saavat äidin jakamattoman huomion ja tehdään jotain kivaa yhdessä. Meidänkin pitäisi joskus jättää kuopus kotiin ja karata kivalle shoppailureissulle... Mutta mitäh, onko Stockalla Hesburger?? Ollaan ilmeisesti asuttu liian kauan kaupungin ulkopuolella... Vai onko se ollut siellä jo kauankin? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se Hese on sielä lastenosaston tuntumassa kuudennessa kerroksessa. Me ei sielä olla ikinä syöty, mutta häikäilemättömästi soodaveden tahi kahvikipollisen hinnalla hyväksikäytetty aivan mainiota leikkipaikkaa muutamaan otteeseen vastaavissa tilanteissa. En kyllä yhtään osaa sanoa kauan se sielä on ollut, kun itsekkin löydettiin tuonne vasta viime kevätpuolella.

      Oli kyllä kiva käydä kahdestaan kaupungissa ja varsinkin tuon energiapurkauksen jälkeen oli kerrassaan mukavaa.

      Delete
  4. Onpas kiva tuo kierrätys-juttu! Voikohan sinne viedä pelkkiä H&M-vaatteita vai kelpaakohan muutkin merkit? Meillä ei H&M:ää ole paljoa ja useimmat vaatteet saa vielä myytyä eteenpäin mutta on niitäkin jotka ovat kuluneet sellaisiksi ettei eteenpäin myynti onnistu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sori miten tähän vastaaminen oli unohtunut. Mutta siis joo voi olla mitä merkkiä tahansa. Mä vein ratkenneita farkkuja, tahraisia lastenpaitoja ja jotain omia reikisiä trikootoppejani :D

      Delete