22.7.13

KOULUPUKU.


Siis vitsit, kun yllätyin kun äsken visiteerasin H&M verkkosivustolla! Katselin siinä Fionnille seuraavan koon farkkuja ja huomasin, että Suomenkin nettisivulla oli kategoria "koulupuvut".

Irlannissa ollessa olen kyllä noteerannut, että ko. kaupassa on muiden ketjujen tapaan näitä housuja ja paitoja myynnissä, mutta hiemanhan hupaisaa se nyt on, että Suomessakin. Täälä kun kerta ei viisiinkään missään koulussa ole uniformuja käytössä :)

Näistäpä tulikin mieleeni, että tämä asia on meille hyvin todennäköisesti ensi vuonna Elokuussa erittäinkin ajankohtainen! Vaikkakin muutto on mitä todennäköisemmin vasta loppukeväästä, täytyy meidän ilmottaa/hakea koulupaikkaa Fionnille jo Helmikuussa. Mun pieni mies siis menee näillä näkymin kouluun vuoden päästä, voi apua!
Mikäli mieheni muistelee oikein harkitsemiemme koulujen uniformuvärejä, on mitä todennäköisintä, että ne tulevat olemaan nämä. Hänen aikanaan säällä kuin säällä, pojilla oli suorat housut, kauluspaita ja solmio ja tietysti koulun värien mukainen v-kaula-aukkoinen neule. Nykyään varsinkin pienemmille koululaisille kelpuutetaan myös oikean väriset pikeepaita ja yksiväriset verkkarit samassa värissä kuin suorat housut.

Lisäksi varusteisiin kuuluu toki mustat umpinaiset kengät, mitkä kuulemma anoppini osti lapsillensa aina Clarksilta :)

Meidän lapsilla tulee tähän vielä todennäköisesti - Irlannin säät tuntien - sisältymään Polarn. o pyretin kuoritakki :D 

Mutta voi, että ne pienet kouluaiset on liikkiksen näköisiä ja miten paljon mä tulen itkemäänkään, kun tuo pienokainen aloittaa koulutien! 

Toisinaan olen sitä mieltä, että tämä systeemi olisi aika hyvä Suomessakin, mutta sitten taas kaikkineen toppavarusteineen päivineen ei kyllä ehkä toimisi vai mitä?

6 comments:

 1. Hmmm.. mitenköhän mä en ole koeskaan aikaisemmin huomannnut Hennesin sivuilta löytyvän koulupuku-katergoriaa. Ja mähän vierailen noilla sivuilla aikas usein :D

  Oi, ei siihen sitten kovin kauan ole, kun teillä jo asustelee pieni koululainen ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin mäkin virailen ja nyt vasta huomasin. Täytyy olla nyt tän syksyn uusi juttu. Ihan nättejähän noi neuleet ainaskin oli.
   Joo ja vuosi menee todella nopeasti, ihan hirvittää!

   Delete
 2. Minua hirvitti Englannissa asuessa, etta pikkumies olisi aloittanut koulun jo ensi vuonna - herttinen toinen ei olisi tayttanyt viela edes 5! Jotenki tuntui itsesta ihan liian aikaiselta lahtea koulutielle, mutta maassa maan tavalla ja taalla sita eskarin aloittamista saa ootella viela pari vuotta. Tuo koulupukusysteemihan on sinansa just hyva, etta ei koulussa aleta heti erotteleen lapsia sen mukaan kenella on varaa niihin viimeisimpiin Angry Birds-kuteisiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nii-in, F:kin on sitten vasta 4,5v. Mutta toisaalta se eka vuosi ja tokavuosi junior infant-schoolissa on vielä enemmän sellaista esikoulutasoista. Olen kyllä sitä mieltä, että tavallaan se tulee F:lle tosi hyvään saumaan. Tämä vuosi käydään vielä kerhossa opettemassa yhteisleikkejä ja ryhmäjuttuja :)

   Ja niin siis onhan nuo uniformut ihan hurjan kätsyjä, kun ei tosiaan tarvitse uhrata aamulla ajatusta sille, mitä lapsukaiselle nakkaa päälle.

   Delete
 3. Tää olikin aika avartava postaus. Mä oon aina luullut, että niillä lapsilla on just ne tietyt samat vaatteet (tyyliin koulun kautta tilatut). En sitten tiiäkään, onko nuo koulupuvut niin hyvä juttu kuin oon kuvitellut. Toisilla on ne H&M:n kuteet ja toisilla sitten kalliimmat. Kai ne teinit niilläkin hifistelevät? Vai miten se niin kuin menee? :)

  ReplyDelete
 4. Hihi itseasiassa ne henkkamaukat on sieltä paremmasta päästä :D Suurin osa ostaa kaikki vaatteet halpisketjuista (Penney ja Dunnes). Mutta ne vaatteet on siis ihan samanlaisia kaikkialla ja H&Mn lastenvaatteet on ainakin meillä kestäneet niin hyvin, että ihan hyvin voisin uniformutkin kuvitella ostavani sieltä. Yläasteelle siirryttäessä koulun logo on sitten neuleen rinnuksissa ja ne neuleet pitää ostaa, jostain tietystä kaupasta, mikä tekee yhteistyötä sen koulun kanssa.

  Tuollahan on vielä yläasteikäisilläkin tosi yleisiä all boy taikka all girl schoolit. Meikkaaminenkaan ei ole sallittua. Mutta käsittääkseni kengät saa yläasteelle olla mitkä tahanasa ja niillä sitten vissiin on se statusarvo. Niin ja nykypäivänä varmasti myös kännyköillä hifistellään :) Ja suurin osa kouluista on todella vahvasti kytköksissä kirkkoon eli meno on hiukkasen vanhanaikaisempaa senkin puolesta.

  ReplyDelete