3.7.13

HIUKSET.


Tästä vissiin mainitsinkin jo, mutta pääsin vihdoin viimein viime viikolla käymään kampaajalla. Edellisestä kerrasta oli vissiinkin aikalailla 3kk, mutta hiukset tuntuivat olevan jo ihan kamalan huonossa kunnossa. Edelisellä kerralla latvat leikattiinkin melkein tasapituisiksi, sillä sitä edellinen kerta lähiökampaajalla 'ihansamaminnemenenkunhanleikataan' leikatut kerrokset olivat aivan hirveät.

No ei nuo tasapitkätkään minun kaaliini sovi, sillä hiukseni ovat tosi tosi paksut. Vaikka siis niitä lähti tukoittain viime kesänä J:n ollessa about 4-6kk, silti niitä riittää. Kaiken lisäksi olen nyt antanut viime kesästä asti oman värini kasvaa esiin ja siitä syystä hiukset olivat osittain aikasemmista raidoista johtuen todella huonossa kunnossaYksittäiset hiukset olivat paksuuntuneet juuren verrattuna huomattavasti, harja ei kulkenut läpi jne. Niin ja silloin kuin sain idean viime elokuussa leikata otsiksen, en tietenkään ottanut huomioon, että juuri tuo synnytyksenjälkeinen karvanlähtö tapahtuu lähinnä tuosta päälaelta.

Apua, ihanat otsikset olivatkin yhtäkkiä harvat ja äärimmäisen vaikea laittaa järkevän näköisesti. Siksipä kasvatusprosessi alkoikin samointein.

Mutta nyt siis kävin vihdoinkin sellaisella kampaajalla, kuka osasi leikata hiukseni ihanaksi.

Koko kampaaja käynnin vain hymyilin autuaana. Ihan huippua! Kysessää oli siis Q-hair nimisen salongin (Uudenmaankadulla Helsingissä) kampaaja nimeltä Erica. Siskoni, kuka on kampaaja itsekkin teatterimaailmassa, häntä suositteli. Siskon suositus on todella sellainen, mitä uskon, sillä hän on itsekkin aikamoinen perfektionisti. No jokatapauksessa samantien Erican tuoliin istuessani, minulle tuli tosi luottavainen olo. Hän käsitteli tämän pullasutimaisen reuhkan ihan eritavalla ja äärimmäisen taidokkaasti. Suosittelen ehdottomasti ko. kampaajaa.

Nyt kun vielä olen löytänyt todella mieleiset shampoon ja hoitoaineen ja näihin toimii tarratullatkin ihan unelmasti, on tosi hyvä fiilis. Tuotteista, mitä käytän, voin sitten kertoa vaikka ensi viikolla paremmin.

Napsin nämä kuvat nyt tällä tietokoneen kameralla, joten sori vaan rakeisuus. Plus Fionn halusi myös ottaa kanssani kuvia ja sähläsi jatkuvasti mukana.

Seuraavassa demonstroimme, mihin asti oma tyvikasvuni on ehtinyt:


Syy tämän kasvatuksen takana on oikeastaan se, etten minä koskaan ennen värjännyt hiuksiani ennen kuin muutimme Portugalista Suomeen. Sielä minulla oli tietty aina sellainen auringonpolttama blondi pää ja täällä se sitten pikkuhiljaa tummui. Silloinen kampaajani sitten laittoi niihin kerran raitoja ja jäin siihen kierteeseen kiinni. Viime vuonna heräsi vain sellainen olo, etten halua enää värjätä hiuksia kun se oli vain niin kertakaikkisen kamalan kallista tasaisin väliajoin + värjätty hius tuppasi aina menemään tosi kellertäväksi. Oma värinihän on nykyään aika maantienvärinen, mutta samoin on siskoillani ja se on itseasiassa mielestäni koko päässä tosi nätti. Että en vain jaksa nyt odottaa tämän kuontalon kasvua nopskemmin! Ja lisäksi haaveilen taas tosi pitkistä hiuksista, mitä minulla aina ennen oli omasta takaa. 

Siinä sitä on projektia :)

Tässä olisi vielä sitten bonuskuva tästä toisesta kasvatusprojektista:


Mahis alkaa olla jo aikalailla tielläkin. Ultraaja sanoin 4d-ultrassa, että vauva olisi hiukan keskivertoa suurempi. Iik! Toisinsanoen 24+0 viikolla vastasi 24+6 mittoja. Voi surkeus. Mikähän jättis sieltä on tulossakaan? Olen kyllä tsempannut syömisten kanssa nyt oikein urakalla, vaikka tosiaan siinä ensimmäisessä sokerirasituksessa ei mitään häikkää ollutkaan. Pääsen taas siitä glukoosilitkusta nauttimaan ensi viikolla ja nythän voi sitten tilanne olla jo toisin. Toivotaan, että tämä ryhtiliike tuottaa tulosta ja baby pysyy alle nelikiloisena...

Voi vitsit, nyt kyllä väsyttää niin mahdottomasti, että lopetan tämän tähän. Hauskaa illanjatkoa teille sinne, toivotteleepi Sara x

4 comments:

 1. Ihanat hiukset, siis niin kauniit ja sopii sulle hirmu hyvin Sara! :) Sun hiuspulmat kuulosti kovin tutuilta ja itsekin kävin toukokuussa ekaa kertaa kampaajalla vuosiin ja aika samanlaista lookia hain ja sain kuin sunkin hiuksiin loihdittiin. :) On se vaan kumma, miten paljon hyvä hiusmalli vaikuttaa yleiseen mielialaankin.

  Ihania aurinkoisia päiviä teille ja tsempitykset molempiin kasvatusprojekteihin - niin hiushommeleihin kuin ihanan prinsessannekin! (En muuten ole vielä ehtinyt kommentoida prinsessa-uutistanne... Miten voikaan toisen itselleen vieraan ihmisen puolesta olla tosi onnellinen?!? Hymyilytti vain kuin luin postaustasi aiheesta. Onnea!)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä tykästyin nihin nyt niin paljon, että ajattelin ehkä pitää tämän pituuden vähän aikaa. Saisi nuo otsahiusten jämätkin kasvaa vähän latvoja kiinni :) Ja kyllä, hyvä hiusmalli tekee kyllä ihmeitä yleisfiilikselle :)

   Kiitos vielä vauva-onnitteluistakin!

   Delete
 2. Tosi kivat hiukset! Ja se on ihan mahtavaa kun löytää sellaisen kampaajan johon luottaa ihan täysin, sitä ei kannata pois vaihtaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkä hormoonesita vahvasti johtuen, mun teki mieli vain itkeä siinä kampaajan tuolissa, kun olin niin tyytyväinen.

   Delete