29.5.15

#ELSISCLOSET

Noniin nyt vihdoin sain kamerasta ulos nämä Elsin viikon asukuvat. Edellinen samanlainen postaus löytyy täältä ja vitsit, että E on kasvanut paljon pienessä ajassa. Nyt ollaan jo lähempänä kaksvee synttäreitä kuin yksvee! Tällä hetkellä Elsu tahkoaa urakalla hampaita ja ensimmäiset poskihampaat jo pilkottavat paikoillansa. Siitä johtuen siis hiukan helakat posket ja kuolainen olemus :)

Viime viikko oli vilpoinen ja sateinen ja synkkä miltei joka päivä, mutta yritettiin silti saada käyttöä vähän kesäisemmille vaatteillekin.

Maanantai:

neuletakki: Marks&Spencer, serkun vanha // playsuit: Gap, sale 
// sukkikset: H&M, veljien vanhat // kengät: Kavat kotte, second hand

Tämän söpöliinin shortsihalarin tilasin kimppatilauksessa ystävän kanssa nyt alkukeväästä luottomerkiltäni Gapiltä.
Keksin heti, että se kaipaa kaverikseen tuollaisen vihertävänkeltaisen neuletakin ja soittelin siskolle vieläkö tämä minun alunperin Irlannista ostama neuletakki löytyy jostain? 
Se sattuikin olemaan juuri sopivaa kokoa nyt ja samoiten Elsi itse tykästyi tähän neuletakkiin ja valitsisi sen miltei aina päällensä :)

Erityismaininta noista sukkiksista, mitkä ostin jo Fionnille syksyllä 2011. Niissä ei ole nypyn nyppyä.
Joskus H&M:n lastenpuolelta löytyy kyllä ihan huippulaadukasta lastenvaatetta. 

Tiistai:
t-paita: Gap, sale // legginssit: Seppälä // neuletakki: Lindex

Elsulla ei paljoakaan trikoovaatetta löydy, mutta kaikessa simppeliydessään tykästyin tuohon harmaaseen t-paitaan.
Sen kaveriksi sopi hauskasti raitalegginssit (raita ja vaaleanharmaa ei petä koskaan) ja vielä raikastukseksi korallinpunainen neuletakki. Myös tuota edellisten kuvien keltaista neuletakkia käytän usein näiden vaatteiden kaverina. Leggarit ja neuletakki on ostettu keväisellä Suomen-reissulla.

Keskiviikko:
neulemekko: Kapphal Newbie, second hand // hilkka: Poppy Rose, sale 
// sukkikset: H&M // kengät (liian pienet): La Coqueta Kids

Tiistaina postilaatikosta tipahti facebook-kirpparilta ostamani lemppari neulemekko (meillä on tämä myös isommassa koossa odottamassa) ja se pääsi heti keskiviikkona päälle perhekerhoon. Elsi itse olisi halunnut laittaa (vääriin)jalkoihin kolme kokoa liian pienet remmikengät viime kesältä. Auts! Ihanat kengät ne kyllä olivatkin, mutta tällä kertaa vaihdettiin kotain närkevämpää jalkaan. Hilkka sai murun omasta stailauksesta jäädä päähän ja se sopikin tosi söpösti mekon kaveriksi.

Torstai:
paita: H&M // bloomers-shortsit: (itse tuunatut) Penneys // sukkikset: H&M

Torstai-aamuna kaivoin vihdoin ompelukoneen esiin ja tuunasin pitkinä pöksyinä vitosella ostamani denimhousut tuollaisiksi kaiken kanssa käyviksi shortseiksi. Elsillä on just nyt aika paljon tunikoita ja paitoja eikä yhtäkään niiden kaikkien kanssa käyvää alaosaa. Paitsi nyt on. 
Halpa ja helppo diy-työ ja pääsivät heti jalkaan :)

Perjantai:
paita: Pomp de lux // housut: F&F, Tesco

Perjantaina suuntasimme daddyn ja Fionnin vapaapäivän kunniaksi ravintolaan lounaalle ja Elsi sai ylleen Pdl:n suloisen paidan kauniissa Aqua-värissä. En ole oikein aikaisemmin keksinyt sille järkevää alaosaa ja kokeilin sitten näitä Elsin ainoita "farkkuja" sen kaveriksi ja omaan silmään yhdistelmä näyttikin aika kivalle.

Lauantai:

 playsuit-haalari ja paita: molemmat H&M

Lauantaina oltiin melkein koko päivä sisällä ja sisäleikkeihin sopikin hyvin tämä "leikkipuku". Sen ostin nyt ihan viimetteeksi H&M:ltä heräteostoksena, kun etsin muutamaa pitkähihaista t-paitaa Elsille. Niin söpöliini. Kaupassakäyntiä varten puin alle myös valkoiset palmikkosukkikset, mutta tämä on ainakin sata kertaa liikkiksempi noiden paljaiden pulleroisten säärien kera <3
Lämpimällä ilmalla vielä kaveriksi kangaskengät tai nahkasandaalit :)

Sunnuntai:
 mekko: Kapphal Newbie, second hand // villatakki: itse tehty
// polvisukat: Greenberry kids // kengät: Kavat Kotte, second hand

Sunnuntaina oli vihdoin vähän nätimpi ilma ja suuntasimme koko perheellä Westport-nimiseen kaupunkiin. Elsin mekko ja tuo neulemekko keskiviikolta tuli käytettynä meille sellaiselta herttaiselta naiselta, kehen törmäsin sattumalta kerran Jumbon kauppakeskuksessa ja E oli silloin vasta minimini tyyppi masussa. Olinkohan just 12. viikolla raskaana? Silloin olin vielä ihan varma, että mahassa  oleskelee kolmas poika, mutta sieltä tulikin tytön tylleröinen, kuka käyttää hänen tyttöjen vanhoja vaatteita. Aika hauska juttu vai mitä K :) 

Jokatapauksessa mekon kaverina oli Elsin itsensä väenvängällä valitsema hiukan nafti viime kesäksi kudottu neuletakki. No ihan hyvinhän se kävi vajaamittaisilla hihoilla ja kostyymin kruunasi nuo maailman söpöimmät kettusukat (mitkä on jemmassa syksyksi myös ruskeina). Elsi itse hurmioissaan haluaisi nämäki jalkaansa joka päivä ja yritän niitä vähän säästellä, kun ne on niiiin ihanat.

***

Enevimissä määrin Elsillä alkaa itsellänsä olla mietymyksiä vaatteiden suhteen. Hän saattaa tuntitolkulla puleerata saapaiden, kenkien, huivien ja muiden asusteiden kera. Onneksi silti vielä mukisematta pukee päällensä äidin valitsemat yhdistelmät ominen pienine mausteineen :)

Mikäs on teidän lemppari asu tällä kertaa? Mä taidan itse tykätä kaikista eniten sunnuntaisesta asusta varsinkin, kun viikon varrella kuviin tottunut Elsi oikein rupesi poseeraamaan äitiliinille :)

7 comments:

  1. Lauantai on mun lemppari! Ja kuten sanoit niin noi palleropullerojalat on niin liikkikset! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. No niin on ja ihan oli sääli verhota ne sukkiksiin. Ja tuosta asustakin tuli heti vähän sellaiset yöpuku-fiilikset :D

      Delete
  2. Ihana neiti<3 lemppariasu on torstailta, mutta noi kettusukat on överi-ihanat, kuten myös myssy keskiviikolta. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kettusukat oli kyllä ihan paras hankinta. Kahdelle parille sukkia tuli kyllä posteineen hintaa, mutta toisaalta Elsillä ei juuri sukkia ole, kun en usein löydä mieleisiäni joten annoin itselleni luvan näihin panostaa :)

      Delete
  3. Ziisus miten söpöjä kuvia :-) Minunkin suosikkini on lauantai. 1 v. ja pullerojalat, sellaiset löytyy meidänkin kotoa, niin liikuttavat <3 Myös keskiviikko ja sunnuntai sulatti sydämen, vaikka kaikkihan ihkuja ovat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä usein naurankin, minkätakia mun pulleroreidet ei ole yhtään näin söpöt :D Lapsen pyöreys on jotain niin liikuttavaa <3

      Delete
  4. Hih, nyt vasta huomasin "herttaisen naisen" täältä :D
    Ihanat noi mekot Elsillä ! <3

    ReplyDelete