23.5.15

VUOSI IRLANNISSA.

KESÄ
SYKSY
TALVI
KEVÄT
Eilen tuli tasan vuosi siitä, kun muutimme pois Suomesta. Tänään on tasan vuosi siitä, kun saavuimme lasten kanssa (ja isäni saattamassa meitä) tänne meidän kotikylään ihka ensimmäistä kertaa. Atlantin rannalle, kauas kaikesta tutusta.

Tapani mukaan olen ollut superherkkiksenä asia tiimoilta. Mikä vuosi?! Miten valtavan raskas niin monella tapaa, miten olenkin vielä tolpillani ja itseasiassa pikkuhiljaa parempi versio itsestäni kuin ikinä? On ehdottomasti hetkiä, kun tuntui, että kaikki romahtaa.

Onneksi noita hetkiä tasapainottaa kaikki hyvät ja kauniit asiat elämässä. Olen monesta asiasta todella kiitollinen. Erityisesti tuosta omasta miehestäni, kuka on kuin vahva kallio ja on miljoona kertaa rahoittanut minut ja saanut katseleman asioita positiiviselta kannalta <3 

Mutta stressaantuneita olemme olleet ja vihdoin tuntuu, että pikkuhiljaa meidän elämä alkaa tasaantumaan ja tavalliset asiat ja tavallinen arki soljuu rauhallisesti etiäpäin.

Olen saanut tosi paljon voimaa tästä kaikesta meitä ympäröivästä kauneudesta ja raikkaasta ilmasta. Auringon nousuista ja auringon laskuista, vuorista, rannoista, valtamerestä. 

Aikaisemmin taistelin itsessäni elämäntapamuutosta ja piiskasin itseäni epäonnistumisista ja vihdoin, kun päätin olla itselleni armollinen ja antaa asioiden mennä omalla painollaan, se tuli kuin itsestään. Ja kaikesta tästäkin luulen kiitoksen olevan perpektiiville elämään kaikkien haasteiden myötä.

Vaikka perheemme ovat olleet korvaamaton henkinen tuki koko vuoden ajan, aikalailla silti keskenämme kohdanneet monenmoisia juttuja ja samalla tullut tosi vahva tunne, että lopulta onni on vain ja ainostaan meistä itsestämme kiinni. Täällä ei kukaan tule keräämään palasia puolestamme.

Toinen puolisko on tietysti jo pitkään ollut aikuinen, mutta itselleni tämä on ollut oikea sellainen aikuistumisen paikka.

Mut juu, tässä ollaan onnellisina vuoden päästä ja kiitos myös teille blogin kautta matkassa olleille. Toivon, että tämä elämän tasaantuminen tarkoittaa myös sitä, että voin jatkaa kirjoittelua hiukan täyspainoisemmin. Joskin nyt on sellainen pieni probleemi, että hampaita tekevä Elsi pureskeli kameran kuvasiirtokaapelin rikki (voi huokaus...) eli jospa tämän päivän Westportin reissulla löytäisin jostain uuden sellaisen.

Sitten tulossa jo valmiiksi kuvattuja tyylijuttuja ja sen sellaista :) hauskaa sunnuntaita!

13 comments:

 1. Onnea vuodesta! Voi vitsit kun aika menee nopeeta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja niin on tosiaan mennyt nopeasti!

   Delete
 2. Voi kuinka ihanaa kun teillä on alkanut tasaantua. Just mietin meidänkin elämää muutama viikko sitten ja totesin että vuosi on kulunut kamalan nopeasti mutta samalla kestänyt todella kauan. Teillä vuoteen mahtui vielä kamalasti paljon enemmän! Tsemppiä seuraavalle vuodelle, se vois kohdella hieman hellemmin käsin kyllä ehkä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä toivon myös hurjasti tasaisempaa tokaa vuotta täällä :) voi tässä olla vielä pari muuttujaa hihassa... ;)

   Delete
 3. Siis vuoden ootte jo asunut siellä? Apua, mihin tämä aika rientää... Elsistäkin kasvanut jo todella iso tyttö. Vastahn se syntyi:D Oikein ihanaa kesää teille sinne:) On teillä siellä vaan niin ihanat maisemat:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No Elsi on jo tosi iso ja ihan erilainen tyyppi, kuin esim. vuosi sitten. koko vauva-aika tuntuu hirmuisen kaukaiselta, snif. Ihanaa kesää myös sinulle :)

   Delete
 4. Kiva kuulla, että elämä on tasaantunut vuodessa. :) Toivotaan, että täälläkin alkaisi olla hieman "seesteisempää" vuoden sisällä. Ja ymmärrän niin hyvin tuon kun sanoit, että olet saanut ympäröivästä luonnosta voimaa. Sama on itselläni, aina kun pääsen tuonne maalle ilmaa haistelemaan, niin oikein tunnen kun joku patteri sisälläni alkaa lataantua.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No ihan varmasti teilläkin koittaa se tavallisempi rauhallinen arki. En mäkään meinannut uskoa, että tähän pisteeseen päästään :) Yritetään nähdä nyt piakkoin!

   Delete
 5. Onnea ensimmäisestä vuodesta ihanassa maassa johon olen blogisi ansiosta aivan ihastunut. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, sun täytyy tulla tänne käymään ja näkemään se omin silmin. kuvat ei todella tee oikeutta.

   Delete
 6. Ompa ihana kuulla että siellä alkaa elot ja olot tasaantua! Kyllä se muutto aina ottaa aikansa, ja teillä kun tosiaan voi puhua muutosta, kun toiseen maahan muutitte. Ja vielä kaikki hankaluudet mitä on matkalle sattunut.

  Vähän samoissa fiiliksissä itse, siis niissä ei niin kivoissa muuton ja uuden paikan jälkeisissä. Muutosta muutama viikko ja aivan kauhea koti-ikävä, ennenkin muutot olleet vaikeita, mutta nyt on niin hankala koittaa nähdä niitä positiivisia ja hyviä puolia minkä vuoksi tähän lähdettiin, tekisi mieli vaan painaa takaisinkelausnappia. Uusi odotuskin sekoittaa mielialoja, eikä niinkään hyvällä tavalla. Mutta täytyy vaan koittaa muistaa että kyllä se tästä ajan kanssa!

  Mutta kivoja kuulumisia teiltä ja ihania kuvia vuoden varrelta! Siellä on vaan niin täydellisen kaunista! Iloisia päiviä teille!

  -Pilvi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Pilvi, mä niin tiedän mitä sä tarkoitat! iso kasa halauksia ja ihan varmasti pian tulee se parempi honeymoon-vaihe muuton kanssa. Vaikeata se kaikkineen on, mutta muista että kaikki muutokset vie aikaa <3

   Delete
 7. Hatun nosto koko perheelle ja valoisaa, onnellistä kesää!!

  ReplyDelete