4.5.15

PERHEEN VIIMEISET LASTENRATTAAT ELI BUGABOO BEE3.

Ja vähän muutakin lastentarvike-pohdintaa :)

Kiva, kun teiltä on tullut paljon ideoita uusiin blogiposteihin :) Nyt pyydettiin kertomaan sananen näistä Bee-matkiksista. Ehkäpä joku bongasikin meidän uudet rattaat jo aikaisemmin. Jotenkin vähän pöllöä tällaisia kalliita hankitoja "esitellä". Keskittykää siis enemmän rattaiden ominaisuuksiin.

Tosiaan tuplarattaiden aikakausi loppui nyt Suomen matkalla, kun möin meidän Donkeyt haikein mielin uuteen perheeseen. Donkeyt oli meillä olleetkin jo pitkään mono-asennossa seisomalaudalla, mutta uuteen kotiin muuton myötä niiden säilytys alkoi olla ongelmallista. Täällä kun ei mitään ulkovälinevarastoja tunneta ja joka kerta tullessa ja lähtiessä täyty Aasit tunkea paloina auton takakonttiin säilöön. Oikeastaan ne olit täällä Irlannin kapoisilla jalkakäytävillä aika hankalat ja ajatus kevyemmistä rattaista, mitkä voi vain "heittää" auton perälle, oli kytenyt jo tosi pitkään.

Bee3:sten ohella mietinnässä oli palata Phil&Tedsien pariin taikka vakavassa harkinnassa oli myös City select mini-matkikset. Mutta, monien Bugisten uskollisten ihailijoiden tapaan, lopulta olisi tuosta merkistä vaikea enää siirtyä pois. Varsinkin, kun meillä on ko. merkin seisomalautakin jo valmiiksi olemassa, sillä perheen kaksi pienintä pitää vielä saada toisinaan samanaikaisesti kyytiin.
Meillähän oli Bee+:ssat ennen Donkeyita yhden kesän ja niistä löytyy aikaisempi postaus täältä. Ja joo, myönnän, oli tämä osaltaan ihan turhamainenkin valinta sen lisäksi, että rattaat on todella toimivat kaikin puolin. Donkeyista sain sen verran hyvän hinnan, että ostin sitten nämä meidän vihoviimeiset lastenrattaat just sellaisina, kuin justiinsa halusin eli vielä tuolla mustalla rungolla. Lisäksi halusin ostaa ne täältä Irlannista kivijalkakaupasta, jos nyt sattuisi reklattavaa tulemaan. (niinkuin jouduin Aasien rungon nyt keväällä reklata)

Keskitytäämpä nyt sitten hetki niihin ominaisuuksiin. Kannattaa tosiaan lukea tuo aikaisempi postini noista plussista, sillä nämä on oikeasti tosi samanlaiset kaiken kaikkiaan. Bee3:siin on oikeastaan vain parannettu just ne asiat, mitkä noissa plussissa uupui. 

Eli jatkettava kuomu on aivan mahtava ja samoin uudenlaiset valjaat. Plussien valjaat oli ihan onnettomat ja näissä tykkään, että olka- ja vyötäröremmit kiinnitetään haararemmin yksitellen. Meillä esim. on tosi usein käytössä vain joko tai. Turvakaarta ei edelleenkään ole, mutta meillä ei sitä ole yksissäkään rattaissa käytössä eli en sitä edes osaa kaivata. Elsi nukkuu näissä ihan hitsin hyvin ja tuo pitkälle avautuva kuomu suojaa mainiosti auringolta ja tuulelta.

All black-runko tuntuu tyylikkyyden lisäksi olevan tosi armollinen pienille kolhuille ja Liamin toiveesta otettiin sitten mustat kankaatkin, vaikka tummanharmaat denimtyyliset kankaat olivat mun mieleen. Me ei sellai olla mitään Bugis-hifistelijöitä, että kuomuja sun muita ylimääräisiä härpäkkeitä emme omista tai kaipaa. Mukitelinekkin unohtui Suomeen. Sitä kyllä kaipaan.

Toinen mahtava juttu on paranneltu sadesuoja, mitä ei tarvitse asetella tai kiskoa vaikeasti muiden Bugisten tapaan. Tooosi jees, koska sadesuoja täällä todellakin on miltei päivittäin tarpeen :D

Kolmosissa pitäisi olla jämäkämpi työnnettävyys ja isompi tavarakori, mutta täytyypä todeta, että ei ne nyt niin järisyttävän erilaiset ole plussiin verrattuna. Tai sitten en vain muista.

Mutta matkiksiksihan nämä ovat aika jämerät. Mun tulee käveltyä ainakin 5km päivässä, jos ei sada kaatamalla ja hyvin ovat kulkeneet kaikkialla.

Itseasiassa meiltä on vähän unohtunut ostaa adapterit sille seisomalaudalle, kun Tula-taaperoreppu on kulkenut aina rattaiden tavarakorissa ja ollaan siihen napattu James, kun hänen jalat eivät enää kanna. Voipi olla ettei niitä adaptereita sitten enää edes hankitakkaan :)

Ja tosiaan me ollaan nyt selkeästi ohittamassa tämä vauvaperhe-vaihe ja paluuta ei ole. Vähenevässä määrin innostun mistään lastentarvikehönkötyksestä ja täällä Irlannissa on muutenkin huomattavasti vähemmän sitä välineurheilua erilaisten lapsille suunniteltujen tarvikeiden suhteen. Oikeastaan aika kiva juttu, aikansa kutakin. Tosi hyvällä fiiliksellä ollaan sen suhteen, että lapset kasvavat. Ihme kyllä, mä en edes tunne hirmuista haikeutta siitä, että Elsi itse päätti itse siirtyä isoveljien sänkyyn nukkumaan minun ja Liamin välistä tuossa viikko sitten. Sen verran täytyy hankintoja tehdä kyllä, että Elsillä täytyy hankkia sänky, kun poikien sängyssä on aika ahdasta Elsi jalkopäässä :D

Huomenna lähdenkin Ikeaan käymään ja nappaan puolessa välissä saarta miehen pikkusiskon mukaani. Aika kiva, kun muuten ajelisin suuntaansa 3,5h yksinäni. Tarvitsemme myös keittiön ja olkkarin väliin tilanjakajan ja pimennysverhon lasten unta parantamaan. Jännittää ihan pitää oma "vapaapäivä" :D

Jes mutta nyt illallisen teko kutsuu, vaikka vuorossa olikin tällaista harvinaista herkkua, kuin päiväsaikaan bloggailu <3 Näkemisiin!

9 comments:

 1. Oi, sä olitkin nopea. Kiitos paljon, kyllä mä taidan meillekkin koko mustat beet tilata(Mäkin olisin halunnut harmaat ja mies mustat), onneksi uuteen seisomalautaan ei tarvitse adaptereita :D. Ihania kuvia taas ja kauniisti puetut lapset. Nuo maisemat on kyllä uskomattomat, tulee mieleen se p.s. I love you-elokuva. Mukavaa ikea päivää ja loppu viikkoa! t.R

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi joo, sattui just sopivasti kuviakin ja Liamilla vapaapäivä, niin naputtelin heti tekstin :) kyllä mä näitä suuresti suosittelen. Tykkään ihan valtavasti ja päivittäin olen iloinen näihin satsaamisesta. Mikä siinä onkin ettei miehille kelpaa ne harmaat kankaat?? Mä haaveilen vielä tuohon työntöaisaan konjakin ruskeita aisasuojia :)

   Delete
  2. hmm.. mulla on harmaa istuinosan kangas ja vsin aurinkokuomu+vsin taviskuomu. ja makuukopat on mustana+harmaana (vsin kannella) (kun maksoi torissa vain 20e, hups..) en paljoa kysellyt väristä ;D

   Delete
  3. Noooh, meillä mies on vähintään yhtä tarkka kuin minä tällaisissa asioissa ja yhdessä pitää päättää. Mulle kävin oikein hyvin myös nuo mustat :)

   Delete
 2. Meillä nuorempi on Jamesin ikäinen ja viimeiset pikkulapsiperhejutut meillä ovat potta ja rattaat. Pottaa ilmankin pieni pärjäisi, mutta olemme antaneet vielä sen olla toisessa vessassa. Rattaat, mallia Phil&teds, ovat käytössä todella harvoin. Mutta silloin harvoin niistä on kyllä hyötyäkin, kuten esimerkiksi eilisellä Tukholman päivävisiitillä :) jospa sitä kesän jälkeen luopuisi viimeisistäkin pikkulapsijutuista. Sniif. Ja samalla suuri helpotus :D

  Hauskaa vapaapäivää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin just, tavallaan snif ja sitten suuri helpotus. Ehkä tässä vain huomaa, mitä kaikkea kivaa vähän isommat lapset tuovat mukanaan. Ja toisaalta esikoinenkin on 'vasta' viisi eli oikeastaan aika pieni vielä. Saas nähdä mikä fiilis sitten tulee, kun nuorin on samanikäinen? Saattaa jo kaiholla muistella näitä ruuhkaisia pikkuvauva-aikoja :D hauskaa päivää sinnekkin ja kiva, kun kommentoit :))

   Delete
 3. Mä olen innolla heivannut kaikkea vauvoihin liittyvää tarviketta menemään, meillä ei taida enää olla muuta kuin rattaat jäljellä. Ja nyt yhtäkkiä huomaan, että hirveä haikeus on hiipinyt mieleen, vaikka aluksi olin aivan innoissani, että nyt päästään viimein uuteen elämänvaiheeseen, johon ei enää kuulu alle 3-vuotiasta. Heitin jo miehellekin, että tehäänkö vielä yks tyttö, mutta ei tuo innostunut. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi meille hankitaan koira seuraavaksi, jos ja kun joku ihmeellinen vauvakuume iskee :D

   Delete
 4. Googletin Tula kantoereppua ja päädyin blogiisi - jäin miettimään, että minkä ikäistä/painoisa on ollut vielä hyvä kantaa Tula taaperorepussa? Kaipailen meidän iskokokoiselle kuopuksellemme kantovälinettä satunnaiseen käytöön ja Tula harkinnassa.

  ReplyDelete