26.5.13

SISUSTUSJUTTUSIA.

Kivaa sunnuntaita kaikille! Meillä onkin tässä jännittävät viikot edessä, sillä ihan pian muutamme uuteen kotiimme. Kävi aivan tajuton onni, sillä juurikin haaveilemassani asuinkohteessa oli sopivankokoinen ja edullinen kolmio tarjolla vuokralle ja onnistuimme sen saamaan.

Vaikka tietysti tämän oman asunnon myynti on tavallaan haikeaa, olen jo hurjan innoissani uudesta asunnosta ja mielessäni olen tietysti sisustanut asunnon lattiasta kattoon :)

Olen aikaisemminkin ehkä maininnut, että tykkään kaikenmoisista sistusjutuista todella paljon vaikkakin täällä blogissa en niin paljoa ole kuvaillutkaan kotiamme taikka tällaisia posteja aikoihin tehnyt. Siihen saattaa nyt tulla pienoista muutosta...

Asuntomme tyyli tuskin tulee kovasti muuttumaan, sillä pohja on uudessa asunnossa miltei samanlainen kuin tässä ja siksi tavarat voidaan melkeimpä kantaa samoille paikoille sielläkin. Mikäpä siinä, sillä miksi sitä hyvin toiminutta ruveta muuttamaan. Ehkä kaipaan vielä vähän enemmän selkeyttä ja yksinkertaisia linjoja tasapainottamaan noita meidän vanhanaikaisempia huonekaluja.

Ihan täysin moderni mustavalkoinen tyyli ei ole täysin minun juttuni, mutta toisaalta ei myöskään maalaisromanttinenkaan tyyli ja yhdistelen asioita vähän sieltä ja täältä.

Tykkään valkoisesta ja vaaleista neutraaleista sävyistä, mitä sitten voi vuodenaikojen mukaan piristää erilaisilla sesonkikasveilla ja erivärisillä tekstiileillä. Tykkään myös paljon luonnonmateriaaleista pellavasta, puusta ja punotuista koreista yms. sielä täälä ja lasisista kipoista yhdisteltynä metallisiin esineisiin. Toisinaan modernimpiin industrial-tyylisiin juttuihin ja toisinaan vähän itämaisimpiin lyhtyihin.

Erityisesti pyrin siihen, että kaikki on sellaista pitkäikäistä eikä tule mieltymystä pistää koko asuntoa uusiksi parin vuoden välein. Mutta kyllä minullakin silti silmää miellyttävät erilaiset asiat tietyissä sykleissä, että en minäkään uusimille villityksille ole täysin immuuni. Joskaan välillä kapinoin jotain tosi hittijuttuja vastaan...Tässä keräilin vähän sellaisia juttuja, mitä olen nyt erityisesti selaillut netistä, sillä vaikka tämä tulee olemaan tietynlainen väliaikaisasumus, niin silti en malta olla jotain juttuja hankkimatta ihan uusina. Kyllähän sitä aina tulee muuton kuin muuton yhteydessä tehtyä edes yksi Ikea-reissu vai mitä :D

Tuota Annon Pandora-mattoa olen tosiaan haaveillut harmaana jo siitä asti, kun se tuli myyntiin, mutta hinta ja maton hoito-ominaisuudet hiukan mietityttää. Meillä meni nimittäin yksi aivan ihana Elloksen harmaa puuvillainen matto piloille, kun isäntä kaatoi siihen teekuppinsa. Ei auttanut sappisaippuat eikä ammattipesulat... Ja lapset tietysti onnistuvat aina jonkun kakkaepisodin heittämään juuri olohuoneen matolle (eikä ole ollut edes kerran...). Itsehän en tietenkään koskaan läikyttele mitään :D

Uuden kodin keittiöön emme ruokapöytää meinaa mahduttaa, kun se mahtuu olohuoneeseenkin, ja siksi kaavailinkin sinne pientä työpistettä näille tietokonejutuille - vihdoinkin! Vanhemmillani on tuo Ikea Micke työpöytä hiukan isompana versiona ja se miellyttää pienempänä silmää (ja kukkaroa, 39,95€) eli se tulee varmaankin olemaan valintamme. Hiukan juuri sitä skandinaavista linjakkuutta, mitä kaipailin.

Sohvan viereen tykkäisin hurjasti tuollaisesta pienestä pyöreästä sivupöydästä, mutta Liam ei millään lämpiä tuolle minun ykkösvaihtoehdolle Ikeasta. Ehkpä tuo Elloksen pienempi hiukkasen samanhenkinen pikkupöytä kelpaisi... täytynee ehdottaa ;) Nämäkin on kyllä aika hasardeja tuon 1v:n kanssa eli ehkei kannattaisi haaveilla mitään.

Ja sitten sitä väriä! Mulla on tuola jemmassa eri vuosilta aina joitain kevät-kesä ja syksy-talvi tyynynpäällisiä ja torkkupeittoja, joita sitten kaivelen esiin sen vuoden mieltymysten mukaan, mutta tätä uusinta villitystä multa ei löydy. Ihastuin nimittäin ikihyvikseni tuohon Marc O'Polon torkkupeittoon korallisena nähtyäni sen jossain Ruotsalaisessa sisustuslehdessä ja löysin sen Ellokseltakin, mutta juu, hinta on hiukan liian suolainen tuollaisesta kausijutusta. Siksipä naputtelinkin poikien kesäpaitatilaukseen H&M:lle tuollaisen pellavaisen tyynynpäällisen, mikä toivottavasti on luonnossakin saman sävyinen ja tyydyttää tämän tarpeen :D Samaan syssyyn sorruin tuommoiseen pieneen halpis kynttilälyhtyyn, vaikka niitäkin on jo kertynyt ennestään aika kiitettävästi.

Sellaista! Taas tuli hienosti tiivistetty sisustusposti :) Kiinnostaako teitä nämä tällaiset jutut yhtään?

Nyt sunnuntailounasta, hei hei. (ja pöydällä kesän ekat pionit <3)

6 comments:

 1. Mun on pitänyt ainakin tuhat kertaa kommentoida kotikotikotia-postausta ( ja montaa muutakin tekstiä), mutta kännykäällä lukiessa kommentointi usein jää. Nytkään en ole koneen ääressä, silti nyt yritän saada edes jotain sanotuksi :)

  Mun piti jo siihen koti-postaukseen ihastella teidän kotia. Kaikki huoneet ovat todella kauniita, sisustus nättiä ja kokonaisuus kodikasta. Ainakin mua kiinnostais lukea jatkossa enemmänkin sisustusaiheisia juttuja. Tekis mieli laittaa omankin kodin sisustusta uusiksi..lottovoittoa odotellen ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. äh mä tiedän ton kännykkäkommentoinnin vaikeuden! siksi en itsekkään saa aikaiseksi aina komentoida muiden kivoja juttuja, kun ei vain sormet taivu :)

   hei ja jo yksi kiinnostunut riitää eli siustusjuttuja hyvinkin sitten tulossa enevimissä määrin :) vaikka kalliiksi tämä haaveilu saattaa käydä. nyt pitää vain ensin miettiä, mikä unelma priorisoida ensimmäiseksi.

   Delete
 2. Ihania suunnitelmia, voisivat hyvin muuttaa meillekkin. Itseasiassa se kahden laatikon Micke pöytä meiltä löytyykin ja tykätty ollaan, vaikka käyttö on tällä hetkellä vähäistä, kun pöydällä makaa vanha pöytäkoneen romu. Kuinka kauan koneen pitää olla käyttämättä, että sillä voi heittää vesilintua?

  ReplyDelete
  Replies
  1. hihi, en mä vaan tiedä :D meidänkin läppäri on jo vanhus, mutta jospa se hetken vielä toimisi kun kerta noin hienon pöydänkin saa? toiveissa siis myös allekirjoittaneelle hiukan parempi bloggailuasento, kun yleensä kyhjötän sohvan nurkassa. Micke on kyllä superkiva. En voinut uskoa, että tietokonepöytä voisikaan olla noin silmää miellyttävä!

   Delete
 3. Pyörittelen vähän samoja haluja (:D) ja mietteitä täällä! Meillä muutto venyy pahimmassa tapauksessa syyskuun lopulle, joten tässä on ikävän pitkä aika pyöritellä tavaroita paperilla ja miettiä mitä tarvitaan lisää. Tavaraa ei niinkään, mutta ne lamput! Niitä tarvitaan ihan kamalasti, enkä todellakaan tiedä millaisia ja mihin. Eli ehkä se pitkä odotusaika on ihan hyvä tässä tapauksessa :)

  Mutta tämähän sopii tähän raskaana olemisen pesänrakennusvimmaan hyvin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo voi vitsi tekee raskaushormmonipöllyille hyvää, kun saa järkkäillä ja suunnitella! ja toteutuskin pitäisi tapahtua ihanhetijustnyt. nostan siis hattua sinun vielä jatkuvalle odottelulle ja eiköhän se lopputulos sitten kruunaa venyneen aikataulun :)

   Delete