6.5.13

BUGABOO BEE+, MELKO TÄYDELLISET MATKIKSET.

Tarkkasilmäinen Anni huomasikin, noista aikaisemmista kuvista, että meillä on uudet menopelit. Nämä tosiaan tulivat meille hyyyyvin yllättäen tuossa pari päivää ennen tänne reissuun lähtöä. Löysin vain kyseiset rattaat huutiksesta sen verran huokeaan hintaan käytettynä, että olisi ollut tyhmää olla käyttämättä tilaisuutta hyväksi.

Olimme nimittäin jutelleet Liamin kanssa ostaisimme nämä ko. matkikset jossain vaiheessa kesällä, sillä vanhat Emman BMX:t ovat tosiaan tulleet matkansa päähän. Paljon niitä käytettiinkin. Jopa ihan ainokaisina vaunuina Fionnilla reilu puoli vuotta, että ei mikään ihme. Eivätkä nekään huonot rattaat olleet.
Vaikka Phil&Tedsit ovat olleet meillä vallan hyvät, on minulla silti ollut suuren suuri probleemi sen suhteen että lapset ovat aina naama menosuuntaan, oikeastaan alusta asti. Varsin alle 1-v:lle on mielestäni mukavampi tuijotella työntäjän kasvoja, kuin esim. vilkasta liikenettä. Nyt kun Fionn oikeastaan kävelisi mielellään enemmän, tuntuu Jamesin työntäminen Vibeissä yksikseen jotenkin hullunkuriselta. Koko lapsi tuntuu ihan flegmaattiselta sielä edessä yksinään.

Tietysti uuden raskauden myötä rupesin mietiskelemään tätä ratasasiaa taas kerran (näitä nytihanheti mietityttäviä tärkeitä "ongelmia", jotka nostavat päätään alkuraskaudesta). James kun ei alkuun nukkunut P&T:ssä laisinkaan ja tulevan vauvan päiväunet aamu-ulkoilun aikaan tuntuvat erityisesti kahden isoveljen kanssa erityisen tärkeiltä, niin ilmanmuuta pähkäilyt olivat oikein vauhdissaan. Oikeastaan yhtenä vahvana vaihtoehtona oli Bugaboon Donkeyt Phillien tilalle. Niiden ominaisuudet tuntuivat järkeviltä meidän tarpeisiin joskin hinta tietysti hiukan hirvitti. Lopulta luovuimme ajatuksesta vierekkäinistuttavista rattaista, kun totesimme täällä Irlannissa olevan aivan liian kapoiset oviaukot ja jalkakäytävät monista kohdin sen kokoisille rattaille. Olin haaveillut salaa Bee-rattaista jo kauan, sillä ne ovat yksiä harvoja markkinoilla olevia matkiksia, missä nimenomaan saa lapset naama työntäjän suuntaan (toiset on vissiin Quinny Xrtrat, jos en väärässä ole) ja ihan täydellisenä ominaisuutena meille myöskin seisomalaudan mahdollisuus isosisarukselle.

Nämä meidän seconhandina ostetut rattaat kun vielä olivat varsin mukavasta hinnasta huolimatta ja kahta pikkuruista naarmua luukuunottamatta uudenveroiset. En voisi olla tyytyväisempi. Jos jonkun "huonon" asian nyt keksisin, niin noissa kuvissakin näkyy, että Jamesin jalat tulevat naama työntäjäänpäin istuessa pikkusen seisomalaudalla seisovan Fionnin jalkojen eteen. Asia ei varsinaisesti häiritse ja istuin toisinpäin ongelmaa ei tietenkään ole. James on näissä nukkunut jo monet hyvät päiväunet, sillä istuimenkin saa melkein makuuasentoon. Myöskin F mahtuu näihin oikein mukavasti, sillä tuota istuinosaa saa vedettyä pidemmäksi. F on nyt piirun vajaa metrin pitkä.

Kaikista kauneimmat kapistuksethan nämä nyt ei ole, mutta työnnettäessä ihanan ketterät.

Niin ja juu - syksyvauva varmaan siltikin pääsee päiväunille kantoliinaan äidin rinnuksille suurimmilta osin, sillä Suomen talvessa nämä nyt eivät varmaankaan ole käytännöllisimmät, mutta ensi talvi voipi olla meidän viimeinen talvi Suomessa, hui!

Minkämoisia ratasjuttuja teillä muilla on? Onko jotkut kiesit olleet ihan mahdottoman hyvät taikka päinvastoin sitten ihan surkeat?

8 comments:

 1. Ovat kyllä aivan loistavat rattaat, parhaimmat mitä meillä,on ollut. (Kokemusta aika monista;). Toimivat erinomaisesti sekä Travelsysteminä että rattaina. Olen myös kiittänyt monesti jousitusta,joka näistä rattaista löytyy. Tulipa viime talvena Helsingin reissulla työnnettyä näitä 10cm hangessa 3-vuotias kyydissä ja kulki kyllä ällistyttävän hyvin vaikka renkaat onkin hyvin sirot...

  Ja mikä parasta, kuomun väriä voi aina vaihtaa,jos haluaa;).


  ReplyDelete
 2. Niin ja vielä jatkan että meillä oli myös vähän aikaa juuri nuo Quinny Zapp Xtrat. Olivat kyllä myös kivat ja tukevat työntää,mutta kaksi juttua niissä oli joista en tykännyt ja siksi vaihdoin (onneksi) Bee+ rattaisiin. Eli ensinnäkin kasaaminen kahdessanosassa ja toisekseen kun istuin on kasvot työntäjään päin niin siinä on vain makuu- ja lepoasento,eli ei ollenkaan täyttä istuma-asentoa... Bee- rattaissa näitä "ominaisuuksia" ei ole:).

  Jos saa vielä kysyä niin miten nuo toimivat seisomalaudan kanssa? Onko helppo työntää? Kulkeeko sulavasti?
  Kiitos jo saan vastauksen;).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sori, että kesti tämä vastaaminen! Huippua kuulla, että sullakin on samoista rattaista yhtäläiset kokemukset :)

   Mun mielestä seisomalauta kulkee mukana tosi ketterästi. Tuollain istuin kuljettajaanpäin istujan täytyy pikkuisen levittää jalkoja, että seisomalaudan matkustajan polviin ei tule osumaa, mutta toisinpäin ei tietenkään tätä ongelmaa ole.

   Muo vähän himottaisi kanssa joku vinkeän värinen kuomu kesäksi...

   Delete
 3. bugaboo bee, quinny zapp xtra, bumblerider flyer, graco fusio, bebe comfort lola ja peg perego pliko switch tulee ekana mieleen noista joiden istuinosa kääntyy :)
  meillä on zapp xtrat, koska normizappeina niissä on 22kg painoraja, eli menee ns viimeisinä rattaina sitten.
  meillä on ollut 21 rattaat/vaunut, ja AH kevään tullen vähän houkuttaisi uudet-jokatapauksessa syksyllä tai talvella pitäisi ostaa vibet tms isorenkaiset, jossa voi yli 15kg lapsi istua (miltei kaikissa rattaissa painoraja on 15kg). päiväkotiin kun on käveltävä lumisateessakin..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oooh, no onhan noita! Mä en edes ole perehtynyt noihin painorajoihin, mutta tosiaan Vibeihin ainakin menee pitkään hyvinkin. on nekin kyllä tosi hyvät vaunut ja varmasti niitäkin tullaan vielä paljonpaljonpaljon käyttämään :)

   Delete
  2. on niitä jos hiukan kaivelee, yleensä ihmisiä ei juuri haittaa vaikka vauva onkin ns väärinpäin matkiksissa ja niitä aika harvoin näkee liikenteessä :)

   Delete
 4. Me ollaan tykätty noista kyllä niin paljon, tykkään myös kun saa kasvot työntäjään päin. Meillä vaan ei ole tota bugan omaa lautaa vaan joku edukkaampi, sen verran paljon sitä tuli silloin ed. kesänä ja viime kesänäkin parilla ulkomaan reissulla käytettyä et ois varmasti kannattanut panostaa tohon aitoon oikeeseen. L 115 cm istuu satunnaisesti kyydissä hetken kun nuorempi ei juuri malta istua, ja mahtuu, et pitkäikäiset :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olenkin näitä sun kuvista jo piiiitkään ihastellut. meillä kävi vähän tyhmästi sen seisomalaudan kanssa, että löysin edullisesti huutiksesta Bugan oman laudan, mutta sitten selvisikin, että siihen tarvitsee sellaiset pienet adapterit Bee-rattaita varten.No myyjät olivat kuiteskin ostaneet laudan jo ennen kuin ne tuli automaattisesti laudan mukana eikä siis saatu niitä kaupan yhteydessä (enkä edes osannut asiaa tiedustella).
   Soitin sitten vaunu-aittaan, missä myyjä sanoi ettei niitä voi ostaa erikseen. Vaan uuden laudan mukana. Koska reissuun oli enää pari päivää, niin kävin sitten ostamassa täysin uuden lautapakkauksen. Mainitsin myyjämiehelle tästä adapteriongelmasta ja kuinka mielestäni se on hullua ettei niitä saa erikseen ostettua. Ja mitä vielä, hän sanoi, että saapas mutta ne ovat juuri loppuneet. Aika vaihtelevaa palvelua etten sanoisi. Että mulla on nyt sitten kaksi tuliterää seisomalautaa ja yhdet adapterit...

   Delete