3.5.13

HOMETOWN-TO-BE?

 Ihan tavallinen pieni kaupunki Irlannissa. Tälläisiä täällä on pilvin pimein. Kaikki oikeastaan näyttää aika samalta. Aika harmaalta. Eikä todellakaan kovin kauniilta. Mutta on tämä silti ihan kiva paikka :) Olen oppinut tässä vuosien varrella tykkäämään.

Nyt kaikista jännittää on katsella tätä sellaisilla silmillä, kuin että tästä kaupungista hyvin todennäköisesti tulee noin vuoden päästä meidän kotikaupunki. Jännittää, innostaa, pelottaa... Tunteet kulkevat laidasta laitaan. Haluamme siis molemmat todella paljon asettua tänne, mutta tottakai se mietityttää, että muutto tarkoittaa olemista tuhansien kilometrien päässä minun perheestäni. Ja mietityttää tuleenko sulautumaan joukkoon koskaan ihan sellain kunnollakunnolla? Saanko sydänystäviä? (oikeasti mulla on täällä kyllä jo hyviä kavereita, että tämä tuskin on ihan oikea miettimisen aihe) Saanko yksin pidettyä poikien suomenkielentaidot hyvänä? Pääsevätkö he hyvään kouluun? (nyt pitää jo mahatyyppikin ilmoittaa opinahjoon!) Opinko asumaan pienessä kaupungissa, kun olen aina asunut pääkaupungissa? Löytyykö ihana koti hyvältä paikalta?

Kyllä mä silti uskon, että meistä tulee onnellisia täällä. Täällä on niin paljon sellaisia asioita, mitä me kaipaamme. Kauniita maisemia ihan kulman takana, mahdollisuuksia harrastaa miehelle tärkeitä lajeja (rugby, hurling, kilpasoutu jne.), minulle paremmat mahdollisuudet sovittaa kotonaolo ja osa-aikatyö, välitöntä olemista tuikituntemattomienkin kanssa, yhteisöllisyyttä, auttavaisuutta ja ennenkaikkea mahdollisuus sellaiseen kotiin, mikä meille Suomessa jäisi vain haaveeksi.

Oma talo, iso piha. Tarpeeksi iso lapsille juoksennella ja kasvimaallekkin. Silti vaikkapa vain kivenheiton päästä keskustasta ja isovanhemmista. Kyllä me täällä niitä ollaan jo katseltukkin sillä silmällä. 

Ehkäpä näistä lisää vielä myöhemmin, mutta nyt täytyy istua pöytään suvun kera :)
Palaillaan ja kivaa iltaa teille :)

15 comments:

 1. Tosi kauniilta siellä näyttää! Uudet Bugat :) En tiedä onko liian tungetteleva kysymys, mutta kysyn silti :) Mietin nimittäin muutama viikko sitten kun hesarissa oli iso juttu Irlannin työttömyydetsä ja kesken jääneistä rakennusprojekteista, että eikö se pelota/eikö se koske aluetta johon te olette muuttamassa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uudet secondhandit ;) tulivat meille vähän yllättäen, mutta suureen tarpeeseen. Tykkään!

   Ja juu kysymys ei ole tungelteleva, koska oikeastiin odotinkin jonkun mietiskelevän samaa.

   Kyllä koskee ja mietityttää. Työttömyyttä on koko maassa ja niitä valtavia keskenjääneitä asuinalueita on joka kylässä. Toisaalta sitten miehen alalla näyttää riittävän oikein mainiosti töitä ja kriteerinä muutolle onkin, etä lähdemme vain jos mies saa tarpeeksi hyväpalkkaisen ja muutenkin sopivan työn. Työttömyyttä on tosiaan paljon, mutta kyllä täällä töitäkin riittää. Irlantilaiset vain ovat niin ylpeitä, etteivät oikein mitä tahansa hommia enää suostu tekemään... Kumma kyllä puolalaisilla mahanmuuttajilla hommia tuntuu löytyvän kaikilla. Me ollaan aika työteliäitä Liamin kanssa muutenkin ja yritetään luottaa siihen, että jotain tekemistä löytyy aina :)

   Tietenkin täällä on erilainen sosiaaliturva ja hiukan jenkkityyliset perhevakuutukset ovat normi, mutta toisaalta tuntuu ettei Suomessakaan välttämättä ole asian tiimoilta kovin valoisat näkymät. Kaikenkaikkiaan asuntokuplasta johtuen meillä on täällä tosiaan mahdollisuus puolet halvempiin asuinkustannuksiin ja elämme lopulta aika yksinkertaista elämää :) Kaipaan noita tekstissä yllämainittuja asioita ja en ehkä halua elää yhtään kokonaista talvea Suomessa :D

   Delete
 2. Minusta siellä näyttää oikein kauniilta ja teidän suunnitelmat kuulostaa hyviltä, vaikka toki isot muutokset herättävät kysymyksiä ja jännitystä. Täytyy kuitenkin tunnustaa tän postauksen herättäneen haikeat fiilikset. Sniif, muutatte NIIN kauas :( Ei sillä, että ennenkään ois hirveesti treffailtu, mutta jotenkin tuli haikee olo ettei se jatkossa onnistu yhtä helposti. You know? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teidän pitää sitten tulla tänne kylään ;) Ja kyllähän me Suomessakin ainakin kesäisin käydään. Ja blogi taatusti jatkaa vielä tärkeämpänä juttuna :)

   Tuo keskusta ei tosiaan ole mitenkään erityisen nätti, mutta ihan kaupungin ulkopuolella on niin sanoinkuvaamattoman kaunista. Olen niiiiin saanut tarpeekseni lähiössä elämisestä...

   Delete
  2. Minusta nuo värikkäät rakennukset ovat kauniita - idyllisiä :)

   Delete
 3. Toivottavasti teidan muutto onnistuu. En muuten osaa kommentoida, kun just itse muutin takaisin Suomeen ja tama on mun mielesta melkein paratiisi (mutta nyt verrataankin Englantiin, ja suurkaupunkiin! Irlanti taitaa olla loppuunsa aika erilainen paikka). Kaikkeenhan sopeutuu ja kun ei noin isoihin paatoksiin koskaan kukaan lahdekaan ihan hepposin perustein, niin varmasti teillakin tulee ihana elama uudessa maassa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. no juu, Irlanti on Suomen tapaan vähän tällainen takapajula :D ja tämä kaupunki tällainen suht leppoisa about Seinäjoen kokoinen paikka, että suurkaupungit on kyllä kaukana :D

   Ollaan me tätä jo pidempään vatvottu, kun Suomeekin aikanaan päädyttiin Brightonista parempien töiden perässä. Ei ollut koskaan tarkoitus pysyvästi jäädä ja siksi mä en kaikesta huolimatta osaa nähdä itseäni siellä lopun inääni. Se ajatus ahdistaa vielä ehkä enemmän kuin tänne muuttaminen... Mutta kyllä mä olen ihan satavarma, että täällä vaikka mitkä asiat (niinkuin muuallakin) tulevat tökkimään ja saaman Suomen tuntumaan onnelalta :D Kaikessa on puolensa. Onneksi mä olin jo aikaisemmin sen melkein 6 vuoden pätkän Suomesta veks, niin tiedän minkämoista elo ulkomailla onkaan :) Missä kaupungissa te Englannissa asuittekaan? Mä sain aluksi sellaisen kuvan, että Lontoossa.

   Delete
  2. Me asuttiin Bristolissa. Eli aika iso kaupunki ison kaupungin ongelmien kera.

   Delete
 4. Ihania kuvia! Mun mielestä irlantilaiset kaupungit on tosi kauniita. Niissä on värejä, Suomessa on niin harmaata. Kyllä täällä melkein jo päiviä lasketaan. Aika tasan kuukauden päästä ollaan lähdössä sinne päin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. oi, onko aamukampa jo käytössä? Mihin päin te tällä kertaa suuntaatte?

   On täällä tietenkin myös kauniita paikkoja paljon, mutta täällä Westmeathissa kaupungit on aika samannäköisiä tosiaan ja nämä high streetit eli pääkadut vähän monotonisia. Toisaalta tuo joenranta on hirmuisen nättiä aluetta ja sen toisella puolella on jopa linna :)

   Delete
  2. Ollaan menossa Bearan niemimaalle ja Ring of Kerryäkin kattellaan. Mä haluan aina meren äärelle, kun mennään Irlantiin. Rakastan merta!

   Delete
  3. Oih, kuulostaa upealle!

   Delete
 5. Samanvärisiä kirkkaita taloja oli Galway`ssa, jossa kävin yksin reissaamassa -97 kesällä. Kiersin bussilla+liftaten Dublinista Kilkennyyn, alas Corkiin ja keskelle länteen...upea reissu! Voisin palata. Maaseutu oli parasta antia.

  NOPPA

  ReplyDelete
  Replies
  1. Galway on ihana. Sinne ajeleekin täältä ihan tunnissa :) Ja voin kuvitella miten upea reissu sulla on ollut. Toivottavasti ensivuonna mekin päästään Corkiin sukuloimaan ja samalla tulisi taas nähtyä enemmän tätä upeaa maata :)

   Delete
 6. Irlantia jäi paljon näkemättä...rantaseutua olisin mieluusti nähnyt enemmän. Baltimore(pieni etelän kalastajakylä) oli myös ihastuttava. Ne delfiinit lännen rannikolta olisin halunnut myös nähdä!
  Muistot elävät ja ehkä palaan vielä joku päivä tähän maahan, joka tuntuu olleen asuinpaikkani edellisessä elämässä...

  NOPPA

  ReplyDelete