6.1.13

VÄHÄN NUUTUNUT.



Kerran väsytti noin paljon (taisi olla dagen efter), mutta nyt väsyttää varmaankin vielä enemmän.

Huhheijaa taas. On tämä elämä pienten lasten kanssa kyllä aikamoista!
Kaihoistasti tulee tietysti mieleen ne ajat, kun vapaa-aikana pystyi vain 'olla' :D

Sanomattakin selvä, etten lapsiani vaihtaisi yhtään mihinkään, 
mutta justiinsa miehen kanssa päivemmällä juteltiin, 
että sellaista pientä breikkiä kyllä välillä kaipaa.

Hän kyllä huokaili näiden kahden viimeisen viikon olleen oikein superkuluttavia ja
tottahan tuo onkin. Kaikki pikkujutut - ei mitään vakavaa - on vain kasaantuneet.

Hubbyseni on taasen iltavuorossa ja muutenkin hänellä on ollut vaikka kuinka pitkiä ja hassuja työvuoroja. Tähän on tulossa kuitenkin seuraavina viikkoina onneksi vaihtelua.

J tekee nyt jo seitsemättä kuukautta hampaita ja saldo on vieläkin pyöreä nolla. 
Puuuh - tulisivat jo! 
Varsinkin nyt joulun jälkeen meillä on asunut niiiin kärttyinen lapsukainen, että oksat pois. 
Tähän kun vielä lisää sen, että hän ilmeisesti nyt hennossa 
9kk iässä päättänyt siirtyä yksiin päikkäreihin ?!

F:n ainokaiset päiväunet myös tuossa jäivät muutamia viikkoja sitten ja jälleen
kerran äitiliinillä on vaikeuksia hahmottaa tätä perheen uutta rytmiä.
Iiks, mihin mun iltapäivän oma nollaushetki justiinsa hävisikään?

Iltaisin tulee valvottua turhan pitkään, kun yrittää varastaa itselleen hetkisen hömpän parissa.
Yöunet ovat kyllä hyvästäkin syystä rikkonaiset, sillä vauvis tässä justiinsa opettelee pois yöimetyksistäkin. Aika monta rautaa tulessa vai mitä :D

Äh, en mä näitä nyt sellai valitella halua. Tällaistahan tämä vain on. 
Hupulaiset-blogin Zirk niin ihanasti kirjoitti: 
"Se että olen väsynyt, ei tarkoita ettenkö olisi onnellinen"

Niiiiin totta.
Onhan tässä oikeasti vaikka mitä hyviä juttuja.

Sitäpaitsi alle kuukauden päästä me muutetaan mun vanhempien luokse putkirempan ajaksi evakkoon ja silloin todenäköisesti on hiukan helpompi varastaa itselle niitä omia hetkiäkin.
(näin mulle jo ihanat vähän lupaili)
Toukokuussa tiedossa on reilu pari viikkoa Irlannissa, jippii!

Että kyl tää tästä.

Ruokapostin teko muuten nyt vähän seisoo, koska kuvasin jo yhden reseptin kuviksi, 
mutta niistä kuvista tuli niin karseita, ett heivasin ne roskakoriin.
Uusi yritys nyt viikolla.

Aijuu ja me mennään huomenna Ikeaan miehen pyynnöstä.
Haluaa, että ostamme uusia lautasia (?!?).

"Kahdet lihapullat ja yksi kasvisannos, por favor!"

16 comments:

  1. Oi Ikea arkena kuulostaa hyvälle:) Me oltiin siellä lauantaina ja jonotettiin päästäksemme Parkkiin, jonotettiin ruokalaan ja käytävät oli ahtaat että. 20 min kesti päästä parkista pois, voi huhhuh elämä!! :D Teille mukavaa ja rauhallista lautas-shoppailua :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. mä toivontoivontoivon, että kaikilla on huomenna alkaneet työt ja koulut ja kaikista muista ikea on ihan vihoviimeinen matkakohde :D kuulostaa tuo teidän lauantainen meinaan sen verran järkyltä...

      Delete
  2. Meillä on vähän samanlaiset olotilat! Taas :) Meidän I huuteli viikon ja teki kaksi alahammasta kerralla, nyt niintä on ylhäälläkin jo kaksi,ja ne tuli ilman suurempia huutoja!Mutta väsymystä meillä on aiheuttanut iltahuudot,siis kolmeveellä!Ollaan tässä nyt valvottu ainakin puoli yhteen lasten kanssa joka ilta,tänään molemmat nukahti ennen ysiä,hurraa. I kanssa meinaa vissiin,että ei tartte kuin yhdet unet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Äh, meillä F:llä on kanssa ollut nyt kahtena perättäisenä iltana niitä järkkyjä kauhukohtauksia. Eilenkin itsekseli varmaan 40 minuuttia. Tai itkeskeli - ulvoi paremminkin. Mä luulen, että J:llä on tulossa koko setti hampaita samalla kertaa!

      Delete
  3. Hhhih, Hupulaisten zirk tässä suunnitteli myös pientä väsy-mulla-ei-oo-omaa-aikaa-parahdus-postausta! on kans taas ollu ihanaa ja kamalaa: toivoliinikin on kuukausia täysiä öitä nukuttuaan alkanut tissutella kahteen aamuyöllä, ei huoli paljon sosetta, on vihainen=täytyy olla hampaat. puuh. Ja nytkin esikoinen pyörii sylissä, ei saa unta, viisastelee, että ossi ei ole orava vaan ossi on ihminen, klo on 22.30 ja pikkutyypin piyäis jaksaa aamulla ysiksi päiväkerhoon... voi olla että skipataan se. Mies on reissussa, päiväkausiin ei oo saanu olla hetkeäkään yksin. NAPSNAPS! Ja silti oli tosi hauska viikonloppu. puuh. välillä tulee näitä hetkiä... kovasti tsemppiä!
    meillähän isommat ei nuku päikkäreitä ja mun oma hetki on dvd-tuokio iltapäivällä. tän hetken hitti on Wallace ja Gromit ja kanin kirous. liikkistä! hihhih!
    Jaksaa jaksaa ja omaa aikaa tilaukseen....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihiii, nooo meillä pyörii cars-elokuva miltei jokapäivä myöskin vauvan nukkuessa. pakko saada olla ihan hetki vaikka vain hiljaa jossain nurkassa. F:n suu käy muuten jatkuvasti: "äitii? äiti! äittiii! äiti? äitäitiäiti"

      mut todellisuuden nimissä, mä sain tänään olla melkein kaksi tuntia ihan ypöyksin kotona ja kävin pitkässä lämpimässä suihkussa ja luin lehden. niin luksusta. milloinkahan sain tuon uusiksi....

      Delete
  4. "Se että olen väsynyt, ei tarkoita ettenkö olisi onnellinen" <- toi on niin totta!

    Meillä täällä on käynnissä isomman neitosen siirto omaan huoneeseen nukkumaan ja pienemmältä ollaan jättämässä yösyötöt pois. Tää mamma on tälläkin hetkellä evakossa sohvalla :D

    Pakko myöntää, että olen ollut tai oon oikeastaan edelleen melkoisen väsynyt. Pikkusisko ehdotti, josko menisin yökylään hänen uuteen kotiin nyt lähiaikoina. Ajatus on oikein ihana, mutta en tiedä. Mulla tulee kuiteskin ihan hirveen äkkiä ikävä lapsia. Toisaalta koko yön nukkuminen putkeen kuulostaisi ihanalta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koko yön nukkuminen olisi kyllä niiiin ihana. Viime yönä J ei syönyt kertaakan, mutta vaikersi yskäänsä n. 2h. Mä olen koko päivän ollut aivan pihalla. Onnellisesti pihalla :D

      Delete
  5. ja tänään leikkiluolaan rentoutuu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oli rentouttavaa kyllä juu :) kiitos vielä seurasta!

      Delete
  6. Huuh. Kieltämättä on vähän väsähtänyt vuoden aloitus täälläkin. Vesselillä 3vrk menossa Ilman tissiä. Päätin, että nyt riitti. Helppoa se ei kuitenkaan vahvasta päätöksestäni huolimatta ole. Mutta pysyn lujana. Vesseli raukka. Mutta kolmas yö oli jo helpompi (nukkui 20-05) verraten ensimmäiseen yöhön, jolloin heräilimme tunnin välein.


    Meillä Vekara nukkui onnekseni vielä 4vuotiaana päiväunensa. Onneksi. Ja Vesseli nukkuu toistaiseksi vielä 2päiväunet. Ellei päivä ole sitten ollut jotenkin erityisen sekava ja isoveli melunnut niin, ettei uni ole tullut kuin 1x.

    Päivä kerrallaan. Jaksamisia sinne. Ja onnea ikean reissuun :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Päivä kerrallaan nimenomaan. Meilläkin kun nuo yösyötöt on jäämässä ja imetyksen vähennystä muutenkin niin melkoisen levotonta se on. Onneksi kaikki on toivottavasti parin päivän sisällä jo helpompaa.

      Delete
  7. Vasymys, kuinka tuttu tunne. Maa saan sen verran "omaa aikaa" ku menen toihin. 4 yovuoron putkia, jotka vetaa unirytmit aivan sekaisin ja olen vasta oppinut (kahden vuoden jalkeen) nukkumaan paivalla melkein 6 tuntia, missa ennen saatoin menna 48 tuntia parin tunnin unilla kun uni ei vaan tullut. Se ihan uupumus kylla valilla vie sita onnea pois kun mieli tekee vaan kaariytya keralle vollottamaan. Aikansa kutakin. Onneksi pystyn nykyaan torkahtamaan pikku paikkareita kun pojalle laittaa piirrettyja nakymaan.
    Jaksamisia sinne. Kahden pikkusen kanssa on varmasti kova kiire.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä sain tänään käskyn nukkua päiväunet ja oli kyllä ihan älyttömän vaikea rauhoittua nukkumaan, vaikka univelka oli melkoinen. Kun sitten nukuin, nukuin 3h tuntia niin syvää unta kuin voi ollakkaan.
      Nuo sun työvuorot kuulostaa kyllä aikamoisilta. Yötyö on niin rankkaa kropalle.

      Delete
  8. Meillä ei kanssa nuku oikein kukaan. Mini ei suostu nukahtamaan ja isompi siinä samassa sitten lopetti omaan sänkyyn kunnolla jäämisen. Viimeinen viikko on taisteltu että isimiehen töihin lähtiessä ei olisi täydet katastrofin ajnekset kolmen viikon yksin oloa varten kasassa. Meillä taisi kummatkin jättää ne toiset unet pois puolen vuoden heitteillä. Ja mini kun venaili noita hampaitaan pitkään. 8kk eka 11 kk kolme lisää niin nyt sitten viimeiset 2 kk on tas tehty ja saldona nyt 5, vielä kolme tulossa justiinsa mikä päivä vaan. Kerralla näyttää menevän lähes koko setti siis :)
    Tsemppiä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miten nämä aina keksii jonkun uuden 'vaiheen' samaan syssyyn? Fionn on muuten ihan ok, mutta noita kauhukohtauksia on nyt ollut jonkun verran. Ja pienemmän epämääräisistä päiväuniajoista johtuen esim. ulos lähteminen on hippasen haasteellista :/ Kyllä tää tästä, kunnes tulee joku muu vaihe hihi.
      Tsemppiä sinnekkin!

      Delete