22.1.13

KATSAUS LASTENI KEVÄTMUOTIIN...


Haha, saas nähdä mitä muotia etsiviä tänne blogiin tulee nyt tuolla laatuotsikoinnilla :D

Minua pyydettiin hiukan esittelemään meidän vk-asustuksia täälä tarkemmin ja miten sopivaan saumaan tämä sattuikaan! Nimittäin juurikin kaikkien asujen, asusteiden ja kenkien haaliminen kasaan ja inventoiminen oli tarkoitus tehdä anyway, koska mun täytyy jo kaikki kevätjututki pakata putkirempan ajaksi mukaan. Kotiudumme evakosta vasta huhtikuun lopulla siihen mennessä toivottavasti toppavaatteita ei enää tarvita.

Pienen penkomisen tuloksena löytyi kuin löytyikin melkein kaikki olemassa olevat osaset...


Ja voihan siis blaaaaaah!!!

Kaikki edellisvuosien romppeet ovat varsin passeleita kooltaan, mutta niin synkkiä!
Tummansininen on kyllä mun lemppari väri, mutta kenties nyt pikkuhiljaa voisin tykätä jostain muustakin reippaammasta ja raikkaammasta värityksestä. 

Ainut väripilkku eli F:n viime vuoden petroolit vk-housut (92cm) alkavat auttamatta jäämään nafteiksi.
Saimme kaverilta huippukuntoiset po.pin mustat vk-housut (kiitos yhä edelleen Maaru!!!) ja tykkään kyllä niistä hurjasti, mutta tuon iänikuisen sinisen kaverina kokonaisuus on melkoisen tumma.

Jamesin setti on siis isoveljen peruja (86cm, mikä muuten meni yhteensä kolme kautta),
 joka sekin ostettu alunperin secondhandina huutiksesta.
Asusteilla täytyy siis yrittää hakea väriä, mutta minä pöljä kun ostin noita pipojakin tummansinisenä ja harmaana. Keltainen huivi olkoon siis hänen piristyksensä :)

Fionnille on housujen lisäksi siis valmiina Nextin vk-takki (98cm). Jouduimme ostamaan sen kesällä Irlannista, kun unohdimme pakata F:lle takkia mukaan. (kesä->Irlanti->kylmää ja sateista).

Takki on kyllä aivan nätti, mutta ei mikään vettäpitävä eli sadesäillä päällä on kirpparilta pongattu punainen sadetakki. Siinä sentään sitten sitä väriä on.
Hartaasti jo melkein toivon, että syksyksi takki on liian pieni ja voi yrittää metsästää jotain kivempaa ja meille erilaisempaa vaihtoehtoa yläosaksi. Housut todennäköisesti mahtuvat sittenkin.

Ylipäätänsä mä tykkään keväällä tuosta housut+takki yhdistelmästä, sillä välikausi tuntuu hujahtavan suht. nopeasti ja pian pärjää jo hupparilla. On myös helppo yhdistellä takkia farkkujen kanssa ja vk-housuja hupparin kanssa ja sitten kuivilla keleillä pelkästään farkut ja huppari.

Eli kyllä me nyt vain näillä vanhoilla mennään aina vaan.
Onhan mulla molemmille noita pipoja, mistä valita :)
(kuvasta puuttuu vielä F:n ebben tummansininen pipo karamelliraidoilla ja
J:n perus sinivalkoinen po.p pipo. ne on hukkuneet johonkin asusteiden mustaan aukkoon just nyt)

 Hanskat mun on tullut aina F:lle ostettua mahd isoina, että ne ovat sitten menneet parina vuonna putkeen :D Nuo Reiman hanskat ovat sellai pikkasen topatut, mutta turhan kylmät nyt talvella. Eivät kauheasti pidä vettä kylläkään, mutta kyllä niitä silti on käytetty hurjasti. Menevät yhä edelleen F:lle.
Lassien(tec??) vk-hanskat siirtynevät nyt pikkuveljelle ja niihin ja Lassietecin talvihanskoihin olen ollut aivan supertyytyväinen. Voisin näitä kuvitella ostavani jatkossakin. F:lle tarvitsee varmaan toisetkin hanskat katsoa jostain.

Kengissä meillä on yleensä ollut pelkästään kumpparit ja nahkalenkkarit/kengät. Niillä on pärjätty.
Nahkakengissä meillä on yleensä ollut noita Kavatin ecologic-kenkiä. 
Goreista en ihan periaatteesta välitä ja kumpparit ovat siis märillä säillä käytössä.
Kavateja voisin ylistää pitkänkin pätkän verran - mulla on itsellä jopa merkin ballerinat.

Jamesille siis löytyy jemmoista isoveljen vanhat jalkineet, mutta F tarvitsee sekä että uudet kengät.
Nuo kuvassa näkyvät siniset nahkakengät lähtevät valitettavasti myyntiin, sillä ne ovat jo nyt liian naftit.
Harmittaa aika lailla, sillä ostin ne syksyisiä Irlantihäitä varten, mutta morsian halusikin sitten morsiuslapsille converset jalkaan :/ Luulin, että ne mahtuisivat vielä.

Ovat siis käyttämättömät ja naftia kokoa 27, hp. 50e, jos sielä löytyy kiinnostunutta?
Nahkaiset Espanjalaiset Lea Lelo-merkkiset.

F:lle siis haluaisin metsästää keltaiset kumpparit ja luultavasti ne Kavatit. Katsoin myös, että Elloksella oli aika edullisesti Verbaudetin nahkatennareita. Onkohan kenelläkään niistä kokemusta?

Loppukeväästä kesältä todenäköisesti tilaan vielä H&M:n feikkiconssit valkoisena. Niitä meillä on myös ollut aikaisemmin ja ovat kivat kaupunkikengät. Mulla menisi oikeiden conssien nauhojen kanssa hermot eli nuo on just passelit. Ovat muuten isoa kokoa eli F:lle esim. todennäköisesti menee vielä ihan hyvin koko 26.

Elikkäs siis kaikenkaikkiaan meillä ei kovin paljon ajatusta suoda matchymatchy kokonaisuuksille (siinä ei siis mielestäni ole mitään vikaa), kuorivaatteet ja hanskat ovat yleensä käytettyjä tai ainakin isoveljen vanhoja, mutta kenkiin ja pipoihin tulee sitten panostettua enemmän :D

Kuinkas muiden välikausivaatetukset ovat kuosissaan?

5 comments:

 1. Hyvältä näyttää! :)
  Mäkin teen useimmiten niin että takki ja housut on tummia mutta sit pipoilla ja kaulahuiveilla saa väriä. Kuitenkaan niihin tummiin vaatteisiin ei koskaan samalla tavalla kyllästy kuin esim. johonkin tosi värikkääseen takkiin (jollaseen mä kyllästyisin yhden kauden aikana). :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No tuota mäkin kyllä just pelkään (että kyllästyisin). mutta noita petrooleja housuja lukuunottamatta meillä ei ole _ikinä_ ollut mitään muuta väriä :D kenkiä on onneksi sitten jemmassa kirkkaanpunaista ja vihreää ja noita pipoja. oon mä kyllä lopulta ehkä vähän varovainen ainakin kuosien kanssa, koska näitä pitäisi jaksaa katsoa vielä tuolla pikkuveljellä ainakin.

   Delete
 2. Hyvältä tosiaan näyttää! Kivat perussetit:) Kadehdin käytännöllisyyttäsi: itse hamstraan aina kymmeniä yhdistelmiä, joista jää kaksi kolmasosaa käyttämättä:(
  Mä oon noissa hankinnoissa aika materialisti; vaikkakin osa tulee second handinä; todellisuudessa täällä maalla ei oikeesti tarttis kun piharomppeita.
  Pitäis yrittää kierrättää edes perheen sisäisesti kun pojilla ei kuitenkaan suuria ikäeroja ole, lompakko tykkäis, mutta....

  ReplyDelete
  Replies
  1. mun kyllä tekisi mieli kanssa hankkia vaikka mitä, mutta sitten todellisuudessa kuitenkin haluan kierrättää pikkuveljelle niin parempi kait pysytellä tämmöisissä taviksissa. noi pipot on mun heikkous :D ei meidän lapset tod tarvitsisi 6 trikkopipoa per nenä :D

   Delete
 3. Ollos edelleen oikein hyvä!

  M

  ReplyDelete