31.1.13

TOIVE UUSINTA: SCONES.


Tässä vielä viimeinen ajastettu posti.
 Palaan reaaliajassa blogin ja erityisesti kommenttien pariin todennäköisesti perjantai-iltana.
Kunhan vain asetumme taloksi vanhempieni luokse :)

Kuvat tässä vähän pomppii siivuilla, mutta ei anneta sen häiritä!
ps. pakkaaminen on persiistä...

edit. kokeilin tässä vältellessäni vaateiden viikkausta hiukan taas tätä uutta layoutia. 
sivupalkin jutskat on nyt netistä pienempiä ja tähänkin epäkohtaan tartun sitten huomenissa :D
***

Anoppini on aivan verraton leipomaan ja laittamaan ruokaa. Kunnon old school rouva. Onneksi mieheni on oppinut pienestä pitäen yhtä ja toista äidiltään kuten esimerkiksi ihanaisen Irlantilaisen soodaleivän leipomisen, mutta kukaan ei tee sconeseja yhtä hyvin kuin hän.

Tänne tullessa on hyvin vaikea olla millään dieetillä, sillä nämä pullaset ovat niiiin mahdottoman herkullisia ja kuten aina, myös nyt saimme niistä nauttia. Vaikkakin ehkä vielä spesiaalimpina kuin ikinä, sillä Granny otti F:n mukaan leipomuksiin.

Siivilöi sooda jauhoihin ja sekoita sokeri mukaan. Seuraavaksi nypi voi ja jauhoseos taikinaksi. Lisää piimää sekaan niin, että taikinasta tulee sopivan kiinteä (katso kuva). Vaivaa mukaan rusinat ja taputtele taikina pyöreäksi kakuksi. Leikkaa kakusta muotilla sconeseja. 
Paista 200°c n.10-15 minuuttia.
Kukin tietysti nauttii omansa tyylillään (Irlantilaiset supervahvan teekupposen kera), mutta minusta ainoa oikea tapa on voidella sconesit voilla ja hillolla. Onneksi me ei käydä täällä kovin usein näitä syömässä. Nam!

My mother-in-law is a proper old school wifey and an amazing baker. Her soda bread and rhubarb tart are to die for but I have to say her Irish scones are the winner for me. I could live on these. All I can say my hips are glad we don't live closer to her and her bakings. Few days ago she baked for the first time with our two-year-old and what a wonderful time they had. It was so nice to just look at the two of them having such a nice time together. 

6 comments:

  1. Ja pakko laitttaa kylla seuraavalle ostoslistalle sconesit. Kerman ja hillon kanssa. Nam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) mä aloitin nyt taas sokerittoman. ainakin siihen asti, että mennään anoppilaan toukokuussa :D

      Delete
  2. Jes! Kiitos tästä :) Nyt pääsee herkkuja leipomaan.

    ReplyDelete
  3. Kiitos reseptistä! Rakastan Scones'eja ja ne ovat pakollinen ostokseni kun menen Lontooseen.-Ann

    ReplyDelete