30.1.13

BRONSSIMEIKKI.


Kas tällekkin päivälle tällainen vanhan puolen meikkiohje.
Tämä on nyt taas itseasiassa miellytänyt tämänkin vuone puolella paljon ja yhä edelleen siis meikkaan näin.

Silmät ovat kyllä nykyään varmaan satakertaa suuremmilla bägeillä, vaikka tuolloin olin juuri palannut työelämään hetkeksi :D

***

Noniin. Vihdoinkin saan hetkisen istua alas ja yrittää parhaani mukaan näpsytellä hiukkasen meikkijuttusia taas. Ne noiden tilastojen mukaan täällä ovat luetuimpia ja vaikka meikkipostien kuvien otto on aika v-mäistä ja laatukin aika vaihtelevaa, silti niitä on oikeastaan aika hauska kirjoitella. 

Kotiäitiaika meni aikalailla maskaran voimalla ja nyt työelämässä olen siis palannut jokapäiväiseen ehostukseen. Tunnen olevani enemmän itseni näköinen, sillä olen oikeastaan aina meikannut aika paljon.

Minun normi meikki ei minulle siis ole paljon, mutta jollekkulle muulle se saattaapi olla aivan juhlameikki.

Tähän meikkiin tuli tavallan inspis siitä Lindexin mainoiksessa, missä Reese Witherspoon on aika lähiksessä punaisen neuleen kera. Monesti kuljin bussipysäkin ja ko. kuvan ohi ja mietin sen oikeastaan muistuttavan yhdenlaista meikkiä, missä kuljin koko ajan ja pitkän ajan. Bronssi ja minä oltiin yhdessä vaiheessa niin parhaat kaverit, että kerrassaan kyllästyin siihen. 

Nyt se tuntuikin yht'äkkiä ihanalta ja syksyiseltä väriltä, vaikka aikaisemmin näin olen lähinnä meikannut kesällä (=asuin Portugalissa 4 vuotta -> kesä kestää 6kk vuodesta -> bronssiyliannostus).


Tähän meikkiin käytin siis ihan normipohjan lisäksi Make up foreverin lift concealer-valovoidetta, mikä samalla toimii mielestäni maailman parhaana silmämeikin pohjustusaineena. Tämän päällä ainakin minulla meikki kuin meikki säilyy tuntitolkulla ihan koko päivän samassa paikassa pakkaantumatta mihinkään. Todellinen luottotuote ja vaikka suosin luonnonkosmetiikkaa, tätä ei voita mikään. 

Luomiväreistä oli käytössä Colour Caramel-merkin bronssisen no.99 ja nude no.104 (molemmissa reippaasti helmiäistä) ja Chanelin tummanruskea 06 Chahut. 

Noita Chanelin luomivärejä mulla on useampi ja edelleen, vaikka eivät olekkaan luomuja, käytän niitä mielellään. Ovat laadukkaita ja olisi sääli jättää hyvät tuotteet käyttämättä, mitkä jo omistan. Kultaista keskitietä yritän siis näiden luomu vs. ei-luomu meikkien suhteen kulkea. 

No niin. Alkuun siis levitän koko luomelle Lift concealerin  (meikkivoide tai joku muu valokynä käy myös) ja päälle taputtelen suoraan Nuden luomivärin. Näin minusta saan aikaan kaikista kestävimmän silmämeikin. Nude saa siis mennä ihan koko luomelle aina kulmakarvaan asti. Kas näin:

sori epätarkkakuva, on cropattu suuremmasta
Sitten levitin bronssia tuolle liikkuvan luomen osalle ja silmän sisänurkkaan myös alaluomelle. valitettavasti tässä kuvassa bronssi ei erotu kovin hyvin. Kuten sanoin; näitä kuvia oli aika hankala ottaa niin, että ne itsessään havainnollistaisivat mitä tapahtuu. Video olisi varmaan fiksuin.


Nuden ja bronssin levitin ihan reippaasti sormella. Tästäkin voi maskeeraajat sitten olla monta mieltä. Toiset tykkäävät levitellä tuotteita käsin ja toiset käyttävät ihan kaikessa sivellintä. Itse tykkään, että joihinkin tuotteisiin saan paremman tuntuman näpeillä, mutta hygienia on tietysti kaiken a ja o. Pesen käsiä ihan joka välissä.

Varjostuksiin sitten taas hyvä sivellin on aivan ehdoton. Itse pidän Make up for everin ja Macin siveltimistä. Vaikka ne ovat verrattain kalliita, hyvin hoidettuna ne kestävät vuosia.

Eli nyt sitten tummanruskealla (tuossa Chanelissa on myös helmiäistä ja se vivahtaa hiukkasen luumun suuntaan) varjostan koko alaripsirajan melko runsaasti. Sellainen semipehmeä sivellin on tähän kaikista paras. Tarkka, mutta pehmeä. Saa jättää vähän utuisen ilmeen.


Samalla tavalla varjostan yläripsirajan ja pikkuhiljaa nostelen väriä ulkonurkasta kohti luomivakoa. 
Saadaan aikaan ns. banaanivarjostus. Tarkoitus on häivyttää tummemman ruskeaa bronssiin ja välttää mitään tarkkoja blokkeja väriä. Kaikki ikäänkun sulautuu toisiin. Sitä omaa luomivakoa ja optimaalista luomivärikohtaa voi taas määrittää samalla tyylillä, kuin aikaisemmassa meikkipostauksessa neuvoin. 


Seuraavaksi piirrän mustalla eyelinerilla rajauksen, joka levenee tuonne silmän ulkonurkkaan. Tykkään vielä vetäistä rajauksen hiukan silmän yli ja tehdä pienen 'väkäsen', mutta ilmankin pärjää. Kakkueyeliner on mielestäni ihan ehdoton, koska pulloversiot ovat liian märkiä ja saavat minun kädessäni ainakin aikaan aika suttuista jälkeä.


Itselleni olen myös todennut parhaimmaksi siveltimeksi hommaan tuommoisen pienen ja kapean huulipunasiveltimen. Piirtäessä rajausta käännän sen tuosta lappeeleen, jolloinka jälki on siistiä, sillä sivellin on paljon napakampi kuin esimerkiksi eyelinereille normaalisti tarkoitetut silveltimet. kakkueyelinerin ihanuus piilee siinä, että voit itse säädellä kuina kostea/kuiva sivellin on ja minkälaista jälkeä sillä teetkään.
Sitten vain ripsien kääntö, kilo maskaraa ja kulmat kuntoon ja meikki on valmis:***

Huomenna tulee sitten vielä viimeinen uusintaposti elikkäs sconessi ohje.
Stay tuned :)

2 comments:

  1. Ihanaa, mä teen huomenna samanlaisen meikin jos vaan pääsen viimeinkin töihin tältä flunssalta! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. toivottavasti olet jo parantunut! ja toivottavasti näistä inspiksistä oli iloa!

      Delete