15.1.13

HUMMUS.


No hei vaan kaikki.

Luulin jo, että tämä epätoivoinen tammihelmikuumasennennus veisi voiton minusta tänään
enkä saisi mitään tänään aikaiseksi, mutta kas kummaa taitaa tästä reseptiposti sitten tullakkin :)

Tähän oli kuvat kuvattuna jo vanhan blogin puolelle, mutta sittemmin olen hionut oman reseptiikkani huippuunsa ja ihan hyvä vaan, että vasta nyt siis tämän julkaisen.

Kikherneet on minulle todellista rakkausruokaa. Namnam.
Ja arvatenkin siis hummus on siitä syystä meidän jääkapin vakiokamaa.
Olen sitä joskus ostanut kaupastakin, mutta omatekemä vie kyllä voiton ihan 1-0.

***

Elikkä siis - tarvitset seuraavia:

2 tölkkiä kikeherneitä (minä käytän niitä go green luomukikkejä) hyvin huuhdeltuina

puoli ruukullista tuoretta korianteria

3 valkosipulin kynttä

1/2 teelusikallista tahinia 
(Urterkram(//mainoslinkki))merkkistä käytin, voi tehdä itsekkin paahdetuista seesaminsiemenistä blendaamalla,
 mutta varovaisuutta tämän kanssa, koska sitä tosiaan tarvitsee vain ihan pienen nokareen)

hyppysellinen curryjauhetta 
hyppysellinen cayennepippuria
hyppysellinen juustokuminaa
hyppysellinen himalajansuolaa
hyppysellinen mustapippuria
(Satuuu! hyppysellinen = n. 1/2 tl)

sitruunanmehua maun mukaan
voi olla vastapuristettuakin ja silloin noin puolikaan sitruunan verran

ja lopuksi jotakuinkin 1dl oliiviöljyä

ja sitten vain koko sekoitus sauvasekoittimella suristen pyreeksi.
taasen voi käyttä myös teharia, mutta itse pidän sauvviksen hienojakoisemmasta koostumuksesta.

***

Hummus on aivan ihana pikavälipala ruisleivän päällä tai täyte salaatti wrappiin.
Hieman jo kuivahtaneet jämät kippaan usein sosekeittoon mausteeksi.

Tämähän säilyy myös tosi kivasti eli voi tehdä tuplasatsinkin tai vaikka pakastaa.
Tahinikin säilyy aivan älyttömän pitkään ja sitäkin voi sellaisenaan laittaa leivän päälle.

Eilen söin hummusta aurinkokuivatun tomaatin kera.... <3
Ja viimeviikolla marinoidun munakoison ja kesäkurpitsan kaverina.

Meillä tätä syö suolattomana myös lapsukaiset!


Äh nyt taas kello lyö yli kymentä ja mun on pakko mennä nukkumaan.
Vastaan siis loppuihin edellisen postin kommentteihin aamulla.

Olette niin ihania, kun jaksatte tänne niin kovasti kommentoida. 
Yritän aina kommentoida takaisin kaikkiin teidän viesteihin, mutta pahoittelen, 
että siinä on nyt viimeaikoina hiukan kestänyt.

Puspus ja öitä!


12 comments:

  1. Oi, tekis mieli kokeilla muuten, mutta inhoan korianteria! Mitenköhän onnistuisi sen korvaaminen jollain? Vai maistuukohan se siellä seassa? Just ehdottelin tuolle miekkoselle kasvisruokapäivää kerran viikossa. Meni harkintaan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi ei, mä taas rakastan korianteria. Voishan tän tehdä ilmankin tai vaikka basilikalla tai rucolalla. kokeile ihmeessä :)

      Delete
  2. Mä täällä nauran vedet silmissä ja vähitellen tää virnistely alkaa koskemaan jo poskilihaksiinkin. Repsin siis tuolle "Satuuu! hyppysellinen = n. 1/2 tl" -kohdalle :D

    En ole koskaan syönyt hummusta, mutta täytyy ehdottomasti kokeilla. Kuulostaa herkulliselta.

    Täytyy häpeäkseni myöntää, että oon ihan sekaisin kaikkien erilaisten suolojen kanssa. Niitä kun on kaupassa ainakin sata erilaista! Onko toi himalajansuola sitä, jota mun pitää seuraavan kerran kaupasta ostaa? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. on juu. himalajansuola on terveelisempää, koska sitä ei ole prosessoitu eli siinä on jäljellä maun lisäksi myös kaikki mineraalit. muutenkin voimakkaampaa eli sitä tarvitsee ruokaan vähemmän :)

      Delete
  3. Replies
    1. tee, tee ja tule sitten kertomaan mitä tykkäsit!

      Delete
  4. Mun vävyni on libanonilainen ja tekee aivan täydellistä hummusta, nam! Kikherneet on mullekin ihan parasta lohturuokaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iik, hänen hummus voi kyllä olla tätäkin parempaa :D mä niin haluaisin matkustaa Libanoniin syömään! (ja muutenkin ;) mutta erityisesti syömään)

      Delete
  5. Taytynee alkaa nyt kayttamaan nama 3 tunnin luksus "me time" (kun poika on paivakodissa) kokkailuun. Tama hummus kuulostaa terveelliselta ja nayttaa hyvalta. Taytyy kokeilla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. On superterveellistä ja täyttävää ja proteiinipitoista. Kokeileppa tätä myös kasviten kanssa dippailuun -heaven!

      Delete
  6. Hummus on kanssa mun lempparia - ja tarpeeksi helppoa tehdä itse ;) Seuraavaksi olen ajatellut opetella tekemään babaganoushia (vähintään yhtä hyvää!), joka on ilmeisesti aineksiltaan ilmeisesti muuten kuin hummus, mutta kikherneet korvaa munakoisot. xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me ollaan pari kertaa tehty babaganoushia, mutta vaikka mä rakastankin munakoisoa sen koostumus on musta jotenkin ällö :D mun pitikin laittaa tänne aivan sairaanhyvän marinoidun munakoison resepti. täytyykin yrittää tehdä se pian :)

      Delete