29.1.13

"HELPPO SILMÄMEIKKI SILMÄN ILOKSI"

Tässä nyt siis tällainen yksi meikkijutska.

Alunperin julkaistu jo keskikesällä 2011 ja voi taivas miten ruskettunut ja blondi mä olenkaan?!
Voi kesä, kaipaan sinua niin...

***

Hei hei kaikki!

Mä ajattelin, kun maskeeraja kerta olen, laittaa extempore teille tällaisen pienen meikkiohjeen.
Itse teen meikkini näin melkein päivittäin, sillä se on vain niin helppo. Kelpaa myös hienosti juhlameikiksi ja tätä olen myös tehnyt paljon morsiammille. Mielestäni tämä meikki sopii hyvin ihan kaikille.

Inspiraationa tietenkin kukapa muu kuin Marilyn Monroe.

Tässä siis lähtötilanteessa laitettuna vasta ohuenohut pohja (kukin tekee tyylilleen sopivan) ja sipaus aurinkopuuteria. Mulla on aivan tajuttoman valkoiset ripset ja kulmat (jotka ovat nyt kyllä värjätyt) näin luonnontilassa ja niitä tykkään pikkusen korostaa enemmän eli kulmat varsinkin kannataa huolellisesti muotoilla ja meikata.


Ihan ensin koko luomelle ihan ripsityvestä kulmaluulle asti laitetaan vaaleaa helmiäistä luomiväriä. Sävy voi olla omasta ihonväristä vielä pikkuisen vaaleampi = avartaa katsetta.

Seuraavaksi valitaan keskiruskea luomiväri. Voi taaseen olla vaaleampi taikka tummempi, mutta itse pidän keskiruskeaa sopivan luonnollisena ja pehmeänä.

Hyvällä keskipehmeällä siveltimellä (esim. tämän tyylinen //mainoslinkki) varjostetaan luomivakoa niin, että molemmat päät jäävät auki. (kuva alempana) Oikea kohta omasta silmästä on helppo määrittää niin, että katsoo suoraan peiliin ja asettaa kuvan tapaan siveltimen ikääskuin ripsien kohdalle luomelle. 

Omia luomia voi myöskin vähän etukäteen tarkastella: näkyykö luomivako hyvin? Jos näkyy varjostus on toki helpompi tehdä. Pienempi silmäisillä varjostuksen voi tehdä inasen oman luomivaon yläpuolelle luomaan isomman luomen illuusiota.


Tämä kuva oli aivan tajuttoman vaikea ottaa, mutta antaa nyt vähän osviittaa. Eli varjostuksen "auki jättämisellä" tarkoitan tuota ettei ruskea väri mene aivan ripsirajan ulko- eikä sisänurkkaan kiinni. Jää ikäiskun pötkyläksi. Tässä vaiheessa meikki voi muutenkin näyttää hiukan epämääräiseltä taikka epäsiistiltä, mutta elkäkkee lannistuko!


Sillä eyeliner korjaa tilanteen :D Itse tykkään ja rakastan käyttää iänikuista Makeup 4everin kakku-eyelineriä ja saan sillä siisteintä jälkeä. Perusideana on, että rajaus hiukan kohoaa paksummaksi about iiriksen kohdalta. (täytyy taas määrittää katsomalla suoraan peiliin) Minä myös tykkään tehdä ulkonurkkiin nuo "hipsut", mutta ne toki eivät ole pakolliset. (paitsi minulle heh :) )

Eyelinerin laitto on vuosienkin jälkeen mielestäni raivostuttavaa, eikä minua saa missään nimessä häiritä kun teen hommaa.


Lopuksi sekä ylä- että alaripsiin paljonpaljon maskaraa ja voilá, meikki on valmis. lopputulokseen en ole lisännyt huulimeikkiä, sillä en sitä yleensä käytä, mutta toki halutessaan tähän sopii vaikkapa sipaus huulikiiltoa taikka jopa paloautonpunaiset pusuhuulet.


 Ja loppupäivän voikin sitten kuluttaa etsien sisäistä draama queeniansa (mun ei kuulemma Liamin mukaan tarvitse enää etsiä...)




Tai lähteä vaikka Prismaan ruokaostoksille niinkuin me.

Ciao, ciao!!!!


(laittakaa komenttiboksiin tarvitsetteko lisäohjeistusta? oliko tämä ihan jees vai plaah? tai mitä ikinä tuleekaan mieleen)

***

Sama pätee edelleen eli vastailen kyllä mielelläni josko tästä kysymyksiä heräsi.

Sanomattakin selvä - nää kuvat on aika jäätäviä :D

14 comments:

  1. Sun täytyy kyllä joku päivä opettaa mut meikkaamaan. Mä menen aina vaan ihan perus-puuterilla ja ripsarilla sekä jollain vaalealla huulipunalla. Enkä edes omista luomivärejä/eyelineria tällä hetkellä. :D Mikään ihme että välillä itekin säikähdän sitä olentoa mikä peilistä kurkistaa. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. juu mä voin pitää yksityisen meikkikurssin ilmanmuuta :)

      Delete
  2. Ihana postaus, tykkään!

    Mua itseeni ottaa päähän silmälasit, se jotenkin syö hohteen kaikelta silmämeikiltä, ei voi mitään. Piilareita en juurikaan voi käyttää ja silmäleikkaus(riskit) pelottaa. Olen määki aika tyyppi :D

    Mutta - silti mää meikkaan silmiä joka aamu ;) Ongelmana on myös vetistelevät silmät, etenkin ulkona, kiva laittaa vaikka nätti silmämeikki -> työmatkalla tuulee ja luomivärit on paakkuna siellä luomivaossa. Perhana :D Joten luomiväristä olen viime aikoina tinkinyt tosi paljon... Mutta toisinaan tulee sipaistua, kyllä se vaan tekee katseelle ihmeitä. Ja kun rohkeasti tartuin väripalettiin: minulle on aina sanottu että sinisten silmien kanssa käy ruskea ja vuosikaudet sitä yritin tunkea naamaan ja aina oli jotenkin suttuinen lopputulos. Niinpä vaihdoin sen liilaan ja valkoiseen = johan alkoi toimia :) Mutta tää "jättää auki" homma oli ihan uutta. Arvaa mitä mä teen heti kun olen päässyt töistä, hakenut ipanat ja mennyt kotiin ;)

    Eyeliner on myös mulle mörkö. En vaan herraisä ymmärrä, miten te saatte sen piirrettyä ihan yläluomen ripsien tyveen? Mulle jää noi ripsien välit aina valkoiseksi, enkä saa eyelineria töpötellen siististi. Ja vaikka vedän mascaraa, ei auta. Ihan törkeet tulee. Olisiko vinkkiä? Onko mulla vaan vääränlainen eye liner?

    Samoin tuli mieleen, kun olet tällainen kosmetiikkaguru :D että kerro mulle mistä löytyisi tosi peittävä, runsaspigmenttinen meikkivoide? Minulla on vähän iho-ongelmia, kiitos kuukautiskierron, ja kerran kuussa on viikko kun peitevoidetta voisi sivellä pitkin naamaa. Minulla oli älyttömän hyvä ja peittävä meikkivoide: Nivea Beaute. Mutta he lopettivat meikkivoiteiden valmistamisen ajat sitten. Sen jälkeen ihan yhtäpeittävää en ole löytänyt: Oriflamen yksi tuote on melko hyvä ja sitä olenkin nyt vuoden käyttänyt ja olen tyytsä. Tosin toivoisin vielä jotain peittävämpää löytyvän. Jos tiedät, niin kerro, kiitos. Josset tiedä, niin ei tarvitse alkaa näkemään vaivaa, etsiskelen ajan kanssa... :)

    Seuraavaa kauneuspostausvinkkiä odotellessa... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hei kuule mä luulen, että sulla nimeniomaan voisi toimia tuo luomivärinpohjustukseen oiva lift foundation make up foreveriltä. se maksaa jotakuinkin 20e, mutta on niin riitoisa, että kestää varmaankin vuoden :) sillä saa luomivärit pysymään paikoillaan vaikka koko päivän.

      ja tuossa bronssimeikki-postissa näkyykin paremmin se mun eyeliner-sivellin millä saa nätisti eyelinerit sinne ripsen tyveen. ajattelin itseasiassa tehdä siveltimistä oman postinsa ihan piakkoin!

      ja vielä meikkivoiteesta. mä tykkään itse tosipaljon benecos merkkisestä (ruohonjuuresta) mineraalimeikkipuuterista, millä saa aika peittävääkin jälkeä tarvittaessa. toinen hyvä on ollut macin mineralize satinfinish foundation (stockalta). se voisi sullekkin sopia. sitten vain muistat ostaa irtopuuteria sen "kiinnittämiseen" - sekin on pysyvän meikin a ja o.

      yritän nyt paremminkin postitella näitä meikkijuttuja ja erityisesti noita luomumeikkijutskia kun niitä itse käytän :)

      Delete
  3. Mä tarvitsen myös meikkivinkkejä :)
    Terkuin jo 15v samoin meikannut..

    ps. sellainen voisi olla kanssa kiva, jossa kerrot vinkkejä ihon elottomuuteen ja harmauteen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. toiveet pistetty kovan taakse ja toteutukseen mahd. pian :)

      Delete
  4. Kiva nähdä tällainen vinkki :) jotenkin tämä meikkaus on nyt in mun elämässä. Ehkä tämä paluu työelämään on suurin syistä. Kävin syksyllä pienellä parin tunnin meikkausopastuksessa ja lämmöllä suosittelen kaikille, jotka kaipaavat päivitystä. Mä oon vihdoin sen innostamana alkanut harkita mineraalimeikkistarttipaketin (jessus mikä sana :) ) ostoa. Onko sulla lemppareita niistä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mä tykkään tuosta ylempänäkin mainitsemastani benecos-merkin (luonnonkosmetiikkaa) minetaarlimeikkipuuterista. edullinen ja hyvälaatuinen. kabuki sivellin mulla on toisen luonnonkosmetiikkamerkin colour caramelin, mutta heidän mineraalimeikkinsä sitten taas on aika huono. lily lolo ja bareminerals lienevät myös hyviä vaihtoehtoja, vaikka omaan naamaan niistä ei kokemusta löydy.

      Delete
  5. Kiva vinkki! Keskipehmeä sivellin, jaa-a, mikähän sekin on. :D

    ReplyDelete
  6. Niin ihania noi sun tilannekuvat, sait hymyn huulille, taas.

    ReplyDelete