18.2.15

POMP DE LUX ADVENTURE.

EI TÄSTÄ MITÄÄN LASTENVAATE-BLOGIA OLE TULOSSA, mutta ajattelin silti kirjoittaa muutaman sanasen näistä Pomp de luxin välikausivaatteista, mitä meillä on ollut. Hurjasti on näistä kyselty tuolla keskusteluryhmissä ja kokemuksiahan ei nyt ihan kovasti vielä ihmisillä ole, kun kerta shell- ja softshell-vaatteet tulivat vasta vuosi sitten keväällä markkinoille.

Meillä oli sellainen tilanne syksyllä, että Fionnilla oli kyllä huippu Po.pin perustummansininen kuoritakki, mutta hän ei sitä jäykkää vetskaria saanut itse koulussa kiinni, eli tarvitsimme vedenkestävän takin, missä olisi edes jonkunmoiset napit. James kasvoi edellisestä takistaan ulos ja jostain syystä jemmassa ei ollut veljen jäljiltä sopivaa takkia eli tilasin pojille nämä harmaansiniset kuoritakit koossa 98/104 ja 110/116.
Elsille taasen olin tilanut jo silloin viime keväänä nämä mudanväriset Bib-pantsit kokoa 86/92, mutta ne olivat hänelle niin isot, että olivat itseasiassa Jamesilla käytössä koko viime syksyn.

Vaatteet ovat täysin vedenpitäviä ja mä olen tykkännyt näistä hurjasti. Kestävät käyttöä hyvin ja takit ovat sopivan siistit 'kauppatakeiksikin' eli meillä ei näiden lisäksi ole ollut muita syys/kevät-takkeja.

Poikien takkien ainut pieni miinus on, että huput on nepparien sijaan kiinni vain kolmella velcrolla ja se antaa vähän halpisvaikutelman, mutta edullisia ulkovaatteitahan nämä ovatkin :) Hihansuissa on 'lumilukot' (?), mitkä on suht napakat, mutta meillä ei ole niiden kanssa ollut mitään ongelmia ja pojat itse tykkäävät noista peukalonteistä. Kaksoiskoot vastaavat mielestäni isompaa kokoa. Jamesilla nyt sisävaatteissa käytössä 98cm ja Fionnilla 116cm ja takit tuntuvat olevan nyt just sopivat, kun syksyllä olivat vielä melko reiluja.

Bib-pantsit on myös olleet ihan mahtavat. Näitä saa tosi kätevästi säädettyä ja menevät tosi pitkään sen vuoksi. Muksahtelusta huolimatta, henkselihousut ovat säilyneet siisteinä. Miinus näissä meidän versioissa on ehdottomasti se, ettei niissä ole jalkalenkkejä, mutta nyt kevään uusiin malleihin ne on kuulemma lisätty ja samoin kangasmateriaali pitäisi nyt olla vahvempaa. Mutta olen siis näihin meidän omiin ollut ominaisuuksiltaan oikein tyytyväinen.
Takkina Elsillä on Wheatin takki ja poikien housut on Po.pia. Isompien vk-housut Pomp de luxilta oli malliltaan meidän hoikkiksille ihan liian leveät eli niistä ei ole kokemuksia. Täältä löytyy viime keväältä sovituskuvaa noista vyuötärömallisista housuista.
Meillä oli myös talvipuoleksi pienille Adventure softshell-haalarit ja Fionnille -takki. 

Näiden mitous taasen oli aika naftia. Jamesilla oli haalari kokoa 98cm ja Elsillä 86cm ja Fionnin takki kokoa 116. F oli tuolloin jotakuinkin 110cm jo takki oli passeli, mutta enään ei mahdu eli ottaisin kokoa sisävaatekokoa isomman takin, jos olisin vastaavaa ostamassa uudelleen.
Myös haalarit on nyt n.85cm Elsille ja 95cm Jamesille pienet.

Haalareissa on verrattain lyhyt niska-haara-mitta ja ovat muutenkin kapoisia. Meidän hoikkeliineille malliltaan kyllä hyvät puvut ja kestivät kulutusta hurjan hyvin. Ovat lähdössä kiertoon meiltä todella siisteinä. Me lopulta pärjätään täällä aika hyvin vain noilla kuorivaatteilla, kun alle tulee kuitenkin pakattua villaa. Hauskan näköisiähän nämä ovat ja oli hauska samistella koko katras.

Laitan tähän vielä noiden meidän vaatteiden mitat, mistä saattaa jollekulle kokojen kanssa pähkäilevälle olla iloa :)

Softshell-haalari 86cm: niska-haara 51,5cm, kainalo-kainalo 35cm, kainalo-hihansuu 23,5cm, haara-lahje28cm

Softshell-haalari 98cm: niska-haara 57,5cm, kainalo-kainalo 38cm, kainalo-hihansuu 28cm, haara-lahje 34cm

Softshell-takki 116cm: niska-helma 54,5cm , kainalo-kainalo 38,5cm , kainalo-hihansuu 35,5cm

Kuoritakki 98/104cm: niska-helma 51cm, kainalo-kainalo 43cm , kainalo-hihansuu 33cm

Kuoritakki 110/116cm: niska-helma 56,5cm, kainalo-kainalo 44cm , kainalo-hihansuu 37cm

Bib-pants 86/92cm: haara-lahje 28,5cm, takayläreuna-haara: 42cm

Niska-haaramitat on mitattu huopun alta puvun/takin korkeimmasta kohdasta. Varsinaisesti niska sijoituu n. 2cm matalemmalle.

Näissä ulkovaatteissa siis hinta ja laatu kohtaavat aikalailla hyvin ja luulen, että Fionnin seuraava kuoritakki tulee olemaan samaa sarjaa. Toivottavasti tästä on teille apua :) Mä jouduin syksyllä nämä aika sokkona tilaamaan suoraan tänne Irlantiin kerä jäätävien postimaksujen, mutta onneksi koot menivät silloin ihan nappiin eikä tarvinnut mitään palautella.

Oliko kenelläkään muilla näistä ulkovaatteista kokemuksia, ruusuja tai risuja?

6 comments:

  1. Noi haalarit on niin ihanat! Ja kiitos mitoista, auttaa huomattavasti koon valinnassa kun aion noi lapsille tilata ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. No niin hyvä - mä arvasin, että mitoista on hyötyä :) ja juu tosi ihanat puvut! Saivat paljon ihailevia kommentteja :)

      Delete
  2. Mä tilasin nyt ekaa kertaa Pompin välikausivaatteita meidän lapsille (toppavaatetta on ollut jonain vuonna). Olipas kiva lukea, että ootte olleet niihin tyytyväisiä. Ne on kauniita ja hinta on todella kilpailukykyinen. Ihanat muksut sulla! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo tykkäsin kyllä ja mietin itseasiassa, että ensi talveksi voisin ottaa pojille heiltä tekniset talvitakit, jos sattuu kivan näköisiä olemaan :)
      Ja kiitos, onhan nuo ihania :)

      Delete
  3. Hei! Myytkö tuon 98 haalarin ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heippa vaan ja tuon haalarin ehdin jo valitettavasti myymään facebook kirpparilla!

      Delete