3.2.15

TAAS KERRAN UUSI KOTI.

Nyt sitten tosi vähän pysyvämpi ratkaisu ja varmempi päätös. Kauan pohdittuamme asiaa, päätimme jäädä sittenkin vielä asumaan tänne kauniiseen Connemaraan. Jouduimme viime viikkoina ihan tosissaan tekemään plussien ja miinuksien listaa vaihtoehdoista ja lopulta päätös sitten olikin iisi.

No paikkakunta oli sitten päätetty hiukan helpommin, kun tulevan kodin kohtalo. Kävimme reilu viikko sitten katsomassa erästä hyvää ehdokasta ja sitten selvisi, että voisimme tänne väliaikaiskotiinkin jäädä pitkäaikaisesti. Mieli muuttui taas joka ikinen päivä ja tuntui ettemme vain osaa päättää. Lopulta tuo uusi koti alkoi houkuttaa meitä enemmän ihan vain sijaintinsa puolesta. Sieltä voi kävellä suoraan kylille, koululle ja Liamin töihin, kun taas tänne pitää ajaa ja Liamin pyöräillä. Meidän ja meidän vierailijoitten kannalta ehdottomasti helpompi ratkaisu.

Uusi koti on yhdessä tasossa ja pienten lasten kanssa se on oikeasti tosi ihana juttu. Vuokra on halpa ja mikä parasta, saamme sen kalustamattomana, mikä on Irlannissa oikein harvinaisuus. Ja kirsikkana kakun päällä - saamme maalata seinat kirkkaan valkoisiksi. Eli pystymme aikalailla maalilla ja sisustuksella tekemään kodista meidän näköisen.

Paitsi keittiön välitila on aika järkky. Vihreitä päärynäkohokuviokaakeleita anyone? Nyt täytyy selvittää saisiko sille ilmestykselle tehtyä yhtään mitään... Joo ja pääkylppäri (meidän makkarissa ensuite) on puoliksi sellaista täällä aika suosittua psykedeelistä mustaa marmoriefekti kaakelia. Toivottavasti ei päänsärky iske :D Mut näistä pienistä jutuista huolimatta, tämä on oikein tosi jees vaihtoehto. Tuolla on oikein hyvä sitten säästellä sitä tulevaa ikiomaa kotia varten :)

Makuuhuoneet tuolla on oikein reilunkokoisia ja niitä on siis kolme. Yksi meille, yksi lastenhuone ja sitten vierashuone (=pyykinkuivaushuone). Olohuone ja keittiö on avonaista tilaa ja tärkein juttu ostoslistalla on ruokapöytä. Tuo takorautakomistus saa lähteä johonkin ja tilalle ajattelimme tätä ikean Bjursta-pöytää, minkä voi tarvittaessa jatkaa ihan isoksikin pöydäksi.
Ihan kunnon puinen pöytä olisi ihana ja esim. Liamin vanhemmilla on tosi kaunis 60-luvun pyöreä puupöytä, mutta tuo laminaatti/mdf/mikälie on pienten lasten kanssa kyllä varsin kätsä. Ja pyöreä loistava tuohon tilaan ja toivottavasti lasten ei tarvitse jatkossa riidellä kuka saa istua kenekin vieressä :)

Muuten meiltä löytyykin omasta takaa ihan kivasti kalusteita ja pikkuhiljaa voi sitten miettiä sitä sisustusta tarpeen mukaan. Mulla jo tietysti päässä aika hyvin hahmoteltuna, mikä menee mihinkin.
Mutta tuon kirkkaanpunaisen sohvan tilalle täytyy kyllä suhteellisen pian saada jotain muuta. Meillä oli ennen Suomessa Ikean kolmenistuttava Karlstad-sohva ja siitä tykkäsin hurjasti. Nyt tykkäisin kyllä hirmuisesti saman sarjan divaanishovasta.
Pojat saavat mennä nukkumaan vanhaan sivustavedettävään puusohvaan, minkä saa levitettyä n. 120cm leveäksi. Siihen täytyy ostaa uusi patja vain. Ja jos tosiaan tuola viihdytään pidempään, minua himottaisi jo ihan hirmuisesti sisustaa Elsille oma pieni soppi. Tykkäisin kovasti näistä Sundvik-kalusteista.

Mieluiten tietysti löytäisin tämäntyyliset vanhana jostain antiikkikaupasta, mutta nämä Iksunkin versiot on aika kivat vai mitä? Todellisuudessa näiden etsiminen on tuskin ajankohtaista vielä mooooneen kuukauteen, vaikka onhan se kieltämättä aika vinkeä ajatus, että kaikki lapset nukkuisivat omassa huoneessaan...

Voi vitsit sentään alan olemaan tosi innostunut ajatuksesta, että saamme oikeasti tyhjentää nuo laatikot ja matkalaukut paikoillensa ja tehdä kodista meille toimivan kokonaisuuden. Parasta myöskin tuossa paikassa on se ettei meidän tarvitse enää päivittäin käyttää autoa. Siinäkin säästä pitkän pennin :)

Sisustusjuttusia siis tiedossa. Huomenna menemme taasen paikan päälle ihmettelemään ja täytyy ottaa hiukan lisää kuvia. Ja koko muutorulianssiinkin tarvitsee laskea viikkoja, jee!

6 comments:

 1. Tuohan on hieno asia että kaikki on uudessa tulevassa kodissa kävelymatkan päässä. Hyvä myös että saatte maalata mieleiseksenne siellä. Sisustaminen on kyllä mukavaa puuhaa:)
  Ihana tuo sohva!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo mä tykkään myös sisustamisesta, mutta aikoihin ei ole ollut intoa, kun kodit on olleet valmiiksi kalustettuja. Sormet jo ihan syyhyää päästä tuon kimppuun :D
   Ja sohvan kuva ei minusta tee sille laisinkaan oikeutta vaan se on luonnossa vieläkin kivempi :)

   Delete
 2. Vau! Asiat etenee hienosti! Onnea muuttoon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No juu nyt loksahtelee palat kohdilleen :)

   Delete