15.2.15

KESÄVAATTEET MIELESSÄ.

Mikäs sen parempaa kurjan viikon päätteeksi, kuin antaa mielen vaeltaa kesäsäihin ja -fiiliksiin?

Lyhyesti: tautiviikko huipentui poskiontelontulehdukseen aikusille ja silmä-ja korvatulehdukseen lapsille. Lääkäriin ja apteekkiin paloi parissa päivässä satasia ja nyt arkea rytmittää antibioottikuuri.

Että kyllä sitä kesä nyt saa tässä mielentilassa fiilistelläkkin vai mitä :)
Piti oikein pinnistellä mieleen ja katsella kuvia, että mitä viime kesänä tapahtuikaan? Kaikki oli täällä ainakin vielä niin kovin uutta ja me vasta tutustuttiin lähitienoisiin.

Oman kylän leikkipuisto oli suljettu keväisten myrskytuhojen jäljiltä melkein heinäkuun loppuun asti ja me ajeltiinkin aika paljon kauemmaksi seuraaviin kyliin etsimään leikkipaikkoja. Rannathan täällä on aivan ihania, mutta yksin 4v:n, 2v:n ja 8kk:n kanssa ei kyllä tullut mieleenkään sinne mennä.
Tänä kesänä onneksi kaikki on jo just sen verran vanhempia, että eiköhän me uskalleta nyt rantaleikkeihinkin :)

Ja hei onhan meillä haaveissa kuukauden Suomireissukin!
Siihen sisältyy ainakin ihan varmasti paljon hengailua siskojen kanssa.
Mulla on niiiiiin ikävä heitä <3 <3 <3
Kääk miten paljon Elsu on kasvanutkaan!
Mut juu tässä kotikökkimisen lomassa, olen ehtinyt kaivelemaan meidän kesävaatetusta esiin ja sovittelemaan pojille vanhat paidat ja shortsit ja Elsille jemmatut mekkoset.

Kamalan kätevää, että pojille menee aina vain samat shortsit, mitkä nyt käytössä vissiin jo neljättä vuotta! Muutenkin pojat eivät juuri mitään tarvitse. Tai no James nyt ei ainakaan tarvitse, kun perii veljen vanhat. Fionnillekkin - kiitos koulu-uniformujen - ei juuri tarvitse enää ostaa uutta vaatetta.

Elsille olen tuttuun tapaan jo viime kesän loppualeista ostellut muutaman mekkosen ja vieläkin melko aktiivisesti suosin Suomen facebook-kirppareita sekä ostamiseen että myymiseen. Nyt juuri löysin instagramin välityksellä Elsille nahkaiset sandaalit pilkkahintaan Hollannista! Ihan hullua, mutta mielestäni tosi jees :)

Toki uudetkin mallistot kutkuttelevat. Jokuaika sitten julkaistu Pomp de lux erityisesti. Pdl on siitä jännä, että pääsääntöisesti en heidän lookeistansa välitä. Liian hörsöä isona linjana, mutta sitten aina löytyy yksittäisiä lemppareita. Täytyy sanoa kyllä, että tämä uusi SS15 mallisto on hurjan onnistunut mielestäni! Heti jo kuvaston ilmestyttyä keräsin pienen kollaasin lemppareistani:

Poikien puolella oli ihanan Petit Bateaun tyylisiä väriyhdistelmiä. Nuo vaarinpaidat on meillä kovassa käytössä ja tykästyin ihan hirmuisesti, ettei näissä ole viimeisen parin malliston tapaan, erivärisiä koristekanttauksia. Laatu näissä on sen verran hyvää, että esim. suurinosa meidän vaarinpaidoista on ostettu käytettynä ja vieläkin super siistissä kunnossa. F saattaisi tarvita jo seuraavaa kokoa ja yritän nuo ehkä bongasta alennuksista sitten tai sitten säästelen tässä vähäsen ja tilailen ne myöhemmin keväällä noiden uimashortsien kanssa, mille olisi ihan oikeastikkin tarvetta. Hinta on aika suolainen shortseissa tietysti, mutta jospa ne sitten menisivät parien vuotta ainakin ja onhan mulla tuo toinenkin kierrättäjä. Ja sittenkin vielä kaksi pienempää poikaserkkua jonossa.

Oikeasti ajatelkaa, meidän 50-68cm vauvanvaatteet vetää jo viidettä kierrosta uudella serkkuvauvalla. Se jos mikä, on kierrättämistä :)

Tyttöjen mallistosta sitten löytyisi vielä enemmän ihanuuksia, mutta tarvetta ei kyllä ole yhtään millekkään. Niin tehokkasti olen jemmaillut etukäteen hitto! Tuo Grafton mekko on niin kaunis ja voisin sen ostaa Elsille vaikka joka värissä. Aivan varmasti siis yritänkin sitä bongailla myöhemmin käytettynä ensi vuodeksi. 

Lopulta kuitenkin kaksi juttua laitoin ystävällisen ystäväni kautta hänen tilauksensa jatkeeksi tulemaan. Epäilen että tuo Emerald top Aquana tulee olemaan sen verran suuri myyntihitti, että en 'uskaltanut' jättää sitä myöhemmäksi ja samoin tuon kolmiraitaisen Scampton teepaidan tilasin Fionnille. Hänelle ei ole yhtäkään teepaitaa enää kesävaatelaatikossa ja Jamesilla taasen on samisteluun melkein samanoloinen, kuin tuo oikeanpuoleinen harmaa, teepaita Fionnin jäljiltä jemmassa. 

Mites sielä, onko teillä Pomppi-kutsjua tiedossa, ketkä näistä tykkää?
Mitä teillä on ostoslistalla?

Toivottavasti mekin nyt ihan oikeasti tervehdytään ja päästään ulkoilmaan.
Mun äiti tulee maailman parhaimpaan saumaan meille kyllään torstaina ja ei malteta enää edes odottaa! Ja sitten onkin Fionnin 5-vuotis syntymäpäivät, mitä en edes ole ehtinyt kunnolla ajatella!
Mekin ollaan tämä tuleva viikko hiihtolomalla eli jotain kivaa ja spesiaalia toimintaa pitää keksiä :)

2 comments:

  1. Meillä on huomenna kutsut ja mun ostoslista uhkaa paisua luvattoman suureksi :O Varsinkin tuolle meidän tytölle löydettiin yhdessä vaikka mitä ihanaa, mutta on pojillekin jotain hankittava, juuri noita vaarinpaitoja ajattelin, koska on aivan superihania käytössä. Hyvää hiihtolomaa teille! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muo jopa vähän suututtaa, kun nuo vaarinpaidat on nyt niiiin hyvän värisiä. Ne on yksittäin aika tyyriitä, vaikka käytössä toki pysyvätkin hyvinä ja ovat koko summan arvoisia. Niitä tuskin aleen jää, mut ostappa nyt satasella vaatinpaitoja :D kivoja kutsuja ja kivaa lomaa myös teille. Teet varmaan kutsuista postauksen? Mä ainakin mielelläni lukisin :)

      Delete