1.10.13

NE KAIKISTA PIENIMMÄT VAATTEET.

Hei vaan ja iloista viikon alkua! Meillä oli ihana ja rentouttava kolmipäiväinen viikonloppu perheen kesken ja tosiaan sain kuin sainkin tehtyä vaikka mitä vauvajuttuja valmiiksi. Sairaalakassin pakkasin niin valmiiksi, kun se nyt vain on mahdollista tässä vaiheessa ja hoitopöydän järjestelin vaatteineen, vaikka jotain pieniä tilpehöörejä vielä puuttuukin.

Hoitopöytänä meillä on aika basic Ikean Hensvik. Ostimme sen jo Fionnille, muutaessamme edelliseen kotiin. F oli silloin n.4kk vanha ja loppujen lopuksi hänen kanssaan hoitotasoa ei enää siinä vaiheessa tullut niin paljon käytettyä. F:n ensikuukaudet hoitopöytänä toimi vanha perintölipaston päällinen ja vaatteet olivat erillisessä kaapissa = bad idea! No ensikertalaisena käytäntö sitten aika nopeasti opetti, että vaatteet on helpoin olla käden ulottuvilla ja lopulta ne sitten olivatkin siinä hoitopatjan vieressä koreissa kasattuna. Ei mitenkään kovin siistin näköistä... Tässä nimenomaisessa hoitopöydässä tykkään eniten juuri siitä, että vaatteet voi kätevästi säilyttää käden ulottuvilla ja hoitopatjan sivulle mahtuu hyvin kori kaikkia tarpeellisia vauvanhoitoon liittyvää varten. Jamesilla tämä siis vasta oli oikeastaan tosissaan käytössä ja sen jälkeen lastehuoneessa kirjahyllynä ilman hoitotasoa.

Mutta ne vaatteet sitten :) Vaikkakin laitoin poikien vanhoista pikkuvaatteista aika paljonkin niitä poikamaisimpia kiertoon tuossa kuukausi takaperin, oli tässä lajitelussa aika hyvä huomata ettei niitä vaatteita siltikään ole tullut juurikaan ostettua tyttöselle ja aika hyvin on pärjätty unisexeilla poikien ja serkkutytön vanhoilla bodeilla ja pöksyillä. Ja nämä pienimmäthän ovat tietysti säilyneet ihan hurjan hyvässä kunnossa. 
 50 cm vaatteita on kertynyt tämänmoinen kasa. F:ää odottaessa kaikki sanoivat, että on ihan turha ostaa alle 56cm vaatetusta, kun ne jäävät niin nopeasti pieneksi. F oli kuitenkin niin mini lyhyt syntyessään, että hän kertakaikkiaan hukkui isompiin vaatteisiin ja passitinkin äitini jo synnärillä ollessani ostamaan muutaman pikkuruisemman bodyn ja potkuhousut. James taas oli 4cm veljeään pidempi ja näiden pienimpien lahkeet ja hihat olivat hänelle jo vissiin viikon vanhana nafteja. Tämä vauva tuntuisi olevan ehkä vähän lyhyempää sorttia, kuin James myöskin ja uskon, että kyllä näille tälläkin kertaa tulee edes jotain käyttöä.

Kaikki muut ovat vanhoja paitsi nuo pikkuruiset röuhelöpylly sukkikset <3 En vain pystynyt niitä ohittamaan Kapphalissa. Muutenkin tykkään pienillä (ja isommilla) käyttää sukkiksia, sillä ne pysyvät niin napakasti päällä eikä tarvitse metsästää pikkuruisista kintuista kadonneita sukkia. Nuo keltaiset ovat muuten vintagea eli minun vanhani :)
56cm vaatteita ei itseasiassa ole järin paljon, sillä luulen näitä käytettävän aika paljon limittäin noiden isompien, että pienimpien kera. Pidän pikkuruisilla vauvoilla aika neutraalin värisistä vaatteista ja tälle babylle näistä uusia taitaa olla nuo edustan pöllöpody ja neulepöksyt Kappiksen Newbie-mallistosta ja neuloskietaisubody Zarasta. Ihan ihan vastasyntyneellä olen kokenut kietaisubodyt kaikista näppärimmiksi, mutta toisaalta meidän pojat ovat olleet tosi jämäköitä jo synnäriltä asti ja melko pian on voitu siirtyä tuollaisiin ihan tavallisen mallisiin bodeihin.
Näissä 62cm vaatteissa alkaa sitten olemaan jo hiukan väriäkin mukana :) Uusia näitä on tuo Newbie-body tuossa oikealla ja sen alla oleva Lindexin puuterivärinen body. Aika hempeitä, mutta aika ihania :)  Myös Mini Rodinin pinkit pöksyt, Po.pin punaraitaiset perusleggarit ja nuo harmaat ja liilat sukkikset H&M:ltä ovat uusia. Pojille haaveilen ostavani noin punaraidalliset Po.pin pöksyt myöskin joulunajaksi eli jos jollakulla sattuu olemaan ylimääräisiä hyväkuntoisina koossa 86cm ja 98cm, niin olisin erittäin kiinnostunut osatamaan!

Tästä puuttuu vielä kuvasta yksi merinovillabody ja -pöksyt, mitkä todennäköisesti tulevat valikoitumaan vauvan päälle puuvillavaatteita useammin. Vähän hölmöä sinänsä, sillä tykkään pukea lapsille villaa ihoa vasten heti näistä syyskeleistä lähtien ihan kevättalveen saakka ja haikailin vielä investoivani ehkäpä yhteen tai kahteen villavaatteeseen tuota 62cm taikka 68cm kokoa. Sen puolesta ehkä osa noista vanhoista bodeista sun muista jää lopulta vähemmälle käytölle. 

Olen myös ahkerasti kutonut vauvalle villasukkia ja myssyjä, mutta niitä voisin sitten esitellä ulkovaatteiden kera tarkemmin :)
Yllätys, yllätys - en ole seonnut totaalisesti pienten mekkojen suhteen :) Niitä on kaikenkaikkiaan vain nämä kolme. Pienen farkkumekon ostin aikanaan siskoni tytölle salaa haaveillen, että minullakin saataisi jokin päivä vielä olla sille pikkuruinen käyttäjä. Zig zag-kuosi mini Rodinilta on ollut suosikkini jo kauan aikaa. Uudemmista printeistä en niin välitä, mutta tätä meiltä löytyy jemmasta isompana ainakin yhdet leggarit ja pari pipoa. Tuo Newbien neulosmekko oli nyt sitten vielä ihan vihoviimeinen ostokseni. Pidän siitä ihan älyttömästi ja mietin, että tuo voisi olla valkoisenakin aika ihana vaikkapa jouluksi. Nuo rusetit nyt eivät ole ihan minusta ihanimmat ikinä, mutta koska niitä ei saanutkaan ratkottua pois, niin kyllä tuo silti on aika söpönen.

68cm vaatteista isompiin ovat vielä omassa laatikossaan odottamassa vuoroaan ja niitä en edes ajatellut vielä pestä. Sieltä löytyy sitten ehkä useampikin uutukainen taikka kirpparilta vartavasten tälle babylle ostettu vaate. Kaiken kaikkiaan olen yrittänyt olla todella maltillinen näiden kanssa, sillä käyttöikähän on ihan hirmuisen lyhyt loppujen lopuksi. 

Sellaisia ne :) Nyt täytyy taas rientää päivän askareisiin, kun molemmat pojatkin nukkuvat päiväunia (JEEE!). Ohjelmassa niiden villavaatteiden käyttöönottopesua, vauvan leikkimaton ompelua, vähän lisää kutomista jne. Hassua kyllä, olo on tänään pitkästä aikaa suorastaan energinen. Kivaa :)
Mutta nyt hommiin, Sara xxx

edit. on meillä hei muuten sitten vielä kasa erikokoisia pyjamia tuossa hyllyssä näissä koissa, mutta niitä en nyt sen kummemmin ryhtynyt kuvailemaan.

8 comments:

  1. Meillä ei ole 50 senttisiin mahtunut kumpikaan tytöistä! =D En mä ihan minejä vauvoja olettanut saavanikaan, joten meillä taisi olla ainoastaa yksi H&M vauvasetti koossa 50, jäipä sekin käyttämättä. :)
    Esikoiselle olin pakannut sairaalakassiin pienen 56 senttisen haalarin. Kylläpä minua ja miestäni nauratti, kun katsottiin sairaalassa 57cm pitkää ja reilu 5kiloista vauvelia. "Öö, ei tää taida mennä tolle.." =D Iskä sai sitten tuoda kotoa vielä isommat vaatteet.
    Pikkuprinsessalle meni 56 kokoiset vaatteet ehkä kaksi ekaa viikkoa, ja sitten saikin jo siirtyä 62 kokoon. :D
    Nuo Newbie-malliston vaatteet on tosi kauniita, meillä onkin tuo sama ruskea neulemekko. Vähän vaan erinäköinen, kun on koossa 98. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, juu ei tainnut tosiaan tuon kokoiselle 50cm mahtua :D totuuden nimissä mäkin pakkasin nyt tälle vauvalle 56cm vaateet synnärille, kun ei tosiaan voi ikinä varmasti arvata vauvan kokoa :)

      Delete
  2. Ihanat nuo röyhelösukkahousut! Itse olen jo haikailevasti katsellut pikkusten vaatteita kaupassa, mutta pitänee vielä pari kuukautta malttaa mieli. Ainakin selvittää marraskuun lopulla saako kaivaa esikoisen pari nuttua varastosta (säästin vain muutamia vaatteita kun en Englannista viitsinyt alkaa "kaiken varalta" muuttamaan kaikkea) vai pitääkö alkaa vaaleanpunaisten hamstraamiseen. Onko muuten Suomessa myynnissä kokoa "vastasyntynyt", kun Englannissa oli ja minusta se oli 50 senttistäkin pienempi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Millon sulla on LA? Maalis-huhtikuussa? Vitsit miten jännää sitten saada tietää, kumpi on tulossa :)
      Mun mielestä joillakin merkeillä (Lindex) on ainakin 44cm vaatteita myöskin myynnissä, mutta ne on kyllä tosi minejä. Vastaisikohan tuo 50cm sitä newbornia kuiteskin ja 56cm 0-3months?

      Delete
  3. Oih ja voih, on ne kyllä ihania... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. On! Ihan hullua ajtella, että kohta niitä (toivottavasti, jos kaikki menee hyvin) puetaan pienen tyypin päälle :)

      Delete
  4. Voi ihanuus, nuo pienet vaatteet ovat niin liikuttavan söpöjä. Meinasi tippa tulla linssiin, kun luovutin ystävän vauvalle ja samalla kummipojalleni keväällä meidän varastoista noita pieniä kokoja. Muutaman rakkaimman jätin muistoksi, mutta kyllä sitä niitä lajitellessa meinasi epäusko tulla, että lapset ovat olleet syntyessään niin pieniä. Ihan tosi pieniä. Snif.

    Mukavaa viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä en tiedä miten mä kykenen näistä ikinä edes luopua! Onneksi ne lähtee varmaankin siskolle päin takaisin kiertoon jossain vaiheessa ja hän voi sitten suorittaa sen lopullisen poisantamisen. Rakkkaimpia minäkin olen laittanut muistoboksiin pojille, mutta kaikista mieluiten säästäisin kaikki.

      Hauskaa viikonloppua myös sinne Belgiaan!

      Delete