14.10.13

HÖMPPÄÄ TOPPISASIAA.

Hei täällä yksi erittäin vattuuntunut ja erittäin yhdessä koossa oleva äitiliini moi! Laskettuhan ei siis vielä edes ole ylittynyt, mutta ala olemaan sitä mieltä, että tämä lapsi ei synny ikinä tai yllättää meidät reilun viikon päästä hääpäivänä. Ihan vain siksi ettei sitten ikinä voida hyvällä omalla tunnolla lähteä mihinkään sitä kahdestaan juhlimaan. Huuuuuoh! Miten kierroksilla mä sitten käyn, kun niitä yli LAn päiviä rupeaa oikeasti tulemaan? Olen puunannut kodin nyt kaikki mahdollisia kylpyhuoneen kaappeja myöten ja muu perhe alkaa jo hiukan pelkäämään minua. (hehe, nyt kun tätä naputtelen tuolta levysoittimesta soi vaimeasti Rolling Stonesien You can't always get what you want :D )

Ajattelinkin vähän saada muuta ajateltavaa postittelemalla - mistäpäs muusta kuin - lasten talvivermeistä. Toppahaalarithan meillä ikääskuin on jo molemmille ja Jamesille oli F:n vanha Kappiksen parkamallinen kauppatakkikin, mutta F:lle ei tietystikkään jäätävien kasvuspurttien myötä mitään kakkostakkia. Viime talvena hänellä oli ihana H&M:n kipparimallinen musta villakangastakki, mutta se jäi harmittavan vähälle käytölle (ja nyt jo pieni). Kun taas tämä J:lle siirtyvä kunnon toppatakki kauppatakkina vuotta aikaisemmin oli ihan hirmuisen hyvä ostos. Kappiksen tämän talven parkat olivat valitettavasti tosi erinäköisiä, vaikka kivoja nekin, kuin tämä meiltä jo löytyvä ja hissukseen katselin joskos jostain löytyisi hiukan edes samantyylistä. Samistella kun tiettyyn pisteeseen tykkään. 

H&M:ltä sitten löysinkin F:lle tämän vihreän takin ja tilasin sen -25% aleprosentin turvin kokeiltavaksi. Summanmutikassa tilasin molemmille myös toppahousut takkien kaveriksi.
Yritin näitä vauhtilapsia tuossa parisen päivää sitten kuvata sovituskuva mielessä. Taustalla pyörii joku pyörremyrsky, kuten yleensä, leluja ja kirjoja sielä täällä, mutta kenties tästä saa vähän osviittaa :)

F:n setti on siis 110cm ja poika itse about 105cm luulisin. J:n takki ja housut taasen 92cm ja pikkarainen on nyt 85,5cm pitkä. Molemmissa ihan mukavasti kasvunvaraa, sillä apua,apua - laitettiin tänään F:lle aamulla nollakeleillä ulos se ihan mukavasti vielä kuukausi sitten mennyt toppapuku ja se on nafti! Hitsit! Sillä olin ajatellut pojan menevän ainakin vuodenvaihteeseen asti, mutta no can do. Nyt vain mietin pärjäisikö poika talven tällä takki-housut kombolla vai pitääkö ruveta ihan haalariakin metsästämään?! 

Löytyykö sieltä ruudun takaa keneltäkään 110cm Po.pin kokopukua tummansinisenä tai muussa vastaavassa värissä? Ei tarvitse olla missään priimakunnossakaan.
Vaikka muuten nämä H&M:t vaikuttavat aivan laadukkailta, niin housujen henkeleiden kiristyssysteemi on aivan onneton. Joudun varmaan molempien henkseleihin laittaamaan vielä extravelcrot etteivät ne ihan näin pussita.
 Heh, no ainakin 3v8kk oli varsin myyty, kun takissa oli näin hienot peukalolenkit. Niitä piti heti daddyllekkin esitellä, joka luojan kiitos tykkäsi takista kanssa hurjasti, vaikka saatoin tällä kertaa tilailla näitä vaatteita konsultoimatta hänen mielipidettänsä etukäteen... Hups.

F:n takissa oli muuten mielestäni varsin mukavasti heijastimia, mistä eritysplussaa. Tuossa Kappiksessa ei nimittäin ole yhden ainutta heijastinta. Täytyypäs ommella siihen heti vaikkapa hihansuihin sellaiset.
Vauvalle luojan kiitos löytyy haalaria jo omasta takaa jopa useampi kappale. Nyt ihan alkuun olen ihan pikkuruista pussimaista kaukalopukua ja neulospukuja, mutta itse talveksi saan vihdoinkin käyttöön tuon tummansinisen Baby Gapin toppapuvun. Ja voi kuulkaa miten iloinen olenkaan! Nimittäin ostin tämän puvun aikanaan Fionnille Dublinista vuonna 2009, mutta koko 3-6months oli hänelle niin valtava, että lopulta se oli sopiva heinäkuussa hänen olessa 5kk. Sama juttu Jamesin kohdalla. Olikohan puku molempien kevät-talvenvauvojeni päällä kertaalleen edes? Onneksi hiukan aikaisemmin vuodesta syntynyt serkkutyttö sentään ehti tätä välissä vähän aikaa käyttämään ja hänen perujaan on myös toinen vähän ohkaisempi Gapin pussipuku. Näillä me varmasti pärjätään mitä mainioimmin koko talvi :)

Kudoin tuo tummansinen mielessä tällaisia hiukan tyttömäisempiä myssyjä näille kaveriksi ja villasukkia ja tumppuja löytyy myöskin sekalainen seurakunta näiden kaveriksi. Merinovillainen kypärämyssy on ihan uusi ja Nameit:n valikoimista.

Suosittelen muuten vauvasukkiin ehdottomasti tätä Juna-sukkaohjetta. Ihan supernopea ja helppo neuloa. Itse tein näitä ihan newbornkokoisia tosi hiukan pienemmillä silmukkamäärillä ja muutenkin pienemmiksi. Sukkapari valmistui miltei yhdessä illassa. Noissa harmaissa lankana Dropsin Lima, mistä ajattelin vielä toiset isommat samanalaiset ja pienen neulepaidan tekaista alkuvuodeksi. 
Jeps, eipä tässä nyt muuta kovin tähdellistä asiaa ole. Tällaista ajantäytettä vain. Mutta lupaan tulla sitten huikkaamaan tänne, kun hänen pikkuruisuutensa (vai miksihän riskiriitaksi vaavi on päässyt jo turpoamaan?) suvaitsee saapua. Nyt teille muille iloisempaa maanantai-iltaa ja mä taidan juoda taas yhden tujun kupin vadelmanlehtiteetä. Vi ses - tai toivottavasti ei :D Sara xxx

12 comments:

  1. Vadelmanlehtiteet täälläkin edessä. :) Tosin ei tuo mitään auta mutta onneks on hyvää sentään. :)

    Mä oon niin asennoitunut, että tämä menee yli lasketun etten osaa edes vielä odottaakkaan mitään tapahtuvaksi mutta tiedän, että ne lasketun ajan jälkeiset päivät on kyllä tukalia, just ehkä jaksan sen viikon yli lasketun odotella kun tuo esikoinenkin sen verran meni yli niin siihen jotenkin asennoidun mutta kyllä piru on irti jos menee yli viikon yli lasketusta... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä taaskun F syntyi 'jo' 39+3, olen näitä pienempiäkin odottanut sitten samalla kellonlyömällä :D no ei tässä onneksi enää kauan mene ja olokin paljon rauhallisempi :)

      Delete
  2. Tsemppiä! Tuo kärsimätön olo on kyllä paha - mä ainakin ihan tosissani uskoin välillä, että ihan oikeasti se ei IKINÄ synny! :D Lopulta meni vain neljä päivää lasketun ajan yli mutta olin kyllä pimahtaa... Varsinkin, kun äiti soitteli joka päivä että "JOKO?!" ;)

    Sulla on tosi kaunis vauvamaha, hetken saat siitä vielä nauttia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu pitää nyt yrittää nauttia tästä masusta vielä oikein kunnolla, kun ihan varmasti tulee sitä ikävä. Haikeaa ja ristiriitaista toivoa samalla synnytystä ja samalla ettei tämä raskaus loppuisi, kun viimeistä kertaa olen tässä tilassa. Snif.

      Delete
  3. Moi,

    meillä on jäänyt just pieneksti Didriksonin toppapuku kokoa 110cm. Puku on hyvässä kunnossa. ostettu muistaakseni viime vuoden hullareilta. jos kiinnostaa, laita sähköpostia mulle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Po.pia mä nyt ensisijaisesti katselen, mutta pidän mielessä ja olen yhteydessä, jos tulee tarve :)

      Delete
  4. Äh, mulla ei auttanut se vadelmanlehtitee, joten kehitin itselleni sitten myrkytyksen :D Pääsi sitä niinkin synnyttämään :D Ei vaan, kai se tulee joka kerta aina helpommin?

    Aivan ihanat noi sukat ja toi keltainen hattu on ehkä söpöin ikinä <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe mä aina ajattelen sen olevan jotain ihmeainetta, kun J:n synnytys käynnistyi tasan tunnin päästä siitä, kun oli juonut tujun kupin tuota teetä :D no jospa se siltia uttaisi synnytyksessä ja palautumisesssa :)

      Delete
  5. Voi, koitahan jaksaa vielä <3! Meilläkin takkiasiat vielä vähän auki, puh ja plaah, ei jaksaisi enää säätää näiden vaatteiden kanssa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä niin luulin, että mulla oli nämä toppa-asiat ihan reilassa. Senkun kaapista ottaa vain. Plah. Toppatakit olikin tänään jo ekakertaa käytössä täälläkin, kun oli niin hitsin vilpoista aamulla.

      Delete
  6. Tääkään vauva ei synny ikinä. Does the agony never end? :O Olo on niiin tuskainen. Mitäs toi vadelmanlehtitee on? Pitäskö sitä kokeilla? Tulin tänne sun blogiin valittamaan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vadelmanlehtiteen sanotaan vahvistavan kohtulihasta eli jesaavan synnytystä ja palautumista. Voihan se olla vähän hokkuspokkus-juttu, mutta maistuu sen verran ok:lta, että kyllä sitä juo :)

      Kyllä nää kohta syntyy ja sopii toivoa,mettä kolotukset loppuu siihen paikkaan. Muo kyllä jo vähän ahdistaa ne hitsin jälkisupistukset :/

      Delete