23.6.13

MODERNISTI MUMMILASSA.

Sielä varmasti monet ovat vielä ihan mökki/lande tunnelmissa, mutta me ollaan tänään jo palailtu arkeen. Toisinsanoen daddy on taas töissä :D Oli meillä kyllä kivat pari vapaapäivää yhdessä, vaikka eilis iltapäivää lukuunottamatta ei juhannusta mitenkään erityisemmin vietettykkään. Olimme siis vain vanhemmillani grillailemassa siskojen perheiden kera.

Emme ole montaa kertaa keväisen evakon jälkeen itseasiassa käyneet mummilassa ja siksipä päätimme suunnata sinne myös tänään poikien kanssa. On kyllä kiva, kun vanhempani asuvat ihan kävelymatkan päässä. Tosin Fionn potkupyöräilee nykyään lähes kaikkialle. Enpä olisi arvannut miten paljon se on helpottanut myös minun elämääni!?! Kaistapäinen kolmevee onkin yllättäen pyörän selässä varsin fiksu menijä ja jopa tottelee käskyjä 'pysähdy' ja 'odota'. Voin myös täysin sydämin suositella tuota puista Tuptup-pyörää, missä saa kätevästi nostettua ja laskettua satulaa. F tosin kutsuu itse pyörää moottoripyöräksi :)

Mummilasta löytyy myös minun vanhat täysin käyttökelpoiset Emmaljungan rattaat. Aika päheet vai mitä? Vuosimallia 1987 ehkä :)

Nyt kesällä vanhempani viettävät - ja myös minä siskoineni lapsena - suurimman osan ajasta heidän ihanalla takapihallaan. Siellä on kuin herran kukkarossa kaiken vehreyden ja huojuvien puiden suojassa. Aivan ihanaa. Mikään ei ole parempaa, kuin istua aurinkotuolissa silmät suljettuna kuunnellen koivujen lehtien huminaa. Ei sillä, että enää ikinä voisin istua silmät suljettuna :D James erityisesti nyt tutkailee paikkoja aivan uudella asenteella ja entisten naapurien rakentama leikkimökki vasta onkin ihana paikka. Oikein kunnon mummola tunnelmaa.

No leikit tänääkin kyllä jaksoivat kiinnostaa tasan siihen asti, kun paappa antoi Fionnille iPadinsa! Apua näitä nykyajan lapsia, ketkä oppivat näihin juttuihin ihan normeina. Toki pojat saavat melkoisen harvoin räplätä omppujutuilla, mutta varsin kätevästi F jo osaa laittaa lemppari sovellutuksiaan päälle. Onneksi kaikki sellaiset 'yhdistä farmieläimet ääniin' ja 'kapun metsät' vielä sentään kiinnostavat, mutta kyllä tuo sen Angry birdsinkin aikalailla jo taitaa. 

Hah ja me vain kakarana juostiin takapihalla polea ja rofea ja kaikenmaailman kirkonrottia ilta myöhään asti. Oppivatkohan nämä meidän lapset sellaisia pelejä vielä? Mä niin toivon, että he saisivat mahdollisimman pitkään pysyä lapsina ja leikkiä leikkejään, vaikka vaikeatahan se on heitä täysin pitää teknologiasta erossa, kun se on jo niin nykypäivää. Omasta esimerkistähän se varmastikkin lähtee, että todellista elämää on kosketusnäytön takanakin - sanoo nettiaddiktoitunut äiti :D :D :D

Mutta juu kyllä meillä tosiaan mummilassa yleensä tehdään ihan toisenmoisia juttuja ja vietetään kivaa aikaa yhdessä. Varattiin tänään muuten Tukholman-risteily elokuulle! Jippii! Ja mummi ja paappa keksivät lähteä meidän mukaan - superjippii. Uskon, että siinä 30. raskausviikon tienoilla jokaikinen apukäsi risteilyaluksella on varsin tervetullut :)

4 comments:

 1. Ihana tuo padikuva, meilläkin ängriböördsit löytyy luurista. :) Meilläkin on mummila ihan tuossa lähellä, me kyllä käydään siellä pihalla leikkimässä melkein joka päivä. (jos saatais oma piha kuntoon, nii vois sielläkin joskus leikkiä...)Ja myöskin tuo yksvee on keksinyt vaikka mitä, pitäis mm päästä siskon pyörällä ajelemaan aina kuin siskokin! :) Ainii, ja elokuulle mekin suunnitellaan risteilyä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vähän kyllä jännittää, minkälainen siitä Irlantiin muutosta tulee, kun kerta vanhemmat ovat sitten 3h lentomatkan päässä :/ Pitää nyt nauttia joka hetkestä yhdessä tässä vuosen aikana <3

   Ja jee risteilylle tekin!

   Delete
 2. Ihana, että teillä on mummila noin lähellä! Meidän lähin on 100km+ ja toinen on 250km+. Ei voi käsittää lainkaan, että mummila voisi olla fillarimatkan päässä tai edes samassa kaupungissa, kyllä se varmaan on aikas luksusta ♥

  Mukavaa uutta viikkoa teille ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. On luksusta ja kuten Sarille tossa kommentoinkin, niin pitää nyt nauttia kun tosiaan asutaan vielä samassa maassa. He ovat kyllä olleet korvaamaton apu <3

   Delete