5.11.12

MAANANTAI


Monday, november 5, 2012

***
Päivä alkaa joskus seitsemän hujakoilla, kun kuulen jossain unen rajamailla pientä tempsuttelua ja pian jo F avaakin makkarin oven ja kapuaa minun ja J:n kylkeen "Siinä olet, huomentia!"

Yritän epätoivoisesti vielä pitää silmät ummessa, vaikka pienempikin jo möyryää ja nipistelee minun nenää. Ei auta kuin nousta, vaihtaa yövaipat, hoitaa hammaspesut ja sitten pian kaffia ja puuroa tulille.

Tässä välissä käyn vielä laittamassa ensimmäisen koneellisen pyykkejä peseytymään.

Sitten syödään rauhassa puuroa ja pikku kakkonen pauhaa taustalla. Humps ja Manu ja työkalut - F:n suurimmat suosikit tällähetkellä - tulevat peräkanaa ja poika syökin koko aimoannoksen puuroa huomaamatta. J:n menu koostuu palasta riisikakkua ja muutamasta lusikallisesta luumupuuroa. Yllätyksekseni luumupuuro uppoaakin varsin hyvin. 

Aamupalan jälkeen siivoilen lautaset keittiöön (en saa vielä astianpesukoneeseen asti, koska se pitäisi tyhjentää) ja pyyhin pöydän.



 Seuraavaksi on vaihdetaan päivävaatteet päälle. Siihen tärvääntyy aivan tuhottomasti aikaa, koska kulutan n. 10 minuuttia yrittäessä ottaa F:ää kiinni hänen pinkoessa pakoon huudellen "nuutinuuti" (nudiedudie) ja räkättäen epäonnistuneille yrityksilleni.

Laitan päivän toisen koneellisen pyykkiä pesuun ja huomaan kauhukseni pesseeni aamulla ihan kaikki housuni. Siis aivan kaikki farkut ja verkkarit ja legginssit. Mitä ihmettä mä nyt puen ulos päälle!? Ei auta siis äidin kuin lähteä puistoon farkkuhame päällä...

Pienempi on jo tässä vaiheessa aivan yliväsynyt ja meinaa nukahtaa rinnalle ja ei meinaisi enää millään kestä ulkovaatteiden pukemisrumbaa. Luojan kiitos F on melkoisen kiltisti, kun kiskon hänelle vk-kamppeet niskaan ja lopulta saan hutaistua itsellenikin maskaraa ripsiin ja takin päälle.

Seuraa päivän haastavin osuus:

1) Pitää päättää haetaanko rattaat (putkirempan vuoksi kaukana toisessa taloyhtiön talossa) vaiko F kävelee ja J Manducaan? Valitsen jälkimäisen, vaikka tiedossa on todennäköisesti aika tuskainen matka, koska F:llä on tapana jäädä haahuilemaan ties minne ja heittäytyä vesilätäkköihin yms. mitä 2v8kk lapsukaiset nyt keksivätkään.

2) Pitää päättää mennäänkö kumpaanko asuinalueen puistoista? Päätän, että mennään lähempään puistoon, kun kerta jalan ollaan matkassa.

J virkoaa raittiissa ilmassa ja kadun syvästi päätöstä kantorepusta. F haahuilee kyllä juu, mutta ei ehkä ihan niin paljon kuin pelkäsin ja lopulta saavumme puistoon, joka on ihan tyhjä. Menemme juttelemaan puistotädin kanssa, kuka kertoo miten F:llä on mennyt kerhossa. On tosi kiva kuulla hänen kertovan Fionnin olevan todella iloinen, hyväntuulinen ja energinen (joskin vähän muita villitsevä) kerholainen. 

Jossain vaiheessa J nukahtaa ja huomaankin yhden tutun äidin tulleen puistoon, kenen kanssa menen juttelemaan. F leikkii hiekkalaatikolla ja minua paleltaa minihameessani. Saan myös aika oudoksuvia katseita muilta äideiltä ulkoiluvermeissään...

J herää nukuttuaan vain 30 minuutia - Apuaa! Lähdemmekin melkein heti kotiin, koska J niin kovasti rupeaa kitisemään ja meillä alkaa myös olemaan vähän nälkä.


Kotona pikavilkaisu jääkaappiin ja päätän tehdä sosekeittoa (taas kerran) ja huomaan, että täytyy varmaan iltapäivällä mennä tekemään isommat ruokaostokset. 

Päätän sekoittaa keittoo parin päivän takaiset papumuhennoksen jämät, mikä ei ole ehkä paras idea, sillä minun mielestäni keitosta tulee melkein vähän liian makeaa.

F syö keittonsa ja leipänsä tyytyväisenä, mutta minulla hiukan tökkii. J:lle vuorossa pala kurkkua ja lisää luumupuuroa. J on syönyt tällaisella sekalaisella käytännöllä kiinteitä nyt about kuukauden. Mitään ei oikein yleensä uppoa mitenkään hirmuisen mittavia määriä ja siksi olenkin valtavan yllättynyt, kun poikanen vetelee nopeaa tahtia puoli desiä sörsseliä suu auki odottaen seuraavaa lusikallista. Jee! hyvä pikkarainen!

Ruoan jälkeen pestään naamat ja jumitumme keittiöön hihittelemään. F:stä on tosi hauskaa, kun otan kuvia ajastimella ja kameran nappulaa pitää itsekkin päästä hiukan kokeilemaan. Sitten huomaan miten paljon koko keittiölattia on täys murusia ja ryhdyn imuroimaan. Pienet assarit eivät millään antaisi minun tehdä hommiani, mutta lopulta päädyn viemään molemmat lastenhuoneeseen leikkimään dubloilla, että saan myös olohuoneen ja eteisen imuroitua.

Laitan pyykkiä kuivumaan ja siivoilen ja järjestelen huushollia ja napsin jääkaapista muutaman palaa tummaa sulkaata. O-ou...

J rupeaa vaikuttamaan väsyneeltä ja laitan isommalle Cars-elokuvan pyörimään ja kippaan pienemmän sänkyyn 12:29.

12:38 hän on jo unessa.

F ei vaikuta yhtään väsyneeltä vielä ja annan hänen jatkaa leffan katselua. Avaan tietokoneen, että saan purettua nämä päivän aikaisemmin otetut kuvat.

n. 13:15 rupean juttelemaan F:lle, että seuraavaksi on tiedossa päiväunet. Nukutukseen menee aivan tuhottoman kauan ja melkein jo itsekkin nukahdan kesken kaiken.


Vihdoin viimein molemmat nukkuvat ja rupean editoimaan näitä kuvia tähän asti kirkkaammiksi ja lisään kellonajat. Tuon kuvat bloggeriin ja rupean kirjaamaan päivän tapahtumia postin luonnokseen.

14:41 mies soittaa pääsevänsä lähtemään ajoissa (!!!!!!!) ja sovimme, että hän tulee mahd. nopeasti kotiin ja menemme yhdessä sitten kauppaan koko perhe. 

15:01 herää James ja nyt 15:12 kävelee L sisään ovesta ja F:kin kömpii ylös sängystään.

Sitten istumme koko perhe yhdessä välipalalle. Pojat syö kiwia (J ihka ekaa kertaa), L sandwitchin ja minulle parapähkinöitä ja kuppi pikakahvia (yök), koska tavallinen kahvi loppui aamukahvin yhteydessä. Juttelemme päivän polttavat ja minä rupean laittamaan postitettavia paketteja (nettikirppari myytyjä juttuja) valmiiksi.

Sitten tunti onkin melkein jo vierähtänyt ja meillä tulee vähän kiire lähteä, koska haluan postiin ennen viittä. L pukee pojat ja minä juoksen ympyrää kuin päätön kana ja F haluaa ottaa matkalaukun mukaan kauppaan.

Olen suorastaan yllättynyt miten nopeasti lopulta pääsemme bussipysäkille odottelemaan bussia, joka onkin sitten myöhässä. Tässä vaiheessa ripsii sen verran vettä ettemme siis kävele niinkuin normaalisti.

Jippii ehdimme ajoissa postiin ja saan paketit matkaan. Huomaamme kauppalistan unohtuneen kotiin, mutta kananmunia lukuunottamatta taidamme muistaa kaiken. Pojat hiukan jo kyllästyvät, kun minä yritän etsiä F:lle kakkosrukkasia marketin hyllystä. Päädyn lopulta vain Lassie tecin mustiin kintaisiin, kun jaksa perehtyä asiaan sen kummemmin. Ne vaikuttavat olevan just jees.

Sitten äkkiä kassalle ja minä juoksen hoitohuoneeseen tissauttamaan vauvan ja pikapikaa bussilla kotio.
Ja -tattadaa- sitte:

Minä lähden JUOKSEMAAN! Pongasin instagramin kautta C25K-appin iPhoneeni, mikä on 8 viikon juoksuohjelma. 3 kertaa viikossa 30min ja tavoitteena on päästä sohvaperunasta juoksemaan 5km matka tuossa puolessa tunnissa. Lähden siis kuin lähdenkin vaikka sade piiskaa naamaan ja nauran ja itken onnesta ja laulan musiikin mukana ja juoksen. Ai että mikä fiilis! En voi uskoa miten helpolta juoksu tuntuu ja totean ehkä olevani paremmassa kunnossa kuin luulinkaan :) Kotiin tullessa olen vain niin onnellinen. 

Kotijoukot löytyvätkin sitten kuuntelemasta "Öövistä" (Elvis) ja tekemästä lihapullia.

Kaappaan mittarimatoseni kainaloon ja halimme hänen kanssaan vartin verran.

Lopultakin ruoka on valmista. Mietin, että meillä on kyllä vissiin aika myöhäinen aikataulu muihin verrattuna. Onneksi F on ruoanlaiton lomassa napsinut avokadoa ja syönyt kokonaisen raa'an paprikan.

Minä syön pestossa marinoituja papuja ja L:n tekemää taivaallisen hyvää perunasalaattia (keitettyä perunaa, parika, punasipulia, porkkanaa ja lusikallinen majoneesia).

J tuhoaa muutaman perunan palasen ja alkaa vaikuttaa väsyneeltä. Vien hänet nukkumaan ja hän nukahtaakin aika nopeasti 19:45.

Kun tulen makkarista L on nukuttamassa F:ää, joka myös nukahtaa pian.

Sitten ryhdyn hommiin eli pesen meidän kylppärin kauttaaltaan. Odotellessani hyllykön kuivumista tulen laittamaan nämä loput kuvat kuntoon ja sitten vielä teen itselleni kasvonaamion.

21:20 viimeistelen kylppärin siivot, käyn suihkussa ja nyt 21:58 istun tässä naputtamassa tätä postia kera kupposen teetä ja L katsoo James Bondia. 

Tämä on varsin peruspäivä meille ja nyt perustyylin todennäköisesti otan vielä pikkuisen jugurttia ja mysliä iltapalaksi ja teen blogikierroksen ja sitten toivottavasti tajuan mennä ajoissa nukkumaan vaikkapa klo 23:00 :)

Toivottavasti teillä muillakin on ollut kiva päivä ja jaksoitte lukea tämän maailman pisimmän postin :D

21 comments:

  1. No jaksoin :)
    Mä elin jotenkin ihan mukana teidän päivässä, kiva postaus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä, kyllä tämän tekokin kesti :D Mutta oli samalla kiva hahmottaa itsekkin miten meidän päivät suurinpiirtein menee :)

      Delete
  2. Aivan mielettömän ihana postaus!
    Tykkään todella paljon lukea ihan normaalista arjesta, varsinkin kun sä osaat kirjoittaa niin elävästi :)

    Oon ollut aina todella huono kaikessa liikunnassa. Haluaisin tykätä juoksemisesta, mutta en tykkää. Jossain vaiheessa kävin aamuisin pienellä juoksulenkillä, mutta se on nyt jäänyt :/ Täytyis yrittää uudestaan.

    Teillä syödään aina todella hyvää ruokaa. Nää postaukset tekee mut nälkäiseksi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo juoksuohjelma on mun pelastus! Se on niin "fool proof" kuin vain voi ollakkaan. Kuulokkeet korviin ja sellainen naseva naisääni kertoo "now star your warm up", "now start running" jne. Ei tarvitse tehdä kuin työtä käskettyä ja tuo puolituntinen meni ihan siivillä :)

      Mä yritän postitella lisää ruokajuttuja ;) mun pelastus on kyllä tuo Liam :D

      Delete
  3. Oi, kiva päivä! Aika hauska toi housuaccident ;-) Kiva kuulla, että muutkin äidit on joskus vähän liiankin toimeliaita ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, mulle aina sattuu ja tapahtuu. Action woman :D

      Delete
  4. Hyvän mielen postaus, kiitos :)

    ReplyDelete
  5. Löysin blogiisi Riikan blogian kautta, mutta totesin, että olen minä aiemminkin täällä vieraillut. Tämä postaus oli ihana, on ihana nähdä millaisia muiden arkipäivät on, etenkin kahden lapsen perheissä (meille on kakkonen tulossa). Teillä on hiukan erilainen rytmi kuin meillä juuri tuon myöhäisen syömisen suhteen. Syökö teillä esikoinen iltapalaa ollenkaan?

    Meillä on perinteinen suomalainen rytmi eli klo 8 aamupala, klo 11 lounas, klo 14.30 välipala, klo 17 päivällinen ja klo 19.30 iltapala. Ruuanlaiton kanssa tulee aina kiire ellei ole jotain edellistä valmiina. Pitääköhän alkaa miettimään toisenlaista ruokarytmiä...?

    .olivia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kun löysit tänne taasja kommentoit, kiitos :)

      Meillä aikaistui F:n rytmi nyt kellojen siirron myötä niin, että tuo ettei hän enää oikeastaan iltapalaa syö. Ennen siis söi vielä ennen nukkumaanmenoa (silloin nukkumaan klo 21, nyt 19:30-20) viilin tms. Nyt syö sitten yleensä iltapäivällä kahteen otteeseen välipalaa esim. klo 14-15 jotain pientä hedelmää tms. ja n klo 17 palan ruisleipää/banaania. Jos me onnistutaan saamaan ruoka pöytään 'ajoissa' niin sitten ilmanmuuta syö iltapalaakin.

      Meillä on tällainen epätarkan tarkka rytmi :D

      Delete
  6. Ihana postaus kaikin puolin! Jotenkin olet ihan hirmusen aikaansaavan olonen... liekö tää oma vatsapöpöily saanut mut unohtamaan mitä kaikkea päivän aikana muuten saisikaan aikaan! ;) Erityisen "ylpeä" olen tosta sun juoksemisesta, wau! Tahtoisin itsekin, mutta rehellisesti sanottuna mulla ei ole siihen enää aikaa... harrastukset häiritsee harrastuksia ja kotonakin olis joskus kiva olla! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi ja mä oon mielestäni maailman laiskin ihminen! kieltämättä päivä tuntui rytmittyvän paljon paremmin kun kirjoittelin muistiin noita kellonaikoja :) ja juoksu! oih, olen niin ylpeä :) ja eiköhän sulla ole jo aika kivasti hei noita liikuntajuttuja ilman juoksuakin :D kotoilu on salittua ja varsin ihanaa :)

      Delete
  7. Ehdottomasti jaksoin lukea loppuun. Oli niin mukaansa tempaavasti kerrottu ja kuvitettu
    p.s. Hitsi vieköön, taidamme käydä samassa postissa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vieläkös te asutte vanhan koulun huudeilla? Mä en tainnut koskaan muistaa vastata siihen sun spostiin. ois tosi kiva treffata :)

      Delete
    2. Koulun vierestä kuitenkin jouduimme muuttamaan pois homeisen asunnon vuoksi, mutta kyllä ns. huudeilla edelleen ollaan.

      Delete
  8. Tää oli hauska postaus,kyllä saat paljon aikaan! Nii ja jännä ku teillä on ihan eri rytmit ku meillä,kiva lukea tällaisia että miten muilla menee normipäivä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, mä en tiedä miten mä nyt just sainkin eilen niin plajon tehtyä. Tänään olen vain lööbaillut. Tai no kyllä me ukoiltiin tuola äntäsateessa pari tuntia :) nyt kahvin keittoon!

      Delete
  9. Olipa hauska postaus ja vau, miten paljon olette tehneet. Tuntuu, että omat kotipäivät äitiyslomalla olivat vain yleistä haahuilua. Meillä muuten aamuisin pukeutuminen on yhtä pelleilyä, lasten mielestä kun nakuna karkuun juokseminen on ihan parasta hupia. Hah!

    Niin ja toinen vau juoksulle, itse nautin lenkeistä todella paljon. Saan hetken itselleni hyvän musiikin parissa sekä olo lenkin jälkeen on aivan mahtava.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kyllä meilläkin yleensä haahuillaan :D mä vain odotan, että f keksis itse tuon pukeutumisen. Tai toisaalta sitten siinä todennäköisesti menee siltikin ikuisuus, kun hän on sellainen haaveilija.

      Niin ja huomenna taas juoksemaan. Niin ihanaa - ihan mun juttu myös :)

      Delete
  10. Hauska postaus ja visuaalisesti kaunis toteutus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Anni-muru! Tulipa hyvä mieli kehuista koska kaikkineen tämän postin tekemisessä kesti yllättävän kauan. Toisaalta se oli kyllä tosi kivaakin :)

      Delete