22.11.12

8KK

- 9245g & 75,6cm

- ryömii lujaa, konttaa pari askelmaa, nousee tukea vasten seisomaan ja yrittää tasapainotella yhdelläkädellä kiinni pitäen, osaa mennä myös istumaan itse, mutta tykkää enemmän seurailla tapahtumia kyljellään "rantaleijona"-asennossa

- lempi esineitä on imuri, puinen kauha, isoveljen autot, suihkun letku

- syö soseita tai sormiruokaa samaan aikaan muun perheen kanssa. määrällisesti ehkä desin kerrallan

- syö äidinmaitoa x kertaa päivässä ja myös yöllä about pari kertaa

- herää aamuisin 6:05 (.....)

- ei paljon jokeltele, hymyilee vain

- joskus innostuu kyllä karjumaan "tättättättättäää!"

- ihailee isoveljeä ja daddyä

- ei hampaita. vieläkään (gaaaaah!!!)

- alun koliikkihutojen jälkeen vanhemmat eivät vieläkään tahdo uskoa miten helppo vauva voi ollakkaan

14 comments:

 1. Suloinen tyyppi! Osaa jo vaikka mitä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu tämä tyyppi on ihan erilainen kuin veljensä, kuka vasta 8kk rupesi ryömimään :)

   Delete
 2. Nämä ovat aivan parhaita ♥

  J osaa jo vaikka mitä! Ohoh, teidän pikkuinen on jo kasvanut ohi meidän kirpusta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu me just käytiin tänään neuvolassa ja saatiin uudet mitat. Pituus menee yläkäyrillä ja paino ala - just kuten Fionnilla ja Liamilla :D

   Delete
 3. Moi!

  Itse asiassa tuollainen tättättää on nimenomaan jokeltelua, samoin kuin erilaiset mammammama, kakkakkakka yms. joista on ikäänkuin löydettävissä tavuja. Useinhan neuvolakortissa saattaa lukea kolmen kuukauden (tai aikaisemminkin) kohdalla terveydenhoitajan kirjoittamana "jokeltaa", vaikka todellisuudessa erilaiset kiljahdukset yms. pienen vauvan äännähdykset eivät ole jokeltelua. Jokeltamista lapsi alkaa harjoittelemaan noin kahdeksan kuukauden ikäisenä (erot toki suuria).
  : )
  t. yksi puheterapeutti äiskä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi miten mielenkiintoista! Tätä lasten puheenkehitystä on muutenkin niin mielenkiintoista seurata :) Oli ihan oikeaoppisesti meidän James siis jokeltaa, jee!

   Delete
 4. Ihana J! Listasta useampikin juttu toteutuu myös täällä meillä. Ja kiitos puheterapeutti äiskälle jokeltelu-termin avaamisesta. xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä on hauska kirjoitella muistiin (pitää varmaan vauvakirjankin jäljentää) varsinkin tuo isoveli meni aivan eri tahtia näiden liikkumisten kanssa. Yllättävän sinnikäs tyyppi tämä J.

   Delete
 5. Hei Sara!

  Mun piti tosi monta kertaa jo käydä kirjoittelemassa sun vanhan blogin puolelle, mutta hups en ole lopulta saanut aikaiseksi. Meillä oli samat lasketut ajat ja raskausposteihin kävinkin kommentoimassa. Meidän poika syntyi viikko lasketun jälkeen ja tosi terhakka tapaus saatiin. Oli kans todella itkuinen ekat kolme kuukautta ja nukkunut tähän saakka tosi pienissä pätkissä (herää vähintään kerran tunnissa). Lähti ryömimään 5,5kk ja 6kk jo konttasi. Nyt kävelee jo taaperokärryllä, seisoo ja menee tukea vasten minne ikinä keksii.. ihan mahdoton vauhti päällä. Vielä ei paljoa varovaisuutta ole ja saa juosta perässä, hiki vaan valuu. Ja hampaita on kaksi alhaalla.

  Teidän pikkuinen on todella suloinen! Ja ihana kuulla, että on rauhoittunut alun iktujen jälkeen! Sitä odetellaan täälläkin, mutta tuntuu pojan luonne vaan olevan temperamenttinen. Ei siis enää itke paljoa, mutta on hurjan vilkas.

  No, ei mulla nyt toimi aivot ollenkaan, pitäisi mennä nukkumaan. Oikein ihanaa viikonloppua ja kiva että jatkat blogia! Mä yritän käydä täällä aina kurkkimassa ja kirjotellakin jotain vähän fiksumpaa kun jaksan! Sun uusikin blogi on tosi kiva ja jotenkin lämmin.. harva blogi kykenee siihen, mutta tästä huokuu sellanen lämmin ja aito fiilis.

  Kivaa alkavaa viikonloppua!

  Anna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi miten kiva juttu Anna, että löysit tänne. Hauska kuulla miten tämä teidän eka 8kk on mennyt, kun silloin raskaanaollessa kirjoittelit myös kuulumisia. Onnea näin super jälkikäteen :) ja kiitos miten kivasti kirjoitit tästä blogista! Tuli tosi hyvä mieli kyllä <3

   Delete
 6. voi ei, pakko laittaa vielä toinen kommentti. Kun naurattaa toi tuplasti toivoteltu hyvä viikonloppu jne. No, tulipahan toivoteltua sitten ainakin ;)) T. Äitipää (siis edellinen Anna)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :D äitipää - mä niiiin tiedäntuon tunteen :D

   Delete
 7. Iso poitsu jo ja niin taitava <3

  Meillä oli 8kk (nyt 9,5kk) n. 8kg ja 68cm ja seuraava neuvola on vasta vuoden ikäisenä :o Vaan eipä noita nyt voi verrata keskenään muutenkaan, tyttöä ja poikaa tai muutenkaan :)
  Mutta tosi paljon samoja juttuja kyllä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, hieman on meidän J isompi. Tai siis tuollainen pitkula hoikkishan hän on just niinkuin veljensä :) meillä on kanssa neuvola vasta vuodenikäisenä. Olis kyllä ihan kiva käydä tässä välissä kerran nuo mitat kuulemassa, mutta no can do :/

   Delete