27.5.14

KÄNNYKÄLLÄ KUVA KAUNEUDESTA.

AIKA HENKÄSALPAAVASTA SELLAISESTA:
Ei filttereitä, ei mitään manipulaatiota. Muistatteko, kun postasin tätä vastaavan åkuvan silloin uuden kotipaikan selviydyttyä? Ja nyt olen nähnyt sen ihan omin silmin. Ja tämä kuva ei todellakaan tee oikeutta todellisuudelle. 

Kävimme eilen illalla isäni (kuka on täällä auttamassa meitä alkuun) kanssa auringon laskun aikaan ajelemassa ja kuvailemassa. Kotikylä on varsin soma ja oma koti suloinen, mutta nämä tätä kaikkea ympäröivät näkymät tekevät melko sanattomiksi. Vuoret, Atlantin rannikko, kiemurtelevat pikkutiet...Vihreää  pientä kylää ympäröi jylhät ja kauniit maisemat, mitkä saavat tuntemaan olon ihmisenä niin pieneksi. 

Vieläkin siis kännykällä näpyttelen. Täällä asiat ja asioiden hoito sujuu melkoisen verkkaiseen tahtiin, mikä mullekaikkiheti-tyyliselle ihmiselle aiheuttaa ihan hyvän hetken harjoitella vähän käsivällisyyttä. 

Toisaalta mikäs tässä ajan kanssa siivoilla ja järjestellä, ihmetellä lasten kanssa naapurin lampaiden äänekästä elämää, omalta pihalta löytynyttä tuhatjalkaista, kompostin kokoamista, rikkaruohojen kitkemistä... Tämä puutarhajuttuhan on mulle aivan uusi ja ilolla otankin äitini kuukauden päästä meille kylään neuvomaan tässä(kin) asiassa. 

Kyläläiset ovat niin tajuttoman ystävällisiä ja avuliaita, ettei Suomi-elon jälkeen meinaa tajuta. Puutarhakaupan mies lähti tänään kantamaan minulle multasäkkiä autoon parin sadan metrin päähän, vaikka kauppa oli auki. Miehen työkaverin vaimo tuli iltakävelyllä esittelemään itsensä ja pyysi kahville joku kerta. Menin tänään jopa yhteen äiti-vauva tapaamisen ja hetkessä tunsin oloni kotoisaksi upouusien tuttavuuksien keskellä. 

Ensi viikolla treffailen alueen muita suomalaisia naisia keitä on pienellä säteellä jopa kolme! Miten ihanaa vertalaistukea :)

Kaikki on siis yhä edelleen vallan hyvin, vaikka sitä nettiä ja sängyn ostoa tässä vielä odotellaankin.

Mitäs sinne Suomeen kuuluu?? Sara x

29 comments:

  1. Hienoa, että teidät on otettu hyvin vastaan. Irlantilaiset ovat tosiaan paljon ystävällisempiä kuin suomalaiset. Mua ihan välillä ahdistaa se puhumattomuus ja tiukkailmeisyys, kun olen Suomessa lomalla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo on nimenomaan yksi syy, miksi me halusimme muuttaa. Onkohan sielä teidän suunnalla ollut yhtä upeat säät? Viidettä päivää jo paistaa täällä.

      Delete
  2. Niin ihanaa tuolla on asustaa sen uskon! Ooh mitkä maisemat ja avuliaat, ystävälliset ihmiset. Kuin jostakin kirjasta tai filmistä tämä teidän story! Kiva lukea kaikkea uutta mitä elämäänne kuuluu sinne kauas ja millaista kaikki siellä on. Esim. paikalliset tavat, juhlat, arki ja kaikki se erilaisuus...kaikki sitten aikanaan. -Anne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo ehdottomasti kertoilen Irlanti-juttuja lisää :) vanhan blogin puolelle kerran kirjoitinkin Irlantilaisista häistä ja sen voisi vaikka kopsata tänne :)

      Delete
  3. On teillä kyllä hienot maisemat siellä :)

    ReplyDelete
  4. Saanko mä muuttaa teille :D

    ReplyDelete
  5. Voi miten henkeäsalpaavan kaunista!!! Ja mitä ihania ihmisiä! Suomeen kuuluu lähinnä kylmää, mittari näyttää +6 astetta, tuntuu että talvi on palannut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auts ja meillä täällä aurinko hellinyt koko viikon. No parin päivän päästä tääläkin taas sataa ;)

      Delete
  6. Olette muuttaneet paratiisiin <3 Aivan ihana kuva!
    Ulkomaalaisten ystävällisyys ja vieraanvaraisuus kyllä hätkähdyttää, saataisiin me suomalaiset ottaa heistä mallia :)

    Hei, jos tarvitsette aupairia, niin tökkää sähköpostia ;)
    Innolla odotan teidän kuulumisia, tsemppiä arkeen! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se, mikä muo täällä tosiaan eniten ihastuttaa, on kanssa ihmisten välittäminen ja yhteisöllisyys. Varsinkin pääkaupungin kasvattina jotenkin erityisen spesiaalia :)

      Delete
  7. Ihanaa kuulla, että uusia tuttavuuksia on alkanut löytyä, kodin sisustaminen omanlaiseksi sujuu ja maisemat ovat upeita. Voin kuvitella, että Helsingin city-elämän jälkeen tuollainen maalaismaisema todella sykähdyttää vielä enemmän. :) Mukavia päiviä teille!

    PS. Suomi-kuulumisia: Suomessa on palattu taas pipo ja hanskat meininkiin... Heihei vaan hellivät helteet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jännä kyllä mun on ollut kaupunkilaistyttönä jotenkin helppo tykästyä tähän menoon. Toki nyt kesällä täällä on vilkkaampaa eli talvipuolella tämä todellisuus sitten paljastuu :D

      Delete
  8. Aivan ihana maisema! Kyllä matkakuume nousee nousemistaan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noi aivan varmasti :) pian pääsette reissuun!

      Delete
  9. Voi miten satumaisen kaunis maisema! Melkein itku tulee katsoessa :) Kiva kuulla että siellä on kaikki sujunut hyvin ja voi tuntea olonsa tervetulleeksi ja kotoisaksi! Ihania päiviä sinne paratiisimaisemiin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lisää upeita maisemia tulossa, kunhan saamme netin toimimaan. Kyllä tuo tosiaan sydämen vei mennessään tuo maisema :)

      Delete
  10. Aivan uskomattoman kauniit ja rauhoittavat maisemat, kuin sadusta, elokuvasta, maalauksesta.. :)
    Minulla on kyllä noussut halu matkustaa Irlantiin näitä teidän kuvia katsellessa, aivan ihanan näköinen ja kuuloinen maa.

    Suomessa on helteille sanottu heipat tällä erää. Täällä on alle 10 astetta lämmintä ja kylmää kovaa tuulta sekä tihkusadetta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdottomasti suosittelen Irlannin matkailua. Erityisesti tämä Connemara on upeaa seutua, mutta toki kauniita maisemia löytyy kaikkialta :)

      Delete
  11. Mä niin voisin kirmata tuota tietä pitkin pienessä tihkusateessa, keltaiset hai-saappaat jalassa, ja itkeä ikävää rakkauden perään. (tsih) (liikaa romanttisia elokuvia katsottuna /kirjoja luettuna,jotka sijoittuu Irlantiin.)

    Suomessa pitäs nukkua jo,mutta nipistettiin laatuaikaa lasten mentyä nukkumaan, ja huonenna otan pojat ja lähden minitripille Savon mualle ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi mulla on vähän samanlaiset mietteet. Mäkin romantikkona haaveilen haahuilemisesta nummilla ja laitumilla. Hauskaa Savon-matkaa!

      Delete
  12. Löysin blogisi muutama viikko sitten, ja pääsi heti suosikkeihin! Mahtavaa, että toteutitte unelmanne.. itsekin brittein saarilla asuneena yhdyn sun sanoihin täysin! Huono puoli vaan kun sun tekstejä lukee, että tulee ikävä sinne :) mukavia aikoja teille!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva juttu ja tervetuloa :) ja mulla oli myös tänne monen vuoden ikävä ennen kuin nyt muutettiin. Toisaalta kohta varmasti alkaa suomi-ikäväkin painaa, kun aina sinne jää pala sydämeä.

      Delete
  13. Mukava,että olet oot jo noin hyvin kotiutunut. Tulee vähän ikävä Englantiin asumaan,jossa tunsin parin viikon sisällä kaikki naapurit.Täällä yli vuoden asuttua tunnen vaan ne,jotka tunsin asuessani viimeksi täällä silloin teininä

    ReplyDelete
    Replies
    1. Äh joo just toi sama Suomessa! Meidän lähin naapuri on autellut meitä kaiken maailman asioissa jo vaikka kuinka. Tietysti ihan pyytämättä.

      Delete
  14. Apua, miten kaunista siellä onkaan! :) Hirveästi tsemppiä teille sinne koko perheelle uuden elämän alkuun. :)

    ReplyDelete
  15. Upea kuva. Ihana kuulla teistä ja tästä vaiheesa elämääsi. Silloin kun pidit tauon, toivoin todella että kun muutto on ajankohtainen jaksat meitä ilahduttaa taas. :)

    Kaikkea hyvää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täälähän minä olen ja tosiaan toivon pian pystyväni päivitellä pian vähän usemminkin, kunhan nettiasiat hoituvat :) kiitos, kun jätit kivan kommentin :)

      Delete