17.5.14

HITON SUOMI!

JA JUST KUN MÄ LUULIN ETTEN KESTÄ ENÄÄ YHTÄKÄÄN

- töykeää, epäkohtelijasta ovea-avaamatonta kanssakulkijaa
- loskaista pimeää tammi-, helmi-, maaliskuuta
- lähiön juna-aseman pissalta haisevaa hissiä
- masentavaa typötyhjää leikkipuistoa marraskuun sadepäivänä
- alkoholistia örveltämässä turuilla ja toreilla
- yms.,

tulee yksi täydellinen kesäilta ja koko Suomi puhkeaa hiirenkorvalta kukkaan.
Kesäillan valo siivilöityy täydellisesti vaaleanvihreitten lehtien läpi,
suomalaiset kaivautuvat koloistaa ulkoilmaan hymyillen.

 
 
 Mä tiedän, että uusi kotiseutu tulee olemaan ihan fantastisen kaunis ja ihana,
mutta kyllä Suomessa vain on sitä jotakin.

Tietynlaista valoa tai valomuistoja.
Sellaisia näkymiä ja ääniä, mitä tulen kaipaamaan niin kovasti.

Helsinkiä, järviä, saaristoa, vaaroja, Saimaata...

Onneksi tänne pääsee lomailemaan, muuten tulisin ehkä hulluksi.
Ja tulen taatusti ikävöimään Suomea aivan hirmuisesti.

Missä sinun mielestä Suomessa on kaikista kauneinta ja mihin vuodenaikaan?

27 comments:

 1. Kesäinen järvimaisema luonnon keskellä on kauneinta - ja se Saimaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä mietin kanssa, että sellaista järvimaisemaa ei osaa edes muunmaalaisille selittää. Jokaisena vuorokaudenaikana niin kaunista. Erityisesti iltahämärissä tai aamunkoitteessa <3

   Delete
 2. Vaikea valita yhtä, mutta yksi kauneimmista on kesäyö (tai oikeastaan aikainen aamu) lapsuuden maisemissa pohjoisessa. Auringonnousu, utuinen ilma ja luonto herää :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle tulee taas kesäyöstä mieleen ne (muutamat ;)) kerrat Helsingin tyhjillä kaduilla kello 05. Hiljaista, lämmintä ja valoisaa - siinä vain on jotain maagista :)

   Delete
 3. Vuodenaikojen vaihtelu itsessään on ihanaa. Mutta kyllä se kesä on paras! Valo, lämpö, loma. Ja kauneinta on metsässä. Mutta jos olisi aina kesä, niin sitä ei osaisi riittävästi arvostaa.

  Tsemppiä teille muuttoon! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mehän asuttiin Etelä-Portugalissa parisen vuotta ja sielä siis joulukuu on kutakuinkin samanmoinen, kuin Suomen kesäkuu. Kyllä mä siitä leudommastakin talvesta tykkäsin, mutta elokuussa olin jo ihan kypsä kesään ja kaipasin paksuja huiveja, neuleita, sadetta ja lunta :)

   Delete
 4. Mä tykkään aina vaan Kuopion seudusta kesällä. Ehkä siihen kiteytyy myös joku osa lapsuutta, en tiedä, mutta onhan siellä kaunista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en ole koskaan käynyt Kuopiossa, mutta haluaisin kyllä päästä sinnekkin. Ja sinne pohjoiseen myös :)

   Delete
 5. Juhannus-Saimaata ei voita mikään <3 :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle Saimaalla ja Lappeenrannalla ja se seutuvilla on ihan erityinen paikka sydämessä. En tosin ole tainnut ikinä viettää sielä juhannusta!

   Delete
 6. Oma kotiseutuni täällä Varsinais-Suomessa on aina kaunis silmissäni ja erityisesti keväällä. Rakastan tätä aikaa keväästä kun kaikki alkaa vihertää ja linnut laulavat kuin sydän pakahtuisi ja aurinko paistaa :) Toisaalta minussa on aina kaipuu meren äärelle ja siihen saan avun Irlannista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kevät Suomessa on jotenkin niin pakahduttava ja niin iso kontrasti pitkään synkkään talveen <3 Mut juu, mä en osasisi asua kuin veden äärellä, vaikka nyt se valtavan Atlantin läheisyys tuntuu jotenkin aivan huikean jännittävältä!

   Delete
 7. Nää on kyllä niin Suomalaisia kuvia!
  Sara voi lähteä Suomesta, mutta Suomi ei Sarasta :D

  ReplyDelete
 8. Minä olen asunut Lontoossa nyt 16 vuotta ja tulen aina toukokuussa Suomeen ja lähden Juhannuksen jälkeen. Tämä vuoden aika on mulle parasta Suomessa. Suomen kesä on jotain aivan maagista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo tämä aika ehdottomasti on. Mä huomaan jo heinäkuussa yleensä ajatusten kääntyvän syksyyn. Touko-kesäkuu on munkin lemppari erityisesti, kun syntymäpäivänikin on kesäkuussa :)

   Delete
 9. Kyllähän se Suomen kesä on ihana!Mutta niin on se kaikkien vuodenaikojen selkeä erokin.Sitä oikeastaan oli kaikista ikävin Suomen vuodenajoista Englannissa asuessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä luulen, että mulle tulee myöskin vuodenaikojen vaihtelua jonkun verran ikävä. Mutta toisaalta Dublinissa asuessa musta oli aivan ihanaa, kun jo Tammikuussa tuntui keväiseltä :)

   Delete
 10. Syksy on lempivuodenaikani. Kai sitä on kesän jälkeen niin rentoutunut ja täynnä tarmoa, ruskettunut ja kesäkeittiöllä solakoitunut että syksyllä tuntee olevansa parhaimmillaan niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Siihen kun liittää vielä pukeutumisen(villatakit, saappaat jee) , kynttilät ja omat synttärit niin ei ole vaikeaa päättää suosikkia:) Suomessa rakastan metsiä ja järviä. Oma paratiisi löytyy niiden ympäröinä Keski-Suomesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todella hyvät perustelut ja voin yhtyä varsinkin tuon pukeutumisen puolesta. syysvaatteet on mun lemppareita ja niitähän mä voin nyt sitten jatkossa pitää ympäri vuoden :D :D

   Delete
 11. Mietin pitkään tätä - siis että mikä olisi lempivuodenaikani? Kesä se ehkä on - on loma, lämmintä, kaunista, kiireetöntä, paljon tuoreita herkkuja luonnosta, tuoksu, värit, järvet, valoisat päivät/illat... :) Suomen kesä on lyhyt ja kaunis. Mutta yhtälailla pidän muistakin vuodenajoista, se on ehkä parasta Suomessa, että on neljä vuodenaikaa. Syksyn väriloisto, talven pakkaset ja lumi, keväällä luonnon herääminen... Itse keskisen ja itäisen Suomen kasvattina nämä alueet ovat lähinnä sydäntäni kauneimpina alueina - niin ja muista jutuista täytyy vielä mainita Savon murre vivahteineen ja kiero huumori kivana plussana tähän kaikkeen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vaikka mä hyihkynkin talvea, en voi olla silti tykkäämättä yksittäisistä pakkaspäivistä ja kyllä se lumikin voi olla ihan jees. nyt täytyy toivoa, että jos pääsemme visiitille uuden vuoden aikoihin Suomeen, täällä olisi oikein railakas talvisää :)

   Delete
 12. Asuin pari vuotta Lontoossa haise mitä eniten Suomessa kaipasin oli kyllä kesä. Missään muualla maailmassa (ja paljon on tullut nähtyä!) ei ole sellaista kuin Suomessa kesällä! Lempipaikkani kesällä on oman mökin laituri. Mukaan kun vielä saa oman perheen, vähän grilliherkkuja, mansikoita ja herneitä, niin en tarvitse mitään muuta. Noina hetkinä aika voisi pysähtyä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. näin on! meillä ei ole omaa mökkiä, mutta nuo kolmen ensimmäisen kuvan kesäiset maisemat on meidän perheen (vanhempani ja siskoni perheineen) yhteiseltä vuokramökkireissulta Somerolta parisen vuotta sitten ja se oli aivan täydellinen Suomi-loma. Täyttä onnentunnetta järven äärellä. Muutun varmaan myrkynvihreäksi kateudesta myöhemmin tänä kesänä, kun osa porukasta suuntaa taas tuolle samaiselle mökille. Ja herneet on must! Mä jo ostin pussillisen herneen jyviä, että saan omat Suomi-herneet kasvimaalle Irlantiin kasvamaan :)

   Delete
 13. Voi, minkä ihanan blogin löysinkään! Mahtavaa päästä seurailemaan teidän elämää vähän erilaisissa ympyröissä! Tsemppiä vaan muuttoon! :)

  Tervetuloa kurkkaamaan myös meille, http://mutsimatskua.blogspot.com/

  t. Paula / Mutsimatskua

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon Paula kivasta kommentista ja toki tulen myös vastavierailulle :) Tervetuloa tänne mukaan!

   Delete
 14. Aivan upeita kuvia ♥ Tuomiokirkon näkeminen herättää minussa aina Helsinki-ikävän.

  Tsemppiä muuttoon!

  ReplyDelete