3.1.14

LAADUKAS ALEVINKKI.


Monien naisten huulilla tuntuu olevan nyt satsaus laatuun määrän sijaan, mitä vaatteisiin tulee. Vaikka muotiblogeja parjataankin, on minusta hauska lukea nuorempienkin muotibloggareiden mietymyksistä laadukkaampiin luonnonmateriaaleihin, mitkä ovat ehdottomasti tietysti kestävämpi valinta, kuin tekokuidut. Siis toki tämä nyt on ollut aina tietoisuudessa, mutta nykyään voisin jopa sanoa trendiksi ja hyvä niin.

Itsekkin pyrin ostamaan nykyään luonnonkuituisia vaatteita ja erityislemppareitani ovat neuleet. Ei enää kiitos akryylia ja polyesteriblenadauksia minulle. Akryyli tuntuu nykyään jopa käsissä ihan kamalalta puhumattakaan miten sähköiseksi hiukseni muuttuvat sen läheisyydessä. Aina ei ole näin ollut ja aikaisemmin itsekkin ihastelin lähinnä hauskannäköistä vaatetta mahdollisimman halvalla.

Isäni on aina ja ikuisesti ostanut vaatteensa pääsääntöisesti Stockalta ja laadukkailta merkeiltä. Satsaus farkkuihin tuntui jopa järjettömältä mielestäni vielä kymmenisen vuotta sitten, kun hän saattoi maksaa Matinique taikka Part twon housuista päälle 150 euroa. Vaikka silloinkin jo tajusin, että hän tosiaan käytti ne sitten niin loppuun ja ostokertoja oli tyyliin kerran vuoteen.

Nykyään tuo tuntuu paljon järkevämmältä kulutukselta ja itsekkin huomaan haaveilevani sellaisesta pysyvästä vaatekoosta, milloin simppeleillä laatuvaatteilla pärjäisi vuodesta toiseen. En nyt siis tarkoita, että vaatteita täytyisi olla vähälaisesti ja mahdollisimman eleettömiä - se tuntuu tylsältä, sillä kaikki tyylileikittelyt ovat minulle kovin mieluisia, mutta siltikin kaipaan vaatekaappiini enemmän laatua.

Pikkuhiljaa sitä löytyykin erityisesti neuleiden muodossa. Kaapista taitaa löytyä tasan yksi neule tällä hetkellä, missä on enemmän tekokuitua, kuin luonnonkuitua. Sellainen paljettineule, minkä käyttökin on aika mariginaalista. Vaikka se kiva onkin ja siksi annan sen jäädä paikalleen, koska uskon, että käyttöä silti tulee. Mutta ne perusneuleet ja neuletakit on lähinnä merinovillaa.

Siitäpä siis tämän kirjoituksen aihekkin näin pidemmänkautta (milloinhan oppisin tiivistämään olennaisen...) :)

Viime vuonna siis ihastelin koko syyskauden yhden mielimerkkini Jack Willsin nettisivuja ja erityisesti heidän neuleitaan, jotka ovat normisti suht. tyyriitä. Kaupan alennusmyynnit ovat kuiteskin yleensä aikamoinen aarreaitta ja vuosi sitten tilasinkin tämän neuletakin ja kaksi merinoneuletakkia varsin hyvään hintaan ja ne ovat säilyneet runsaasta käytöstä huolimatta ihan uudenveroisina.
Ne kaksi merinotakkia on tuota samaa mallia, kuin yläkulman harmaa Latchmere gardigan (nyt 34e). Tuo harmaa erityisesti on melkeimpä päivittäisessä käytössä ihan kotosalla verkkareiden kera, puistoillessa tai jopa juhlissakin. Siinä ei ole nyppylän nyppylää.

Tänä vuonna Jack Willsillä näkyi olevan myös kashmir neuleita (oikealla ylhäällä) ja alennettu hinta 74e ei mielstäni ole laisinkaan paha niistä!

Itse tykkäilen aikalailla myös tuosta valkoisesta Tinsbury Cable crew-neuleesta 49e, mutta neulehyllyni on sen verran hyvässä jamassa määrältään, etten tosissaan tarvitse tuollaista. Ihana se silti on :)

Jack Wills on myös melkoisen tunnettu olovaatteistaan ja alessa näkyi olevan vaikka mitä ihania pyjamahousuja ja verkkareita. minulta löytyy yhdet sellaiset kapoisemmat legginssiverkkarit kotoiluun ja voin kyllä sanoa näidenkin laadun olevan aivan ensiluokkaista. Jack Wills on vähän sellainen Brittien vastaus Abercrombie and Fitchille. Osa merkin vaatteista on munkin mielestä ehkä nuoremmille suunnattuja, mutta nämä neuleet ottaisin melkein kaikki!

Toinen mistä voisin vähän vinkata jälleen kerran on Cubus. Ketjukauppojen ketjukauppa, mutta heillä myös oli myynnissä todella laadukkaita merino (90%) - kashmir (10%) neuleita. Näistä taisin bloggailla edellisessä blogissa. Ostin silloin yhden neuleen ja neuletakin ja ne niinikään ovat säilyneet uskomattoman hyvässä kunnossa ja täysi hinta silloin taisi olla 39,90e. Jostain kumman syystä Suomeen ei Cubukselta tullut tänä vuonna noita tuon malliston neuleita myyntiin, vaikka Ruotsin ja Norjan nettisivuilla ne näkyvätkin. Ehkäpä kaupan kohderyhmä ei täällä meillä ymmärtänyt loistavien neuleiden päälle?

 Jokatapauksessa joulunalusviikolla käydessäni Cubuksessa huomasin -50% rekissä mustan ja viininpunaisen samanmoisen neuleen. Kysyessäni myyjältä kokoa, hän haki minulle varastosta useamman samanmoisen neuleen eri koissa. Sain siis sellaisen käsityksen, että niitä laitellaan pikkuhiljaa alerekkiin (?), vaikka mallistossa eivät edes olekkaan. Hintaa jäi tällä kertaa 19euroa eli suosittelen ehdottomasti pistäytymään Cubuksessa näitä metsästämässä ja vaikka kysymään myyjältä voisiko heillä olla niitä vielä kenties varastossa.

Kappas löysinkin blogikuva-arkistosta tällaisen kuvan noista Cubuksen neuleista syksyltä 2012. 

Ohhoh, ompas siinä keikistelty :D Nuo angorablendi-sukatkin ovat vieläkin kovassa kotikäytössä, mutta ne alkaa kyllä olla melkoisen räjähtäneet :)

Sellainen pikavinkki ja mahdoton määrä höpötystä kaupan päälle :D Sara xxx

26 comments:

  1. mä komppaan sua noiden cubuksen neuleiden suhteen! Löysin omani viime talvena ja on oikein passeli. Itse suosin myös (nykyisin) aitoja materiaaleja. Ja yritän muuttaa ostotottumukseni suuntaan " vähemmän, mutta laadukkaampaa".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama suuntaus siis sinullakin! Mulla on itseasiassa just nyt ihan mahtava vaatekaappi tilanne joskin sieläkin voisi lähteä vielä jotain kiertoon :)

      Delete
  2. Minä ostin viime vuonna ennen joulua Hesan Cubuksesta alesta mustan ja harmaan tuollaisen merino neuletakin. Ne on ihan parhaimmat neuletakit mitä mulla on ollut. Tälle syksylle odottelin niitä mutta kuten mainitsit niin suomeen niitä ei tullut :( Ehkä meillä ei ymmärretä villan päälle niin kuin Ruotsissa ja Norjassa?! Jyväskylän Cubus on niin uusi joten viime vuotista varastoa ei ainakaan ole, harmi. Täällä en ole nähnyt niitä alerekeissä. Itse suosin myös "vähemmän ja laadukasta" -ajatusta. No ennen joulua sorruin Lindexin ihanaan viininpunaiseen neuleeseen. Katsoin kyllä tuoteselosteen mutta silti pari käyttökerran jälkeen neule on jo joistakin kohti tosi nyppyinen. Pysyn jatkossa siis edelleen ihan villassa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä kävin vielä useampaan syksyn mittaan kysymässä onko niitä tulossa ja myyjät eivät osanneet sanoa juuta eikä jaata. Nyt itseasiassa ostin justiinsa mustan ja viinipunaisen neuleen tuolta puoleen hintaan. Sielä nettisivulla oli tämän vuoden mallistossa sellainen joulunpunainen neuletakki, mikä olisi ollut ihana!

      Delete
  3. Mulla on aika niukka vaatekaappi ja käytän aina samoja vaatteita. Taidankin siis olla tietämättäni puoliksi trendikäs, sillä vaatteita on vähän. Laatu on vähän niin ja näin. Koitan pienellä rahalla saada mahdollisimman laadukkaita ja mukavia vaatteita. Kunhan vaatekoko palautuu entiselleen, uskaltaa ehkä tehdä rahallisestikin suurempia hankintoja. Akryyli on ihan nou nou ja sitä en käytä juuri lainkaan. Ketjukaupat voisivat muuttaa neuleidensa materiaalin. Monessa ne näyttävät olevan akryylia. Maksaisin kevyesti neuleesta kolminkertaisen hinnan, jos materiaali olis hiukan kestävämpää.

    Tuli mieleen yksi kerta Vilan kassalla.. Edellä oleva hypisteli huivia ja mietti ostaako sen vai ei. Hänen äitinsä kehoitti katsomaan pesulappua. "100% akryyli" luki tyttö ääneen (tässä kohtaa ajattelin automaagisesti, että huivi jää ostamatta :D), mutta.....molemmat huokailivat ihastuneena "hintakin vaan 24,90 ja tää on niin pehmee". Yyyh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu mä vähän mietin, että kunhan tämä koki tästä vähän pienenee, voisin ihan ompelijalla teettää muutaman yksinkertaisen ja ajattoman vaatteen, mitkä meni sitten kaiken kanssa :) musta pikkumekko on ainakin listalla.

      Yyyh, muo ihan puistattaa se akryyli materiaalina...

      Delete
  4. Mulla on myös Cubuksen kaksi merino/cashmere neuletta ja ovat aivan loisto-ostokset. Viime vuonna ostin ne alennusmyynnistä ja hintaa jäi juuri tuo 19 euroa kappale. Tänä syksynä olisin ostanut neuletakin samaa materiaalia, mutta eipä ole. Harmin paikka, että täällä ei ymmärretä noiden luonnonmateriaalien päälle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No eikö?!? Ja mulla on myös Cubuksesta sellainen villainen alusvaatekerrasto (pitkähihainen paita ja leggarit), mitä pidän talviulkoilukerroilla aina ihoa vasten ja se on loistava ja sellaisiakaan ei heillä ole valikoimissa. Norjan ja Ruotsin Cubuksissa on lapsillekkin villavaatteita, mutta ei vain täällä. No onhan nyt leudonpi talvikin ;)

      Delete
  5. Noihin ihaniin luonnon aitoihin materiaaleihin liittyy myös sellainen ikävä puoli, esim. angora-vaatteiden villan alkuperä... Angorakani sidottiin tassuistaan penkkiin ja mies nyppi kanin turkin juurineen irti kanin nahasta. Kani huusi tuskasta. Tämän toimenpiteen oli salaa kuvannut erään eläinsuojelujärjestön jäsen ja video oli nähtävillä ainakin iltalehden sivuilla. Ilmeisesti myös ainakin osa merinovillasta kerätään kutakuinkin samalla tavalla. "mulesing free" merkintä varmistaa sen ettei villaa ole kerätty tällä tavoin. Ongelma näissä niin ihanissa ja ylellisissä luonnonmateriaaleissa on lähes aina se, että ei ole 100% varmuutta siit, millaista tuskaa sen kerääminen on alkuperäiselle kantajalleen aiheuttanut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitää vielä täydentää tuota kommenttia...siis tuo mulesing ei liity villan keräystapaan, vaan siinä tuotetaan lampaalle muulla tavoin kipua. (Lampaan peräaukon ympäriltä poistetaan ihoa, jolloin siinä kasvavaan villaan ei kerry toukkia tms...) Eläimille voidaan kuitenkin aiheuttaa monenlaisIa tuskallisia toimenpiteitä, jotta taataan mahdollisimman laadukasta villaa tms.

      Delete
    2. Samasta syystä mä en osta mitään, missä on angoraa. Puistattaa ajatuskin. Ja merinon tulee myös olla nimenomaan mulesing free. Nämä eläinsuojelun arvot jaan kanssasi.

      Siitäkin huolimatta, jos ajatellaan luonnonkuituja versus keinokuituja, niin suurin viehätys minulle lienee ympäristönsuojelun aspektista. Eihän nuo muovikuidut edes maadu! Oli sitten puuvilla, villa, pellava tms. epäeettistä on se silti ekologisempi ratkaisu. (tietysti ajatellen myös ettei tuotetta ole suihkittu millään pinnankäsittelyaineella)

      Delete
  6. Totta totta :) Kiva höpötys ja niin asiaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) mä luulen, että monet ovat samaa mieltä kanssamme :) (tai toivon)

      Delete
  7. Voi että sun kanssa! Merinovillatakki kolahti ostoskoriin vaikka ei ois yhtään ollut varaa:D Mukava postaus, vaatejuttuja on kiva lukea! Mullakin nyt oma paikka tajunnan virralle: http://thebernardandbianca.blogspot.fi :)

    /Bianca**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh dear ;) mä itseasiassa ostin noi omani viime vuonna just sellai 'kun ei olisi ollut yhtään varaa', mutta hyvä että ostin. Ovat olleet sen visan vingutuksen väärti :D

      Delete
  8. Hei KIITOS mahtavasta vinkistä!! Kävin tämän postauksen innoittamana Jumbon Cubuksessa tänään katsomassa josko sinne jostain kumman syystä olisi jäänyt vielä noita neuleita. Hyllyissä ei ollut ja kun kysyin myyjältä sanoi hän että ne ovat menneet jo jonkin aikaa sitten kun olivat supertarjouksessa 9,90€ kappale. Harmittelin siinä mielessäni vaikka tiesinkin että luultavimmin näin on käynyt. Löysin kuitenkin tytölleni aivan I H A N A N tummansinisen velourmekon jossa on enkelin siivet strassipainatuksella selässä, siis aivan mahtava mekko!! Sekä laadukkaan tuntoisen raitapaitatrikoon. Edellinen oli muistaakseni 14,90€ ja trikoo 7€. Sitten kassalla kysyin vielä myyjältä että olisiko teille vielä tulossa noita villapaitoja niin myyjä sanoi että hetkinen, hän käy katsomassa varastosta kun siellä näytti olevan vielä pari kappaletta, että mikä koko kävisi? Olin aivan että ei voi olla totta!! Odottelin siinä hetken ja myyjä toi mustan neulepaidan 90& merinoa 10& kashimiria ja mustan neuletakin 30% angoraa ja 70% nylonia. Molemmat 9,90€/kpl!! Ajattelin että ei voi olla totta, ei minun tuurillani!! Mutta totta se oli! Nyt neulepusero on ollut päälläni koko illan ja enpä taida enään muita neuleita pitääkkään. Tästä ihastuneena kävin vielä klikkailemassa Jack Willsin sivuilla ja pakkohan sieltä oli tilata harmaa Berridge merinovillapusero ja tummansininen Latchmere villatakki, otin molemmista koot 8, toivottavasti ovat sopivia. Osaatko muuten sanoa noista kyseisen merkin koko-asioista, vastaavatko kokoaan (esim. koko 8 kokoa 36)?

    Tuli muuten tuosta merkistä kertaheitolla suosikkini, aivan mahtavia ovat kyllä kaikki, nyt taisi löyty oma uusi suosikkini!! Olen nimittäin pitkään hakenut oman tyylistä merkkiä, mutta tadaa -nyt se löytyi, KIITOS siis sinulle!! Ja mukavaa alkanutta Uutta Vuotta! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi ne Cubuksen myyjät eivät taida itsekkään tietää minkämoisia huiipuneuleita heillä saattaa olla sielä jemmassa :D

      Mut juu, tuo Jack Wills on ihana. Mulla on heiltä neuletakkien lisäksi yksi laukku, villainen huivi, vyö... Ja kaikki tuolta aleista. Merkki on nimittäin sellaisten varakkaampien ihmisten suosiossa, vähän snobi, ja he eivät sitten kai aleissa koe tarvitsevansa shoppailla ja kokoja tosiaan löytyy vielä ihan loppualeistakin hyvin. 8 vastaa kokoa 36 ja mä yleensä tilaan yläosat kokoa 12 eli 40.

      Delete
  9. Heh, sopii hyvin minulle että on snobien suosiossa jos se tarkoittaa sitä että kokoja löytyy alestakin vielä! ;) Saakohan tätä merkkiä Suomesta mistään? Apua, toivott en ottanut liian pientä kokoa..

    Tykkään muuten kovasti sun blogista!! Eipä ole tätäkään tullut ennen sanottua, aina vain tulee luettua ne päivitykset! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei saa mun mielestä, kuin merkin omista liikeistä ja netistä. Postimaksut ovat kyllä melko suolaiset, mutta toisaalta nuo neuleet ovat kyllä mielestäni sen oikean hinnan veroisia. Mieletön viimeistely, odotappas vain :) ja jos neule onkin pieni, sitähän voi varovasti kosteanan yrittää venyttää :)

      Niin ja kiitos hyvästä palautteesta, sitä on aina super kiva kuulla <3

      Delete
  10. Minäkin yritän ostaa laatua ja harkiten. Mielummin sitten vähemmän ja todella mieleistä. Minulle villajutut ovat usein arpapeliä, joten netistä tilaaminen on tosi ongelmallista, kun en tiedä pystynkö pitämään vaatetta kutinan vuoksi. Siksi tuotetta pitää päästä kokeilemaan livenä ja useimmiten ne kivat alennusneuleet ovatkin sitten jo myyty ennen kuin minä ehdin apajille.

    Niin ja hyvää uutta vuotta, olen kommentoinut viime aikoina vähän, mutta täällä ollaan taustalla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kurjuus, Liamilla on tuo sama 'vaiva'. Merinokin herkästi kutittaa herkkää hipiää :/ toisaalta netistä on välillä vähän turhankin helppo tilailla, että ehkä ihan hyvä vain kukkarolle livekaupoissa käyminen :)

      Ja tuohon loppuun, että samoin! Käyn kaikki sun blogin päovitykset lukemassa, vaikka kommentointi voi välillä olla vähän hiljaista :)

      Delete
  11. Itse ostan halpisvaatteita ja olen huomannut, että niitäkin on liian paljon kaapissa. Kotona kun olen yleensä oikein laiskotteluvaatteissa - leggingsit ja joku pitkä paita. Töissä onneksi saa talon puolesta vaatteet, niin sinnekään ei tarvitse pukeutua. Haluaisin kyllä hankkia ne "key pieces" sinne vaatekaappiin ja laadukkaat sellaiste. Pitäisi ensin saada paino täysin kuriin, kun se on viimeisen kuuden vuoden ajan ko kahdesti sahannut sitä plus 10 ja miinus kymmenen väliä. Jospa tämän raskauden jälkeen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, tähän pikkulapsiaikaan ei kyllä vältiin tarvitsisi kuin legginssit ja minkä vain paidan :d mutta samaa mieltä siis minäkin, että sitten kuin vaatekoko on pysyvästi vähän pienempi, haluaisin satsata kunnon farkkuihin ja pikkumustaan ainakin.

      Delete
  12. Ihanasti sanottu, haaveilet pysyvästä vaatekoosta. Niin minäkin! Pari kokoa pienemmästä kuin nyt:D Neljän lapsen jälkeen viimeiset rakauskilot veks, sitten ne raskautta edeltävät ja sen jälkeen voi hyvällä mielin tosiaan hankkia tuollaisia kestävämpiä vetimiä, vähän hintavampia.

    Nyt kun kaikki lapset ovat alle kouluikäisiä ja nuorin alle kolmikuinen, niin leggarit ja pitkät villapaidat kyllä riittävät:)

    http://mamainprogess.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, mäkin tyydyn toistaiseksi näihin hiukan kulahtaneempiin imetysystävällisiin toppeihin ja ei niin täydellisesti istuviin housuihin. Mutta matka alaspäin on täälläkin alkanut :)

      Delete
  13. Rakastan kashmiria ja solmittua. Minulla on vaatekaapissani paljon niistä tehtyjä vaatteita.

    ReplyDelete