11.1.14

KAKSITOISTAVIIKKOINEN.


Nopeasti vierivät viikot. Nyt meidän pienin on 12 viikkoa vanha. Syksy, synnytys ja alkuajat alkavat tuntua jo utuisilta muistoilta. Ensimmäiset myttyräviikot on takanapäin ja Elsi alkaa päivä päivältä vaikuttamaan avuttoman vastasyntyneen sijaan 'kunnon' vauvalta.

Täytyy sanoa, että olen jotenkin helpottunut ja huojentunut, että nyt se tietyllä tavalla rankin vaihe on takana. Siis toki edessä on varmasti vaikka mitä, mutta nyt koko perhe tuntuu olevan vähän paremmin balanssissa. Kuten taisin videollakin sanoa, Elsi alkaa pikkuhiljaa kiinnostumaan ympäröivästä maailmasta ja sitä on taas kerran niin tavattoman suloista seurata.

Tässä kahdentoista viikon korvilla on taas sellainen yksi kehitysharppaus ja ihmeellistä miten yks kaks tyttö tuntuu jotenkin niin erilaiselta. Rytmi ei ole vieläkään mitenkään säännöllinen, mutta voi jo hyvin paljon ennakoida Elsin tarpeita ja voi että miten paljon helpompi nyt on sovittaa poikien rutiineja vauvan hoitoon!

2kk-posti jäi täysin väliin, mutta neuvolassa silloin mitat taisivat olla siinä 5,4kg ja 62,5cm. Vaatteissa nyt käytössä 68cm ja osittain myös 74cm. Kasvaa yläkäyrillä veljien tapaan. (Mutta ollaanhan me vanhemmatkin pitkiä) Ihan mukava sinänsä, helpompi ennakoida vaatekokojakin etukäteen :)

Toki haluamme Elsin pääsevän mukaan tasapuoliseksi jäseneksi sisarustriioon, mutta nyt hänellä in tässä huushollissa tällainen ihan omakin tila. Nimittäin meidän olohuoneessa jököttää nyt myös pinnasänky. Se on sellainen päiväunisänky (jossa ei nukuta...) / leikkikehä. Paikka mihin voin hetkoseksi nostaa Elsin leikkimään, että voi ladata tiskikoneen/lämmittää ruoan/vaihtaa Jamesille vaipan jne. Ei tämä mikään vakituinen ratkaisu ole, mutta kun tyttö on niin kovin pieni ja keskiveli varsinkin niin kovin helposti päälle kaatuilevaa sorttia... Niin, kyllä tämä antaa minulle sellaisen pienen mielenrauhan.

Sängystä löytyy kaikki sellaiset hilavitkuttimet, mitä on mukana kulkenut Fionnin vauva-ajoista lähtien. Tuo Tiny Love-lelumatto ja kaari on väriähkystään huolimatta ollut aivan mahdottoman hyvä ostos. Muistan ikuisesti, kun F oli 3vkoinen tuore daddy Liam halusi sen välttämättä ostaa pienelle. Itse vähän kauhistelin kallista hintaa, mutta mies on aika moneen kertaan muistutellut "wasn't it good that we bought it that time?".

"Yes, dear" :) On se :) 

Elsi tosiaan yöt nukkuu kainalossa suhteellisen hyvin. Toisinaan herää useammin, mutta nukkui tuossa Tapaninpäivän jälkeen myös ihan koko yön ilta kympistä aamu kasiin. Aika hurjaa. Päivisinhän hän onkin tosiaan yhä edelleen ollut sellainen torkkuja. Jos kotosalla ollaan, tyttö nukkuisi vain sylissä, mutta ulkoilut Elsi nukkuu jo aika hyvin rattaissakin. Tai siis jos on tarpeeksi vilpoista. Varsinainen kuumakalle, jättisuurella windfleece-haalarilla on vaunu-unet nukkunut ohuehkon makuupusiin sisällä.

Mutta kaikista parhaiten Elsi viihtyy Manducassa. Siinä toinen Fionnin vauva-ajan mahtava ostos. Kävin tyttö repussa kaupungilla tuossa torstaina ja täytyy sanoa, että on kyllä niiiin paljon helpompi liikuskella kädet vapaana tarvitsematta suunnitella reittejä vaunujen mukaan. Niin ja Elsi nukkui koko 2,5h, mitkä olin liikenteessä. Samoin Liam ulkoili eilen lasten kanssa puistossa Elsiä kantaen, että minä pääsin hoitamaan asioita postiin ja kauppaan.

Elsi on tosi jännä miksaus meitä vanhempia ja vaikka silmät, korvat ja otsa on tosi samanlaiset, kuin Liamilla ja Fionnilla on sitten päänmuoto, nenän ja suun alue just kuin minulla ja Jamesilla. Väritykseltään Elsi vaikuttaisi olevana ika vaalea, mutta ei ihan vitivalkoinen blondi, kuin minä lapsena.

Selainen se meidän pienin rakas pallero on, Elsi-Mai :) 

18 comments:

 1. Oi ihastusta!Mikä söpöläinen ja samaa näköä on kuin isoveljissä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kyllä tämän tosiaan meidän perheen pieneksi tunnistaa :D

   Delete
 2. Voi mikä hurmuri! Mielestäni tosi paljon sinun näköisesi. Kyllä vauvat on niin ihania :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä nään hänessä myös tosi paljon itseäni, mutta silmät on just kuin Liamin äidillä ja paljon samanlaisia ilmeitä kuin Liamilla :)

   Delete
 3. Suloinen pienokainen, niin kaunis vauva. Kuvistakin huomaa että hän on kovin kasvanut.
  Meilläkin on tuollainen oikein värikäs leikkimatto, vauvasta aivan mielettömän kiva. Mukavaa sunnuntaita teille. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Elsi tuntuu kasvavan ihan hirmuista tahtia! Vai olenko mä vain unohtanut, että niin nuo isoveljetkin aikanaan :D

   Mä vähän mietin, että tuo matto pitää ehkä säästää lapsenlapsille, kun sillä alkaa jo olemaan niin paljon tunnearvoa :)

   Delete
 4. Ihana ihana pieni!

  Sulle on haaste blogissani :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja kiitos - mun tarttee tulla heri katsastamaan!

   Delete
 5. Voi miten suloinen ja niin suuret silmät! Ihania kuvia pienestä tytöstä:)

  Meidän mussukallamme tulee tänään tasan kolme kuukautta täyteen ja neuvolassa piipahdettiin jo aamulla. Nythän nämä alkavat jo olla "oikeita vauvoja" sen vastasyntyneen pienen palleron sijaan, jokeltelee kovasti ja hymyilee. Love<3

  Meidän pikkuinen on täällä, kuvat ovat kaukana noista ihanista otoksista: http://mamainprogess.blogspot.fi/2014/01/parittelulaatikon-teoria-ja-kaytanto.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä oli myös tänään neuvola ja hurjasti oli tullut taas painoa ja senttejä. Kävinkin kurkistamassa teidän vauvan kuvat, suloinen neitonen!

   Delete
 6. Voi että, mulla ei pitänyt olla mitään vauvakuumetta, mutta niin vain huomaan jääväni nuuhkuttelemaan erityisesti sellaisiin blogeihin, joissa näitä pieniä on näytillä. Ihana säihkysilmä! Kovasti näen samaa näköä ja ilmettä, kuin kuvissa, joita itsestäsi oot julkaissut. Tykkään myös Elsin nimestä kovasti! Varsinkin koko nimestä, ihana! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vauvakuume on salakavala :D mä esikoista mietiskellessä herkityin kaupassa vaippapakettienkin luona, kun niissä on kuvia vastasyntyneistä :D

   Delete
 7. Voi kuinka suloinen nappisilmä teilläkin :) Hyvä idea siirtää pinnasänky olohuoneeseen päiväkäyttöön. Meillä voisi harkita samaa, kun isosisarukset uhkaavat vähän väliä jyrätä vauvan pienissä tiloissamme.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Tuo pinnis on loistava tuossa käytössä, mutta soisin tytön siinä välillä nukkuvankin :D

   Delete
 8. Ihana Elsi :)! Ja varmasti tosi tarpeellinen tuo oma leikkikehä, uskaltaa helpommin kääntää selkänsä :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todellakin helpompi. Tuo meidän James on niin raisu rakastava isoveli, että Elsi on todellakin 'turvassa' :)

   Delete