4.12.12

WINTER WARMER: LINSSIKEITTO.


1 punaispuli kuutioituna & 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna + maun mukaan pari teelusikallista curryjauhetta kuulotetaan öljyssä (rypsi vaikkapa) isohkossa kattilassa

tölkillinen tomaattimurskaa ja sama mitta vettä + n. 2dl huuhdeltuja punaisia linssejä
erinäinen määrä kasviksia pilkottuna mukaan 
esim. porkkanaa, parskaalia, kukkakaalia taikka vaikka bataattia taikka pinaattia

anna koko helahoidon keittyä liedellä n. 25 minuuttia

tarjoile!

- itsellesi voi lisätä vaikkapa ripauksen parmesaania ja 
mustapippurivalkosipulimaustetta (<-ohje tulossa)

- taaperolle ja vauvalle voit soseuttaa keittoa tarvittaan hienojakoisuuteen.

- lisää ulottuvuuksia vaikkapa tölkillisellä kookosmaitoa

- niin ja jos sulla on on tuoretta korianteia käytä sitä, nam!

***

Tämä on muuten alunperin Painonvartijoiden keittokirjasta 90-luvulta 
eli on varsin sopiva sitten vaikka kinkunjälkeiselle elämälle ;)


17 comments:

  1. Tätä täytyy kokeilla!

    Ja jos kokkaamisen jälkeen jää aikaa niin teen noita edellisen postauksen tähtiä myös! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kas tämä on oiva ohje siitä, että kunhan saat kaikki ainekset kattilaan, sulla on tuo 25. minuuttia aikaa askarrella tähtiä ja kasvattaa ruokahalua :D tuossa ajassa valmistuu ainakin jo 3 tähteä ;)

      Delete
  2. Mulla on vakikäytössä ja yksi lempiruoista saman tyyppinen linssikeitto Painonvartijoiden uudemmasta kirjasta. :) nam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hauska kuulla, että vieläkin käyttävät tätä ohjetta :D meillä tämä on myös ladten suuri suosikki :)

      Delete
  3. Just tänään kyselin eräältä kokilta, että mitä kannattais laittaa soseutettuun linssikeittoon. Kuulemma tuoretta korianteria ja juustokuminaa. Eli täälläkin linssi mielessä;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä tein vähän aikaa sitten just sellai, että blendasin lopussa tureen korianterin ja kokkosmaidon kanssa koko keiton ja siitä tuli super ihanaa.

      Toinen kiva on kanssa keittää perunoita ja pinaattia ja syödä tuota niiden kanssa lisukkeena.

      Delete
  4. Linssikeitto oli yks mun lemppareista koulussa! Joskus tein siitä niin sakeaa, että meni jopa bolognesemuhennoksesta :)
    Miksiköhän ihmeessä en ole sen jälkeen tehnyt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä tykkään tästä ja sellaisena oikein sakeana muhennoksena :) ihan parasta ja halpaa arkiruokaa :)

      Delete
  5. Nam! Pakko kokeilla tätä. Talveen sopii nämä lämpimät keitot kuin nenä päähän :) Ihania kuvia ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. linssit on mulle oikein selasta soulfoodia. todella namia :)

      Delete
  6. OI NAM! Näyttää ja kuulostaa herkulliselta!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kandee kokeilla ja käy lapsille ja :D mä vaan hekutan pojille että "tämä on niin hyvää ja sä tykkäät tästä" ja lappaan keittoa suuhun :D uppoaa oikein hyvin :D

      Delete
  7. Nyt mun pitää kanssa ryhdistäytyä ja alkaa syömään kunnon ruokaa! Vauvalle kyllä teen itse ruoat, mutta sitten huomaan itse syöväni eineksiä tai jotain take awayta. Ja tästä reseptistä olisi meille molemmille :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tämä on superhelppo kotiruoka kyllä ja helppo tehdä luomuna (kuten esim meillä) ja sopii tosiaan lapsukaisillekkin. meillä on kyllä harmittavan paljon pienempi syönyt purkkisafkaa, kun on niin pieniä annoksia tähän asti närppinyt. nyt täytyy tässäkin asiassa kunnostautua.

      Delete
  8. Namsk, ompa taas herkullisen kuuloinen resepti. Täytyy kokeilla kunhan saan pähkäiltyä mitä kaikkea meillä laitetaan ja minkä verran. Mie kun oon sellainen kokkaaja, että mulle pitää olla määrät tarkalleen ilmoitettuna. Muuten menee sormi suuhun ;D

    Sun pitää jatkossa tehdä mulle räätälöidyt ohjeet tyyliin. " Satu sä voit laittaa kaks porkkanaa ja yhden kukkakaalin" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Satu mä laitan yleensä puolikkaan kukkakaalin, puolikkaan parsakaalin ja 3 porkkanaa, Vettänkin kannattaa ehkä lisäillä vielä töinen tölkillinen" :D pus!

      Delete