13.12.12

KULMAKARVOIHIN VÄRI.


Tämä posti on taas vanhan blogin puolelta ja yksi ehdottomasti suosituin teksti tilastojen mukaan sieltä.
Kulmakarvoilla oli sinne googlattu huimat 5769 kertaa. 
Ehkä tästä oli apua, ehkä ei ;)

Kuvat ovat aika jäätäviä - pahoittelen!

***

Tänään kotiin tullessa (väsyneenä) katsahdin peiliin kuvitellen näkeväni maailman kauheimmat silmäpussit. Silmäpussit sikseen, vastaan tuijottivatkin äärimmäisen rehottavat ja aika kulahtaneen näköiset kulmakarvat.

Totesin kulmakarvahuollon ajankohdan tulleen ja koska kerran aikaisemminkin ajattelin tämän olevan ehkä aika hyvä postiaihe, sitä tuleman pitää.

Lähtötilanne on siis tämä:
No juu, sinänsä kuvassa näyttävät ihan ookoolta, mutta todellisuus on kaukana. Olen luonnolliselta "karvoitukseltani" aivan super vaalea ja ilman ripsiväriä ja värjäystä kulmakarvoja ja ripsiä ei kertakaikkiaan näy. 
Ripsiä en sen kummemmin värjäile, koska väri ei meinaa koskaan pysyä viikkoa kauempaa, mutta tämä kulmaoperaation teen about 4-6 viikon välein.

Koska tosiaan karvat olevat olemattoman vaaleat, näistä kuvista ei myöskään näy kuinka kamalan jäätävät pöheiköt ne oikeasti tuossa ovat. Siispä tuumasta toimeen.


Olen yleensä käyttänyt Refectocilin värejä ja hapetetta. Niitä saa Sokoksista (//mainoslinkki) ja Stockalta ainakin. Varmasti myös Anttilasta. Onkos muut huomanneen, että S-kaupoista saa luomupuuvillaisia vanupuikkoja ja -lappuja. Ihan superia, meillä ei muita käytetäkkään puunhalailijoita kun ollaan :)

Juu ja tämä sitten tässä onkin mielenkiintoinen havainnekuva tarvittavista määristä. Sekoitan värit yleensä pienessä kupissa,mikä taitaa olla jonkun spraypullon korkki alunperin. Mikä tahansa pieni astia käy. Väreinä on musta ja ruskea. Vaikka siis haluan vaaleanruskeat kulmat on ruskean värin sekaan pakko sekoittaa mustaa myös. Pelkkä ruskea saattaa heitää kulmat melkein vihreiksi taikka liian punaisiksi. Suhde on sellainen 1,5cm ruskeaa ja 0,5cm mustaa. Sekaan n. 10 tippaa hapetetta.
Lopuksi pasta sekoitetaan tasaiseksi. Itse tykkään operaatioon käyttää topsipuikkoa, jolla sitten levitän värin kulmiin.
Tämä on kuulkaa tarkkaa puuhaa,
Voi ei mikä ilme...
Oiskos nää sittenkin ihanat näin? She's got the look. Not.
Pidän väriä kulmissa yleensä sellaisen 3-5 minuuttia. Saatan vaikkapa 3 minuutin jälkeen pyyhkäistä värit kertaalleen ja katsoa tummusastetta. Välillä esim tuolla ulkonurkassa on valkoisempia haituvia - no oikeastaan aina - mitkä saavat vielä uuden kerroksen. Tällaiselle blondille sopii siis ehkä sellainen tuhkanvaalea kulma. Sitä sanotaan, että kulmat saisivat olla asteen hiusten väriä tummemmat.

Hyvin havainnollistava kuva, eikö?
Kun kivasta värjäysvaiheesta on päästy, on vuorossa mun all time inhokki eli nyppiminen. Auts! Mun karvat kasvaa varmaan jossain aivoissa asti, koska ne on tajuttoman vaikea nyhtää vielä kaikkien näiden vuosien jälkeenkin. Iho on yleensä punaisen räjähtänyt parin tunnin ajan nyppimisestä. Siksi esim. tällä kertaa kulmahuoltoväli oli melkein sen 7viikkoa, kun yritin nyppimistä vältellä. Valkoisia rehottavia karvoja kun ei siis kovin hyvin nää ;) Tässä silti yhdet hyvät "automaattipinsetit"Sokokselta. (//mainoslinkki)


Kulmien muotoilun salat opin maskeerauskoulussa aikanaan ja ne ovatkin oikea sydämmen asia minulle.
Näitä on oikeastaan tullut tehtyä alan hommista kaikkein eniten.

Olen sitä mieltä, että oikein muotoillut kulmat tekevät koko olemukselle ihmeitä. Omani eivät tietenkään ole täydelliset, mutta yritän päästä jotensakkin sinne ideaaliin päin. Mitä sitä nyt kahdella eriparikulmalla voikaan...

Perinteisen kauneusihanteen mukaan kulmakarvan tulisi olla kuin linnun siipi. Se onkin aika helppo hahmottaa sillätavalla, että ottaa vaikka meikkikynän käteen ja astelee peilin eteen.  

Kun katsoo suoraan peiliin ja laittaa kynän kuvan oikeimman viivan (1.) tavalla nenänpielestä linjassa silmän sisänurkkaan saa esiin sen henk. koht. paikan mistä sen kulmakarvan tulisi alkaa. Jos karva alkaa keskemmältä, on vaarassa vihainen look, joka myös samalla saa silmät näyttämään lähekkäisimmiltä kuin ovatkaan. Jos kulma on kauempana, voi taas näyttää vähän sellaiselta "spaced out" ja kasvot voivat näyttää leveämmiltä kuin ovatkaan.

Ulkonurkan taasen pitäisi olla linjassa (3.) nenänpielen ja silmän ulkonurkan kanssa. No monellakaan ei sinne asti karvat kasva kunnolla ja itse yleensä sitten meikkauksen yhteydessä täytän tuota kohtaa kulmakynällä.

Tuo linnun siiven korkein kohta on yleensä määritelty, kun katsoo suoraan peiliin, missä iirksen ulkoreunasta nousee linja (2) nenänpielestä viistoon.

Kaikenmoisista karvoita saa ainakin melkein tämän täydellisen muodon. Eräällä ystävälläni oli ennen ohueksi nypityt kaareksi piirretyt karvat ja hän kysyi minulta "mitä pitäisi muuttaa hänen naamassa?". Sanoin sitten aivan rehellisesti, että kannattaisi kasvattaa kulmakarvoja sen 8 viikkoa ja sitten nyppiä ne uudelleen ja jättää paksummaksi. Nykyään hänellä on kyllä aivan super kauniit kulmat.
Tässä (huonossa) havainnekuvassa näkyykin vähän sitä, mitkä on minusta ehkä ne huonoimman malliset kulmakarvat mitä näkyy varsin yleisesti. Toinen on juurikin tuollainen klovnimaisen kaareksi terävällä kynällä piirretty kulma ja toinen tuo mikä on yleensä nypitty tuollaiseksi väkäsen näköiseksi. 
Juuri noita väkäsiä on kyllä hurjan monella. Yleensä siis 4/5 on nypitty melkoisen ohueksi ja tuohon alkuun on jätetty tupsu, joka voi olla aika kulmikaskin. Molemmissa keisseissä kasvattaisin kulmia sen pari kuukautta ja antaisin rehottaa luonnolliseen tilaan ja sitten nyppiä tai nypityttää ne linnun siiven malliin.
Jos kulmat ovat kovin tuuheat taikka karva pitkää (kuten minulla usein), niitä voi nyppimisen lisäksi trimmata vähän pienillä saksilla. Nyppimistä yläpuolelta en suosittele, mutta tämä leikkausoperaatio on varsin iisi. Voi siis harjata ripsiä ylöspäin taikka kuvan tavalla nostaa niitä sormella ja nuo haituvat, mitkä menevät sen varsinaisen kulmakarvan linjan yläpuolle, ovat ne leikattavat. Kyse on kuitenkin yleensä noin 2-3mm eli olkaa varovaisia. 


Nyt kelpaa taas vähän aikaa. Tähän vikaan kuvaan olen vielä sutinut vähän silmät sikkuralla (herätys kun tänään oli jo 5:30) kulmakynällä. Eli täytellyt niitä aukkoja, mitä kulmissani luonnollisesti on.
Oma kulmakynäni on tykkämäni Coleur caramel-meikkisarjan light brown ja se on juuri passeli.

Loppuun vielä yhdet super kauniit kulmat mun mielestä:


Kyllä sitä paremmissakin piireissä tehdään kulmakarva makeovereita tai oikeastaan kun rupeaa katsomaan näitä starboja, jossain vaiheessa kaikille on tehty nämä kulmamakeoverit.


(edit. helkutin blogger, kun nuo kuvat taas hyppii ihan miten sattuu)

6 comments:

 1. Kiitos vinkistä, olenkin aina pähkäillyt sen siiven korkeimman kohdan asettumista. Kaikista vaikeinta nyppimisessä on mielestäni malttautua nyppimästä liikaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin on. Ja siinä käy pahimmillaan just se, että karvat eivät enää kasva takaisin. Varsinkin 90-luvulla kun oli muotia sellaiset ohkaiset karvat ja nyt sen villlityksen 'uhreja' on pilvin pimein...

   Delete
 2. Kiva postaus, mulla onkin varmaan just jommat kummat noista karseista :D
  Parhaassa mahdollisessa tapauksessa molemmat, toinen toisessa jne..

  Pitäis joskus mennä ihan kosmetologille vääntämään tämä operaatio, mutta en taida uskaltaa. Kerran otin kampaajalla kulmien käsittelyn ja tulin ulos mustat karvaiset toukat naamassa.. En mennyt sinne kyllä hiuksiakaan enää laittamaan.

  Mä muuten värjään sillä pelkällä ruskealla, tulee just sopiva mulle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi :D no en mä nyt ole varma voiko ne noin pahat olla :D

   Itseasiassa neuvon menemään maskeerajalle nypittäväksi. Maskeeraajilla on ehkä koulutuksen vuoksi tarkempi tuo ns. muotokieli. Sittenhän niitä on suht helppo vain ylläpitää :)
   Ja auts - mulla kanssa yksi kerta värjättiin sellaisiksi mustiksi toukiksi kun olin varmaan 15-v.

   Delete
 3. Loistava postaus! Erittäin havainnollinen.
  Mulle tuli kulmakarvapaineita, siistin niitä (toinen olikin jo siipi, mut ne on epäsymmetriset niin toinen oli hunningolla), mutta eihän siitä mitään hyvää seurannut. No, uutta yritystä kehiin vaan kasvattelujen jälkeen! En tosin pystyisi kauaa olla nyppimättä, kerran viikossa minimissä siistin. Värjännyt olen samoilla mömmöillä, paitsi nyt on taukoa, kun olen blondannut hiukset niin vaaleiksi ja atooppinen iho on ärtynyt talvesta juuri kulmien alta...seliseli. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, mites se meni "suutarin lapsella ei kenkiä" - just tänä aamuna nimittäin taas kauhistelin näitä omia karvatuppojani ja otin pinsetit käteen. Rehottivat jo aikalailla, että tui kyllä itsellekkin hyväksi muistukseksi tämä.

   Mulla on myös aivan epäsymmetriset kulmat ja tuossa vasemmanpuoleisessa on keskellä sellainen ihmeellinen pyörre. Haastavat tapaukset :D

   Delete