7.12.12

EILISEN VÄRIT.


Hiphei.

Mun hyvä flow kirjoitella tässä päivittäin vähän koki nyt hiukan kolauksen ja eilen en vain kertakaikkisesti kyennyt tuottamaan yhtään mitään postia ajatuksesta huolimatta.

Poikien kanssa on ollut aikamoista haipakkaa ja he tietysti ovat prioriteetti nro. 1 ja hyvä niin :)
Plus olen tullut tulokseen, että nyt ei ole aikaa iltaisin roikka koneella, sillä se joulu on oikeasti aivan pian ja mulla on lahjakäsityöt vilä aika vaiheessa.

Eilen siis sauhusi puikot ja toivottavasti tänään olisi sen verran valoisaa, että saisin yhtä neulomus lahjaideaa jopa kuvattuakin tänne :)

Mutta ne eilisen itsenäisyyspäivän jutut - sinivalkoiset jutut - ihan tarkoituksella :D

Eli tattadaa: kaulahuivi on vihdoin valmis.
Mun rupesi tekemään mieli sellaista aivan tavallisen sinistä kaulahuivia siitä aivan tavallisesta sinisestä 7-veljestä langasta, mitä kaupoissa on ollut aina. Itseasiassa huivin alkupään lanka onkin reilusti yli 10 vuotta vanhasta keränlopusta ja loput uudesta kerästä :) 

Jujuna huivissa on se, että kudoin aivan tavallista ainaoikeinneulosta (termit hallussa vai mitä?) koko huivin mitan ja valmiin huivin sitten kastelin ja annoin kuivua narulla tuollaiseksi "venytetyksi".
Neuloin huivista n. 40 leveän ja pituuskin oli reilu metrin ja tuolla venytyksellä lisämittaa tuli sellainen 1/3 lisää. Oli kyllä suht puuduttava projekti, mutta helppo ja lopputulos on juuri tuon venytksen vuoksi aivan ihana ohut vaikkakin lämmin. Uskon, että tätä tulee käytettyä paljon :)

Ja sitten tuo valkoinen ihanuus.
Olen kyllä aivan mahdoton onnentyttö.
Kävin nimittäin toissapäivänä ostamassa uuden kameran <3
Tätä ostosta on nyt tässä syksyn mittaan tullut vatvottua vaikka kuinka, sillä vaikka mun rakas järkälejärkkäri Canon 5d on maailman rakkain kamera, sitä on aivan järkyttävän raskasta roudata mukana kera lasten kimpsujen ja kampsujen.

Meillä on tietysti kännyköissä kamerat, mutta ainakin minun iPhone(4):n kuvanlaatu on sopivanlaatuinen vain sellaisiin instagramfiilistelykuviin.
Pokkaria meillä ei edes ole ollutkaan ja
joku tällainen pienempi kamera perhekameraksi on ollut haaveissa.

Jahkailtuani ikuisuuden päädyin siihen, että tuollainen minijärkkäri on kaikista paras valinta.
Sillä saa Liam räpsiä automaattiasetuksilla helposti ja minä taasen opetella manuaalisäätöjä.
Win -win right?

Toistaiseksi minulla on vain tuo kittizoomi,
mutta epäilemättä nyt alkaa mahdoton säästökuuri
ostaa joku kiinteäkin linssi ja kenties myös etsin.

Ihan kivoja kuvia silläkin kyllä saa, kuten tuossa huivikuvassa näette :)
Hävettää melkein laittaa tuollainen tärähtänyt huono kuva 5d:n vertailuksi,
mutta saattepahan nyt edes sitten nähdä tuon uutukaisen.
Jostain blogista muuten bongasin, että ostaessa topshot.fi sivulta tuon Olympuksen
koodilla CSS saa kaupanpäälle tuollaisen punotun kamerahihnan.
Sekin on aika ihana.

Toivottavasti saan nyt sitten otettua monipuolisempia kuvia tännekkin "on the go".

***

Puuh, nyt sitten lounaan laittoon.
Käytiin hiukkasen tuola pyryssä juuri ulkoilemassa
 ja oltiin ainoa koko isossa leikkipuistossa.
Oiskohan muut pulkkamäessä?
Onkohan meillä edes pulkkaa....

9 comments:

 1. Joo, oltiin pulkkamäessä... Tosin pulkat jätettiin kotiin kun luultiin, että puisto on auki. Mutta ei ollut. Siellä sitten laskin persmäkeä 4 alle 2,5v (hoitolapsia kaksin kappalein) kanssa ilman pulkkaa. Jes...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi juu meidänkin puisto oli kiinni, mut olisin luullut sielä silti olevan muitakin. No F kanssa vähän yritti laskea peppumäkeä, mutta aika heikoin tuloksin. Mun muistaakseni mä dyykkasin jätelavalta viimevuonna pulkan, mutta F yhtään tykännyt olla silloin kyydissä ja sitten se taisi olla vähän rikkinäinenkin ja joutui vissiin jo energiajakeeseen eli nyt tosiaan voisi olla korkea aika löytää jostain uusi.

   Delete
 2. Onnea uudesta kamerasta :) Aika hyvältä näyttää! Minulla on Ixus, harmittaa ihan sikapossuna kun sitä minulle NIIN kehuttiin ja lopulta päätin ostaa ja olen ollut todella tyytymätön päätökseeni. Saan sillä pelkästään surkeita kuvia, vaikka tekisin mitä säätöjä. Joku pikku pokkari olisi saatava. Mutta joulupukki sanoi jo ennakkoon ostavansa mulle kuntopyörän ennemmin kuin kameran. Sanoin, että pitäköön fillarinsa, ostan omat lahjani kuule ITE. :D

  Ja tosi pähee toi huivi! Miten sä sait sen reunat pysymään noi suorana, mulla ne on aina kippurasa ja käppyrässä vaikka miten yritän vaan ihan normaalisti neuloa. Kuulin joskus, että etenkin jos neuloo sileää, pitäisi pingottaa se kaulaliina jotenkin? Miten, en ole tutkinut... Pitäisi varmaan. :D Kunhan saan pipot ja peitot valmiiksi, sitten on taas aikaa tutkia ;)

  Kivaa viikonloppua <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi voi pukkipyörä!

   Noita penehähän muuten saa nyt aika edukkaasti niitä aikaisempia malleja. Sitä epm1 ja epl3 mallia. Olisko jopa halvemmalla, kuin sellaisia parempia pokkareita. Kannataa stekata verrkokauppa.com ja topshot.fi

   Mullakin yleensä menee sileä neulos aina ihan kinkuralle, mutta tuossa olen siis aina kutonut oikeaa. Siitä vain tuli venyttämällä tuollainen "harvempi". Alkuun ja loppuun kudoin 1o, 1n joustinneuletta sellaisen kolme riviä.

   Delete
 3. Onnea uudesta kamerasta! Täytyi heti käydä kysymässä mieheltä millainen kamera toi on. Ois kuulemma, just hyvä mulle ;) Miehellä itsellään on haaveissa se OM-D E-M5, joka on mm. säänkestävä runko, joka on omiaan luontokuvaukselle. Harmi vaan kun hintaa sillä on yli tonni!!! Joten saa hetken aikaa säästää. Nytkin meillä on Olympukset (minijärkkärit) käytössä ja ollaan tykätty paljon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä se on, mutta säätöjen opettelemisessa kestää, kun ne on niin eritavalla näytöllä kuin canonissa :D videokuvaus on myös tosi hyvä :)

   Tuo om-d e-m5. Meille tai mulle varmaan riittä nyt tuo uusi ja isompi järkkäri. On siinä yhdelle naiselle jo kerrakseen :D

   Delete
 4. Toi sun kamera, voi kateus. Vaikka rajalassa ois 5d-runko aika hyvässä alussa parhaillaan, niin tuntuu että just tuollaiselle pikkujärkkärille ois vaan niin paljon tarvetta. Meinasin tammikuun reissuun lainata siskolta ton ja kokeilla millaista jälkeä tulee ja se mahtuu käsilaukkuun niin paljn paremmin kun iso järkkäri. Aivan ihana tuo huivikuva susta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo on kyllä kätevä ja just tuo käsilaukkukokoisuus oli mulle se tärkeä juttu + tietysti hyvälaatuiset kuvat. Kyllä tuolla tulee tarkkaa jälkeä, vaikkakin tuo zoomi ei ole kovin valovoimainen. toistaiseksi olen lähinnä ottanut tuntumaa amutomaatiasetuksilla, mutta pikkuhiljaa ajattelin yrittää sirtyä kuvamaan tuollakin ihan manuaaleilla. Suosittelen kyllä :)

   Delete
  2. Tuo on kyllä kätevä ja just tuo käsilaukkukokoisuus oli mulle se tärkeä juttu + tietysti hyvälaatuiset kuvat. Kyllä tuolla tulee tarkkaa jälkeä, vaikkakin tuo zoomi ei ole kovin valovoimainen. toistaiseksi olen lähinnä ottanut tuntumaa amutomaatiasetuksilla, mutta pikkuhiljaa ajattelin yrittää sirtyä kuvamaan tuollakin ihan manuaaleilla. Suosittelen kyllä :)

   Delete