25.11.14

TROUBLE IN PARADISE.

ULKONA OLI TÄNÄÄN niin kaunista. Kuura peitti kaikki nurmikot ja värit olivat jotenkin rauhoittavan pastellisia.

Ja sitten me tultiin pikkuisten kanssa kotiin. Viitisen minuuttia ulkovaatteiden riisumisesta alkaa molemmilla tutulla tavalla valumaan nenät ja omia poskionteloitani alkaa 'pakottamaan'. Tai siis ne tuntuvat tosi raskailta. Puolisen tuntia lisää ja samanlainen olo valtaa koko pään. Viikko sitten otin oireisiin Panadolia - nyt vain katson surullisena keittiön ikkunan pieliä, mihin sininen home on kasvanut kaikista pahiten. Toki muidenkin ikkunoiden ympärillä sitä on. Kuinkas muutenkaan.

Olo on kertakaikkisen lohduton. Olemmehan me kaikki oirehtineet taas jo useamman viikon. Lääkäri otti minusta maantaina monta pulloa verta tutkiakseen, mistä tämä pohjaton väsymys voisi johtua. Ja nyt mä mietin, että olisiko näihin kaikkiin muihinkin oireisiin vastauksena tuo home? Monet minun oirehtimisistani oikeastaan alkavat juuri siitä toukokuusta, kun muutimme tänne...

Tänään tämä on itkettänyt kaikista eniten. En edes lapsia haluaisi viedä kotiin ja päiväunetkin pienet nukkuivat autossa. Mutta pakkohan sinne taloon on mennä. Pääsemmekö muuttamaan, milloin ja minne? Joulukin tulossa, voi hitto. 

Ja kyllähän tuo romu-talo jo kodilta tuntuu. Ajatuskin, että kaikki täytyy taas aloittaa alusta tuntuu ihan hirmuisen raskaalta. Toisaalta koko ajan on tosi vahva olo, että jotain paljon parempaa on ihan kulman takana. Kunhan nyt jaksamme yhdessä tämän epätietoisuuden.

Blogi jatkaa kyllä tässä samalla, mutta nyt kaikista inspiroivinta on ruudun takana keksiä joku ratkaisu näihin kotihommeleihin. Eli palaan taas paremmalla ajalla - että vain tiedätte :)


14 comments:

 1. Voi ei! Tuo home on sitten niin katala kaveri. Sitä kun voi olla uusissa ja vanhoissa taloissa, korjatuissa ja rähjäisissä. Toivon todella, että uusi terveempi koti löytyisi pian, sillä pidemmän päälle nykyinen kotinne ei taida olla paras juttu terveytenne kannalta. Se aiheuttaa fyysisiä oireita, mutta varmasti myös psyykkisiä. Voimia ja virtuaalinen halaus Sara! <3 Kyllä kaikki järjestyy.

  Hertta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Hertta tsempeistä! Kyllä täältä vielä noustaan ja löydetään terveempi koti, ihan varmasti <3
   Pitää nyt vain ryhdistäytyä ja saada pyörät pyörimään :) kiitos, kun jaksat aina kommentoida <3

   Delete
 2. Voi harmi, että noin oireilet ja varsinkin jos asunnon vaihto on edessä. Mulla oli jotenkin aivan erilainen reaktion noihin hometaloihin. Suomessa en moisissa ollut asunut ja Englannissa kaikki oli sen 10 vuoden aikana läpeensä homeessa (no enemmän tai vähemmän). Mulla itsellä lähti siellä oloaikana kaikki allergiat ja ihottumat. Kumma juttu. Tsemppiä nyt sinne teille koko perheelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä luuöen, että tässä suurin ongelma on, että home tosiaan on seinän pinnassa. Ja ongelmia on tullut vain oikein kosteilla säillä. Olisi pitänyt jo alunalkaen ostaa sellainen de-humidifier. Mutta tästä talosta oltiin jo ajateltu muuttaa loppukeväästä anyway, joten nyt vain tuli suuri nopeutus niille suunnitelmille.

   Delete
 3. Voi kurjuus :(. Toivottavasti uusi terveempi koti löytyy mahdollisimman pian ja alatte voimaan paremmin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo mä toivon myös niin paljon, että saadaan valoa tunnelin päähän. Eihän tästä tällainen marmatus-blogi taas pitänyt tullakkaan...;)

   Delete
 4. Irlannissa kosteus on jokikisen vanhan kivitalon ongelma...sisaseinat alkavat muuttua mustan laikikkaiksi, ja niita sitten maalipurkin kanssa peitellaan :) Mita ei silma nae, sita ei ole.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No joo just juteltiin yhden suomi-äidin kanssa (asuu meidän kylällä) samasta asiasta. Meidän ongelma lienee pihit vuokraisännät, ketkä on laitattaneet ikkunoista halvimmat aikanaan. Täällä sisäilma huurustuu ohan hulluna... Eikä varmaan tämä talvi ole eka kerta. Kylpyammeenkin alla muhii mukavasti kosteutta, mitäe silikoonilla tilkittiin :p Mut juu, eiköhän näitä hometaloja riitä täällä. "Onneksi" Liam heräksti saa oireita ja voi sitten tulevia asumuksia vainuta :D silloin kun muutettiin ei täällä ollut muutakuin tämä tönö tarjolla.

   Delete
 5. Ääh, tosi kurjaa :( Meillä tässä syksyllä kuivattiin kosteutta alakerrasta 5,5viikkoa ja nyt vaan toivotaan, että hometta ei ole ehtinyt tulla ja homma olis tällä selvä: Tuskinpa tätä meidän kotia kukaan kuitenkaan ostais, joten jumissa ollaan, hihhei!
  -Kaarina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän kotikotona (vanhempieni luona siis) oli sama homma joskus 90-luvulla. Suihkun ja saunan välinen seinä oli läpimätä. Mutta kaikki meni hyvin ja kuivattelun tuloksena ei enää kosteuttaa eli tsemppiä hurjasti ja kaikki menee varmasti hyvin. Kyllä mekin täältä mörskästä vielä noustaan :D

   Delete
 6. Onpa ikävä tilanne :( Voimia kovasti uuden kodin etsintään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tämä tästä onneksi, onneksi on vain vuokrakoti eikä oma! Jospa seuraava asumus olisikin kaikin tavoin lapsiperheystävällisempi :)

   Delete
 7. Olipa ikävä lukea tuollaisesta vastoinkäymisestä. Voimia kovasti koko perheelle, toivon todella että kaikki järjestyisi parhain päin mahdollisimman pian!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan tämä kieltämättä pitänyt mielen aika matalalla, mutta nyt onneksi on valoa tunnelin päässä ja huomenna menemme katsomaan yhtä mahdollista väliaikaista asumusta :)

   Delete