15.11.14

NOVEMBER.

HEIPPAHEI ja mukavaa viikonloppua. Täällä oli tänään ihan älyttömän kaunis sää. Siis täällä Länsi-rannikolla. Itä-rannikolla on kuulemma satanut eilisen aikana 60cm vettä ja monin paikoin tulvii. Huh. No onneksi ei täällä kuitenkaan tälläkertaa, koska kyllä sitä sadetta meilläkin tulee aivan riittämiin.

Mun täytyy kuitenkin sanoa, että mulle sopii vallan mainiosti tällainen leudompikin ilmasto. Täällä nyt vasta rupeavat lehdet lähtemään puista. Ja kukkakaupassa myydään orvokeita 'talvikukkasina' :)
Onneksi löysin myös noita kanervoja Lidlistä, koska ne jotenkin niin kuuluvat minun syksyyn ja talveen.

Tämä meidän kylä on kyllä tosi pieni. Ja justiinsa tänään se on paljon mietityttänyt. Oltiin jo ennen yhtätoista aamulla pikkuisten kanssa hoidettu kaikki juoksevat asiat ja päätin, että perjantain kunniaksi käydään meidän lemppari-kahvilassa lounaalla. Ensin kuitenkin käytiin kahvilan naapurikaupassa moikkaamassa Olivia-kaveria, kuka on myöskin täällä yhtä 'uusi' kuin mekin ja muutti keväällä Dublinista. Yhdessä me olemme ihmetelleet pikku-kylän erilaisuutta siihen mihin me kaupunkilaisina ollaan totuttu. Hänellä oli niin tylsää. Näin off season vaatekaupassa on tosi hiljaista, niinkuin kaikkialla kylällä. Puhuttiin miten kaivataan molemmat sitä, että voi vain katsella ohikulkijoita ja olla ihmisvilinässä. Aloin tuntea itseni jo ihan yhtä turhautuneeksi, mutta onneksi kahvilan puolella sitten mieleeni sitten tuli, että toisaalta tämä rauhallinen tahti on aika kivaakin.

Ehkä mun mielialaan on viimeaikoina vaikuttanut aika paljon se, että nuo meidän pikkaraiset ovat molemmat nyt aika äiti-takertuvaisessa vaiheessa. Elsillä on tietysti eroahdistus ja Jamesilla uhmatahto-ikä. Eikä siinä mitään, tärkeitä vaiheita molemmat, mutta se sellainen jatkuva marina ja ulina tietysti rasittaa pidemmän päälle, vaikka kuinka halailisi ja suukottaisi. Ehkäpä näiden kahden vaiheen yhdenaikainen päälläolo tuo minulle sellaista todellista riittämättömyyden tunnetta.

Anyhow, huomenna tosiaan lähdetään kaupunkiin, Galwayhin, ja jos säät suosii, mennän yhteen superkivaan ulkoleikkipuistoon. Ja jos ei suosi, lupauduin viemään lapsukaiset paikalliseen hoploppiin. Yleensä Galwayn-reissut tarkoittaa pitkää tehtävälistaa ja isoja ruokaostoksia, mutta huomenna me taidetaan tehdä vain kaikkea kivaa :)

Ja vaikka viimeiset puolivuotta ovat ollet aika puurtamista, pääsen vihdoin viikon päästä nostamaan korot kattoon tyttöjen iltaan. Sen ajatuksen voimalla jaksaa ihan varmasti seuraavatkin päivät!
Mutta nyt nukkumaan ja heippa vaan x.

4 comments:

 1. Kivojen juttujen suunnittelu ja ajattelu on mullakin voimavarana etenkin väsyneenä. Tyttöjeniltoja on harvoin. Monesti parasta onkin se pelkkä juhliin valmistautuminen, suunnittelu ja pynttäys porukalla. Sitten vain pikainen pyörähdys tanssilattialla ja on valmis ottamaan taas arjen avosylin vastaan:) Superhauskaa iltaa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todella harvoin - mä olen viimeksi ollut ulkoilemassa kunnolla ennen kuin aloin odottamaan Jamesia! Hitsit, pitääkin ruveta suunnittelemaan vaatteita jo hyvissä ajoin :) Tästä kaikesta saa mukavasti voimia arkeen, ihan totta :)

   Delete
 2. Tuollainen leudompi ilmasto olisi kyllä minullekin mieleen! Hitaastipa on syksy siellä edennyt kun puissa vielä lehdet. Ihania nuo kanervat näin syksyllä, valkoinen kanerva on ollut meilläkin suosittu väri tänä syksynä. Ihania kuvia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on nämä kuuluisat katalogisäät, että toppatakkia voi pitää rennosti auki huivin kera ja hyvin pärjää. Sadetta on tietysti paljon, mutta nyt meillä on kyllä muutaman päivän ollut aivan upea auringonpaiste.

   Delete