21.7.14

PONY SHOW.

HUH, NO EHTIPÄS OLLA TAAS PITKÄÄN TUOSSA NUO SYKSYISET LINNA-KUVAT ENSIMMÄISEKSI SIVUA KORISTAMASSA. Nyt täällä on onneksi ollut pari päivää vähän lämpimämpääkin. Sunshine and showers - se kattaa täällä mainiosti säätiedotuksissa oikeastaan kaikki mahdolliset sääilmiöt :) Me saatiin nauttia ihan supermegaloistavasta spesiaali-herkusta loppuviikosta, kun Liam oli jopa kaksi päivää putkeen vapaalla meidän kanssa! Viimeksi moista koettu siis huhtikuussa Suomessa ja en meinannut edes voida uskoa, miten ihana se olikaan. Eka vapaapäivä kulutettiin Galwayssa (lähin iso kaupunki reilun tunnin ajomatkan päässä) asioita hoidellen ja toinen päivä vain rentouduttiin kotona, siivoiltiin ja käytiin iltapäivästä vielä rannallakin keräilemässä simpukoita.

Nämä kuvat sensijaan on tältä päivältä, kun Liam meni vasta iltapäivästä töihin (kohtahan noihin apukäsiin jo alkaa ihan tottumaan... ;)) ja otimme suunnaksi pari kilsaa etelämmässä sijaitsevan pikkukylän, missä oli viikonlopun yli juurikin meneillään Pony show. Näitä ponikemuja onkin tässä seuraavat viikonloput melkein jokaisessa kylässä ja mulla ei ollut hajuakaan, mitä koko show pitää sisällään. Viereisellä parkkipaikalla oli nimitääin pieni tivoli ja mä käsitin, että se on se juttu. Kuinka väärässä olinkaan...
Sielähän oli siis Connemara-ponien lisäksi karjanäyttelyt. Hassun mallisia (Angus?-)lehmiä ja lampaita. Kamala kuhina ja kaikki lähitienoon tyypit olivat tulleet näyttäytymään.
Meidän naapurin lampaat on mun harmikseni muuttaneet paremmille laitumille kylän toiselle puolelle, mutta riemukseni niitä kavereita olikin täällä esintyymässä! Nuo valkopäiset tuossa kolmannessa häkkyrässä.
Tässä onkin jokin palkintoyksilö ja näistä eläimistä täällä pidetään kyllä hurjan hyvää huolta. Täällähän kaikki karja ja hevoset laiduntavat ympäri vuoden ulkona ja syövät ruohoa.

Kuvasta ilmenee myös Irlantilaisten miesten muotia ;)
Old boys. Ja Jameson kuuntelee tarkkana. Mitkähän lie kaupat vai vedonlyönnit heillä tässä meneillään?
Ja tässä sitten näitä poneja. Meidänkin toisella puolella laitumella asustaa pari varsaa ja niiden äitiliinit. Noita valkoisia poneja täällä on niiin paljon. Ihan jokaisen aidan takana.
Toki markkinoilla oli musiikkia ja nämä nuoret pistivät oikein tanssiksikin. Saas nähdä innostuuko meidän lapset opettelemaan Irlantilaista tanssia? Heidän serkkunsa on ihan maan parhaimmistoa omassa ikäluokassaan.
Kyllä kaupunkilaistyttöjä ihmetytti täällä maalaishommeleissa. Kai tällaisia vastaavia kemuja järjestetään Suomessakin??
 Kyllä me sinne "tivoliinkin" mentiin. Tai siis pojat sai niistä kolmesta laitteesta valita mihin halusivat. Tietty näihin törmäilyautoihin. Meillähän vain minä omistan ajokortin ja daddyn kanssa ajaminen oli niin kova juttu, että James-pieni vielä illalla silmien lurpsuessa jutteli "Daddiou ajoi autoa" moneen, moneen kertaan.
Oman vuoron odottaminen oli tuskallisen hidasta...
Elsu onneksi ihan coolisti jaksoi rattaissa tutkailla ympäristöä jyrsien kahdella uudella ylähampaallaan kaikkea, mitä käsiinsä suinkin sai. Tyyppi vetäisi siis tähän 9kk ikään spurtin ja teki neljä hammasta miltei peräjälkeen. Ja rupesi menneellä viikolla vihdoin syömään kiinteitä! Ja viittävaille seisoo ilman tukea. Kääk, siis pianhan se menee jo kouluun!!

Jees, mutta ensi viikollekkin meille on tiedossa vaikka mitä kivaa. Lähdetään käymään Dublinin lähellä sukujuhlissa, mihin tulee tätejä ja serkkuja Jenkkilästä ja Kanadasta asti. Odotetaan todella innoissamme (paitsi niitä ajomatkoja...). Mutta nyt nukkumaan ja oikein hauskaa viikon alkua sinne :) Sara xxx

5 comments:

 1. Olipas siellä paljon eläimiä näytillä. Lapset tulevat pitkään muistamaan yhteiset perheretket, joten ihanaa että joskus järjestyy niillekin aikaa :) Ah, Irlantilainen tanssi, siinä on jotain mistä minä tykkään! Katsoin joku vuosi sitten telkusta ohjelman jossa suomalainen poika äitinsä kanssa muutti Irlantiin asumaan opetellakseen taitavaksi tanssijaksi. Kesäistä iloista viikkoa sinnekin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä oli kyllä tosi kivaa ja onneksi tänne meidän kylille tulee elokuussa vielä isommat pony showt. Eli toivottavastio päästään sinnekkin :)

   Kauhea sanoa, mutta nämä lapsukaiset eivät olleet hirmusen hyviä tuossa tanssissa, vaikka ilo heitäkin on katsoa. tämä meidän veljentyttö sensijaan on aivan tajuhyvä! tanssi meidän häissäkin ja sitä on kyllä upeaa katsoa :)

   Delete
 2. Kivoja kuvia ja hauskaa meininkiä siellä! Voi miten mä lapsena haaveilinkaan ostavani Connemaran ponin. Hassua miten vasta näiden sun juttujen asiosta osaan paikallistaa mistä ne ovat kotoisin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, mullakaan ei ollut näistä poneista mitään hajua tai koko Connemarasta ja nyt me asutaan täällä niiden keskellä! Ihania, ihania, ihania polleja <3 Mä en oikeasti jaksa uskoa miten paljon niitä täällä on. Yksi tamma ja varsa laiduntaa tossa meidän takapihalta seuraavalla laitumella aidan takana ;)

   Delete
 3. Ihana ponifestari teillä ollut siellä!

  ReplyDelete