10.7.14

PIKKUHILJAA BALANSSISSA.

 NIIN SE VAIN ON TAAS REIPAS VIIKKO VIERÄHTÄNYT EDELLISESTÄ BLOGI-MERKINNÄSTÄ. Oletan, että kaikki muutkin olette kesäriennoissanne ja kaukana tietokoneista :)

Nyt voin sanoa vihdoin, että uusi koti tuntuu kodilta. Ehkäpä siihen osittain auttoi äitini vierailu täällä tai kenties pieni huonekalujen siirtäminen ja pation kukkaset, tutuksi käyvät kyläläiset... Tai sitten vain se, että tajusin tätä kesää olevan enää jäljellä sen pari kuukautta, kunnes Fionn aloittaa koulun ja meidän arki muuttuu aivan radikaalisti. Nämä ovat siis viimeiset viikot, kun olen kotiäitinä näille kaikille lapsukaisille. Oikeastaan tällä viikolla olemme saaneet jo esimakua tulevasta, kun F on ollut koulun kesäleirillä 10-15 joka päivä. Ensin vähän äitiä jännitti, miten mahtaa sujua, mutta joka päivä kotiin haetaan iloinen ja onnellinen poika. Helpottaa ajatus tulevasta kouluna alusta huomattavasti!
 Päätin siis höllätä ja olla välittämättä rutiineista tai edes varsinaisista nukkumaanmenoajoista. Päätin, että ollaan ihan lomalla ja syödään sitten lounaaksi vaikka kinkkuvoikkuleipiä (Fionnin sanoin). Vaikka olen ollut aivan tajuttoman väsynyt viimeaikoina, niin silti koen jaksaneeni kaikki kiukuttelut, hampaiden tekemiset, uhmisraivarit ja sun muut mukavasti ja oikeastaan lapsetkin ovat sitämyöten olleet paremmalla tuulella. Win -win.

Tosin koko alkuvuoden kestänyt stressi on saanut aikaan sen, että tuntuu etten kykene mihinkään luovaan tekemiseen. Oikeastaan siitä tämä blogikin on kärsinyt aikapulan lisäksi, että mä en vain kykene inspiroitumaan mitenkään. Mutta kai näitä blokkeja tulee muillekkin ja jospa nyt priorisoin muita juttuja (esimerkiksi unta), niin eiköhän se inspis taas palaile normaaliksi.
 Meidän arki tietenkin on nyt kesän aikamoista, kun Liamin työt täyttää hänen päivänsä ja minä sitten hoidan kaiken muun. Onneksi aamut on meidän yhteistä aikaa. L menee yleensä töihin kymmeneksi ja saamme siis nauttia perhe-illallisen sijaan perhe-aamiaisen. Minusta on ehkä ihaninta ettei aamuisin tarvitse kiirehtiä mihinkään. Kun hän lähtee töihin, me lasten kanssa puuhaillaan milloin mitäkin. Kaupassa käyntiä ja leikkimistä kotosalla tai leikkipuistossa, kotitöitä, lukemista yms.
Liam pystyy arkipäivinä yleensä pitämään tauon parhaimmillaan 15-17, mutta tänään esim. treffasimme parkkipaikalla autossa 14:45-15:15 ja viikonloppuisin taukoja ei ole senkään vertaa eli hän kotiutuu töistä joskus kymmenen jälkeen. Ehkäpä yhdeltätoista. Eikö kuulosta aika hurjilta työpäiviltä? Vapaapäiviä viikossa on yleensä yksi.

Kerron tämän nyt ihan esimerkiksi vain, minkämoista meillä just nyt on ja miksi en valitettavasti ehdi tähän blogiin nyt kesällä kamalasti panostamaan. Syyskuun tullen työajat sitten muuttuvat taas vähän inhimillisemmiksi ja F tosiaan menee kouluun ja uskoisin minullakin olevan aikaa harrastaa :)

Sitäpaitsi investoimme vihdoin uuteen tietokoneeseen, mikä tulee lähipäivinä. Ja sain kameraan uuden objektiivin synttärilahjaksi apeksilta, mitä en malta päästä testailemaan :) Tekniikkapuoli on siis vihdoin aika hyvässä hoidossa :)
 Äityslomakin sitten loppui tuossa vaivihkaa ja olen nyt sitten kunnon housewife. Sain tänään pötköttää aamusta puolisentuntia ekstraa sängyssä, kun Liam hoiti lasten aamutoimia ja aamupalaa valmiiksi. Alakerrasta kuului sellaista kinausten selvittelyä, että koin parhaaksi nousta halailemaan pikkaraisia. Yht'äkkiä Liam tuli luokseni ja sanoi, että olen ihan mahtava eikä hän ikinä pystyisi minun hommaani. Tuli tosi hyvä mieli! Kotiäidit eivät juurikaan saa tunnustusta mistään suunnasta ja siksi se merkitsi niin paljon. Onhan tässä hitsisti tekemistä ja pyörittämistä aamusta iltaan, mutta kyllä mä taidan tämän handlata ihan ok :)

Olipas sillisalaatti-tajunnanvirta taas kerran. Ja tekipäs hyvää kirjoittaa! Kauniit kuvat ovat yhäedelleen äitini ottamia, kun häneltä ei inspistä tainnut puuttua.

Nautinnollisia kesäpäiviä ja palaillaan taas pian! Sara xxx

12 comments:

 1. Kiitos on todella tärkeä voimavara arjessa! Ja muutenkin tärkeä asia..opetetaanhan se ensimmäisten asioiden joukossa lapsillekin:) Mukava lukea,että siellä asiat rullaa ja olet kotiutunut noin hyvin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No näin on ja tuo teki taas tästä kotiäitydestä vähän mielekkäämpää :)

   Delete
 2. Olet kyllä ihan supernainen, mulle tekee usein tiukkaa olla kotosalla ihan vaan miehen normaalien työpäivien ajan. Tosi kiva kuulla, että teillä menee noin hienosti! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, no kyllä mullakin välillä tekee tiukkaa, mutta toivottavasti sitten talvella Liamkin ehtii olla enemmän läsnä tässä arjessa :)

   Delete
 3. Kiva kuulla hyviä kuulumisia! Kyllä tuo maisemanvaihdoskin varmasti väsyttää. Uutta opittavaa on varmasti paljon. Äitisi ottamat kuvat ovat aivan ihania!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musta tuntuu, että koko kevät oli niin stressaava ja tietysti vielä tämä vauvavuosi päälle, että tällainen rennosti ottaminen on enemmän kuin paikallaan :) Mun äitikin on valokuvaaja varsinaiselta ammatiltaan ja ottaa tosi ihania kuvia :)

   Delete
 4. Rauhoittavan näköiset maisemat! Uuten paikkaan muutto ja asettuminen on ihan hirvittävän väsyttävää. Tuoreessa muistissa itsellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. sä ihan varmasti tiedät mistä puhun! Mut kyllä tämä tästä :)

   Delete
 5. Upeita kuvia!!! Ja sinä olet kyllä super! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on kyllä aivan upeaa ja kuvat on ihan todelllista totta :)

   Delete
 6. Hei. Maksetaanko suomalaista äitiysrahaa sinne, vai ehtikö loppua jo Suomessa oloaikana? Onko siellä kotihoidontukea ja lapsilisää? Kiinnostaa tietää miten eri maissa on käytännöt. Entä onko koulusta kuluja esim. ruokailu tai koulupuku? Hyvää jatkoa,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehti jo loppua. Mun käsityksen mukaan ulkomaille muuttavat voivat saada jotain tukia Suomesta, jos muutto ei ole pysyvä. Irlannissa ei ole kodinhoidontukea, mutta työssäkäyvän palkkaan saa kotona olevasta puolisosta verohelpotuksia. Lapsilisä on per lapsi hiukan korkeampi, kuin Suomessa. Suurimmassa osassa kouluja on koulupuku, mutta esim. tässä lähellä on yksi koulu, jossa ei ole. Pääsääntöisesti lounas pakataan vanhempien toimesta mukaan, mutta esim. F:n tuleva koulu on päässyt sellaiseen ohjelmaan mukaan, että maksu vastaan saa koulun puolesta lounaan (täytetty leipä, hedelmä, juoma), mutta me ei meinata siihen osallistua.

   Delete