14.7.14

ABOUT FRIENDS IN A CASTLE.


KUN MUUTTAA ULKOMAILLE, melkeimpä kaikki tuttavuudet innoissaan hihkuvat "me tullaan sitten teille kylään". Ja innokkaasti toivottelet kaikki tervetulleeksi tietäen, että todellisuudessa harvemmin nuo aikeet kuitenkaan toteutuvat. Näin se vain on ilman sen suurempaa draamaa.

Siksi olenkin niin sanomattoman onnellinen, kun äitikaverini Laura perheineen reipas kuukausi takaperin kyseli, että ottaisimmeko me heille kyläilemään nyt heinäkuussa?

Ja mehän otimme - tietty!

Olemme tunteneet Lauran kanssa jo esikoisten odotusajasta lähtien ja kakkosetkin ovat miltei samanikäiset. Miehemme vasta nyt tutustuivat tänä viikonloppuna, mutta voi että miten mukavaa meillä olikaan!

Onneksi näillä kavereilla ei ollut mitään rantalomalojumisia mielessä (vaikka sitäkin eilen saatiin harrastaa) ja siksi perjantain ja launtain oikein peri-Irlantilaiset sumuiset ja sateiset säät eivät juuri haitanneet. Itseasiassa raskaat pilvet ja tihkusade olivat melkeimpä täydelliset olosuhteet tutkimusmatkalle meidän läheiseen linnaan.

Mä olen vielä näitä kuvia katsellessakin aivan pyörryksissä, että meillä on tässä aivan lähellä myös tuollainen paikka. Neljävuotias neitokainen ihasteli: "täällä varmaan asuu oikea prinsessa tai keiju!" ja itse olin aivan yhtä haltioissani. Linnoissa ja erityisesti tässä lähilinnassa on vain jotain ihmeellistä.

Sen lisäksi, että saimme käydä yhdessä hengailla viikonlopun yli olimme me äidit aika sydän sykkyrällä, miten ihanasti nuo lapset leikkivät yhdessä. 

Hiukan on tänään ollut vaikea totuttautua puolityhjään taloon ja tarttua pyykkikasoihin ja imurinvarteen :) kiitos siis Laura ja muut, kun kävitte. Oli aivan ihanaa :)

Heh ja sielä Suomessa on vissiin hippasen kesäisemmät kelit nyt :D 
Jospa mekin vielä saataisiin uusi lämpöaalto... Sara x

9 comments:

 1. On kyllä upea linna.Tuo kavereiden "ensi ihastus" tuohon ulkomaille muuttoon on myös toisinpäin.Kun Suomeen tulee itse lomalle kaikki haluaa nähdä sut-ainakin ensimmäisillä lomilla.Nyt muutettuani ketään ei tunnu oikein kiinnostavan nähdä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä muistan ton saman siitä, kun muutettiin Suomeen. Onneksi meillä varmaan pissaa Suomen-reissuilla kiirettä oman perheen parissa, vaikka olisi sitä kavereitakin tosi kiva nähdä.

   Delete
 2. Oi kuinka ihana! Ja vähän samankaltaisen retken teimme juuri itsekin :) Linnoissa on tosiaan sitä jotakin, raunioissa etenkin. Juuri tuollaiset vanhemmat, vähän luhistuneet ovat parhaita. Ja aika kivat maisemat siellä teillä! Irlanti kuume senkun nousee :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suomessakin on tosi ihania linnoja. Turun-linna on mulla vieläkin sellaisella "pitää nähdä" listalla.
   Hei ja tänne vain matkustelemaan! on tosi kiva kohde lapsiperheille :)

   Delete
 3. Tulin hirmu iloiseksi puolestasi, että sait ystäväsi perheineen vierailulle. :) Luulisin, että moni sanoo "tulemme käymään" ihan jo omaa ikäväänsä (tai sinun ikäväsääsi) lievittääkseen eron hetkellä. Ja osa taas sitten on aikaansaavia ihmisiä ja tulevat kylään. Sitten taas osa ei ole, vaikka kuinka haluaisivatkin tulla. Mutta kuten sanoit, draamaa tästä aiheesta on turha tehdä.

  Nuo linnat Irlannissa. <3 Monesti mietin siellä käydessämme, että miten noin pienelle saarelle niitä on niin paljon kerääntynytkään. Osa on ihanan rappeutuneita, se saa mielikuvitukselle siivet. Mitä kaikkea nuo linnan seinät tai muurit ovatkaan nähneet ja kuulleet? Iloja ja suruja, dramatiikkaa ja romantiikkaa, valtataisteluita ja voitonjuhlia.... Tai kenties niitä prinsessoja ja keijuja - tai irlantilaisten leprechauneja? ;)

  Anyways, Irlanti on meidän haavematkalistallamme aikalailla kärjessä. :) Kunhan nuo lapset vielä hieman kasvaa, niin alamme muuttaa suunnitelmia toteen. :)

  Aurinkoiset ja helteiset terkut Suomesta, iloista viikkoa sinne! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos terkuista Hertta ja kuten tuossa Adalle sanoinkin, tämä on kyllä tosi helppo ja kiva paikka vierailla pientenkin lasten kanssa. Ja paljon nähtävää ja tehtävää.

   Mut juu, nämä rauniot ja muurinpätkät on ihan mun lemppareita :)

   Delete
 4. Voi Sara, kiitos vielä vieraanvaraisuudestanne ja aivan mahtavista päivistä. Ollaan täällä hehkutettu matkaa keskenämme ja muille taukoamatta. Lapsiperheen onnistuneen loman salaisuus on ehdottomasti toinen lapsiperhe :) Ootte niin ihania koko konkkaronkka. Seuraava salaisuus lienevät ne uskomattoman kauniit retkeilykohteet, joita löytyi joka sormelle säällä kuin säällä.

  Tytöillä on jo jonkin sortin ikävä poikia ja Elsiä. Kuvia ja videon pätkiä katsellaan ahkerasti. Pitää tosiaan laittaa lapset skypettämään piakkoin.

  Ollaanpa yhteyksissä.

  Suukkoja. Haleja.

  /L

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo skypetetään. Pojat vielä kyselevät tyttöjen perään ja voivatko tulla uudestaan? Ihan sydöntä särkee sanoa ettei nyt nähdä pitkään aikaan. Mutta olipas meillä kivaa ja haleja sinnekkin x.

   Delete
 5. On teillä kyllä silmiä hivelevät maisemat siellä! Vau! Harmi, että irkuissa ei ole (vielä?) päästy eroon piikklangasta :(

  ReplyDelete