14.3.14

VAIMON KEITTO.

TAI KEITTO VAIMON NIMELLÄ :) Liamhan tämän teki ja kaikki kunnia kuuluu hänelle. Hän jaksoi kirjoitella resepinkin ylös ja leikillänsä keksi tuon nimen :)
arjen sankarini <3
Mutta minkälainen keitto se sitten onkaan?! Aivan taivaallinen. En varmasti ikinä ole maistanut yhtä herkullista kasvissosekeittoa ja uskokaa pois - niitä meillä syödään vähintään kertalleen viikossa. Useimmat keitot syntyvät vai heittämällä silputtuja kasviksia kattilaan, hieman sitä, tätä ja tota maustetta, surrurrur sauviksella sileäksi. 

Samaa linjaa noudatteli tämäkin, mutta nyt Liamilla oli missiona ympätä tuonne kaiken maailman hyvyyksiä roppakaupalla vastustamaan liikkuvia pöpöjä eli inkivääriä ja valkosipulia on runsaasti. Ja se salainen ainesosa, mikä tekee satayn eli pari lusikallista maapähkinvoita.

Ihailen loputtomasti tuo kokkaamisen rautaisen ammattilaisen kykyjä valita sellaisia makuyhdistelmia, mitkä tukevat toisiaan ja sopivat niin suloisesti yhteen, että mikään ei liikaa maistu läpi. Ei edes se valkosipuli. Maapähinävoin aromitkin minä keksin vasta neljännellä lusikallisella. 

Meillä kokkaillaan jokseenkin tasavertaisesti ja minäkin pidän hurjasti ruoanlaitosta, mutta Liam osaa tehdä sen niin vain monisatakertaisesti vaivattomammin ja rauhallisesti. On ihan mieletöntä katsoa häntä töissään, kun sipulit silppuuntuu minimaaliseksi samalla, kun hän katsoo ihan toiseen suuntaan. Veitsen nakutus vain käy :) Montakymmentäkin lautasellista menee tuosta vain samanaikaisesti.
Aika täydellistä siis, jos hän vielä oppisi kotonakin siivoamaan kattilat ja vadit paikoilleen...
pojatkin aina pyytävät "chilia chilia" (yhteisnimitys kaikille mausteille)
ja me aikuiset usein veivataankin myllystä tätä maustesekoitusta ruokien päälle.
Hitsit, kun itselläkin olisi nyt aika kehitellä uusia helppoja reseptejä tänne! Mun inspiraatio-suoni on niin tukossa, kuin olla saattaa. Olen joka ilta romahtanut näihin aikoihin klo 21:30 viimeistään sänkyyn viimeiset pari viikkoa. Just tämä kultaisimman bloggailuajan. Elsi-muru on nyt ruvennut nukkumaan unensa niissä suloisissa 45 minuutin spurteissa, minkä aikana ehtii tekemään just ei mitään. Ja James on jättänyt usemapana päivänä päikkärit väliin. Let me tell you, mammalla on hiukan paukut vähissä, kun päivä alkaa 5:30 non-stop. Varsinkin tuossa puolikuntoisena oli melkoisen rankkaa, mutta kyllä tämän nyt taas kestää. Ehkäpä vauvakin pian taas tajuaa pidempien unipätkien päälle ja toisaalta en voi valittaa noistakaan, koska yöt Elsi nukkuu varsin mukavasti.

Hei mutta keitostahan tämä posti olikin:
Tässä siis resepti. Aika simppeli vai mitä? Ei tosiaan mitään kovin kummoista, mtta sitäkin herkumpaa. Kasvikset voi silputa mielensä mukaan, sillä lopussa keitto kannattaa kuitenkin soseuttaa. Pienemmät palat kypsyvät nopeammin tietty. Me käytetään maapähkinävoina sellaista Biona-merkkistä luomu Smooth peanut-butteria ja Urterkramillakin on oikein hyvä omansa. Kannatan tietysti luomun suosimista, mutta erityisen tarkkana kannattaa olla sisältölistan kanssa, ettei voissa olisi palmuöljyä eikä muitakaan turhuuksia. Tuo Biona ainakin on 100% maapähkinää sisältävä. Ihan tavallisesta marketista ostin sen.

Jep mut nyt nukkumaan, kun herätyskello-James todennäköisesti kiekaisee, kuin pieni kukonpoikanen ennen kuutta lastenhuoneesta "Äitiliiiniiii, missä olet?!". Huomenna voisi kyllä Liam herätä, että saan edes sen extra tunnin.
Sara x

12 comments:

 1. Se resepti niihin Liamin pähkinäsekoitukseen oli niin valtavan hyvä (ja on ollut paljon käytössä - pitää tehdä nyt iso satsi synnytyksen jälkeiseen aikaan ku muistan esikoisen kohdalla, että mulla oli koko ajan hirvee nälkä ja haluan helppoa ja suht´ terveellistä hiukopalaa). Eli tämä reseptikin menee kyllä kokeiluun - kana satay kastikkeessa kuuluu nimittäin lemppareihin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me just taas ostettiin iiiiso satsi maapähkinöitä ja epäilemättä niistä tulee juuri tuota pähkinä mixiä. Ja joo, mulla on yhä edelleen jatkuvasti nälkä. mutta kyllä tuo tyttö sitä maitoa veteleekin olan takaa :)

   Delete
 2. Oi nam! Täytyypä kokeilla. Satay on vain niin hyvää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No on. En olisi itse keksinyt keittoon laittaa tuota :)

   Delete
 3. Voi, näyttää ja kuulostaa niin hyvältä! Kokeiluun :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kerro sitten minkälaista tuli! :)

   Delete
 4. Onko mies ammatiltaan kokki? Kuulostaa hyvältä, täytyy kokeilla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu on. On se ihan hänen suostumuksellaan ennenkin ollut täällä esillä, sillä aika oleellinen osa näitä reseptijuttuja :)

   Delete
 5. Kiitos reseptistä! Sosekeitot on mun lemppareita, nopeita tehdä ja hyvää lämmitettynäkin! Täytyy kokeilla tätä :)
  NiinaM

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän luottoruoka. Onneksi lapsetkin tykkää tosi paljon :)

   Delete
 6. Oi, tämä resepti kuullostaa kyllä niin hyvältä että pakko kokeilla. Meillä tykätään kasvissosekeitoista todella paljon, ihanaa saada vaihtelua ja uusia makuja. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä oli mullekkin ihanaa vaihtelua ja tuota inkivääriä meinasin nyt tyrkätä taas vähän joka ruokaan tästä innostuneena :D

   Delete