18.2.14

ELSIN ENSIKENGÄT JA MUITA VAATEKOTKOTUKSIA.

kengät La Coqueta/sukkikset James second hand/liivi The White Company second hand/mekko Polarn o. Pyret
 Olisi vähän tunnustettavaa.
Mä olen tämän breikin aikana ehkä vähän hurahtanut lastenvaatteisiin.
Erityisesti yhden pienen tytön vaatteisiin.

Tai siis ainahan mä olen kauniista vaatteista pitänyt, mutta nyt on kulunut useampi viikko etten oikein muuta ole edes ajatellut kuin lastenvaatteita. Toki siis kaiken normimenon ohella.

Oikeastaan kaikki alkoi siitä, kun Pomp de lux-merkillä alkoi -50 % alet. 
Mähän kävin syksyllä sellaisilla vaatekutsuilla ja vaikka monet merkin jutuista ei olleet mieleeni, oli sielä myös monta juttua mistä pidin oikein tosi paljon. Elokuussa ei tullut mieleenikään ostaa syntymättömälle tyttärelle mitään jemmaan, mutta kas 2kk vauvan äitinä aloin jo nähdä etiäpäin seuraavaan syksyyn ja talveen ja sen ajan tarpeisiin. 

Toki meillä jotain on pojiltakin siskolle säästössä, mutta useat vaatteet on sen verran poikamaisia etten niitä todennäköisesti tytölle pukisi. Tai siis en pukisi. 
Rakastan mekkoja :D

Pomp de luxin kautta löysin itseni tutkiskelemassa aleja ja facebook-kirppareita ja vastaan tuli useampi minua miellyttävä vaate ja hiljakseen rupesin ostelemaan Elsille seuraavan vuoden varalle vaatteita.
Enimmäkseen käytettynä taikka sitten roimilla alelappusilla merkittynä.

Koska homman nimihän on niin, että ihan tosiasiana mä jään kesällä kodinhoidontuelle. Ja Irlantiin muutettaessa ihan vain kotiäidiksi. Jotenkin tuntui kivemmalle ja jollain kummallisella tavalla turvallisemmalle, että olen nyt varautunut ainakin ensi vuodelle asti. En tiedä saakohan kukaan ajatuksesta kiinni. 

Mutta siis hurahdus on ollut ihana pieni piristysruiske tähän harmaaseen 
vuodenaikaan vaikkakin hiukan ehkä hämilläni olen ollut ostoksista, 
vaikkakin mitään ei todellakaan ole yleettömästi, liikaa tai edes liian kallilla. Mutta silti
Kai tämä on vain niin mahdottoman suuren luokan turhamainen aihe, että siksi nolottaa. 

Jokatapuksessa rohkenen epäillä, että näitä juttuja voipi tällä blogissa nyt tulla vähän enemmänkin. Joskin maaliskuusta etiäpäin on tarkoitus pistää kukkaron nyörit umpisolmuun ja keskittyä muihin harrastuksiin. 
Yksi suosikkiostoksistani on ehdottomasti nämä suloiset kengät - Elsin ensimmäiset kengät.

Ehdottomasti poikien vanhat nahkakengät käy tytöllekkin, mutta poikien oppiessa siinä vuoden tienoilla kävelemään, ensikengät oli itseasiassa Kuomat. 

Nämä suloisuudet tulivat vastaan La Coqueta-kaupan alennuksessa enkä vain voinut vastustaa niitä. Käy ihan kaiken kanssa, aitoa nahkaa ja todella hyvän mallinen lesti.
Samassa kaupassa oli muuten muitakin aivan ihania laadukkaita kenkiä ja neuleita todella hyvässä alessa eli vinkkinä vaan, jos jotakuta kiinnostaa.

Haluan silti korostaa, että lapset tietenkin haluan pukea sellaisiin vaatteisiin, missä on helppo olla, liikkua ja leikkiä. Niihin saa tulla mustikkatahra tai polveen reikä. Ei se ole niin vakavaa.

Mutta ei sekään haittaa, jos ne ovat samalla omaa silmää miellyttäviä ;)

*

Sellaista. Nytpäs tiedätte tämänkin :) Oli muuten aivan ihana palata blogitauolta kaikkiin symppiksiin kommentteihin. Olen todella otettu ja liikuttunut ja vaikkamitä. On tämä vain ihan superi homma tämä bloginkirjoittaminen. 

Mutta nyt äkkiä nukkumaan, että huomenna jaksan valmistella torstain syntymäpäiväjuhlia. Sara xxx


8 comments:

 1. Ihanat kengät! Ja ymmärtäähän tuon hurahduksen mekkoihin ja muihin tyttömäisyyksiin kahden pojan jälkeen! Kyllä ne mekot vaan on niin kivoja :) kun vaan nuo tytöt suostuisivat käyttämään kaikkia vaatteita mistä äiti tykkää, kun ollaan niin tarkkoja että...nii ja kohtahan niitä uusia pomppejakin taas saa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No on kivoja ja varsinkin, kun pidetään molemmat Liamin kanssa just hiukan ehkä vanhahtavasta tyylistä. Tietysti tyttö saa remuta miten haluaa mekot päällä ja tietenkin saa itsekkin sitten sanavaltaa pukeutumisiin, kun sen aika koittaa. Kyllä mä poikien vaatteista tykkään, mutta ne on aika paljon yksinkertaisempia :) (menossa pompin kutsuille la ;))

   Delete
 2. Replies
  1. Eikö olekkin? Mä taidan laittaa ne johonkin esille odottelemaan syksyä :)

   Delete
 3. Ihanat kengät! Ja ihana hurahdus, tunnustan myös, että varsinkin tämä kevään orastus on tehnyt sen, että tekisi mieli ostaa lapsille kaikkea ihanaa uutta. Noh, täytyy vain myydä sitten toisesta päästä pois. ;D Mutta tuollaiset kengät voisin myös tilata meidän 1,5-vee Elsille. Osaatko sanoa tuosta mitoituksesta, ovatko reilua, naftia, kokoaan vastaavia? -Elina-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä erehdyin katselemaan viime kesäisiä kuvia ja fiilistelemään kesävaatetusta. Oih voi, "valitettavasti" pojilla (Elsilläkin) on jo kaikki tarvittava eli mitään ei todellakaan tarvita enää :) yhdet shortsit meinaan pomp de lux-kutsuilta tilata kuitenkin. Onneksi olen saanut tosi hyvin myytyä nyt etiäpäinkin.

   Mun mielestä kengät vastaa hyvin kokoaan. Harvoin löytää nahkakenkiä parilla kympillä. Pojillekkin oli vaikka mitä ihania kävelykenkiä, mutta niitäkään ei tarvita :D

   Delete
 4. Itse ymmärrän täysin tuon tavaran hamstraamisen ennen kodinhoidontuelle jäämistä. Itsellä alkaa pian äitiyspäiväraha ja sitä varten olen hankkinut kaikille perheenjäsenille seuraavaksi vuodeksi vaatteet ja itselleni vielä meikit ja ne vähän paremmat shampoot jne. Ja tuo mekkovillitys on tuttu tunne. Meidän pikkuinen tulee varmaan olemaan joka päivä jossain mekkoasussa. Ja just sellaisessa mukavassa, jossa voi liikkua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kauhistuttaa jo nyt se kodinhoidon tuki eli pakko valmistautua. Ja on tämä kieltämättä ollut aika kivaakin :) käytettynä olen löytänyt jotain tosi helmiä just fb-kirppareilta, kun livekirppareilla on niin vaikea käydä tämän meidän katraan kera.

   Hitsi teidänkin mekkotyyppi syntyy jo ihan pian!

   Delete