2.9.13

TALVIVARUSTAUTUMIS-JUTTUJA.

Näin syksyn kynnyksellä on hyvä kysäistä onko teillä kaikilla jo talvikamppeet hankittuna? Ihmeellisesti sitä äidiksi tultua rupeaa jo kesänpuolella miettimään toppahaalareita ja villavaatteita ja inventoimaan päässään mitä on ja mitä puuttuu :)

Meillä onneksi parin viikon takaisen sovittelun tuloksena on haalariasiat kunnossa ja erityisen tyytyväinen olen, että Fionnille mahtuu vielä viimetalvinen Didriksonin haalari. Se ei välttämättä kuitenkaan ihan koko talvea mahdu ja voi olla, että jo lopputalveksi pitää hankkia uusi haalari.

Lekmer.fi-sivustolta otettiin minuun yhteyttä ja pyydettiin valkkaamaan lemppareitani nettikaupasta postauksen verran ja täytyy sanoa, että heiltä löytyy kyllä aivan kaikenlaista leluista, hoitopöytiin, rattaisiin ja vaatteisiin jne.

Näitä talvijuttuja olen kuitenkin itse tässä surffaillut viimeaikoina ja niitä ajattelin teillekkin esitellä:


Ruotsalainen firma kun onkin, heillä on myös aivan valtavan hyvä valikoima näitä Didriksonin ulkovaatteita, mitkä ei Suomessa taida olla yhtään niin tunnettuja. Ruotsalaisissa mammablogeissa myös bongailin Didriksonin haalareita jo pari talvea sitten ja viime talvena sitten innostuin näistä todenteolla.

Nämä tämän talven mallit on mun mielestä vähintään yhtä ihania, kuin Fionnin viimetalven Bridger-haalari (vilahtaa esim. tässä postissa). Tai itseasiassa tuo yläoikean harmaa haalari nähtiin nyt Tukholmassa livenä ja melkein salaa toivon, että edellinen haalari jäisi pieneksi, sillä tämä oli Liaminkin mieleen. Ja siis luonnossa ihan älyttömän kivan näköinen. Näissä on kaikki tekniset ominaisuudet tietysti kunnossa ja meillä ei todellakaan ole mitään valittamista viime talven jäljiltä. Minusta on oikeastaan kivakin, että F:llä oli ihan erilainen puku kuin kellään muulla meidän puistossa :)

James saa tyytyä tietysti isoveljen vanhoihin, mutta tiedän hänelle olevan jemmassa karvakauluksisen toppatakin F:n jäljiltä. Se oli kamalan kätevä kauppatakkina. Viimetalvena varasin kauppatakiksi Fionnille villakangastakin, mutta pakkasten takia sitä tuli käytettyä ihan äärettömän vähän. Nytpä siis erityisesti noiden alarivin takkien nähtyäni, rupesin miettimään, että toppatakki tai housut ja takki-setti voisi olla sittenkin aika kätevä. Eikös monet osta talveenkin pari kolme pukua taikka settiä?

Noista takeista miellyttää silmää ehkä eniten tuo sini-vihreä vasemmalla, mutta keskimmäinen denimkuosinenkin on aika ihana. 

Didriksonien hintakin on mun mielestä ihan järkevä ja merkin sadeasuthan on keränneet vissiin aika paljonkin testivoittoja. Lekmerissä on muuten nyt tosi hyvin noita vk-vaatteitakin alessa eli sieltä voi sellaisiakin kurkata.

Toinen mihin meillä on pienimuotoinen tarve on muutamat merinovillavaatteet. 

Johan valikoimissa on mun mielestä tosi kivoja mustia ja harmaita villavaateita, jotka näyttävät vähemmän alusvaatemaisilta. Meillä lapset nimittäin hengaa näissä talvella sellaisenaan. F on hujahtanut  sen verran pituutta ja jalankokoa viimeisen kuukauden aikana, että hänen kohdallaan on kaikki villavaatteista alkaen pitää nyt etsiä. Samoin vauvalle ei löydy mitään villoja valmiina veljien jäljiltä (olivat keväällä/kesällä pikkuisia) ja sen verran moneen kertaan olen noita tummanharmaita leggareita käynyt tuijottelemassa, että täytynee ne vihdoin ostaa. Osaako kukaan sanoa Johan koista mitään? 60cm lienee hyvä koko vaaville, kuka on sydäntalvella sen 2kk-4kk?

Nyt täytyy kyllä silti vielä hyvä palata tähän lämpimämpään säähän ja nauttia näistä syksyisemmistä ilmoista. Mitä mieltä te muut olette noiden haalareiden ulkonäöstä ja oletteko te aikaisemmin tilanneet Lekmeristä?

Niin ja miten teillä on lähtenyt viikko käyntiin? Mä käväisin taas vaihteeksi hammaslääkärissä ja aikaisemmin vihoitellut hammas tarvitsi sittenkin järeämpää hoitoa, blaah. Onneksi Liam on vielä pari päivää meidän kanssa kotona ja ehdin parannella. Sara xxx


8 comments:

  1. Mun mielestä joha on reilua, siis pitkää.. Muistaakseni :) Siitä on jo aikaa, kun viimeksi on meillä ollut..

    Didriksonit on kyllä kivoja, meillä on sadevermeet ja ovat kyllä tosi laadukkaita. Kerran jostain ydinsodan aikaisista rukkasista hajosi sauma ja tiedustelin heiltä saako sitä kosrjattua jotenkin, kun on loistava muuten, eikä viitis roskiinkaan laittaa, niin lähettivät uudet tilalle :o Siinä vasta asiakaspalvelua!

    ps. u got mail :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okei sit nuo pöksyt on varmaan ok 60cm :)

      Ooh ja pitäisköhän mun reklamoida, kun F:n puvusta on yksi neppi tuolta karvareunuksesta irti? Ei siis kyllä haittaa käytössä, mut mä voisin sit ottaa tuon harmaan tilalle :D

      P.s just mailasin takasin :)

      Delete
  2. Kyllä talvivermeet on aika lailla kasassa. Hamstrasin aleista viime keväänä kaiken :) Didriksoneista tykkään myös. Meillä oli viime talvena toppatakit molemmille pojille ja ne oli tosi mageet ja hyvät.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mun olisi ehkä pitänyt myös tajuta talvirukkasia jemmata jo aleista. Mä en vielä ole kovin pro näissä lastenvaatehankinnoissa, eli luojan kiitos nuo vanhat käy vielä ka Prismasta saa seuraava kokoa Kuomat :)

      Joku noisssa Didriksoneissa on sellainen erillainen ja kiva juttu. Näyttää niin hyviltä. Ja ne aikuisten takitkin on tosi kivan näköisiä!

      Delete
  3. Hyvä postaus. Melkeinpä kaikki talvikamppeet on kasassa. Kalsareita ja kintaita tarvii. Noi Disriksonit vaikuttaa kivoille. Millaista mitoitusta ne on?

    ReplyDelete
    Replies
    1. No mä otin Fionnile viime talvena (silloin n. 97cm ehkä) 100cm puvun ja siinä on vieläkin haaroissa sellainen hyvä nyrkkipituus jäljellä ja F on nyt ehkä 102cm. Eli hyvin tuntuisi vastaavan kokoaan. Hihansuut on suht kaposet, mutta ei mitenkään tiukat. Meiltä taitaa uupua vielä vaan F:lle talvisaappaat ja ehkä niitä rukkasia pitäisi kanssa haalia. Tosin nahkakintaat löytyy onneksi molemmille :)

      Delete
  4. Mä oon noita kanssa katsellut parina talvena muttei täällä oo ollut sopivaa sovitettavana, joten jöi sitten. Tykkään kllä merkistä, mulla on ollut niiden takki itsellä yhtä kauan kun tuo esikko :) meillä viime
    Vuonna oli prismassakin lasten valikoimassa, just se meidän koko oli vaan loppu, tietenkin :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meidän Prismassa ei ole lapsille ollut kuin aikuisten vaatteita ja sadeasuja. Naistentakkeja olen varsinkin ihaillut ja sellainen vk-takki olisi kyllä kätevä leikkipuistoon. Ja ne talviparkat on myös tosi nättejä.
      Fionnille kyttäsin sadeasua, jos olisi tullut aleen, mutta missasin sen kuitenkin. Näytti tosi laadukkaalta ja kivalta.

      Delete