14.2.13

DIDRIKSONIN HAALARISTA.

Olipas jo joskus aikaisemminkin tarkoitus kirjoitella tuosta F:lle Joulukuussa ostamastani Didriksonin talvihaalarista, mutta sekin on monen muun tavoin hiukan unohtunut. Bloggailu tuntuu tällä hetkellä jotenkin vaikealta tosiaan, kun ensinkin a) mitään mainitsemisen arvoista ei tapahdu b) taidan potea pahemman kerran tämä tammi-maaliskuumasennusta.  Tai no oikeastaan huhtikuukin on mielestäni vielä aika pepusta :D Näiden neljän Suomessa taasen asutun vuoden aikana juuri tähän aikaan vuodesta muistan, miksi halusin täältä niin kiihkeästi pois. Ja kyllä minä haluaisin tykätä tästä talvesta, mutta en vain tykkää :/ Sain eilen aivan kamalan mulkaisun joltain ohikulkevalta naiselta, kun melkein liukastuin pahasti loskalammikkoon ja tiuskaisin Liamille "i bloody hate this winter!". Hehe taitaa olla perisynti näin Suomalaisena ääneen sanoa, että vihaa talvea...

Jokatapauksessa nyt tuosta haalarista, mihin olen kaikissa olosuhteissa ollut erittäin eritääin tyytyväinen.
Tilasin sen sellaisesta nettiputiikista kuin Smilebutiken. Olisin alunperin halunnut F:lle sellaisen Didriksonin mallin kuin Baffin, mikä vissiin tuli jossain haalaritestissäkin luokkansa ykköseksi. No sitä ei enää löytynyt mistään oikeassa koossa sinisenä ja siksipä toisena vaihtoehtona oli tämä Bridger.

Erityisesti ko. mallissa tykkäsin tuosta tekokarvareunuksesta hupussa, mikä on ollut aivan lyömätön lumipyryssä. Bridger lienee hiukan ohuempi kuin Baffin ja siksi aluksi pelkäsin, että se olisi jopa turhan kevyt toppahaalariksi. No pelot sai unohtaa mileti samoin tein, sillä heti puvun saapumisen jälkeisenä päivänä oli -15°c pakkasta ja villakerroksien ja puvun kera Fionnilla oli kerrassaan tarpeeksi lämmintä.

Tähän viime viikot vallinneeseen pikkuruiseen pakkaseen puku on tietysti mitä soveltuvin. Vesipatsas arvo on 5000mm ja sen lisäksi puvussa on teipatut saumat. Hihoissa on reippaan 4cm levyiset resorit ja lisäksi vielä tarrakiristys tarvittaessa. Yksi lempparijuttujani on se, että nilkkakumpparit on tosi jämäkät ja hyvät ja jalkalenkkien päällä on vielä kangassuikale, mikä estää niiden rikkihankautumista varsin hyvin.

Kaikin puolin tämä Didriksoni on meidän mieleen, mutta jos pitäisi miinusta keksiä, niin puvussa on melko kapoiset hihat. Lisäksi puvussa on sellainen extended seam- ominaisuus, että lahkeiden ja hihojen pituutta voi kasvattaa yhdellä koolla,  mutta ominaisuus on mielestäni ehkä vähän turha kun puvussa on kerta jo valmiiksikin aika pitkänmalliset lahkeet ja hihat. F on nyt aviolta n. 98cm ja puvusta otin kokoa 100cm (jostain luin, että olisivat reilua mitoitusta). Toivoin niin, että puku menisi vielä ensi talvena , mutta hiukan heikolta näyttää.

Voisin silti aivan hyvin hankkia molemmille pojille jatkossa tämän merkin haalareita, sillä ulkonäöltään ja muilta ominaisuuksiltaan ne todella miellyttävät minua.

Noh, pikku-James saa ainakain toistaiseksi painella secondhand Po.peissa, kun niitä meiltä löytyy yllin kyllin veljen varastoista...

Oih, satuin kyllä nyt tätä kirjoittaessani huomaamaan heidän vk-takitkin ja ne on myös aika ihania:


Jeps, nyt taidan jatkaa rentutumista kun perheen miehet ovat kaupassa käymässä ja keväästä haaveilemista :)

Vi ses snart!

6 comments:

  1. mulla on vähän päinvastaista kokemusta didriksonin haalarista. Me ostettiin se hullujen päivien versio (tai siis mummi osti). Muuten ihan kiva, mutta siinä ei ole lumilukkoja. WHAT?? Siis niin epäkätevä haalari käytössä. Poika on aina melkein polvia myöten märkä kun on pitänyt pukua päällä. Muuten puku toimii hyvin pikkupakkasilla.

    Näistä lastenvaatepostauksista on kyllä hyvä lukea kokemuksia. Ja noi VK-takit on ihania!

    ReplyDelete
    Replies
    1. joo se hullareiden puku olikin vissiin aika ihmeellisen kevyt. tai siis aika monessa didriksonin haalarissa ei ole tuota vesipatsasta kuin se 2000mm ja sit sekin kestää vain pari pesua.

      meillä on vk-kamat tietty jo ihan ok, mutta ehkä koku toinen vuosi noi voisi olla ok :)

      Delete
  2. Voi apua, tuohan on kuin jostain Tekniikan Maailmasta, vesipatsaita ja teippauksia... Itse olen ihan autuaan tietämätön haalareiden teknisistä ominaisuuksista, Lontoon talvessa kun ei tarvitse ihan noin heviä varustelua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiedätkö mä kanssa tässä vähän kelailin, että ens talvi on ehkä meidän viimeinen täällä suomessa (tosin mä olen valmis aikaistamaan muuttoa loppukeväästä tammikuuhun :D ) ja sit mun ei enää tarvitse miettiä näitä himputin sesonkivaatteita niin :D mut kyllä mä sinne sateisiin voisin silti kelpuuttaa noita esim. po.pin kuorivaatteita :) niitä saa muuten tilattua house of frasierista ja amazon.co.uksta ;)

      Delete
  3. Mäkin vihaan talvea, enkä pelkää kertoa sitä! :D

    Meillä on tänä vuonna Legon haalari, joka on pelittänyt hyvin. Ai kamala, en edes ajatellut mitään ominaisuuksia tai mitään muutakaan, kunhan yhtenä lauantaina hirveässä ostosruuhkassa repäisin mukaan suunnilleen ensimmäisen oikean kokoisen ja pikkumiehen mielestä kivavärisen haalarin. Mä olen maailman huonoin lastenvaateshoppailija! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. joo mäkään en ole mikään maailman paras näidn kaikkien ominaisuuksien tarkastelussa :D sen verran olen nyt käsittänyt, että noi vesipatsasarvot on tosi jees, kun sitten voi antaa fionnin lutrata lammikossa sydämensä kyllyydestä :D meillä ei ole sen seitsemää settiä vaan vanhoilla mennään (paitsi tämän ostin nyt eka kertaa upouutena) mun pahe on ne siistimmät takit, vaikkaa niitäkin hankin vain yhdet, niin kaupungille menoon on kiva olla joku coolimpi kuin kuoriasu :D

      h&m on muuten ruvennut käyttämään ulkovaatteissaan sellaista ympäristöystävällisempää kosteussulkukalvoa kuin noi goret/teflonit/yms. perfluoratut juitsut. Ostin Fionnille sieltä viimeviikolla sellaiset toppahanskat ja ne on tosi jees!

      Delete