16.2.13

YHDEN ÄIDIN LUOTTOKAMAT.


Sain herttaiselta RouvaS:ltä hänen ihanasta Kotikumpu-blogista (kiitoskiitoskiitos) jo aaaaaikoja sitten haasteen kertoa omista luottokamoistani äitiliininä ja ihan vain naikkosena. No haasteita on nyt tippunut vähän joka suunnasta ja ajattelin aloittaa niiden 'purkamisen' tästä näin :)


Niin ja ehdottomasti suosittelen Kotikummussa visiteeraamista. Aivan tajuttoman suloinen blogi, missä kauniita kuvia ja tunnelmia. Pahoittelen RouvaS etten useammin kommentoi, mutta tykkään todella paljon posteistasi!

Nyt asiaan eli ne luottokamat sitten.Ihan ensimmäisenä ennen yhtään mitään tuli vain ja ainostaan mieleen meidän kahdenistuttavat Phil&Teds Vibe-rattaat. Taatusti parhaimmat pennoset, mitä ollaan käytetty lastentarvikkeisiin. Meillähän oli rattaille suurimpana rajoitteena erittäin kapea vaunukellarin oviaukko, mistä vierekkäin istuttavat rattaat eivät olisi mahtuneet. Aluksi vierastin näitä P&T:n sisarusrattaita todella paljon ja enkä vähiten siksi, että pienempi oli alusta asti kasvot menosuuntaan. Toisaalta mikään muu vauhtoehto ei myöskään tuntunut paremmalta ja lopulta tilasimme Vibet Saksasta Mypram.de-kaupasta about puolitoista vuotta sitten. Ekan talven käytimme näitä siis pelkästään F:llä ja sittemmin molemmilla pojilla. J ei aluksi viihtynyt rattaissa juurikaan (mutta ei kyllä missään muuallakaan), mutta erityisesti hänen täytettyä 6kk vaunut ovat olleet lyömättömät. Vieläkin siis nukkuu vaunu-unet makuultaan ja F sisarusistuimessa päällä. Hyvin mahtuu :)


Toisena tulee sitten rattaille vastapainoksi mieleeni tärkeänä juttuna kantoreput ja -liina. Ostimme Manducan F:n ollessa aivan pieni, mutta se tuntui aluksi jotenkin hankalalta. Sitten sain kaverilta trikooliinan ja pikkuhiljaa tutustuimme kantamiseen ja hurahdimme sen helppouteen. Kantoreput on olleet erityisesti Liamin juttu. Mä olen tykännyt enemmän liinailusta, vaikka en mikään pro siinä olekkaan. Erityisesti kantovälineet ovat olleet meille arjen helpottajia. Fionnin kanssa pienempänä tuli helpommin käväistyä kaupassa/roskia viemässä/puistossa ja J tietysti alkuunsa miltei eli Manducassa, koska ei suostunut muualle nukahtamaan. Eroahdistuneita on kaapattu ruoanalaiton ajaksi selkäkyytiin, nuhaisia hyssytelty etupuolella ihan lähellä, daddy on tandemkantanut kaverit ulos äidin tarvitessa hetken itselleen, mummi Manducalla kuljettanut pienempää pitkin Lastenklinikan käytäviä isomman tarvitessa sekä äitiä ja daddya jne...


Joo ja eihän äidin luottojuttuja voisi olla ilman pyykinpesukonetta!?! Ja kahvinkeitintä :D


Seuraava tuikitärkeä homma on aamupala. Puuroa taikka hedelmiä ja jugurttia + mysliä. Mä olen sellainen ihminen, kuka ei kertakaikkisesti lähde käyntiin ennen aamiaista.


Luottokamoiksi voisin myös luokitella Madaran sävyttävän päivävoiteen (Hyvinvoinnin tavaratalosta vaikkapa // mainoslinkki) ja Couleur caramel-ripsivärin (omani ostan yleensä Nudgesta taikka Ekolosta).
Vaikka tykkäänkin meikata hiukan enemmänkin, nämä ovat sellaisia pieniä pelastajia, millä saa jo toooosi paljon aikaan tässä naamassa.Ja sitten vaatteet. Tai eniten vielä perus pitkähihaiset trikoopaidat, farkut ja huivit. Ne ovat sellaiset peruspilarit. Vaikka siis tykkään naisellisista mekoista ja koroista, saa noilla ihan perusjutuillakin jo vähän piristettyä ulkoasua. Tykkäänkin aika paljon ihan simppeleistä tavisvaatteista ja sitten niiden näön muuttamista erilaisin asustein. Huivit ovat olleet tänä vuonna erityisen tärkeitä, sillä imetyspaidat eivät ole koskaan olleet mun juttu ja huivi on kulkenut mukana myös ihan jo vauvan ruokkimissuojana.

Joo ja ponnarilenksut ja pinnit. Niitä pitää olla paljon, koska ne on aina hävyksissä :D

Pikkuautot. Pelastavat tilanteen kuin tilanteen meidän molempien poikien kanssa. Näitä on aina jossain käden ulottuvilla.

Ja tärkeimpänä siirappiosuutena ja parhaimpana luottokamana on tuo mieheni mun. Toista yhtä osallistuvaa ja auttavaista ihmistä saa kyllä hakea. No onhan se välillä ärsyttäväkin, mutta just sellai sopivasti ettei rupea liian täydelliseksi :D

***

Mä en nyt todella muista missä blogeissa tämä onkaan kiertänyt viimeaikoina, mutta pyytäisin teitä ketkä ette vielä tähän haasteeseen ole tarttuneet, nappaaman tämän tästä omaan blogiin ja vaikka vinkatkaa tämän postin kommenttiosioon, sillä näitä on hauska lukea :)

Vaikkakin täällä ollaan nyt hiukan taustalla niin yritän palailla tuoreilla jutuilla mitä pikimmiten!
Ihanaista viikonloppua sinne!

6 comments:

 1. Olipas kiva lukea tätä postausta! Meilläkin oli P&T:t aikoinaan ekan ja tokan vaunuina, tosin silloin ei Vibeja vielä ollutkaan, joten Sportit oli meillä :)

  Noista ekologisista meikeistä mun pitäisi ottaa myös enemmän selvää. Mä olen jotenkin sillä alueella vielä aika noviisi... Oletkohan tehnyt näistä jotain postausta mahdollisesti? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. mä olen aikanani aika syväluotaavasti kirjoittanut noista Madaran lempparituotteista tuonne suljetun blogin puolelle, jonka voisin tietysti uudelleenjulkaista, mutta voisin kyllä innostua tekemään luonnonkosmetiikasta ihan uudenkin jutun :) yritän kerätä itseni ja saada aikaiseksi :D

   Delete
 2. mahtava postaus!!!!! Kiitos Madaravinkistä sulle ja koukussa oon..

  ReplyDelete
 3. Tosi kiva postaus. Janna, miten itsella menee listat hyvin samoissa kuvioissa. Paitsi se kahvi, kun en sita juo.

  ReplyDelete
 4. Allekirjoitan erityisesti ripsivärin ja pikkuautot! :) Molempia löytyy aina käsilaukusta :)

  ReplyDelete
 5. Jos me asuttais sellaisessa paikassa, jossa käytettäs julkisia niin oisin hankkinut meillekin Vibet. Ne vaikuttaa todella käteviltä! Myt oonkin pohtinut millaiset rattaat otetaan kesällä Helsinkiin mukaan.

  Mun oli tarkoitus kokeilla liinailua molempien lasten kanssa, mutta jotenkin se jäi. Ehkäpä vielä joskus.

  Tää oli mielenkiintoinen postaus. Heti aloin päässäni miettimään omia luottotavaroita :)

  ReplyDelete