12.6.14

ILMOJA PIDELLYT...

VAI MITEN SITÄ YRITETÄÄNKÄÄN JUTUSTELUA AVATA PITKÄN POISSAOLON JÄLKEEN? Mä en oikein vielä ole keksinyt, mihin väliin päivästä voisin tätä bloggailua mahduttaa. Nytkin olisi varmaan sata asiaa, mitä voisin tehdä, mutta ajattelin pitkästyä aikaa sittenkin vain avata läppärin. Nettihän sitten vihdoin saatiin viime viikon lopulla, vaikka minusta ei olekkaan mitään kuulunut.

Tähän väliin nimittäin mahtuu yksi reissu anoppilaan (parin tunnin ajomatka), lasten serkun konfirmaatiojuhla, sieltä käsin täsmäreissu Dubliniin Ikeaan ja seuraavana päivänä ajo takisin kotio. Parin päivän sisään siis reippaasti yli 600km auton ratissa. Ja tätä iänikuista kodinhoitoa ja asioiden hoitamista on vain niin loputtomasti. Jospas tämä arki tästä alkaisi pikkuhiljaa rullata rutiinilla?

Sikäli meillä on vähän kummallista, että koska koulut täällä jatkuu vielä kesäkuun loppuun, missään ei oikein ole muita lapsia ja näinollen pojille ei kamalasti ole seuraa. Voitte vain kuvitella, että etenkin tuo 4-vuotias kaipailee omanikäistä kaveria päivittäin. Mutta mutta, syyskuussahan tämä tilanne menee aivan toisensuuntaiseksi, kun F:llä alkaa koulu! Tiistaina olin koulun infotilaisuudessa uusien ekaluokkalaiseten vanhemmille. Luokanopettaja vaikuttaa aivan ihanalta ihmiseltä, mutta F:n luokalle tulee 31 oppilasta! Näistä koulujutuista voisinkin yrittää kirjoittaa ihan oman postinsa, jos teitä kiinnostaa?
linna-fanina odottelen kovasti, että pääsisin käymään tuonne meidän lähi-linnaan :)
Nämä kuvat on isäni ottamia ja itseasiassa jo parin viikon takaa, kun kävimme auringonlaskun aikaan ajelulla. Maisemat täällä on aivan huikeat joka suunnassa. Sitä jaksaisin päivitellä loputtomasti. toivottavasti en koskaan totu niihin. 
 Ei minulla mitään super-ruusuisia kuvitelmia tästä alusta ollutkaan, mutta kyllä tämä rankkaa on ollut. Suomeen ei varsinaisesti ole ehtinyt olla ikävä, mutta uuden paikan opettelu, ihmisiin tutustuminen ja sensellainen on väsyttävää.
next stop: America
 Oukkidoukki, nyt täytyy mennä lounastamaan ennen kuin Liam lähtee taas töihin. See you soon, Sara xxx

19 comments:

 1. Ei varmasti ihan heti moisiin maisemiin!! Upeannäköistä!! Mulle lapsen aikainen koulunaloitus ja pitkä kouluviikko ovat olleet yksi puntarissa pakkaselle painanut asia kun olen miettinyt ulkomaille muuttoa. Mielenkiinnolla siis kuulen suomalaiseen opinahjoon tottuneen mielipiteen..minkälaista neljävuotiaille suunnattu "koulutus" on, onko heillä jo tavoitteita ja kuinka pitkät on päivät?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä kirjoittelen noista koulujutuista uudestaan, mutta se itse koulupäivä ei minua sinänsä huoleta. kaikki tekemiset kuulostivat vain tosi mukavilta. Se ryhmäkoko on oikeastaan ainut, mikä vähän mietityttää...

   Delete
 2. On kyllä ihanat maisemat!
  Ja mä ainakin mielelläni lukisin paikallisesta koulusta juttua. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koulujuttuja tulossa pian :) Nyt jo osaan itsekkin kertoa paremmin tutustumispäivän jälkeen :)

   Delete
 3. Vitsi kyllä noi maisemat on upeita! :) Mäkin lukisin mielellään koulujutuista, ensiajatuksena tuntuu hurjalta että tuo omakin siellä jos asuisi menisi jo kouluun. Mutta hyvin se taatusti menee, ja ainakin heti saa kavereita uudesta maasta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on vain niin kaunista :) Ja joo onneksi koulu on täällä kaikenkaikkiaan hiukan erilaista ja tietyllä tavalla rennompaa, mitä Suomessa. Ainakin tämän vuoden ekaluokkalaiset näyttivät olevan varsin iloista sakkia :)

   Delete
 4. Tääkin on ihan leuka levällään, wow, näyttää upealta!

  Ja Saranen, muista että me lukijat ei täällä karata mihinkään, vaikka otatkin päivän ja muutoksen kerrallaan. On ollut hengästyttävää edes ajatella, mitä se olisi, jos itse rykäisisi uuteen maahan! Varmasti kaikki vie aikansa - onhan se vähän niin kun muuttaa vaikka maan sisälläkin paikasta toiseen. Uudet maisemat, ihmiset ja systeemit - plus arki, lapset, pyykit ja tiskit ja... First things first, nauti ja fiilistele, elä ja ole - sitten kun arki on tasaisempaa, näet millaisella panoksella voit taas blogistella :) Yritän kai sanoa että älä ota Saraihana paineita vaikka me lukijat täällä ollaankin kieli pitkällä ja odotellaan kuvia ja juttuja - kerrot sitä mukaa kun jaksat :) Ja hei, onnea on Instagram :)

  Ja loppuun vielä, hih, mä en kestä että teillä on lähi-linna xD T: lähiöiden hunsvotti

  Aurinko ja kaikkea ihanaa sinne teille! ps. Suomessa ei mitään ihmeellistä, vettä sataa ja on kylmä ja mitä lähemmäs juhannusta mennään, sitä ankeammaksi kelitkin tuntuu käyvän, ihmiset on kankeita eikä maisemat on nekin samat vanhat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sä se vain osaat aina sanoa juuri oikeat sanat. kiitos tästä <3 <3

   Täälläkin tänään pilvistä eli eiköhän ne normit sadekelit ole pian täällä ja siellä rupeaa paistamaan :D

   Delete
 5. Meitä oli musaluokalla 32. Oltiin toki kolmasluokkalaisia ja siitä ylöspäin.
  Mielelläni lukisin myös koulujuttuja.

  On kyllä ihanat kotimaisemat, huoh.<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mullakin on sellainen muistikuva, että meitä oli ala-asteella yli 30 oppilasta luokalla. Kai se vain tuntuu hurjalta, kun F on tottunut vain ihan pieneen kerhoryhmään pari kertaa viikossa.

   Delete
 6. Hei odottakaa tuon linnan kanssa, että me tullaan! Mennään sitten porukalla :) Ja Mai tulee onneksi heinäkuussa leikkimään Fionnin kanssa, Minttu todennäköisesti kelvannee Jamesille tai ainakin hoitaa mielellään Elsiä.

  Upeat maisemat edelleen. Ja uskon, että on rankkaa, kun arki on useimmiten aika rankkaa ihan tutuissakin kuvioissa. Mutta päivä päivältä se varmasti helpottaa ja kannattaa tosiaan madaltaa rimaa vähän joka asiassa niin alas kuin vain suinkin kykenee. Likaiset lapset on söpöjä ja silleen :)

  Mä luen ihan mitä vain kuulumisia.

  Haleja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo loistavaa, mennään linnailemaan porukalla! Me odotetaan teitä jo niiiiin paljon!!

   Delete
 7. No heippa! En tiedä mitä kautta tänne löysin. Mutta hyvä, että löysin. Ihana blogi sulla ja voi kyllä on upeet maisemat.

  Terkkuja Englannin puolelta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa! Mä ihan superpikaisesti kävin vilkaisemassa jo sun blogia ja samoin toisinpäin. mehän asuttiin Laimin kanssa myös Brightonissa, mihin mun sydän jäi eli sun kuvat tuovat sinne Etelä-Englantiin aikamoisen ikävän!

   Delete
  2. Me ei kaukana Brightonista asutakkaan. Asutaan St- Leonards:ssa eli siinä Hastings:n kupeessa.
   Kiva jos vierailit jo "meillä". Aurinkoista loppuviikkoa. :)

   Delete
 8. Ihanalta näyttää! Tsemppiä kotiutumiseen. Mielelläni kuulisin sikäläisestä koulusta ja muutenkin siitä miten lapset ovat ottaneet muuton ulkomaille, etenkin F. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos tsempeistä ja juttua on tulossa pian!

   Delete
 9. Voi että, ihanaa kun löysin blogisi. Muistan sut Amoriineista, mentiin samoihin aikoihin naimisiin ja sitten luin yhtä blogiasi (bananas jotain) ja nyt löysin tämän :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heiii mä muistan myös sut! Kiva, kun löysit tänne ja tervetuloa :)

   Delete