30.12.13

TWO FOR ONE: VUODEN PÄÄTÖS.

HEI VAAN KAIKKI IHANAISET SIELÄ! Liam juuri lähti lasten kera kauppaan ja jätti minut yksin kotiin viettämään vähän omaa aikaa ja vihdoinkin siis saan kirjoitella tänne keskeneräisiä posteja. Oikeastaan tässä on nyt siis kaksi eri vuoden päätökseen sopivaa juttua samassa, sillä totesin ettei minulla ole yksinkertaisesti aikaa toteuttaa niitä omina juttuinaan :) Sori vaan jos on vähän sekava postitus.

Päätin siis tehdä ihan oman itsenikin kannalta tämän monissa blogeissa kierrelleen tämän vuoden tilinpäätös kyselyn. Sen voit tästä poimia vapaasti mukaasi omaan blogiisi. Mielenkiintoisia ja haastaviakin kysymyksiä, mitkä todella saivan pohtimaan vuotta 2013. 

Ja sitten oli tosiaan tarkoituksena tehdä kuvien muodossa koonti eri kuukausien tapahtumista, mutta ne kuvat nyt sitten olkoon tämän postin kuvituksena. Vuoden 2012 löydät täältä. (hassua mä olen silloinkin ollut alkuvuodesta raskaana)

Mutta sen kummempia selittelemättä - 2013, here's what happened:


tammikuussa nautittiin lumisista keleistä ja pakkailtiin putkiremppaa varten tavaroita bokseihin,
lopetin imetyksen haikein mielin

1. Mitä sellaista teit viimeksi kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?
Myin oman asunnon tai siis myimme oman asuntomme. Olemme vieläkin niin tyytyväisiä tuohon päätökseen, vaikka monet läheiset sitä silloin miettivätkin vähän hulluksi ratkaisuksi. Nopealla aikataululla totetutettu myyntiprosessi meni niin nappiin kuin voi mennäkkään: saimme ensinäytöstä ostotarjouksen toivomallamme hinnalla ja tähän päälle vielä löysimme lähistöltä vuokra-asunnon toivekohteestamme samaan syssyyn. 


2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutena vuotena tekemäsi lupaukset?
Tein kuin teinkin pieni lupauksia viime vuonna ja niistä posti löytyy tästä. Hyvillä mielin voi sanoa, että oikeastaan kaikki ovat toteutuneet tavalla taikka toisella. Toki tämä uusi vauva-aika nyt on pistänyt vähän hidastusta loppuvuodesta osaan noista asioista, kaiken kaikkiaan tunnen olevani onnistunut pitämään lupauksia itselleni. Onneksi ne olivat aika suurpiirteisen löyhiä ja taidan jatkaa uutena vuotena samalla linjalla :)

muutettiin minun vanhemmilleni 12 viikoksi ja samaan syssyyn tein positiivisen raskaustestin,
James sai ensimmäiset hassut Martti-ylähampaansa, leikittiin lumessa ja Fionn täytti 3-vuotta.
Minulla oli tosi huono olo.

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?
Elsi <3 Tutustuin myös muutamaan äitikaveriin vähän paremmin tämän vuoden aikana.


4. Menetitkö ketään läheistäsi?
En ketään kovin läheistä. Liamin sedän vaimo kuoli kesällä ja se tuntuu vieläkin jotenkin hurjalta ettei häntä enää ole. Viimeksi nähdessämme toukokuussa hän oli vielä todella hyvissä voimissa, mutta sairaus vei hänet mukanaan pienessä ajassa.

äitiliini heikko happi jatkui, mutta onneksi sentään sain voimaa mahtavasta auringonpaisteesta ja kevään lupauksesta.
vietimme Jamesin 1-v synttäreita ja juhlimme molempia poikia. ostin ensimmäiset äityshousut rv10 - ah!

5. Missä maissa vierailit?
Irlannissa Toukokuussa ja Ruotsissa Elokuussa.


6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et viimeksi kuluneen vuoden aikana saanut?
 Pienempää housukokoa?

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?
6.4 tein positiivisen raskaustestin Prisman vessassa ja 19.10 sen tulos syntyi meidän perheeseen.

aina vain oksetti, mutta onneksi ultrassa tuli mahtavia uutisia ja päätin yrittää nauttia vihoviimeisestä raskaudestani.
avattiin terassikausi, James oppi kävelemään, käytiin Sealifessa, päätettiin myydä koti ja stailattiin se myyntikuntoon hurjassa tahdissa niin, että kuukauden viimeisenä päivänä saatettiin pakata reput ja suunnata kohti Irlantia. Liamilla oli isäkuukausi.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?
Mä koen kasvaneeni ihmisenä tänä vuonna erityisen paljon. Olen parempi äiti ja vaimo ja rakastan itseäni enemmän kuin aikaisemmin.


9. Mikä oli suurin pettymyksesi?
En mielestäni ole kokenut mitään mullistavia pettymyksiä tänä vuotena. Siis ne asiat, mitkä ehkä aiheuttavat pettymystä, ovat luokkaa harmittaa etten ole vauvan masun takia voinut syödä nyt 10 viikkoon papuja ja siksi ruokavalio on kärsinyt ja olo on aika kurja nyt. Ja vähän harmittaa myös, etten synnyttäessä mennytkään altaaseen, mihin olisin todennäköisesti saanut myös synnyttää ja en ikinä tule saamaan sitä kokemusta. Toisaalta tuo on vain tosi pieni harmitus, sillä en voi koskaan tietää olisiko se siltikään onnistunut. Aika positiivinen vuosi itseasiassa siis kaikenkaikkiaan!


10. Sairastitko tai loukkaannuitko?
Muutaman pienemmän flunssan olen nyt loppuvuodesta saanut, kiitos tuon heikentyneen ruokavalion ja loukkantumispuolella ei varsinaisena loukkaantumisena on vieläkin kristallin kirkkaana mielessä loppuraskauden ahdistavat liitoskivut. Luoja kiitos ne hävisivät synnytyksen myötä.

mahtavat kolme viikkoa Irlannissa, mitkä kruunasi pieni pyärhdyn Dublinissa. niistä kuvista piti jo silloin tehdä posti, hups. irlannissa saimme tiedon asunnon ostotarjouksesta, minkä hyväksyimme.
kotiin palatessamme uusi asunto löytyi kivenheiton päästä ja taas pakattiin. onneksi ehdittiin myös puistossa leikkiä :)

11. Mikä oli paras ostoksesi?
Bugaboo Donkey-rattaat.


12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?
Erään läheisen ihmisen, kuka kerta toisensa jälkeen purkaa minuun pahaa oloansa. Kiusallista minun lisäkseni myös muille läheisille. Vihdoinkin kevätpuolella päätin, että minun ei tarvitse väkisin yrittää parantaa suhdettamme ja pitää tästä ihmisestä, kun hänen suurin päämääränsä lienee piikitellä minua kaikin tavoin. Toki haluan säilyttää puhevälit, mutta enää en alennu myötäilemään häntä ystävyyden toivossa. Kateus on kaikista rumin tunne.

Kesäkuussa saimme tietää masutyypin olevan pikkusisko, nautimme Liamin ekasta kesälomapätkästä, kävimme Suomenlinnassa ja Linnanmäellä ja iki-ihanilla treffeillä. Juhlimme sekä minun että Liamin synttäreitä.

13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
 Meillä on aina ollut Liamin kanssa yhteiset rahat ja yhdessä siis käytimme suurimman osan rahoista asumiskustannuksiin ja ruokaan. Eikös näin ole kaikilla?! Siis nuo kulutuksen kohteet. Ruoka varsinkin on aivan järkyttävän kallista tässä maassa.

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?
Tätä piti vähän miettiä. Olen kokenut sellaisia innostumisen hetkiä pitkin vuotta. Suurin innostuneisuus on kenties ollut ruokavalion saralla ja niillä oivalluksilla, mitä koin RaDi-dieetin aikaansaamana. Palan innosta päästä jatkamaan sitä samaa hyvää tietä ja nyt onkin tarkoitus kokeilla taas miten Elsin masu kestää minun syömisiäni.


15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

Amy Macdonaldin 'This is the life'. Jotkut teistä onkin ehkä katsoneet aikanaan Kalastajan Vaimon linkkaamaan Norjalaisen sähkömainoksen, missä kyseinen biisi soi. Itseani tuo video kosketti jotenkin hurjasti ja erityisesti se kohta, missä perheen lapsukaiset kylpevät yhdessä. Jo nähdessäni kolmisen vuotta sitten tämän videon ajattelin tuon olevan suuri haaveeni. Ja nyt kun meillä nämä kolme lasta ovat, tuntuu että olen saavuttanut sen. Olen kuunnellut tätä biisiä kotona repatilla vaikka kuinka ja aina pyrkivät kyyneleet silmiin, miten kiitollinen voinkaan olla <3

16. Viime kauteen verrattuna, oletko:
i. onnellisempi vai onnettomampi: Onnellisempi, mutta ei sillä, että vuosi sitten olisin kovin onnetonkaan ollut :)

ii. laihempi vai lihavampi: Aikalailla samassa mennään. Valitettavasti. Minulle on käynyt klassisesti samalla tavalla, kuin poikienkin kanssa: ensin raskauskilot humahtavat pois kaikkineen ja sitten tulee yksi lisäkilo ja samassa nyt jumitetaan jo toista kuukautta. Imetys ei kohdallani koskaan ole ollut mikään pikalaihduttaja.
iii. Rikkaampi vai köyhempi: Sanoisin tämänkin olevan samoissa.

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Harrastanut liikuntaa. 
Heinäkuussa pyöräilimme paljon ja söimme hurjasti herneitä. Minä ja lapset kävimme melkein jokapäivä puistossa.
Massu kasvoi kasvamistaan ja haveilin syksystä jo keskellä kuukautta (?!). Mintun Beautiful body-haaste ihastutti ja jännitti, mutta sai niin paljon hyvää aikaan. Ainakin minun pääkopassani :)

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Turha kännykällä netissä surffaus...

(siinä sitten ovatkin hyvät elämänohjeet tälle vuodelle!!!)

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?
Joulua ensin vanhempieni luona aattona ja sitten omalla perheellä joulupäivän ja tapanin.
Juhannusta en edes muista! Kotosalla senkin ja tuskin juhlistimme sen kummemmin.
Elokuusta muistan erityisesti mahtavan ruoanlaittoinspiksen. Niin hyvää kesäruokaa joka päivä!
Liamin toisella kesälomajaksolla reissasimme Tukholmaan ja teimme muitakin mukavia juttuja tässä kodin lähellä. 

20. Rakastuitko kauden aikana?
Kyllä :) pikku-Elsiin. Olen myös vieläkin rakastunut tuohon omaan mieheeni ja poikiin tietysti.


21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?
En varsiniasesti ikinä katso telkkaria, mutta yksi ohjema on mitä olen toisinaan seurannut: Geordie Shore :D :D


22. Vihaatko mitään tai ketään jota et vihannut tähän aikaan viime vuonna?
Viha on niin kovin vahva sana, etten sitä juurikaan käytä. Tosin muuttopakkaamista voin sanoa vihaavani, mutta sitä vihasin jo viimevuonnakin ;D
syyskuussa alkoi taas kerho ja arki, minulla oli pienet babyshowerit ja päässä pyöri vain valmistautuminen uuteen perheenjäseneen. yritimme viettää mahdollisimman paljon laatuaikaa poikien kanssa ennen vauvan syntymistä.

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Eräs syömishäiriötä käsittelev'ä self help-kirja. Sain siitä paljon ajattelemisen aihetta ja meinaan lukea saman kirja uudestaan ihan lähipäivinä. Ei mikään suuri kirjallisuusteos siis, mutta minulle tärkeä.

24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Spotify :D Olen varmaan maailman viimeinen, kuka tajusi sen tuossa pari viikkoa sitten vasta ladata. Sieltä löytyi kuunteluun heti joitakin menneiden aikojen suosikkibiisejä.

25. Mitä halusit ja sait?
Toivoin kolmatta lasta ja sen myös sain. Olen niin onnekas <3


26. Mitä halusit, mutta et saanut?

No sen pari kokoa pienemmän housukoon...

27. Mikä oli vuoden paras elokuva?
 Cars 2. Pojat rakastaa sitä, mikä tietysti tekee minutkin onnelliseksi. Osataan koko leffa kaikki ulkoa ja pojat lauleskelee autoleikkien lomassa 'tidi tii tidi tii tidididi di di diii'.

28. Mitä teit syntymäpäivänäsi, ja paljonko täytit?

 Täytin 29-vuotta ja oli aika peruspäivä, sillä Liamkin oli töissä. Muistaakseni pojat olivat ainakin huonolla tuulella, koska muistelisin tiuskineeni 'voisitte nyt koettaa käyttäytyä, kun on kerta minun syntymäpäivä' Hihi, tooodella aikuismaista...
Ensi vuonna sitten vuorossa the big 3-0.
29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selkeästi paremman ja onnellisemman?

Sokerittomuuden jatkuminen ihan loppuvoteen asti. Eli kyllä - asian suhteen tuli pieni fail nyt viimeisen parin viikon aikana ja olo on sen mukainen. Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa, mutta onwards and upwards - kyllä tämä tästä.
tämän lokakuun kaunis ruska muistuu mieleen varmasti aina ja ne viimeiset viikot, kun vauvaa jo odoteltiin toden teolla. massu oli valtava ja ihana. ja sitten sinä yhtenä launatai-yönä synnytys käynnistyi ja syntyi Elsi.
loppukuukausi meni pienokaista ihastellen hormoonikuplassa.

30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?

No keväästä alkanut äitysvaatejakso, joka on huipentunut verkkari-maitotahrapaitalookiin eivät varsinaisesti ole, sitä itseäni miellyttävintä tyyliä. Määrittelisin siis kuluneen kauden tyylin ei mnun tyylisekseni.

31. Mikä piti sinut järjissäsi?

Liam.

32. Ketä julkkista himoitsit eniten?
 hihii, himoitsin? No en kyllä ketään himoinnut, kun on tuo vallan hyvin himoihin riittävä edellämainittu.

33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikautti sinua eniten?

Suomen hallituksen linjaukset ja erityisesti kodinhoidontukiin/vanhempainvapauksiin liittyvät asiat suututtivat, mutta eniten liikuttivat Irlannin talouteen liittyvät hiukan positiivisemmat uutiset, mitkä toki meille ovat tuiki tärkeitä. Seurailemme Irlannin uutisia miltei päivittäin.
marraskuussa Liam oli vielä hetkosen isyyslomalla ja piti vetovastuun kodista ja pojista ja minä istuin ja imetin sohvalla. aloitin varovaisen joulufiilistelyn ja ihmettelin vauvaa.

34. Ketä kaipasit?

Liamin vanhempia ja pikkusiskoa, ketkä ovat minulle aivan uskomattoman tärkeitä. Vaikka facebookissa avauduinkin, kuinka maanisesti siivosin ennen anopin tuloa, se ei silti tarkoitta etteikö meillä olisi todella hyvä suhde (minulla onkin sitten se "kakkosanoppi", lehen tuossa ylläkin viittasin...). Pikkusisko on yksi parhaimmista ystävistäni ja häntä kaipasin kaikista eniten, sillä tänä vuonna kävimme Irlannissa vain kerran Toukokuussa ja nyt he sitten olivat meillä kylässä pitkän viikonlopun.

35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?
Elsi-Mai. 

Onko tämä nyt jo vähän ennalta-arvattavaa :D

36. Mikä tai kuka yllätti sinut viime vuonna?
Asunnon myynnin helppous kohdallamme yllätti iloisesti. Ja Liam yllätti minut monta kertaa vuoden mittaan sellaisilla pienillä rakkaudenosoituksilla. Vaikkapa jättämällä minulle aamuespressostansa puolet jääkaappiin niin, että voisin tehdä iltapäivällä jäälaten itselleni. Niin pientä, mutta niin ilostuttavaa.

Ja Elsi-vauva on yllättänyt minun koliikittomuudellansa ja yleisellä helppoudellansa. Ja yllätävää on ollut myös tämä oma hyvä mieli ja jaksaminen. Todennäköisesti täydin kurssissa tuon vauvan 24/7 itkemättömyyden kanssa. 

Niin ja Elsi nukkui pari yötä sitten 8h yöllä putkeen ilman yhtäkään imetystä?!?
yritin handlata arjen yksin kolmen lapsen kanssa, mutta onneksi vanhempani olivat taas tukena ja turvana ja auttelivat Liamin työvuorojen aikana, alkukuukausi oli aika raskasta ja hyvä kun kerkesin edes joulukorttikuvat ottaa :D tässä se epäonnistunein yksilö... Puolessa kuussa saimme odotettuja vieraita Irlannista ja se tuntui ihan minijoululta.
Itse jouluna olimme sitten koko perhe kipeinä ja kuumeessa ja nämä vuoden viimeiset päivät ovat menneet samoissa merkeissä. Itselläni on vielä kaiken kruunaamassa tiehyetukos, minkä toivon rauhoittuvan, sillä rintatulehdus on jotain niin kamalaa.

37. Mitkä viisi asiaa asetat tavoitteiksesi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia, vaan henkilökohtaisia tavoitteita.

Näistä olin miettinyt ihan omaakin postia, mutta tulkoot nyt tähän samaan, sillä tämä kirjoittelutahti on nyt niin köykäistä.

- toivon pystyväni jatkaa raskausaikana hyväksi havaittua sokeritonta ja hiilihydraattirajotteista ruokavaliota

- toivon, että oppisin liikkumaan säännöllisesti

- näiden myötä toivoisin, että painoni tippuisi sinne terveellisen bmi:n keskivaiheille, mikä minun kohdallani tarkoittaa n. 15 kiloa.

- toivon, että pystyn hiukan nyt hillitsemään heräteostoksia ja pistämään jokaisen pennin säästöön tulevaa muuttoa varten

- toivon osaavani jakaa ajan vieläkin tehokkaammin lasten kanssa olon, kotitöiden ja oman ajan suhteen. tällä hetkellä toki lapset jyräävät muiden edelle, mutta voin paljon paremmin, kun saan kotityöt tehtyä ja silloin oma aikakin tuntuu niin paljon paremmalta ja senkin käyttää paremmin.

***
Noiden tavoitteiden lisäksi toivon saavani aikaa aina sellaiset kuukaudenaloituspostit, missä on vähän to do-listaa itselleni. Sellaisia pieniä välitavoitteita. 

Kauhean hyvä fiilis tuli kyllä, kun tätä teki ja takana on kyllä varsin kiireinen ja vaiherikas vuosi.
Ensi vuosi taitaa kyllä vasta hurja ollakkin, jos ja kun Irlantiin muutto toteutuu.

Toivottavasti te sielä pysytte minun mukanani ja toivon hartaasti, että pystyn tätä harrastusta viemään eteenpäin, vaikka edes vähän paremmilla kuvilla. Tänä vuonna, kesää lukuunottamatta, kamera on pysynyt harmittavan paljon kassissa ja joinain kuukausina tuntui etten noita kuutta kuvaa enempää ole suorastaan edes kuvaillut! 

Olen tosi innoissani vuodesta 2014 ja toivotan nyt teillekkin hyvää uutta vuotta! Sara xxx

22 comments:

 1. Tosi kivoja muistelmia, hyvää loppu vuotta koko perheellenne. Blogiasi on ilo lukea, kun olet niin tervehenkisen oloinen äiti :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos ja kiitos samoin :) todella piristävä kommentti :)

   Delete
 2. Ihana vuosipläjäys! Mä täällä sairauden uuvuttamana itkeskelin kun luin sun ihanasta miehestä, Geordie Shoresta (haha) ja siitä miten teillä nautitaan elämästä ihan joka päivä. Upeaa ja ihanaa :'-)

  Kaikkea ihanaa teidän uuteen vuoteen 2014 <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. No pläjäys indeed :) ja tuo Geordie shore on vain niin riemastuttavan hupaisa hihi :)

   Ihanaa ja innostavaa uutta vuotta myös sinulle!

   Delete
 3. Ihana postaus! Ja kolminkertainen hatunheitto ilmaan sun miehelle kun lähti kolmen lapsen kanssa kauppaan! Ihan hirveä ryysispäivä ainakin Sellossa, pinna meinasi palaa vaikka matkassa oli kaksi aikuista ja kaksi lasta...

  -Mari

  ReplyDelete
  Replies
  1. hihi, juu oli aikamoinen teko häneltä. Meni onneksi hyvin, kun vauva oli manducassa ja pojat rattaissa :)

   Delete
 4. Ihana postaus, ihania kuvia, niin kaunis äiti ja ai vitsi noi lapsetkin. <3

  ReplyDelete
 5. Ihana kirjoitus! Onnellista alkavaa vuotta teidän perheelle! Olette suloisia <3
  //Bianca**

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Bianca ja samoin sinulle!

   Delete
 6. Olipa mukava katsaus sun vuoteen! Loistavaa vuotta 2014 teidän supersöpölle perheelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja mahtavaa uutta vuotta teillekkin! Tulee varmasti olemaan ikimuistoinen teidänkin perheessä :)

   Delete
 7. Aivan ihania kuvia teidän perheen vuodesta, niitä oli todella kiva katsella. Myöskin teksti oli kiinnostavaa ja mukavaa luettavaa, niinkuin aina. :)
  Teillä on kyllä ollut mukava ja tapahtumarikas vuosi ja ensi vuosikin kuullostaa myöskin mukavalta. :)

  Oikein Ihanaa Vuotta 2014 teidän perheelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tätä oli tosi kiva tehdäkkin eli kiva, jos oli mukava tätä lukeakkin :) Uskomattoman vaiherikas vuosi edessä ja luultavasti toinen samanmoinen edessä :)

   Hauskaa uutta vuotta sinulle myös!

   Delete
 8. Tällaiset kooste postaukset ovat todella ihania, kun saa muistuteltua itselleen vuoden tapahtumista. Ja on näitä muidenkin todella mukva lukea.

  Jokaisesta sanasta ja kuvasta välittyy sinun aitous. Olet upea ihminen ♥

  Onnellista uutta vuotta 2014 ja kaikkea hyvää teidän perheelle ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos muru, ihanasti kirjoitettu ja hauskaa uutta vuotta myös teille <3

   Delete
 9. Ihana postaus! Hyvä vuosi, olkoon seuraava vielä mahtavampi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä toivon niin! Tänä vuonna toivottavasti meille tapahtuu hienoja juttuja :)

   Delete
 10. Kiva oli lukea :)
  Oon varmaan ennenkin sanonut, että tämä on niitä harvoja blogeja joita olen seurannut kauan, enkä ole vieläkään kyllästynyt ;) En jaksa lukea blogeja jotkq on pelkkää "ostin sitä ja tätä, sain sitä ja tätä" ilman mitään syvempää sisältöä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä tiedän mitä sä tarkoitat! Sellaiset ostosblogit rupeavat pidemmän päälle kyllästyttämään - puhumattakaan nellykollaseista :D

   Mutta siis iso kiitos. Tuo on ihan mieletön kohtelijaisuus ja ihana, että pysyt mukana <3

   Delete
 11. Aivan ihana postaus ja ihana positiivisuus :) Olen itsekin joskus ollut pitkään sokerittomalla ja mahdollisimman vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, itseasiassa silloin ennen kuin aloin odottamaan kolmatta lastamme, joka on nyt jo puolotioista vuotta. Olen yrittänyt ottaa itseäni niskasta kiinni ruokvalion suhteen ties kuin monta kertaa, mutta arjen kiireessä sortunut aina sokereiden perään. Jotenkin sain tästä kirjoituksesta hurjasti ja tsemppiä ja todella toivon, että saisin nyt pysyttyä oikeilla raitella ruokavlion suhteen. Olo on meinaan ollut silloin joskus ennen aivan erilainen, niin energinen ja hyvinvoiva :)

  Ihanaa alkanutta vuotta teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis mulle se mahtava olo on kyllä sellainen motivaatio, että toivon sen pitävän päätöksen tällä kertaa. Yllättävän nopeasti varsinkin tässä vauvan ensikuukausina sitä rupesi hakemaan lohtua sokerista tai edes siitä leivästä.

   Lisäksi minulla tietysti motivoi valtavasti elämänmuutosta suurentunut riski sairastua siihen 2. tyypin diabeetekseen.

   Mut juu tsemppiä sinulle myös ja kyllä me pystytään tähän eikös juu :) oikein hauskaa uutta vuotta

   Delete