8.12.13

TÄMÄ VIIKKO.

Tämä viikko on hurahtanut hurjaa vauhtia! En edes tahdo muistaa mitä tapahtui. Kova toive oli postitella blogiin kaikkia juttusia, mutta oh well, aikaa ei ole suuremmin ollut mihinkään ylimääräisiin huveihin :) tämä on just nyt niin tätä :) juttelin miehellekkin, että mun tekisi ihan hirmuisesti mieli kutoa, mutta todellisuudessa, jos sellainen rako tulisi, että olisi 'luppoaikaa' niin aivan varmasti löytyisi pyykkiä viikattavaksi taikka jotakin siivottavaksi jne.

Kyllä silti välillä - edes kerran viikossa - on pakko priorisoida nämä omat tarpeet ja pään nollaaminen ja nytkin vauva nuokkuu tässä syöden ja minä yhdellä sormella naputtelen paddyn näytölle tätä tekstiä. multitaskin I say :D

Maantaina en muista tapahtuneen mitään mullistavaa paitsi että laitoimme illalla joulukuusen pystyyn! Voi miten riemastuttavaa se oli! Koristeita emme tänäkään vuonna laittaneet kuin ihan pari yläoksille, sillä ne harvat pallot on jo nyt käyty repimässä ties mihinkä. Ehkä vielä jonakin vuonna saan kauniin ja runsaan joulukuusen...

Tiistaina olikin varsin kiirus päivä. Pyrähdin kaupungille Elsi kantoliinassa ostamaan H&M homesta yhden jouluisen sohvatyynyliinan (mulla oli näitä ennestään jo kaksi) ja sitten pikapikaa neuvolaan meidän molempien jälkitarkastuksiin. Elsi oli venähtänyt taas aivan järkyttävästi pituutta ja 6viikkoa 3päivää vanhana oli siis jo huimat 61cm (syntyessä 52cm) ja painoakin oli tasa5kg (syntyessä 3,595g). Tyttö on siis vielä veöjiään pidempi ja hoikempi. +3 käyrällä pituuden puolesta nyt kasvava neito! Mutta tämänmoisiahan nämä minun vauvat ovat olleetkin, ensin venytään pituussuunnassa ja sitten parikolmekuisena vasta leveyssuunnassa. Ensimmäistä kertaa muten neuvolassa ei tullut sanaakaan maltillisesta painonnoususta ja tarpeesta 'imettää lisää joka välissä' (mitäs muutakaan mä kaiket päivät yleensäkkin teen..), kuten poikien kohdalla vaikka pituus ja painokäyrät kulkevat ihan samaa rataa...

Äidinkin jälkitarkastuksessa kaikki oli ok, mutta näitä raskaudenjälkeisiä fiiliksiä mulla olisi siis tarkoitus purkaa omassa tekstissään toinen kerta. 

Tiistai iltapäivällä sitten kipaisinkin kaverille tähän lähelle hiustenleikkuuseen. Lapset ja daddy jäivät eka kertaa keskenänsä. Ihmeellistä kyllä olin tosi rentoutunut ja en laisinkaan hermostunut tästä asiasta. Toki siis Liam pärjää lasten kanssa, mutta mielessä oli mitä jos Elsille tulee nälkä ja hän ei huoli pulloa? Huoli turha, E vetäisi yli 100milliä pullosta, kuin vanha tekijä. Ehkä mä nyt uskallan varta hammaslääkäriajankin :D

No sitten nämä hiukset. Instagramissa seurailijat jo tietävätkin, että pituutta lähti aikalailla. Ihan tarkoituksella, sillä olin vain niin totaalisen kyllästynyt näihin keltaisiin huonokuntoisiin latvoihin. Nyt on miltei koko päässä oma väri, mutta täytyy kyllä tunnustaa, että näin lyhyt tuntuu aika omituiselta. En osaa oikein edes tätä vielä laittaa. Noh, onneksi hiukset kasvaa ja seuraavaksi keskitän ajatukseni hiusten pitkäksi kasvattamiseen. 

Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina sain hurjasti apua vanhemmiltani poikien hoidossa, kerhoon viemisessä ja hakemisessa, ulkoiluissa jne. Olen niin tuhottoman kiitollinen heidän auttavaisuudestaan juuri nyt ja en oikeasti tiedä miten olisin selvinnyt nämä ensimmäisen viikot vauvan ja isompien kanssa ilman heitä. Kiitos äiti ja isä <3

Perjantaina eli itsenäisyyspäivänä emme oikeastaan tehneet yhtään mitään kummallista, sillä Liamkin oli töissä. "Linnan juhlia" seurasin vähän sivusilmällä, mutta en oikein innostunut tästä uudesta pukukoodista. Vei mielestäni aika paljon hohtoa pois illan juhlavuudesta.

Eilen lauantaina pojat menivät puoliltapäivin mummille ja paapalle kylään leipomaan pipareita ja me Liamin kanssa suunnattin vauva kera treffeille keskustaan. Tosin meidän treffien third wheel teki reissusta kenties hiukan stressaavan, sillä ei säpsähteli jatkuvasti rattaissa hereille. Raukka baby on kärsinyt nyt vatsanpuruista enemmänkin kiitos tiistaisen rota-rokotteen. No saatiin me silti syötyä lounasta Stockalla vuorotellen vauvaa pidellen ja sitten vielä jonotin sen vartin Starbucksissa meille take away kahveja Liamin lykkiessä ulkona rattaita ja minun naureskellessa jokatoisen kahvilan asiakkaan ottaessa kännykkäkuvia kaffikupeistaan Instagrammiin. Minkä ihmeen takia he eivät avanneet heti toista kahvilaa tähän keskustaan? Tuo uusi Starbucks on kyllä aika kivalla paikalla, kuten heidän kahvilat yleensäkkin, ydinkeskustassa ja hyvät isot ikkunat. Täydellinen paikka kyylätä ohikulkijoita ;)

Meillä onkin taas ihana spesiaali viikonloppu, kun Liam on vapaalla ja siksipä tänään olemmekin verkkaisesti suorittaneet aamutoimia ja nyt pojat on ulkona ja vauvakin ehkä nukkuu niin, että voisin tästä nousta tekemään lounaskeiton loppuun. Fionn ja Jamesin kirjoittivat juuri joulupukille daddyn kanssa ja kirjeet laitettiin joulukuusen oksille odottelemaan tonttuja. Fionn toivoo junia ja James autoja :) 

Tutkailin muuten tässä juuri vähän noita orastavia alennusmyyntejä ensi vuoden sisävaatteiden osalta lapsille. Osaakohan kukaan sielä sanoa missä vaiheessa mahtaa alkaa Pomp de luxin -50% alet? Uskaltaisikon noiden ostosten kanssa odotella sinne asti... Olen ollut niihin Fionnille ostamiini vaatteisiin niin tyytyväinen, että mielelläni olisin jemmannut seuraavaa kokoa ensi vuodeksikin.

Kovasti toivoisin, että tänne eteläänkin sataisi edes vähän enemmän lunta, vaikka on meillä ollut nyt aika jouluinen olo koko viikon. Jokaiseen applen aparaattiin on ladattu Irlannin jouluradio ja se soi kotosalla melkein non-stop. Me kuuntelemme aika usein muutenkin Irlantilaista radiota netistä ja se tuntuu jo nyt jotenkin kotoisalta. Kovasti viikon mittaan on taas ajatukset suuntautuneet tulevaan muuttoon ja käytännön järjestelyihin. Sormet ristissä nyt vain, että jossain välissä tammikuusta eteenpäin se juuri sopiva työ löytyisi Liamille vaikkakin todellinen muutto kaikkineen tavaroiden karsimisineen tuntuu just nyt aivan järkyttävän kamalalta ajatukselta. 

Ensi viikonlopuksi meille tulee vieraita Irlannista ja he todennäköisesti ottavat matkalaukullisen meidän tavaroita takisin viemiseksi eli pikkuhiljaa alkavat nämä pyörät pyöriä :)

Mutta nyt se keitto ja toivottavasti myöhemmin saan julkaistua tämän tekstin! Iloista sunnuntaita ja kuullaan taas, Sara xxx


No comments:

Post a Comment