26.12.13

JOULU.

A favourite for all ages <3
Tapania vain itse kullekkin! Minähän tunnetusti aina päätän joulun kertalaakista tähän Tapsaan ja viimeistään huomenna sitten puhaltavat jo uuden vuoden tuulet. Joten nopskasti nyt vielä ennen sitä kirjoittelen pienen joulupostin tämän joulun tiimoilta.

Aaton vietimme perinteiseen tapaan vanhempieni luona ja mukana oli myös siskoni perheineen. James, Fionn ja serkkutyttö toki olivat täpinöissään, mutta valitettavasti koko meidän porukka oli myös enemmän tai vähemmän flunssainen. Koko päivä tuntui erityisesti Fionnille olevan vähän liian pitkä, vaikka vanhan perinteen mukaan tapahtuneet joulaaton traditiot olivatkin mukautettu lasten rytmiin.
Illalla kotiin tullessamme juttelimme Liamin kanssa, että yksi 'kunnon joulupäivä' on kyllä enemmän kuin tarpeeksi. Meilähän on siis tapana ollut viettää joulupäivänä Irlantilaisittain joulua. Pukin lahjat odottavat aamulla kuusen alla ja syödään iltapäivästä vähän sitten enemmän heidän tyylisensä jouluateria.

Aattoiltana siis tulimme aikalailla siihen tulokseen, että lasten kanssa on oikeastaan helpompi ja kivempi viettää joulua kotona. Ensi jouluna, siis olessamme todenäköisesti Irlannissa, haluamme järjestää joulun ihan omassa kodissamme meidän perheelle. Tietysti isovanhemmat ovat tervetulleita, mutta nyt tuntuu siltä, että olemme valmiita aloittamaan ihan omat jouluperinteet.
On samalla jännittävää, että vähän haastavaakin miettiä miten yhdistelemme kummankin puolita jouluperinteitä meidän perheelle. Miten ja mihin aikaan lahjat annetaan, mitäs syödään ja mihin aikaan jne.
Itse yllättävää kyllä tykästyin lahjojen avaamiseen heti aamusta ja poikien innostus, kun Santa oli käynyt yön aikana oli aivan hurmaavaa! Tällä tavalla myös tämä suurin täpinöitä aiheuttava innostus olisi heti aamusta ohi ja ehkäpä joulupöydässäkin jaksettaisiin istua paremmin :)

Ruoka meillä joulupäivänä noudattelikin aika kivasti sitä linjaa, mitä luulen sen tulevaisuudessakin olevan. Prawn cocktail, roast potatoes, carrot and parsnip puree, roast beef and gravy olivat Liamin lemppareita, mutta jatkossa varmaankin liha olisi joulukinkkua ja kenties sitten pöydästä löytyisi myös suomalaisia joululaatikoita ja rosollia. Samaa mieltä olimme siitä, että jouluruoan täytyy sillä tavalla olla ainutlaatuista, että sitä syödään vain jouluna ja siksi se tuntuu spesiaalilta. 

Omien traditioiden luominen on tärkeää ja haluamme rakentaa meidän perheelle meidän näköisen joulun. Tänä joulupäivänä olimme siis kaikki kipeinä ja kuumeessa ja siksikin päätimme vain hyyyvin rennosti antaa joulupäivän mennä niinkuin se menee, mutta muuten kyllä tykään jos joulusta löytyy myös jonkinmoista luksuksen tuntua.

Omasta kodistani siis ehdottomasti otan mukaan jatkossa tuon juhlavamman kattauksen ja pukeutumisen ykkösiin, vaikka nyt koko perhe nauttikin illallisenkin pyjamat ja villasukat päällä.

Tärkeintä on silti rento yhdessäolo, suklaa, lasillinen skumppaa, joululaulut, hyvä mieli :)
Vaikka pukki toikin lapsille aamusta lelulahjat (Fionnille Brion junaratasetin ja Jamesille autoja), olin tosi onnellinen, ettei aattonaakann tullut tavaraähkyä. Muutama kiva kirja, dvd, pyjamat, taskulamppu (mikä mahtava lahja melkein 4-veelle!), lapaset ja Fionnille vielä tarpeeseen vk-takki tulevaksi vuodeksi.

Jatkossa lapset tulevat varmasti saamaan samalla kaavalla - want, need, wear, read - maltillisen määrän siten sellaisia erityisen toivottuja juttuja. Pidän itsekkin enemmän muutamasta luksuslahjasta ja erityisesti siis tuon oman miehen ostamana. Nyt hän yllätti minut täysin pehmoisten pyjamahousujen lisäksi superkauniilla helmikorvakoru-parilla <3 Itse lahjoin takaisinpäin ihanalla merinovillaneulepaidalla (tulevia työhaastatteluja silmälläpitäen ;)) ja eritysen mieluisalla yllätyksellä, the Specials nimisen bändin vinyylilevyllä (mahtava ylläri :)).

Tapaninpäivänä tai Irlantilaisittain on st.Stephen's day olisi hauska tehdä pitkä kävelylenkki perheen kanssa ja jatkaa rentoa yhdessäoloa. Ja kaikista eniten toivon ettei tulevina jouluna olla kipeänä!

Toivottavasti teillä on ollut oikein tunnelmallinen joulunaika kaikilla ja nyt katse kohti uuteen vuoteen! Miten jännittäviä juttuja meillä saattaakaan olla tiedossa!?! Sara xxx

14 comments:

 1. Specialsit on kyllä ihan mahtava bändi! Meillä oli jännä joulu nyt kun päästiin ihan ekaa kertaa tekemään se todella ihan oman näköinen joulu. Pidettiin aika lailla kuitenkin kiinni englantilaisista jouluperinteistä kiinni, mutta hieman suomalaisella vivahteella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu mäkin olen tuohon bändiin tykästynyt ja kuuntelen sitä mielelläni.

   Teidänkin joulu kuulosti tosi ihanalta. kävin kyllä lukemassa, mutta en saanut kännykällä jätettyä kommenttia.

   Delete
 2. Meidänkin joulu loppuu tähän. Kuusenkoristeet taitaa lähteä varastoon myös asap, kuusi ehkä saa vielä hetken armonaikaa vaikka takkahuoneessa, mutta olohuoneesta pois.

  Myös meillä on tässä kova omien joulutraditioiden muodostaminen kesken. Sukujoulusta poiketen ensimmäinen joulu keskenämme olikin suuri menestys, ja ehkä meidän perheen traditioon voisi kuulua tosiaan vain meidän perhe. Oli ihanan rauhallista ja kiireetöntä.

  Ja vitsit, teillä etenkin uusi vuosi taitaa olla ihan erityisen jännä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuusi odottaa boksissa muiden hilujen kanssa ensi vuotta ja kyllä täällä tuntuukin nyt niin ihanan ilmavalta ja avaralta! ja joulu oman perheen kanssa oli meilläkin menestys :)

   Delete
 3. Me käytiin tänään kävelyllä :)
  Jouluperinteet ovat täälläkin vielä vaiheessa, mutta onhan tässä koko elämä aikaa.. Pääasia, että ollaan oltu yhdessä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä! on tosiaan elämä aikaa miettiä miten haluaa tehdä kaikki traditiot omassa perheessä :)

   Delete
 4. Ihanat kuvat, on teillä ollut aikas ihana joulunen ♥

  ReplyDelete
 5. Heippa =))) liityin lukijaksi! Ihana blogi, jäin koukkuun. Tervetuloa meitä seuraamaan tutipuu2012.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ja tervetuloa, kiva kun liityit mukaan :)

   Delete
 6. Mä kanssa roudaan kaikki joulukamat varastoon heti viikonlopun jälkeen. nyt ei ennätä kun täytyy käydä töissä parina päivänä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me jo laitettiin kaikki laatikkoon, mutta laatikko odottaa vielä varastoon pääsemistä :) Hurjasti innostaa aloittaa taas 'puhtaalta pöydältä' uusi vuosi :)

   Delete
 7. Ihana ajatus, että pian saa alkaa luomaan ihan omia jouluperinteitä. Minä nautin kovasti lapsuusperheeni joulutunnelmasta, mutta nyt kun on omia lapsia, sitä haluaa luoda jotain ihan omaa. Ainakin siihen rinnalle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö olekkin :) Ja sama meillä - molemmat halutaan joitain juttuja omista kodeista, mutta sitten on ollut tosi hauska miettiä, mitä ihan omia perinteitä tahdotaankaan kehitellä!

   Delete