25.9.13

VIHDOINKIN UUDET BUGABOO DONKEYT JA ENSIAJO.

Eilen, pitkän ja melkoisen tuskaisan odottelun päätteeksi, saimme vihdoin kotiutettua meidän perheen uudet lastenrattaat. Tilasin ne jo jotakuinkin kuukausi takaperin Babyshopista, mutta heiltä oli nuo istuinosien kankaat päässeet loppumaan ja toimitus Bugaboon puolelta venyi. Ja rattaiden saaminen kesti ja kesti. 

Meidänhän oli ensialkujaan tarkoitus yrittää ostaa nämä käytettynä ja saimmekin oikein hyvän tarjouksen (kiitos Minttu), mutta loppuviimeeksi Liam rupesi pohtimaan, että meille on kyllä ensiarvoisen tärkeää saada näille mahdollisimman hyvä takuuaika ja oli sitämieltä, että ostamme ne uusina. Tässä on toki se järki, vaikka kierrätystä kannatankin ehdottomasti, että jokatapuksessa kyseessä on aikamoisen kova rahallinen satsaus ja jos nämä nyt seuraavan kolmen vuoden aikana kosahtavat, voimme saada ne korjatuksi ilman hurjia investointeja. Hartaana toiveena on, että nämä on nyt tämän perheen vihoviimeiset rattaat.

Luojan kiitos saimme lopulta Vibet ja Beet myytyä melkoisen helposti ja kerrossängyn myös ja niillä rahoitettua moista hanketta. Arvatenkin, eilen iltamyöhään kokoillessamme rattaita miehen kanssa, olo oli kuin jouluaattona :)

Meillähän oli siis etsinnässä rattaat uudelle vauvalle, 1,5v taaperolle ja tarvittaessa 3,5 leikki-ikäiselle. Tärkeimmät kriteerit olivat:
- vauvalle koppa työntäjään päin
- istuinosissa mahdollisuus kääntää sekä työntäjään, että pois päin
- mahdollisuus seisomalaudalle esikoista varten
- teleskooppi-työntöaisa säädettäväksi 171cm äidille, että 194cm daddylle
- edes jonkinasteisen hyvä tavarakori
- mahdollisuus käyttää myös yhden lapsen kanssa, sillä muita rattaita ei ole
- ketterät, mutta silti lumessa kulkevat
- tarpeeksi sirot mahtumaan taloyhtiön hissiin ja näin ollen myös säilytettäväksi kodin eteisessä.

Eli kuten varmaan huomaatte, nämä on aika täydelliset - meille ja meidän tarpeisiin :)

Työnneltyäni poikia nyt tämän reippaan kuukauden meidän vanhoissa, jähmeissä Emman BMX-matkarattaissa (jotka kyllä ovat ehdottomasti olleet aivan ykköset kaikenkaikkiaan, mutta eivät tuplarattaina...), minulta pääsi tänään melkein itku, kun lähdimme Jamesin kanssa liikenteeseen.

Nämähän kulkivat melkein ajatuksen voimalla. Ainoa mitä ominaisuutta en näistä nyt tähän tilanteeseen löytänyt, rattaat eivät valitettavasti poistaneet äitiliiniltä jäätäviä liitoskipuja :D 
 Aluksi me vähän naureskeltiin Liamin kanssa tälle 'kauppakassille', mutta mitä vielä?! Sehän osottautui kauppareissulla varsin käteväksi, kun ei tarvinnut erillistä koria raahata mukana. Tämä ominaisuus nyt toki on käytössä lähinnä vain siihen asti, että vauva tulee kyytiin myöskin. Mutta meillä ei siis ole autoa ja viikkottaiset kauppareissut käymme aina jalan, eli voi olla, että jotkut kerrat lähdemme tällä nimenomaisella kombolla liikenteeseen :)

Tuplaleveyttä testailimme illalla olohuoneessa ja molemmille tuli sellainen hiukan overwhelmed (mitä suomeksi???) tunne - hitsit kohta tämä on totta.

Samalla ajatuksella voisin nyt informoida, että blogi voi mahdollisesti päivittyä erittäin hitaasti tässä tulevina viikkoina. Väsymys on kova ja tässä on kaikenmoista puuhasteltavaa vielä. Ajatukseni ovat lähinnä vain ja ainostaan tulevassa synnytyksessä ja vauvajutuissa. Oman navan ympärillä. Voihan se olla, että innostun muutenkin kirjoittelemaan tästä valmistautumisesta, mutta toisaalta näitä 'vauvaanvalmistautumis'-posteja on varmaankin ollut sen verran paljon muissa odotusblogeissa, että en tiedä jahka ketään kiinnostaa minun turinani.

Se mitä tälle kirjoittelemiselle käy sitten kun vauva on täällä, on täysi mysteeri. Tavallaan haluan jatkaa bloggailua ja pitää tämän oman harrastuksen, mutta aika on varmasti erityisen kortilla. Mielessä on ehkä myös vähän muutoksia blogin suhteen. Katsellaan.

Nyt kuitenkin hyvää yötä ja kivaa loppuviikkoa, Sara xxx

(Satu!!! Mullakin näyttää blogger heittävän nämä kuvat ihan puuroksi ja tuon ekan kapeammaksi, kuin oli tarkoitus!!!)

27 comments:

  1. Onpa ne hienot! Meillä odottaa tosiaan vain se yhden malli eli nuo Buffalot, värikin on sama kuin teillä. :) Toivottavasti tulevat olemaan hyvät vaunut, eniten nyt jännittää se, että hankin nuo enemmänkin kaupunkiolosuhteisiin ja nyt noilla tullaankin pääosin lykkimään pelkästään hiekkateitä maalla, vähän jännittää kuinka meidän noiden kanssa käy.

    Täällä kanssa mietitään kovasti blogin tulevaisuutta, edelleen haluan blogia pitää mutta nyt joku suurempi muutos tulee varmaan tulemaan, koska nimi blogille pitää muuttaa ja samalla varmaan rajaan esikoisen nimettömäksi ja kasvottomaksi blogiini mutta voi miten vaikeaa tuleekaan olemaan blogin nimen keksiminen... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne Buffalot on myös tosi hienot! Eikös niitä juuri maastureina markkinoidakkin ;) cameleonit taas eivät muhun muotoilultaan oikein iske. Tässä odotuksessa oli se hyvä puoli, että heiltä oli alunperin noi mustat kuomut loppu ja joututtiin valitsemaan punaiset. Onneksi odotusajan puitteissa vaihto mustiin kävi, sillä nuo on yksivärisinä niin paljon kivemmat.

      Sulla onkin siinä varmaan iso juttu miettiä blogille uusi nimi ja kaikkea. Mullakin muutokset mielessä liittyy tuohon nimeen (parempi on jo kyllä ollut kuukausikaupalla mielessä) ja muutenkin linjaukseen. Katsellaan... ;)

      Delete
  2. Ihanan syksyisiä kuvia ♥

    En oo koskaan aikaisemmin nähnyt tollaista kauppakassia rattaissa. Sellainen ois ollut monesi tarvetta.

    Mua ainakin kiinnostaa vauvaanvalmistautumis-postaukset. Eikä se haittaa vaikka muissakin blogeissa sellaisia olisi, sillä jokainen kokee asiat omalla tavalla ja musta ois ihana kuulla sun ajatuksia :)

    Tyhmä, tuhma Bloggeri kun tekee tollaista. Ihan superärsyttävää!! Eikös?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu musta on aivan ihanaa, että täällä meidän lähiössä on pieniä metsiköitä ja puistomaista ja todella launiin syksyistä. Pitäisi enemmänkin innostua kuvailemaan :)

      Mä kokoajan soudan ja huopaan noiden valmistautumispostien kanssa. Ensin mietin kauheasti mitä kirjoittaisin ja sit tulee sellainen olo, että voi miten turhaa, ketä kiinnostaa. Mutta ehkä mä yritän pysytellä niissä ensimmäisissä ajatuksissa ja kirjoittaa vaan :)

      Jos mä suinkaan tajuaisi. Mistään html-koodauksista mitään, vaihtaisin wordpressiin asap!

      Delete
  3. Onnea noista ja tulevaan!!! Tuli ihan ikävä meidän vanhoja ja niitä alkuaikoja.. Nyyh ja nyyh;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he kiitos :) on nuo kyllä huiput kärryt, siitä ei pääse mihinkään :)

      Delete
  4. Voi että, olen kyllä edelleen NIIN kade noista! Ihanat rattaat ja kyytiläinenkin! Ja tähän vauvakuumeeseen ei nyt yhtään auttanut tämä,että antaa vaan valmistautumispostejakin tulla! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi voi olla, että täytyy siis nostattaa sun vauvakuumetta lisää ;) mä ollen vieläkin vähän hämilläni, että minulla tavis-Saralla on tuollaiset hienot rattaat.

      Delete
  5. On ne kyllä kätevän ja pätevän oloiset... onneksi niitä ei ollut saatavilla koeajolle täällä vielä sillon kun me tarvittiin tuplat, muuten olisin varmaan haksahtanut noihin. Nyt en kyllä enää viitsi lähteä vaihtamaan.. odotan sitä aikaa kun saan jotkut pienet perusrattaat, racet tai vastaavat ajoon vaan seisomalaudalla... tai vaikka ihan vaan yksikin kyydissä, ei enää montaa vuotta ;D
    Mulla on joku blokki kirjoittamisessa nyt kun aikaakin satunnaisesti olisi hetki silloin toinen tällöin en tunnu saavan mitään luonnoksista eteenpäin, mutta ehkä se siitä. Kaikinpuolin tuntuu pitkään kirjoitusten pariin palaamisen odottelu tehneen jotain ihme tenää kun tuntuu että kaikki kirjoitukset kuulostaa ihan tyhmiltä ja nimikin on taas ihan huono, ja aiheetkin tylsiä vaan.. pitäis varmaan tehdä joku rajauspäätös että hyvä on ja pitää samanlaisena tai muuttaa reippaasti miten haluaa... aiheuttaa turhia hankaluuksia tälläinen oman pään sisällä pyörittely ;D pitäisi vaan ottaa ja kirjoittaa kai :)
    ja vlamistautumispostit on kivoja, saa vielä viimeiset fiilistellä omastakin uusiks samalla, kaikki irti (vaikka näin jälkikäteenkin vähän lisää vielä) :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jos mä olisin näistä tiennyt, silloin kun odotin Jamesia, oltaisiin jo varmaans illoin ostettu kanssa nämä. Nimittäin Vibet tuli meille viikkoa ennen, kun nämä lanseerattiin Suomessa. Meinattiin jo yhdessä välissä vaihtaa näihin, mutta ne olisivat silti olleet turhan hankalat sielä meidän vanhassa taloyhtiössä kapeineen oviaukkoineen.

      Kyllä mä tosiaan niistä Vibeistäkin tykkäsin, mutta kuunneltuani nyt toista päivää F:n marinaa "missä minun istumapaikka? Missä minun seisomalauta?" (odotamme laudan adapteria postista saapuvaksi tänään), olen ehdottomasti sitämieltä, että tarvitsemme mahdollisuuden laitta tuo kolmaskin kyytiin. F kyllä käveleekin tosi reippaasti ja potkupyöräilee, mutta taitaa olla vähän kade pikkuveljelle uudesta hienosta istumapaikasta :D

      Niin ja tuosta blokista. Tuntuu, mitä pidemmäksi tauko venyy sitä vaikeammaksi kirjoittelu käy. Ja sitten rupeaa liiaksi miettimään kirjoituksia ja lopulta poistaa vain kaiken. Ja muo tuskastuttaa ja turhauttaa ihan kauheasti, jos en saa jotain visioitani toteutettua ja tämä ei ole sen näköinen blogi kun haluaisin. Aikaa toteutukselle ei vain oikein ole ja sellainen 'juosten kustu' rupeaa vain ärsyttämään. Iik, kuulostaapas totiselta touhulta :D

      Delete
    2. Meillä kanssa tuon istumapaikan perään kyseltiin, mut kelpasi onneksi ettei tarvi enää paikkaa kun on niin iso. Kerra on kitistyvettei jaksa kävellä kun kello oli jo päikkäriaika. Mutta jos meillä ei olis autoa olis kahden nukuttavat rattaat kyllä seisomalaudalla ihan must ja tai jos vaan olis vielä se isompinauto olis noihin vaihtoa varmaan meilläkin mietitty. Mutta ei vieläkään ole vaihdettu autoa vaan mennää pikkuastralla kun makdutaan just ja just. Eikä sitten enää kohta viitsi vaihtaa kun ratasinöiset vähenee vaan ehkäpä, toivottavasti hiljalleen :)

      Delete
  6. Hei, Löysin blogisi vähän aikaa sitten ja olen sitä lukenut innolla ja mielenkiinnolla, kun teille on tulossa perheenlisäystä :-) Itselläni on lapsi, toinen tulossa. Ota vaan kaikki aika nyt lepäilyyn minkä voit ja tosi mukavaa jos jaksat vielä kirjoitella blogiakin tulevaisuudessa vaikka harvakseltaan päivittämällä, mutta eiköhän lukijat ymmärrä tilanteen. Ja et ole kenellekään tilivelvollinen :-) Blogisi on ihana, ja vaikutat hyvin järkevältä ihmiseltä. Tsemppiä tulevaan ja ihastuttavaa syksyn jatkoa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onnea paljon tulevasta vauvasta :) ja kiva kun kommentoit!

      Mä taidan itse olla niin kunnianhimoinen tämän blogin suhteen, vaikka se onkin vain harrastus, että kehittelen turhaa kärpäsestä härkäsen. Uskon kyllä, että kaikki ihanat seurailijat ymmärtävät paremmin kuin hyvin ajan nyt ja tulevina viikkoina olevan kortilla. Silti on ihana tallentaa tänne tätä arkista elämää, mitä sitten lueskella myöhemmin. Käyn aina välillä selailemassa omaksi ilokseni sitä edellistä blogiani, minkä suljin, missä odotellaan Jamesia ja hänen synnytystään. Haluaisin tälle vauvalle tänne samanmoisia muistoja :)

      Delete
  7. Tää mun kommentti ei nyt liity kyllä tähän aiheeseen mitenkään :D Ihailen teidän rohkeutta muuttaa Irlantiin. Sikäläisessä taloustilanteessa sieltä varmaan (taas) muutetaan pois kovalla vauhdilla ja työnsaanti on todella kiven alla. Nuori osaava väestö lähtee pois ja vanhat jää. Sivusta seuranneena vähän hirvittää sen maan kohtalo tällä hetkellä. Jotenkin tuntuu, että kaikkien maiden poliitikot ovat samanlaisia pässinpäitä, jotka eivät osaa hommiaan... Te tietysti tiedätte paremmin kun olette läheisesti kytköksissä sinne :) Odotan kuitenkin innolla postauksiasi elämästä siellä. Irlannissa on mun sielunmaisema ja sinne aina kaipaan.
    Tsemppiä loppuraskauteen! Vauvelia odotellessa voit aina ihailla uusia ihania kärryjä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me ollaan muutosta puhuttu jo pidemmän aikaa ja se tilanne siellä on tietysti päivittäin mielessä. Täytyy kuitenkin sanoa, että taloustilanne toki on surkea, mutta hiukan paranemaan päin ja toisaalta kaikkialla on tällä hetkellä mielestäni sen verran kurjaa, että jossain vaiheessa tilanteen on pakko korjaantua edes vähäsen. Jos nyt tottapuhutaan, enemmän muo kauhistuttaa Suomen tilanne ja mitä täällä on edessä. Vähän on kutina, että tämä maa ja olot on vasta lähtemässä peppumäkeä alas...

      Miehen alalla onneksi on jatkuvasti töitä tarjolla ja emme me tosiaan lähde yhtään mihinkään ennenkuin hän saa sellaisen työn, mikä kaikinpuolin 'täyttää toiveemme'. Onhan kyseessä tosi mullistava juttu, mutta toisaalta sielä meille on mahdollista sellainen elämä, mitä molemmat kaipaamme meidän perheelle :)

      Tästä aiheesta voisi kirjoitella vaikka kuinka pitkästi, ehkä pitäisikin joku kerta ;)

      Delete
  8. On ne kyllä hienot, siitä ei pääse mihinkään!
    Oikein harmittaa, ettei me oikein enää rattaita tartteta..

    ReplyDelete
  9. Todella kätsyn näköiset rattaat. Itsellakin on ensi vuoden alkupuolella vaunujen osto (taas )aiheellinen. Tuplavaunuja ei kyllä varmaan tarvita ku esikoinen on yli neljän silloin. Kirppareilta varmaan löytyy meidän tulevalle pikkuiselle sopivat rattaat. Toivottavasti. Oikein ihanaa loppuraskautta!

    ReplyDelete
  10. Siis mitämitämitä? Onko multa mennyt nämä onnelliset uutiset ihan ohi??? Oi, että! Onnea aivan valtavasti! Ja ihan varmasti löytyy käytettynä tosi hyviä rattaita yhden lapsen tarpeisiin :) voi miten iloiseksi tulin nyt :)

    ReplyDelete
  11. Aivan ihanaa että vihdoin saitte upeat rattaat;). Toivottavasti kerrot sitten lisää käyttökokemuksista kun niitä kertyy;). Ja ehdottomasti kiinnostaa kaikki vauvavalmistelut,jos siis vaan jaksat ja ehdit niistä kirjoitella. Kaikkea hyvää ja voimia loppuodotukseen! Kiitos muuten kivasta blogista!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä voin tosiaan sitten kertoilla paremmin näistä kolmen lapsen äitinä - hui!!!

      Ja yritän vähän kuvailla vauvajuttuja huomenissa ja vaikka postaillakkin ;)
      Kiitos itsellesi kivasta kommentista!

      Delete
  12. Hienot rattaat tosiaan, meillä kävi kans niin, ettei ollut oikein muita vaihtoehtoja kuin p&t:t ja ostettiin ne ja sit kohta tuli nuo donkeyt. Mutta p&t:t toimii meillä myös juoksurattaina, joten ihan ok. Meillä mies puhuu aina välillä että vielä pitäis prinsessa vielä saada noiden kahden pojan kaveriksi :)


    Mari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu kyllä mäkin tosiaan tykkäsin niistä Vibeistä varsinkin kahden taaperon kanssa :) Nyt vain tuntui tosi tärkeältä tuo vaunukoppa, sillä James ei vastasyntyneenä ikinä nukkunut kunnolla P&T-kantokassissa. Eikä varsinkaan viihtynyt hereillä sielä sekuntiakaan. Mä en oikeasti tiedä miten mä selviäisin samanmoisen vauvan kanssa puistoilut sun muut poikien kera. Tai voihan tämä neitonen olla vielä kahta hankalampi :D

      Delete
    2. saahan vibeissäkin peanutilla vauvan itseensäpäin, meillä on ne vanhemmat vibet joissa saa sisaristuimen/kopan kahdelle korkeudelle eli jää tilaa myös takana istujalle.

      Delete
    3. Juu saa, saa, mutta ei siihen lisäksi seisomalautaa :) ja meillä oli sen verran uudet vibet, että niissä oli vain se yläasetus ja toinen ei mahtunut taakse silloin. Meillä käväisi se peanut-koppa myöskin, mutta sen kuomu oli mielestäni aika surkea.

      Delete