9.9.13

KIRJOJA.

 Tänään postimies rimpsautti meidän ovikelloa ja ojensi hartaasti odotetut paketit. Uusia kirjoja kaksin kappalein. His and hers :) Tilasimme ne Amazon.co.uk sivuilta, mistä on vuosien varrella tullut tilattua paljonkin kirjoja. Sitävastoin varsinaisessa kirjakaupassa en muista käyneeni aikoihin. Luen pääsääntöisesti kaiken itsekkin englanniksi ja siksi Amazonin valikoiman laajuus on tietysti täysi plussa. Sieltä olen tilannut lempikirjailijoitteni kirjat heti ilmestymisen aikoihin, eikä ole tarvinnut odotella käännöksiä. 

Taaskaan ei tarvinnut pettyä, sillä pikaisen selailun tuloksena nämä ovat molemmat ihan huippuja :)

River Cottage Veg Everyday oli erityisesti Liamille tilattu, sillä vanhempani ostivat saman kirjan Tukholman reissulta ruotsiksi ja L harmitteli kovasti ettei pystynyt kirjaa lukemaan. Kerrassaan mahtavia reseptejä ja ihanaa ruokafilosofiaa. Tämä kokki Hugh Fearnley-Whittingstall on hänelle "vanha tuttu", kenen juttuja L on jo pitempään ihaillut. Toki itsekkin olen innoissani ja haluan koko kirjan lukea, mutta epäilemättä tässä perheessä on tiedossa taas ihania uusia vegeruokia yhden innostuneen siipan toimesta :)
A beutiful mess photo idea book on taasen täysin minulle. Olen seuraillut A beautiful mess-blogia jo parisen vuotta ja sen kirjoittajien suloinen tyyli puree minuun. Koska kirja oli varsin edullinen, tilasin sen jo aikaisemmin pre-releasena (mitä tuo onkaan suomeksi taas...) ja nyt se vihdoin sitten saapui.

Ihania ideoita pullollaan ja hauskoja pieniä vinkkejä. Aika paljon näitä voi jo ilman kirjaakin löytää blogista itsestään, mutta on tuota hauska vain selailla ihan paperiversionakin.

Tämä ei siis tosiaan ole mikään yhteistyöpostaus, kunhan vain kerron omista Amazon kokemuksistani :) Kirjojen lisäksi olen tilannut sieltä muutamia vaatteita, englanninkielisiä dvd:itä ja yhden kaksi lelua.

Oletteko te koskaan tilanneet Amazonista ja lukeeko kukaan mun englanniksi?

Mulla on tuolla useampikin chic-lit romaania lemppari kirjailijoilta odottelemassa sitä hetkeä, kun voin soffalla pötköttää ja lukea, mutta...no eipä ole paljoa tullut pötköteltyä kirjojen kera :D Valitettavasti iltasen rentoiluhetket ovat aika tarkasti vieneet tuo iPad mukanaan. Pyrin etten sitä juurikaan selailisi lasten ollessa hereillä, mutta nimenomaan iltaisin on kyllä nenä kiinni Paddyssä, kun telkkariakaan en oikein tykkää katsella.

Minulla on siihen ladattuna Kindlen sovellutus ja olen muutaman kirjan itseasiassa Amazonista sinne ostanutkin. Luulenpa etten romaaneja tule enää paperiversioina tästä lähin ostamaankaan, vaan lataan ne tuonne suoraan. Mutta näitä coffee table-kirjoa ja ruokakirjoja tulee kyllä aivan varmasti vielä ostettua ihan ihkaoikeina opuksina.

Onko teillä muilla aikaa lukea kirjoja vai onko internet ja blogit vallanneet sen alan?

Mun tulee kyllä lueskeltua blogeja hurjan paljon sängyssä ennen nukkumaanmenoa, vaikka viimeaikoina olen ollut hurjan huono kommentoimaan. Sorry siis vain kanssabloggarit!

Jaahas, nyt täytyy ruveta loihtimaan illallista minulle ja pojille. Kuulemisiin taas, Sara xxx

14 comments:

  1. Mä rakastan kirjoja ja luen paljon, aina joku kirja kesken. Mun rakkaus on kirjasto (ja kirjaston ilmainen varaus-järjestelmä, mulla on aina varauksessa vähintään 2 kirjaa :D), harvoin ostan kirjoja. Tosin nyt tilasin ennakkoon Maija Vilkkumaan kirjan, Maijan sanoitukset on niin hyviä ettei kirja voi olla huono. :)
    Englanniksi luen joskus, pitäisi useammin lukea niin pysyisi paremmin "tahti" yllä. Kesällä luin Atonement-kirjan englanniksi, nyt pitäisi löytää taas joku uusi englanninkielinen kirja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä myös odotan sitä aikaa, että on oikeasti mahdollisuus uppoutua kirjoihin. Olen aikaisemmin ollut oikea kirjahiiri ja vetäissyt 800 sivua silmillä per päivä ihan kevyestikkin. No tämä nyt on vain tämä vaihe elämästä.

      Kirjastoa tulee käytettyä harmittavan harvoin, sillä lastenkijojen osalta pelkään noiden touhjen tuhoavan ne hetkessä ja itse taas en ole aikoihin päässyt suomalaiseen kirjallisuuteen jotenkin käsiksi. Englanniksi tykkään lukea yleensä sen hyvän kielenkin takia. Monet vitsit eivät aukea käännöksissä laisinkaan. Esim. Harry potterien kieli on niin uskomattoman kaunista ja persoonallista, että vaikka käännökset on todella hyvin tehtyjä, ei ne silti vedä missään nimessä vertoja alkuperäiselle.

      Delete
    2. Kirjastosta saa myös englanninkielisiä kirjoja. ;) Se on totta että toisinaan käännöksessä katoaa jotain ja siksi mäkin haluaisin lukea englanniksi ne kirjat jotka on alunperin kirjoitettu englanniksi mutta turhan usein sitä tarttuu suomenkieliseen versioon. Se kun on "helpompi" lukea näin suomenkielisenä. :)
      Mä luen yleensä illemmalla kun lapsi katsoo päivän telkku-annoksensa. Harvemmin sängyssä luen enää, tuppaan nukahtamaan aina kesken kaiken oli sitten kuinka jännittävä/hyvä kirja tahansa. :)

      Delete
    3. Ah siks mä just luenkin mieluiten sängysä, että nukahtaisin helpommin ;) olen niin mahdoton iltavirrku :D

      Delete
  2. Olen lukenut kaikki kirjat englanniksi jo ainakin 10 vuoden ajan. Rakastan englantia kielenä ja toinen juttu on tuo, mistä itsekin kirjoitit - hyvä kieli ja vitsit. Lisäksi suomennoksista usein puuttuu jopa kokonaisia lukuja alkuperäisestä tekstistä. Olen oikea lukutoukka ja aina on useampi kirja työn alla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei kyllä munkin nyt täytyy ruveta taas lukutoukaksi :) No ainakin siihen asti, että vauva ilmestyy.

      Hauska kuulla, että säkin luet englanniksi. mun suosikki kirjailijan Marian Keyesin kirjat on aivan kamalia suomeksi, mutta englanniksi ne on hulvattoman hauskoja. Ja tietysti mulla nyt niiden suhteen on se etu, että ymmärrän hänen hauskat letkautukset Irlantilaiseen yhteiskuntaan ja ihmisiin liittyen. Sellaiset enemmän sisäpiirin jutut. Ja äh, mulla on jopa kaksi hänen uusinta kirjaa vielä lukematta, vaikka ne hyllystä löytyykin.

      Delete
  3. Amazon on myös minun suosikki kirjakauppa, tilaan sieltä aina isoja paketteja :) Minä myös haluan lukea kirjat alkuperäiskielellä ja harvoin lainaan kirjastosta itselle muuta kuin puutarhakirjoja. Pojille lainataan kyllä lastenkirjoja, eikä mitään ole mennyt rikki, ainakaan vielä, kop kop.

    Mari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo meidän nuorempi alkaa just ja just ohittamaan sen pahimman tuhoamisvaiheen, mutta silti muo pelottaa, että hän repii sivuja tms. Molemmat kyllä rakastaa kirjoja hurjasti ja selailevat niitä mielellään, vaikka ei ei ehdittäisikään yhdessä lukea. Itse voisin kunnostautua lainailemaan lehtiä kirjastosta, kun en enää tilaa kotiin mitään.

      Mä luulen, että meiltä saattaapi lähteä amazoniin tässä lähitulevaisuudessa vielä yksinisompi tilaus eli pojille muutamat uudet kirjat ja dvdt siiheksi, kun sisko syntyy. Tai siis erityisesti siiheksi, kun mies lähtee taas isyyslomalta töihin ja mun pitää koko triio handlata :D

      Delete
  4. Tulee kyllä luettua aika paljon. Ja nyt varsinkin vauvan synnyttyä käytän liikenevän ajan mielummin lukemiseen kuin netissä olemiseen, en tiedä miksi.

    Joten enempiä höpisemättä nappaankin kirjan kouraan:) Täällä on ihmeen hiljaista kun saatiin kaikki kolme yöunille jo kasilta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä luulen, että yksi syy miksi en saa enää luettua, on se että lasten syntymän jälkeen en ole enää voinut lukea sängyssä (perhepetiläisille lukulapun valo on ollut liian kirkas). Vielä F:ää odottaessa nimittäin luin ihan joka ilta jotakin ennen nukkumaanmenoa. Ehkäpä voin tämän padin myötä tosiaan taas ruveta lukemaan sängyssä, vaikka ensin haluaisin kahlata nuo odottelevat kirjat pois :)

      Aika ihanalta kuulostaa, että kaikki lapsukaiset unessa :) sitten kun jaksatte, olisi tosi ihana nähdä!

      Delete
  5. Harvemmin kyllä tilaan mistään, mutta nyt on niinkin nolo kuin gorilla beach kesken :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih mä en tiedä kuinka nolo se on, kun en ole koskaan kuullutkaan koko kirjasta ;D

      Delete
  6. IHANA toi beautiful mess! Täytyypä tutkia oikein tarkemmin.

    En tiedä mikä siinä on, mutta kaikki kuvakirjat on niin pakko saada paperisena. Ikean kuvastokin on aivan laimea sieltä netistä selattuna. Tahdon saada ne kuvat paperille. Hypisteltäväksi. Tuokin kuvakirja. Tahdon.

    Mukavaa keskiviikkoa ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eikö olekkin ihana? Sielä riittää pengottavaa tunneiksi :)

      Ja joo ikea kuvasto on tuossa meilläkin kirjahyllyssä ja sitä on kiva selailla. Ja ne ikean omat inspiskirjat on ihania! Niitä on niin kiva selailla :)

      Delete