5.4.15

HEI, HEI KUULE SUOMI!

 No hei vaan. Täällähän me Suomessa tosiaan ollaankin jo pitkälti ensimmäistä viikkoa. Matkustus meni oikein yllättävän hyvin. Lentopelkoiselle tiistain puuskainen myrskytuuli oli aluksi aika kauhistuttava ajatus varsinkin, kun meillä oli välilasku Lontoossa, mutta nousuja lukuunottamatta, lennot olivat oikein leppoisat. Tai no mitä ne nyt yksin kolmen lapsen kanssa voivat ollakkaan :D

Ensimmäiset päivät Suomessa oli pää pyörällä aikaerosta (varsinkin, kun kellotkin juuri siirrettiin kesäaikaan) ja itse koin jonkinmoista kulttuuri-shokkia. Olin vuoron perään hämilläni kaikesta tutusta ja onneni kukkuloilla kaikesta tutusta. 

Ajoin läpi meidän vuoden takaisen naapuriston ja ahdistuin jotenkin kummasti, ihan kuin se olisi vielä meidän arki ja sitten taas toisaalta muistelin lämmöllä niitä ihan tavallisia päiviä lähiössä, mitä rytmitti Pikku Kakkonen.

Keskiviikon halailin siskoja ja siskojen lapsia ja rakastuin palavasti erääseen pieneen ihmeelliseen parikuiseen ihmiseen. 
Torstaina tuskailin lasten päälle toppapukeet ja mietin kauhuissani, miten ikinä selvisinkään siitä päivittäin koko viime talven kolmen pienen kanssa??!
Onneksi sentään meillä oli jotain hiukan lämpöisempää viime vuodelta mummilassa jemmassa, sillä mä olin totaalisesti jo unohtanut nämä talviuniformut ja Suomeen saavuimme vain nahkaisissa kävelykengissä :D

Perjantai-iltana tapasin parasta ystävääni Helsingin iltaelämässä ja ensi kertaa koin kovaa kaipuuta kaupunkiin. Ja vanhan ystävän tapaaminen nyt muutenkin vain on niin parasta. Jatkettiin juuri siitä mihin jäätiin joka kerta.

Lauantaina pojat pääsivät paapan kanssa ajelulle metroon, ratikkaan ja bussiin ja me Elsin kanssa toteutettiin isku Helsingin kauppoihin, kun listalla oli muutama tärkeä hankkiminen. Kaikki löytyi ja oli niin hassua viedä tyttöstä esim. vanhaan tuttuu Kampin keskukseen, kun kaikki hänelle täällä on ihan uutta ja ihmeellistä .

Sunnuntaina lupasin viedä lapsukaiset Snadistadiin leikkimään ja melkein pyörryin, kun tiskiin piti lyödä sisäänpäsymaksua 42euroa!!! Siis mistä lähtien myös aikuisista peritään leikkiluoliin maksu? Tuolla summalla saataisiin jo puolen viikon ruoat. Ei ole oikein ja kengän kärjet satavarmasti äänestävät jatkossa johonkin muualle :/

Tässä vaiheessa lomaa ikävä omaa rakasta on jo aivan jäätävän kova ja sopivalla innolla odotan tulevan viikon kiiruhtavan kaikkea mukavaa tehdessä. Melkeimpä jokaiselle päivälle on taas ohjelmaa ja erityisesti ihanien ihmisten treffaamista.

On jännittäviä juttuja tiedossa ja lauantai huipentuu koko päivän huvitteluksi. Päivällä ensin lapsimessuille ilman lapsia ja sitten yhden mielettömän naisporukan kanssa illanviettoon.

Vaikka pääsiäinen ei koskaan ole ollut minulle erityisen mieluinen pyhä, olen tosi iloinen, että se soi meille tämän tilaisuuden vierailla Suomessa :)

En tuonut mukanani edes kameraa ja melko lomaillen tässä menee muutenkin. Yritän silti tällä kännykällä morjenstaa teitä täältä käsin toisenkin kerran :) sori siis vain nämä harvat kuvat kännykällä toteutettuina :)

Moimoi siis teille ja kuulemisiin!

7 comments:

 1. Täsmälleen samat suunnitelmat lauantaille!
  Ihan mahtavaa!! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä niiiiin odotan, että tavataan vihdoin kasvotusten :)))

   Delete
 2. Voi ei, me mennään messuille perjantaina. :( Olisi ollut niiiin ihana nähdä sinua! <3 Harmi kun asutaan täällä kaukana Helsingistä niin ei oikein mitkään leikkitreffitkään noin vain onnistu. :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kuule mulla kävi sama mielessä! Mites, onko teillä launtaiksi jo muuten ohjelmaa?

   Delete
  2. Me ajellaan perjantaina illasta vielä takaisin, tulee kotiäidin lompakolle liian arvokkaaksi jos yövytään Helsingissä ja Pinjalla on sunnuntai aamusta lähtö Tampereelle voimistelukisoihin niin halusin sen takia pitää myös lauantain kotipäivänä jotta jaksaa sunnuntain joka on myös aika raskas päivä, muutenhan me oltaisi tultu vasta lauantaina itsekkin messuille. :(

   Delete