26.1.15

#ELSISCLOSET


Mä tykkään ihan hirmuisesti blogeissa katsella asukuvia. Oikeastaan tyylillä ja vaatteilla ei edes ole kovasti väliä - odottamattomistakin yhdistelmistä saattaa löytää itsellensä jotain ideoita. Mun mielestä tyyliblogit, lasten ja aikuisten, ovat parhaimmillaan jopa lehtiä ja mainoksia kivempia, koska asut on oikeita. Siksipä nämä Suomenkin kaikista kovatasoisimmat muotiblogit eivät oikein iske, kun päivän asut eivät oikein ole enää realistisia. 
Anyhow, summanmutikassa sain viime viikonloppuna idean kuvata meidän Elsin asut tältä viikolta tänne blogiin :) Koska äitiliini on ollut vähän huonossa hapessa, yksi päivä jäi välistä. Tiistai kaiketi. Eikä nämä muutenkaan ole mitenkään vimosenpäälle mietittyjä asukokonaisuuksia. Melkeimpä päinvastoin. Mukavaa ja lämmintä, missä pienen taaperon on helppo liikkua ja leikkiä. Mun mielestä Elsillä on 99,9% vain aivan ihania vaatteita. Paljon second handia kirpparilta ja serkkutytön vanhoja tai alennuksista haalittuja ihanuuksia. Mahtuupa mukaan myös ihan markettimekkokin ja sitten jokunen täyteen hintaan ostettu uusi vaate.
Malli oli yllättävän yhteistyökykyinen ja jaksoi hetken aina jopa poseerata. Sain myös ihania ruutuja lapsista suukottelemssa, kun pojat ryntäsivät kuvaan myöskin :) Elsulla on poskessa ihan järkky mustelma yhteenotosta pöydänkulman kanssa ja hiuksetkin on tällähetkellä aika kynityt. Yritin vähän trimmata tyttösen jäätävää takatukkaa, mikä on tämän ikäisille aika ominainen, ja se kun ei ollut mieluisaa puuhaa ja päätä piti vispata ja niskavillat on ehkä pikkiriikkisen turhan lyhkäiset. No tässäpä nämä kuvat nyt kuitenkin:



MAANANATAI:
merinovilla-neule: Bock Copenhagen / liivimekko: Ciraf / sukkikset: Pomp de lux aw14
(Fionnilla neuletakki Pomp de luxin aw13 mallistosta)

Vaaleanharmaa, vaalea denim ja sinappi on mielestäni ihana yhdistelmä, mistä tykkään itsellänikin. Tuo neule on aivan superlöytö jo vuoden takaa bellsandwhistleskids.co.uk-kaupan alennuksista.
Toivottavasti menee vielä ainakin ensi syksynä :)
KESKIVIIKKO:
neuletakki: H&M / tunika: Kappahl / sukkikset ja villasukat: Pomp de lux
kaikki vaatteet facebook-kirppareilta

Tämän erityisen kylmän päivän asu. Neuletakissa on muistaakseni 50% villaa ja nuo liikkikset ylipolvensukat on myös villaiset. Mun on koko talven pitänyt metsästää jostain Elsulle villasukkikset, mutta eihän täällä Irlannissa sellaisia myydä. Tai po.pilta vissiin saisi (?).
Tunika on alunperin ostettu kesä mielessä, mutta käyhän se jo nytkin :)
Ja nuo sukkikset on Pompin muutaman vuoden takaiset Jasmin-tightsit. Näiden laatu on jotain aivan legendaarisen uskomatonta. Ostettu käytettynä, veivattu meillä koneessa kymmeniä kertoja ja ei nypyn nyppyä!

TORSTAI:
mekko: Wheat / body: Tesco / sukkikset: H&M / nahka-saapikkaat: kaverin antamat

Wheatin ihanan mekon ostin Babyshopin alesta, kun Elsi oli vielä masussa. Se alkaa uhaavasti näyttää lyhkäiseltä, vaikka tykkäänkin pikkuisilta enemmän tuollaisista polven yläpuolelle ulottuvista mekkosista. Nahkasaapikkaiden kukkakoriste ei ole aivan mieleeni, mutta muuten ne ovat olleet aivan huippuihanat kengät. Kaverini täältä osti ne Amsterdamista tytöllensä, mutta olivatkin väärää kokoa ja hän sitten antoi ne Elsille.

PERJANTAI:
tekokarvaliivi: Dunnes stores / mekko: serkun vanha H&M / legginssit: Next

Tässä on sitten esimerkki, kun vaatteiksi on valikoitunut just se, mitä ensimmäisenä sattui käteen osumaan. Vähän särkee silmiä tuo leggarien väri yhdistettynä tuohon mekkoon. Elsillä ei trikoomekkoja juuri olekkaan ja tämä serkulta saatu ja vähän jo haalistunut on enemmän sellainen kotivaate. Nextin leggarit on jo turhan piukat kokonsa puolesta, mutta laadusta annan kyllä täyden kympin. 
Tuo liivikin on siinä rajoilla, että onko se mielestäni aika kamala :D Mutta Elsi rrrrakastaa pörröistä liiviään ja valitsi sen itse tähän päälle "Tättät tääää täää!" 
LAUANTAI: 
paita: Wheat / mekko: Gap / sukkikset H&M / pipo: anopilta...

Päivän stailaus yhteistyössä daddy ja Elsi. Oltiin sitten koko perhe Galwayssa harmaa-valkoinen-tummansininen-yhdistelmissä :D Ihan vahingossa kylläkin. Gapilta löytyy mielestäni aika ihania mekkosia ja tämän ostin viike kesänä alesta. Se oli jo kirppiskasassa, kun luulin sen olevan ihan liian pieni, mutta hyvinhän tuo vielä menee. Tummansinisiä yläosia on ihan hurjan vaikea löytää pikkutytöille! Onneksi tämä mekko siis vielä meneekin.
Ja pipo...Meidän Maikki niin tykkää pukea tällä hetkellä kaikkia päähineitä ja muita hepeniä päähänsä. Veljien kalsarit käyvät myös tai vaikka tiskirätti.
 SUNNUNTAI:
toppi: Wheat / pöksyt: Tesco

Sunnuntaina vain oleskeltiin ja kaivoin heti Galwayn söpöliini-ostokset olopöksyt Elsille jalkaan, vaikka yleensä olen tosi tarkka, että kaikki käyttöönottopestään. 
Siis enhän mä kertakaikkisesti voinut jättää näitä lintupöksyjä kauppaan, kun hintaakin oli vain viitisen euroa :) Ne on kyllä vielä aika grandet eli menee varmaan ainakin seuraavan vuoden. Punaposki oli juuri herännyt päiväunilta ja hammastakin pukkaa.

***

Mikäs on teidän lemppariasu? Mun on jotenkin hurjan vaikea päättää keskiviikon, lauantain ja näiden sunnuntain söpöstelyiden välillä. Laitetaankos useamminkin näitä asukuvia vai ei? Yritän aina silloin tällöin muistaa tägätä Elsun asuja instagrammin tuon #elsiscloset :in alle :)



10 comments:

  1. Ihania asuja ja suloinen Elsi. Kiva näitä olis useamminkin nähdä. Tykkään ehkä eniten tuosta Wheatin mekosta. Ja samaan syssyyn pitää sanoa että ihan itku meinaa tulla, oi noita aikoja ja ota siitä kaikki irti. :) Meidän tyttö on nyt 3v2kk ja hänellä on toooooosi paljon vaatteita, mekkoja erityisesti ja ilman huutoa hän kelpuuttaa kaapistaan ehkä 5 vaatetta päälle.. Huoh. Aikamoinen first world problem, mutta mua harmittaa niin paljon. Eilen olisin pukenut tytölle Pompin farkkumekon jota olen jemmannut kaapissa vuoden ja nyt se olis vihdoin sopiva niin siitä saatiin semmoiset raivarit ettei ole tosikaan ja mekko oli päällä tasan 2min kauhean raivon vallassa.. Tätä on ollut ilmassa jo muutamia kuukausia ja kokoajan pahenee vaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo-o, Elsillä on myöskin eeerittäin voimakas tahto, että saapa tosiaan nähdä mihin asti äiti saa vaatettaa. Tosin aika paha, kun mun lemppari on just tuo denim :D mietin just, ei uskalla ehkä enää ostaa jemmaan mitään... ;)

      Delete
  2. oi miten söpöjä! onko sielläpäin erikseen name it:n liikkeitä, joistain isoista nettikaupoista saa sitä tilattua. pienten lasten, alle 4v, villa-puuvillasukkikset on 6.99e tms =) oli yksiväristä ja kuviollista
    /kippuralla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vinkistä! Täällä on Nameitin liikkeitä, mutta mitään villa-juttuja ei ole valikoimissa. Mutta voisin pyytää mun äitiä tuomaan sieltä Suomesta sellaiset :)

      Delete
  3. Aivan ihania asuja! <3 Ja Elsi on NIIN söpö, pieni Taapero! Ja onpa teillä siellä 2 marjaa, aiemminkin jo kattelin että taitaa olla F:n näköä ja nyt kun vierekkäin niin todellakin on! :D <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elsi on jännä miksi veljiä. Sama väritys, suu, nenä ja silmät, kuin Fionnilla ja samat posket, kulmat ja päänmuoto kuin Jamesilla. ja todellakin taapero. Vauvamaisuus katoaa päivä päivältä :...(

      Delete
  4. Kaikki kuvat ovat niin ihania <3 Jos nyt joku pitäisi valita, niin torstain kuva, on niin hellyttävä lapsonen tuossa mekossa ja noissa kengissä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuo kengät on kyllä huiput. Olisi muihinkin ehkä pitänyt lisätä kengät, mutta nämä oli niin hetkessä napatut nämä kuvat :)

      Delete
  5. Oi joi! Ihana Elsi. Keskiviikon ja torstain asut on niin mahdottoman söpöt. Itse en oo oikeen osannu käyttää paljon mekkoja vielä kuopukselle kun ne rytistyy ja menee ties miten kun neiti pääosin vielä ryömii. Sitten kun alkaa löytyä tassua toisen eteen niin sitten mekon päälle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rytistymiseen auttaa, jos ne ei ole sileitä alun alkujaankaan :D :D Joo mut mäkin suosin enemmän noita lyhkäisempiä mekkoja niin pysvät paremmin Elsin menossa mukana :)

      Delete