29.4.14

UUSIMMAT LUONNONKOSMETIIKKAKOKEILUT.

VAIKKA MULLA EI OLE ONGELMIA KÄYDÄ IHMISTENILMOILLA ILMAN MEIKKIÄ, tykkään silti edes sitä ripsaria laittaa ja pitää huolta, että hiukset on puhtaat. No tänään oli sitten se päivä, kun niin kiireessä lähdin asunnolle hommiin etten moisille suonut ajatustakaan ja vaatteistakin repäisin päälle ne käden ulottuville osuvat. Iltapäivästä tehtiin miehen kanssa lennosta vaihto ja mä lähdin lasten kanssa liikenteeseen. Ostoskeskukseen ruokakauppaan ja lasten leikkihuoneeseen. Koko ajan oli sellainen inhottavan tietoinen olo väsähtäneestä lookista, minkä kruunasi Name it-kaupan myyjä. "Aii mullakin on kolme lasta. Voi että! Mitkäs ikäerot heillä on? Just niin. Munkin lapset - nyt jo 9, 7, ja 5 - on syntyneet peräjälkeen. [ja sitten sellainen säälivä kokovartaloskannaus ja pää kallellaan:] Mä muistan vielä niiiiin hyvin nuo kotiäitivuodet".

Argh, että ottikin päähän! En edes oikein tiedä miksi suututti niin? Olisi tehnyt mieli kailottaa koko kaupalle, että hitsit me mä olen ihan muuttostressinen, huonosti nukkunut nainen enkä itsensä unohtanut homssuinen kotiäiti. Mutta kyllä mä taidan vähän tuota jälkimmäistäkin just nyt olla... Just nyt on se "ihana" vaihe, kun hiuksia tippuu tukoittain ja ilmeisesti hormoonien takia ne jäljelle jääneet hapsut eivät käyttäydy yhtään normaalisti. Viikon päästä pääsen onneksi kampaajalle vihdoin edes siistimään huonot latvat, mutta tälle kalpealle värittömälle iholle pitäisi vielä jotain keksiä.

Kolmekymppisten lähestyessä ikääntyminen itsessään ei pelota, mutta nämä pikkuhiljaa kerääntyvät juonteet ja rypyt mietittyvät edelleen. Nyt viimeistään on mietittävä kasvojenhoitoruttineja paremmin. Ja entisenä auringossa makoilijana, kauhistuttaa nyt enemmän kuin koskaan sen vaiheen tuomat rypyt.

Minulle kauneudenhoito, meikkaus ja freeshi olo on ehdottomasti pala myös henkistä hyvinvointia. Ihan totta, se ylimääräinen vatsamakkarakaan ei ärsytä minua yhtään niin paljon kuin huolittelematon ulkoasu.

Tästä päästäänkin piiiiiitkällä aasinsillalla näihin mun viimeaikaisiin kosmetiikkalemppareihin ja uusiin tulokkaisiin ihonhoidossa:
1. The Body Shopin Nutriganics-sarja. 2. Born to Bio Mango-Greippi shampoo. 3. Zuii Organic hohdepuuteri sävyssä Mango 4. Laveran itseruskettava ja 5. Biosolis aurinkovoiteet.
Nutriganicseihin tutustui vähän "vahingossa", kun kerran about pari kuukautta sitten ajan kuluksi (pankin aukeamista odotellessa) menin Body shopin liikkeeseen pyörimään. Koska käytän ihonhoidossa vain luonnonkosmetiikkaa, luulin ettei koko kaupasta löydy mitään minulle sopivaa. Innokas myyjä kuitenkin pyörsi pääni ja esitteli näitä heidän ecocert-tuotteensa ja täytyy sanoa, että olen ihan myyty! Nämä sopivat minun iholle aivan superhyvin ja Drops off youth (aivan, tähän on tultu) -tehotipat ovat suorastaan mahtavia. Ja mikä parasta, näitä kuulemma myydään Irlannissakin ja hinnat on oikein järkeviä :)

Born to Bion shampoot, hoitoaineet ja suihkusaippuat on ihanan tuoksuisia ja toimivia. Edullisia ja riittoisia :) Omani ostan Prismasta, mutta niitä saanee netissä ainakin Hyvinvoinnin tavaratalosta.

Mut sit nuo aurinkotuotteet. Laveran itseruskettava on seisonut kaapissa odottamassa jo kuukausia ja olen päättänyt sitä oikeasti ruveta käyttämään. Rusketun helposti ja pidän päivettyneestä ihosta, mutta enää en uskalla grillata itseäni, kuten takavuosina Portugalissa... Suojakertoimia tänään Sokoksesta bongaillessani törmäsin tällaiseen itselleni uuteen merkkiin kuin Biosolis. On vissiin aivan uusi markkinoilla ja ilokseni huomasin ettei näissä ole niitä parjattuja nanopartikkeleita. Uskalsin siis pojillekkin ostaa oman putelin :) Fionnilla on nimittäin jo posket ihan ruskeat viimepäivien ulkoiluista ja hiukan pelästyin, kun huomasin etten ollut poikia lippistä kummemmin auringolta suojannut. Eivät mielestäni olleet mitenkään kovinkaan kalliita. Siinä parinkympin hujakoilla.

Ja sit tämä superlemppari vielä eli ihanan Zuii organic-merkin hohdepuuteri. Täydellinen luomivärinä tuomaan ihan pikkuisen hohdetta, mutta sellai sopivan huomaamattomana. Tai korostuksena poskipäillä Väri on Mango ja tätä saa Jolie-nettikaupasta ja luomumeikki.fi:stä. Zuiin meikkeihin olen ehtinyt tutustumaan vasta ihan pintapuolisesti, mutta olen kuullut niistä tosi paljon hyvää.
Mut juu näitä tässä olen kokeillut ja tulen kokeilemaan ja jatkan taistelua homssuista ulkomuotoa vastaan. Olisipa hauska kuulla teidän muiden niksejä raikkaaseen lookkiin? Että minkämoisia tuotteita te käytätte tai käyttekö joissain kauneudenhoidoissa salongeissa? Itse toivoin pääseväni vielä jalkahoitoon ennen kesää. Voipi tulla kiirus ;) Sara xxx

10 comments:

  1. Siis joo, mulla kolmannen lapsen jälkeen noin puoli vuotta synnytyksestä alkoi ihan mieletön hiustenlähtö, jota en ollut aiemmin kokenut. Aiemmilla kerroilla hiuksia on lähtenyt maltillisesti vähän joka puolelta. Kolmannella kertaa niitä lähti joka puolelta tasaisesti tukoittain ja bonuksena lähes koko otsatukka!!! Yhtäkkiä huomasin, että ei hitto, mulla on otsiksen kohdalla vain sellainen vauvahapsutukka (pituutta noin sentti)... :( Se kesä oli ihan älytön, tukkamielessä. Millään tökötillä en saanut kasaripystiksen tapaan kasvavaa otsista kuriin, vaan pakko oli säveltää sitten huiviviritelmillä tai antaa olla vaan... Onneksi hiukset kasvoi suht nopeaa ja syksyllä jo alkoi olla tilanne vähän hallussa. Mutta hiustenlähtö kolmannen jälkeen oli valtaisaa!

    Nyt kolmonen on 2v6kk, joten kahden vuoden kasvukauden jälkeen alan vähän näyttää normaalimmalta. Hiukset ovat alkaneet paksuuntua ja pituuskasvu alkaa saavuttaa jo näkyviä tuloksia. Pitkiä hiuksiani jouduin kyllä rutkasti lyhentämään, kun niin hiirenhännän näköiseksi ennen niin tuuhea ja eloisa pehkoni meni... Nyt juuri pohdin, että täytyisi varata aika ihanalle kampaajalleni, joka silloin aikoinaan pahimman karvanlähdön jälkeen loihti minusta normaalin näköisen. :)

    Ja toisekseen, joskus itsekin tulee lähdettyä kauppaan tai esikoisen eskarivientireissulle kiireessä peiliin katsomatta niissä vaatteissa jotka käteen sattuu, tukka laittamatta - ja juuri silloin joku sellainen tuttu tulee vastaan, jota ei ole ikuisuuksiin nähnyt ja oma olo ihan superhomssuinen ja ressukka... Ja minä en ole sellainen meikkitälläytyjä, mutta siististi haluan olla laitettuna ja istuvat vaatteet päällä - silloin olo on itsevarma ja hyvä. Kotivaatteet on kuitenkin kotivaatteet... No joo, välillä rapatessa roiskuu, eikös sitä niin sanota. ;)

    Aurinkoista päivää ja ihanaa vapun aikaa teille!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kääk, en kestä jos näitä lähtee vielä enemmän! Jamesin jälkeenhän mä leikkasin just otsiksen - biiiig mistake. Yht'äkkiä huomasin just, että se oli sellainen harva huitula, mitä ei saanut mitenkään laitettua ja sitten aloitinkin heti kaikista puuduttavimman poiskasvatusprojektin. Tuota mä just mietin, että pitääkö mun pitää näitä olkapääpituisina, että rupeavat sitten myös jossain vaiheessa taas tuuhentumaan. Hmmm...

      Delete
  2. BB-voide tai mineraalipuuteri. Pakko laittaa, jos lähden ihmisten ilmoille. Varsinkin nyt kun iho kukkii vielä hormoneista niin kovasti ja oon niin väsyneen näköinen unettomista öista! Mulla kans nuo Cleanin hajuvedet tuo aina sellaisen raikkaan olon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cleanin hajuvesiä voisikin muuten testailla,mkun olen niitä niin monen kuullut kehuvan. Mulla on tuoksujen käyttö miltei jäänyt ja siinä pitäisi kyllä ryhdistäytyä. Ja jep, täälläkin vielä iho ihan hormoonien vallassa.

      Delete
  3. Allekirjoitan täysin! Oma freesi ulkonäkö vaikuttaa niin siihen henkiseen oloon :). Toiset ei tykkää panostaa itseensä, ja se on mulle ok, mutta silti ärsytti, kun eräälle äidille tänään mainitsin, että huono yö takana ja hänen kommentti oli, että "Olet silti jaksanut meikata!". Anteeksi mitä :D? No, nää on näitä, joista ei kannata välittää, mutta vähän aikaa mietin, että tekeekö se musta huonomman äidin, jos meikkaan.. Huhhuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiedätkö mä olen niiin monta kertaa tömännyt tuohon ajattelutapaan, että meikkaileva äiti on huono äiti. Ihan kuin se pari minuuttia aamulla olisi lapsilta pois? Ja sehän on pikemminkin päinvastoin. Sorry to say, mutta ajattelutapa on valloillaan erityisesti täällä Suomesssa, sillä Irlannissa esim. Naiset laittautuvat päivittäin ihan eri tavalla. Sielä onkin ihana päästä käyttämään kaikkia ihania kenkiä ja vaatteita, mitä täällä ei voisi kuvitellakaan äiti-ihmisenä käyttävänsä :D

      Delete
  4. Jee kosmetiikkapostaus!
    Suihku ja siihen päälle joku hyvä tuoksu voiteena tai parfyymina tuo freesin olon itselleni, mutta jotain ekstraa se kaipaa näkyäkseen hehkeytenä myös muille :D Poskipuna ja ripsari on mun vakkari pläsinpiristäjät. Hoidoissa tykkään myös käydä, mutta vähän varauksella suhtaudun niihin nykyään. Suosin hellää hierontaa ja hemmottelua tehokkaiden"puhdistuskuorimiskiinteytys"-hoitojen sijaan. Tuo itseruskettava on munkin suosikki, koska se on aika hyväntuoksuinen verrattuna moneen muuhun selftanningiin. Saman merkin kasvoille tarkoitettu ruskettajakin on hyvää, antaa hehkua:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi miten kiva, että tykkäät kosmetiikkapostauksista :) mä aina mietin, että mitähän näistä pidetään, kun taas itse mielelläni hehkutan noita hyviä luonnonkosmetiikkoja.

      Mä olen tainnut viimeksi käydä kasvohoidossa reilu voisi vuotta sitten ja sellaisiin ei niin hinku olekkaan, mutta jalkahoidossa olisi ihana käydäs äännöllisesti :)

      Delete
  5. Minkälaista muuten on tuo Biosolis koostumukseltaan? Meillä on lapsella (ja myös mulla muualla kuin kasvoissa) käytössä Lovean spray, joka on toiminut kivasti. Olisi kyllä lisäksi hyvä olla voidmainen, nimittäin nykyään kun herra haluaa itse laittaa aurinkovoiteensa, tekee se suihke välillä aikamoista sotkua.. :D

    Mä en yleensä koskaan jätä meikkaamatta kun lähden ihmisten ilmoille, mutta nyt tätä kakkosta odotellessa olo on ollut niin surkea, että tosi monina vapaapäivinä olen jaksanut tehdä pelkän pohjameikin ja laittanut huulikiiltoa. Ehkä se taas tästä.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iiiiiiiiik. Kakkonen?! Multa oli tämä uutinen mennyt aivan ohi. Onnea <3

      Biosolis on koostumukseltaa tosi samanlaista kuin Lovean spraykin. Aika litkuista, mutta levittyy helposti. tykkään tosi paljon :)

      Delete